>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fantasy Yahoo NHL 2010/11

Status
Zamknięty.
pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
U mnie pierwszy tydzień przyzwoity. Bardzo długa kolejka, ale udało się wygrać 8 statystyk. Martwi troszkę ilość strzelonych bramek, kolejka dłuższa niż zwykle i tylko 15. Udało się wygrać, ale przy rywalu dysponującym lepszymi strzelcami może już być bardzo ciężko. Porażka w asystach raczej zaskoczeniem nie jest, bo mając Henrika i dobrze dysponowanego Kopeckiego Romano nie zostawił mi żadnych szans. Cieszy zwycięstwo w PPP oraz SHP. Do poprawy FW i SOG. Z bramkarskich statów na pewno na plus wygrane i procent wybronionych strzałów. Jeżeli chodzi o zawodników to najlepszymi z tego nieco dłuższego tygodnia byli:
- Tomek Plakanec 2G, 3A, 55 FW
- Claude Giroux 2G, 1A, 2SHP
- Nathan Horton 3G, 2A, +1
Sporo kombinowania miałem z centerem, gdyż Michael Rupp nie gra w ogóle na tej pozycji, więc pozyskałem Gilberta Burle, który jednak zaliczył tylko 8 FW. Problem wydaje się rozwiązany, gdyż dzisiaj doszedł do teamu Zenon Konopka, który powinien pomagać mi w FW i PIM&#39;ach. Wymieniłem już plusy, także pora na minusy:
- Ilya Kovalchuk -3, 1 PPP
- Patrice Bergeron bez punktu w nowym sezonie
- Fedor Tyutin też bez punktu i na razie daleko od formy z poprzedniego sezonu
Podsumowując pierwsza kolejka w miarę jak na początek sezonu. Są jeszcze dwa słabe punkty, których chciałbym się pozbyć, ale na tą chwilę brak dobrych gracz na te pozycje w FA.

maritos 4

maritos

Użytkownik
Pierwszym liderem jest Botshek
Głównie za moją zasługą :p gdyż ja zamykam tabelę :p Niestety nieogarnąłem swojego składu na czas i totalna porażka. Teraz z Lupusem powinno być WIN :]
Na ogromny minus: Gonchar ⛔ narazie poniżej przeciętnej

Pozdrawiam M.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
U mnie póki co też nie za kolorowo, z goalie grywa regularnie jedynie Backstrom, oczywiście po Garonie nie spodziewałem się za wiele ale dziwi mnie fakt że Ellis jest drugim bramkarzem Tampy :;/:
Idąc dalej, Piętaszek a co ja mam powiedzieć skoro moi zawodnicy zdobyli przez tak długi czas zaledwie 9 bramek :?
No nic nowy tydzień, nowe nadzieje, dobry prognostyk to powrót do gry Tavaresa, poza tym na plus wyróżniali się Kopecky i Gillardi, Heniu Sedin jak zawsze pełno asystek i dobrze w kategorii FW, reszta przeciętnie lub tak jak Ryan bardzo przeciętnie, a i również Holmstrom póki co gniecie mi system swoją grą :razz:
Pozdrawiam.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Ja niestety poległem bramkarsko w tej kolejce. Varlamov mi się rozkraczył i nie byłem w stanie nawiązać walki z Odisio na tym polu. Z ataku jestem zadowolony. Narazie największe rozczarowanie to DOAN i do tego teaz jeszcze zawieszony na 3 mecze... Super za to zaczął SHARP (5G, 2A, 28 SOG).

vader 2,8K

vader

Forum VIP
2 week
Wyniki 2 tygodnia i tabela.

