Ja po raz pierwszy jestem zadowolony z wyniku pojedynku
Może nie z wygranej, bo to już druga, ale z tego jak zagrali moi zawodnicy. Choć wygrana w "lokalnych derbach" (jak nazywam moje pojedynki z Sierhunem) trzeci raz z rzędu to powód do satysfakcji.
Na duży plus na pewno w tym tygodniu zasłużyli bramkarze. Po pierwsze udało im się wystąpić w dwóch pełnych meczach (nie tak jak w tamtym tygodniu, gdzie przegrałem 0-5 na bramce z tego powodu) ale wystąpili i całkiem nieźle się zaprezentowali. Najbardziej zadowolony jestem z młodego
Cory Schneider którego udało mi się jakiś czas temu złapać z Free Agent i broni naprawdę dobrze. Jedynie żałuję że rzadko. Ale mam nadzieję, że będzie miał okazję na częstsze występy. A patrząc od początku sezonu jestem zawiedziony skutecznością obron
Antti Niemi . Który to niestety jest bez formy. Ale jeszcze dużo pojedynków i liczę na to że odnajdzie ją
Jeśli chodzi o graczy z pola to jestem zaskoczony pozytywnie postawą dwóch Centrów:
Stephen Weiss i
Rich Peverley. Weiss (2G 1A +-5 14SOG 35FW) Peverley (1G 1A 1PPP 10SOG 33FW). Jeśli chodzi o centrów to zawiedziony jestem postawą Malkina, a co za tym idzie całymi Pingiwnami. Malkwin zanotował -4 pkt a grał tylko w meczach od czwartku, więc nie jest to najlepszy wynik. Ogólnie mówiąc mankamentem mojej drużyny jest zdobywanie +-. Zawsze kończę z dużym minusem, ale taka niestety kolej rzeczy, dla zawodników grających w dużym wymiarze czasu. Jeszcze małym plusikiem jest pierwsza bramka naszego rodaka,
Wojtek Wolski zdobył bramkę przeciwko pingwinom.
W tej kolejce walczę z
Pietaszek Team choć nie jestem faworytem, liczę na mój zespół który powoli zaczyna być na fali wznoszącej
Zatem Powodzenia
Pietaszek
http://sports.yahoo.com/nhl/players/3658