W tym tygodniu ładne wyniki zrobili Oilers i Killers. Nieźle wyglądają spotkania Pengiuns JuanaAntonio, Lupusa i LightiningStars.
Minusy to --&gt; Karn Penguins. 2 tydzień olewa sprawy. Na dniach zobaczę co z nim bo tak nie może być.
Panowie - z pozycji IR należy korzystać. Niektórzy chyba nie wiedzą do czego to jest. Przeglądając składy widziałem, że niektórzy kiszą zawodników co Ci powinni być już od miesiąca na IR. Rozumiem, że ktoś jest nowicjuszem i nie wie. Ale to trzeba się interesować. Jedna osoba pisała do mnie jak dać zawodnika na IR.
Można podzielić się wrażeniami po tym tygodniu.
Od siebie powiem, że jestem w miarę zadowolony. W 3 ligach wygrane i to ładne. W jednej łomot 2-11. Ale nie byłem tam na drafcie i nie widzę szans na cokolwiek tam... tragedia skład, część kontuzjowana. Aż się grać mi tam nie chce...

Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP
widze, ze juz tabela powoli zaczyna dzielić się na czołówkę, oraz tych,
którzy raczej będą walczyć o wygrane, niż o same PO.

mojego pojedynku z Karnem nie ma co zbytnio opisywać, gdyż dla wszystkich
ta druzyna powinna być łatwa do pokonania.

z mojej druzyny wyroznilbym:
Manny Malhotra 2G 1A +2 4PIM 9SOG 36FW
Guillaume Latendresse 2G 3A +2 4PIM 2PPP 1GWG 3SOG 1BLK
Cam Ward 2W 2.44GAA 77SV 0.939%SV

in minus:
Alex Ovechkin
Matt Cooke
Saku Koivu

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Widzę, że Shen szaleje w Fantasy w tym roku..W Nhl prowadzi (fakt,że dopiero 2 tygodnie)..w NFL jako jedyny nie ma żadnej porażki po 7 tygodniach (choć jakbym wystawił wczoraj Darrena McFaddena to by przegrał :p)..aż się boje co będzie w NBA ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
A ja paradoksalnie nie narzekam ????
W tym tygodniu szans na zwycięstwo nie miałem bo moi bramkarze wystąpili tylko dwa razy. Pozostała część ekipy ok, gramy dalej to dopiero początek a Baqu już o jakiś podziałach mi tu pisze ;P

maritos 4

maritos

Użytkownik
Dokładnie już odstawia w kąt :/ Ja jeszcze mimo mojej pozycji widzę perspektywy na PO. Pozatym Baqu looknij na tabelę NHL i jeśli takie zespoły jak VAN, NYD, BUF zamykają z deczka tabele to już ich przekreślać ? - nie sądzę ???? to jest NHL i jeszcze różnie niespodzianki przed nami ;]

Pozdrówki dla wszystkich ????
Ty się mój nick najpierw naucz pisać maritos ;-)
Baqu

a jak się już nauczę to ... ? :p

J 7K

juanroman08

Forum VIP
A ja chciałbym wygrać jakiś pojedynek bo jak do tej pory, oba mecze do soboty mi się ładnie układały a później już totalna porażka i efekt widać w tabeli, w tym tygodniu hitowe spotkanie z Maritosem o to kto będzie najgorszy po 3 tygodniach oł jea :grin:

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja takze nie marudze... Weze wygraly, jednak caly czas jest probem w bramce, nie sadzilem , ze Rask bedzie grzal lawe, sam Vokun + mlody Bobrovsky rady nie daja ????
Co do reszty zawodnikow jestem zadowolony ????

sierhun 6

sierhun

Użytkownik
Ja miałem za to wyjątkowo pechowy tydzień. Na całą kolejkę wyleciał Bailey (na szczęście nie wygląda to na coś groźnego), Neuvrith pochorował się na tyle żeby puścić 3 bramki w 10 minut i zejść, a Howard też nie miał dobrego dnia. Do tego drobne urazy z 2-3 innych zawodników no i nie miał kto punktować.
Liczę na przełamanie w tej kolejce. ;)

vader 2,8K

vader

Forum VIP
3 week
Wyniki 3 tygodnia i tabela.

Baqu, Bzyku i Pietaszek w tej kolejce zrobili miazgę. Lupus chyba odchodzi w niepamięć bo w każdej lidze go leją :p
Plus tego tygodnia to odzew ze strony Karn&#39;a. Pisałem do niego czy będzie się bawił z nami czy nie. Dał znak życia, że będzie się bawił. Chyba nawet zmienił skład 2-3 razy i wygrał pierwszy mecz. Zobaczymy co będzie dalej...
Można komentować ostatni tydzień ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP
Baqu Baqu Squad 12 : 1 Kukla Devils

Cóż... za dużo to ja nie mogę napisac o tym spotkaniu, gdyż już sam wynik
pokazuje moją dominację... remis w GWG i SHO oraz przegrana w BLK, to
jedyne punkty, które uciekły mi z tego pojedynku. W niektórych statach moja
przewaga była wręcz miażdząca. Nie wiem czemu kukla nie zmienia składu...
trzyma w nim 2 zawodników na Ir... no ale cóż dla mnie łatwe punkty,
a przeciwnik powinien się wstydzić tak jak karn.

wyróżniłbym:
Olli Jokinen - wreszcie się przebudził, strzela, asystuje i ma niezłe FW
P.K. Subban - jeden z moich niższych picków, który %tuje
Danny Briere - wrecz genialne staty wraz z ogromna iloscia PIM
Alex Ovechkin - po slabiutkim poprzednim tygodniu znowu gra jak gwiazda

in minus:
Brandon Yip wymieniony na T.J. Oshie
Manny Malhotra &amp; Taylor Pyatt - prawie same zera
Marian Hossa - tylko 2SOG i 2PIM, co jest Marian ?!

W tym tygodniu podejmuję Botshek Maple Leafs. Z tego co widzę ma bardzo
dobrą drużynę i uważam, że cięzko mi będzie wygrać, no chyba, że znowu
będzie miał problemy z bramkarzami i odda całą kategorię przez brak gry
w conajmniej 3 spotkaniach tak jak to miało miejsce z Vaderem.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Bez względu na to czy ktoś u niego by zagrał to i tak bym go zmiażdżył w bramce. W piątek posadziłem 2 G. W sobotę już widziałem, że nikt mu nie zagra więc wystawiłem obu.
Ale w ofensywie jednak mnie pokonał. Chociaż w kilku było na styk. Ale tak to bywa.
Ja mam teraz w rozkładzie Lupusa. W innej lidze mówią, że powinien grać w AHL Fantasy ????
Generalnie co kolejkę tutaj są 2-3 pogromy. W innych ligach co gram nie ma czegoś takiego. Wygrana 4-5 kategoriami to sporo. Tutaj wyniki 12-1, 13-2. To jest pogrom.
Rynek FA właściwie nie istnieje. Widać to po ruchach niektórych co nerwowo szukają bramkarzy aby coś grali.
W innych ligach wolnych bramkarzy nie ma. Ale w ofensywie są choćby przeciętniacy. U nas sama mizeria.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Po dwóch dość wyrównanych pojedynkach w pierwszych dwóch tygodniach zabawy w końcu przyszło wysokie zwycięstwo. Znów nieco martwi mnie dość słaba ilość zdobywanych bramek. Tym razem udało się jednak tą klasyfikację zremisować. Trzeci tydzień z rzędu przegrane asysty i trudno coś w tym aspekcie poprawić. Cieszy po raz drugi wygrana w SHP, bo tam zawsze bardzo ciężko o punkty. Kompletna dominacja w stastykach bramkarskich, ale akurat temu się za bardzo nie dziwie, bo bramkarze JuanaAntonio zaliczyli tylko trzy starty w tamtym tygodniu (2 Halak + 1 Lehtonen). Na pocieszenie mojemu rywalowi pozostała wygrana w SHO. Jeżeli chodzi o indywidualne statystyki to trzema gwiazdami tygodnia zostali:

#1 Claude Giroux 3G, 3A, 1 SHP, 31 FW
#2 Tomek Plakanec 3G, 10 SOG, 43 FW
#3 Marty Turco 2W, 2.57 EAA, .917%

Przez ostanie dwa tygodnie szukałem jeszcze bardziej optymalnego ustawienia. Niestety, ale z moją drużyną musiał pożegnać się Jarkko Ruutu, który miał mi pomagać w PIM&#39;ach, a niestety na razie nie błyszczy. W jego miejsce pojawił się Alexei Ponikarovsky, który w dłuższym okresie czasu ma zacząć nieco więcej strzelać. Na taki mały plus młodziutki Jeff Skinner oraz Peter Budaj, który przy kontuzji Andersona zaliczył dwie wygrane. Niestety mimo bardzo dobrego wyniku nie obyło się bez wpadek i kolejnych rozczarowań. Pierwsza trójka antybohaterów tygodnia:

#1 Ilya Kovalchuk 0G, 0A, 4 SOG
#2 Ryan Malone 0G, 0A, 3 SOG
#3 Nathan Horton 0G, 0A, 2 SOG

Niestety zawodnicy po których oczekuje przynajmniej po tym jednym trafieniu w tygodniu bardzo zawiedli. Ilya jak i całe Diabły jest bez formy, troszkę mnie to martwi. Na całe szczęście w tym tygodniu ma wrócić Jordan Staal czyli są przesłanki ku poprawieniu jeszcze bardziej FW. Liczę też na jakieś brameczki z jego strony. Przeglądając skład mojego rywala w tym tygodniu zauważyłem, że mam możliwość powalczyć na każdej pozycji.

Mimo wszystko życzę powodzenia.

Generalnie co kolejkę tutaj są 2-3 pogromy. W innych ligach co gram nie ma czegoś takiego. Wygrana 4-5 kategoriami to sporo. Tutaj wyniki 12-1, 13-2. To jest pogrom.
Rynek FA właściwie nie istnieje. Widać to po ruchach niektórych co nerwowo szukają bramkarzy aby coś grali.

W innych ligach wolnych bramkarzy nie ma. Ale w ofensywie są choćby przeciętniacy. U nas sama mizeria.
Moim zdaniem jest troszkę za dużo pozycji. Wystarczyłoby po 2 C, RW i LW, a do tego z 3, 4 D. Bramkarzy też tylko 2 i wtedy byłaby jaka taka możliwość rotacji. Jakbym miał kogoś na IR (Staal powoli wraca do gry) i miałbym wybrać kogoś z FA na zastępstwo to miałbym nie lada problem. Chyba z resztą jak większość ligi.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Moim zdaniem jest troszkę za dużo pozycji. Wystarczyłoby po 2 C, RW i LW, a do tego z 3, 4 D. Bramkarzy też tylko 2 i wtedy byłaby jaka taka możliwość rotacji. Jakbym miał kogoś na IR (Staal powoli wraca do gry) i miałbym wybrać kogoś z FA na zastępstwo to miałbym nie lada problem. Chyba z resztą jak większość ligi.
Też masz rację. Zobacz sobie na ligę uss. Tam nie byłem na drafcie. Na FA nie ma nic. Ja mam kilku DTD, IR. Nie mogę już nic tam zrobić. Możemy pomyśleć w przyszłym sezonie o zmiany w ustawieniach ligi.
Bo faktycznie chyba są zbyt duże różnice. No i mamy 18 graczy. To też przeczesało zawodników.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
4 week
Wyniki 4 tygodnia i tabela.

Wyniki z tym tygodniu już bardziej wyrównane. Tylko Seku zrobił miazgę. Patrząc na jego wynik i potencjał trzeba przyznać, że bardzo mocno to wygląda.
Ale tak sobie zerknąłem na to co robią inni gracze to czasami bywa dramat...
Ma ktoś zawodnika z IR to ten go kisi na ławie. Po co mamy 2 IR?
Nie wiem co z Karnem. Znowu nas olał... pojawił się zmienił kilka razy skład i po sprawie... Ma 2 grajków z IR a ten nie potrafi ich przesunać na pozycję IR.
Kisi bramkarza z NA...
Maritos to niedługo nawet nie zauważy, że Leighton wróci do gry. Po co go dawać na IR :?
O innych już nie będę wspominał.
Week jak dla mnie taki sobie. Przydałoby się lepszy wynik zrobić. No ale jest wygrana i trzeba liczyć, że w tym tygodniu JR08 pyknę. Ale ciężko to widzę... Jak Bzyku został pokonany 8-4. Oby Broda już nie świrował jarząbka i Thomas już wypoczął po 7-0-0 ???? To wtedy atak mam nadzieję coś dorzuci.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Nie takiego wyniku się spodziewałem po niedzielnych spotkaniach. Pojedynek z Odiosio bardzo wyrównany jednak miałem malutką przewagę. Niestety w niedziele bardzo dobry start zaliczył Khaba i po prowadzeniu 8:6 nic nie pozostało. Wynik 6:7 nie jest zły, ale zawsze mogło być nieco lepiej. W tym tygodniu Crowned Trashers i liczę na dobry występ przede wszystkim moich bramkarzy, gdyż sądzę, że mam w nich lekką przewagę. Nieźle prezentuje się ostatnio Marty Turco, a im więcej gra tym lepsze wyniki osiąga Peter Budaj. Troszkę martwi mnie, że Pavelec dość dobrze się zaprezentował po kontuzji i Mason może pójść w odstawkę. W weekend Thrashers grają dwa mecze z rzędu, więc mogę liczyć, że w jednym z nich zobaczymy Chrisa. Oby pokazał, że to on zasługuje na pozycję nr 1. Wracając jeszcze do ostatniego pojedynku jak zwykle kilku graczy znacznie pomogło mojej drużynie w odniesieniu zwycięstw w poszczególnych statystykach. Oto najlepsza trójka moim zdaniem.
#1 Jeff Skinner (2G, 3A, 2 PPP, 10 SOG)
#2 Peter Budaj (1W, 1.52 GAA, .955 SV%, 1 SHO)
#3 Ed Jovanovski (3G, 5 SOG, 1 GWG)
Młodziutki Skinner zaczyna się sprawdzać i gra naprawdę bardzo dobrze. Zgodnie z zapowiedziami wielu fachowców może to być jedna z większych gwiazd NHL w najbliższych latach. Tak jak pisałem Peter więcej gra i broni znacznie lepiej. Jeżeli będzie mu tak dalej szło to z pewnością będzie zagrożeniem dla Andersona jak ten wróci po kontuzji. Ed mimo już 980 spotkań w NHL zdobył dopiero pierwszego hattricka w karierze. Z pewnością 3 gole na 5 strzałów dają znakomity procent. Niestety nie obyło się w tym tygodniu bez kolejnych rozczarowań. Od dawna wśród tej trójki nie znajdzie się jednak Ilya, który w końcu zaczął punktować.
#1 Derek Stepan (0G, 0A, -2, 10 FW)
#2 Alexei Ponikarovsky (0G, 0A, 1 SOG)
#3 J.P. Dumont (0G, 0A, 6 SOG)
Derek powoli traci pozycje w moim teamie i być może już niedługo pojawi się jakiś zastępca w jego miejsce. Alexei bez zdobyczy punktowych z tylko jednym strzałem. Wiadomo, że był chory, ale mimo wszystko mógł spisać się nieco lepiej. J.P jak na razie zaskakuje mnie tylko in minus w tym sezonie. 13 spotkań i tylko 5 punktów, także cień zawodnika z poprzednich kampanii.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom