>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

eWinner I liga 2021

Status
Zamknięty.
G 35,3K

gkskubik

Użytkownik
Na pewno w ofercie będzie jeszcze wystawienie kursów na zwycięstwo w I lidze. Kwestia czy kursy będą adekwatne. Nie wiadomo tak po prawdzie który prezes prócz Rybnika ma ciśnienie na awans, który ma zapewnienie władz EL o jakiejś tam gwarancji startów ze względu na infrastrukturę itp. Faza PO to dość niebezpieczny środek na lokowanie kapitału w kontekście jakby nie patrzeć zakładu długoterminowego. Kontuzja, choroba, pogoda czy nawet odjechanie w rewanżu 12 biegów gdzie do odrobienia jest kilka punktów z pierwszego spotkania i po zawodach.

Sam kilka razy pisałem, że długoterminowce to nie dla mnie. W tym roku głównie ze względu na problemy finansowe Unii, już w marcu podjąłem decyzję o włożeniu kapitału do zamrażarki. Potraktowałem to obok walut i kilku metali jakie mam w portfelu jako kolejny instrument finansowy o większym lub mniejszym ryzyku na przeciwdziałaniu inflacji mojej skarbonki.
Jako, że kursy nie były wielkie to trzeba było ciut się nachodzić po paru naziemnych bukach, trochę policzyć by zminimalizować ewentualną wtopę na jakimś zdarzeniu i poczekać kilka miesięcy na efekt. Na szczęście stresu przy tym większego nie było. To co pisałem na pierwszej stronie w dwóch postach ładnie się spięło.

Unia - Polonia @ 1,60
Unia - ROW @ 1,50
Wybrzeże - Unia @ 1,80
ROW - Polonia 1,75

Ostatnie zdarzenie ważyło się do ostatniej kolejki RZ, ale PO nie były potrzebne. Sam jednak nie odważę się stawiać zakładów na awans którejś z drużyn w oparciu o samą rundę finałową. Życzę jednak powodzenia i zieloności.

Dodam tylko, że w mojej ocenie bez juniorów dwumeczu w PO się nie da wygrać ;) (da się - ale jest mega ciężko)

Otrzymane punkty reputacji: +48
K 137

Karion22

Użytkownik
Długoterminowo to na Ostrów było albo 9, albo coś około @19, choć ta druga opcja mi się bardziej prawdopodobna wydaje.

Mały finał. Cieślak tym razem przeciwko Arged Malesie. Mecze z rundy zasadniczej do zapomnienia. Zaczną się kombinacje z torem, pożyczanie sprzętu. Ciekawe czy któraś z ekip się wzmocni. Podejrzewam, że Gdańsk jednak coś będzie szykował.

Juniorzy z Krosna to jest jakieś nieporozumienie, im powinni w trakcie meczu licencje zabrać. Tyle czasu jeździć na tym torze i u siebie upadać? To skandal jest.

U 0

Usunięty użytkownik 172435

Gość
Długoterminowo to na Ostrów było albo 9, albo coś około @19, choć ta druga opcja mi się bardziej prawdopodobna wydaje.

Mały finał. Cieślak tym razem przeciwko Arged Malesie. Mecze z rundy zasadniczej do zapomnienia. Zaczną się kombinacje z torem, pożyczanie sprzętu. Ciekawe czy któraś z ekip się wzmocni. Podejrzewam, że Gdańsk jednak coś będzie szykował.

Juniorzy z Krosna to jest jakieś nieporozumienie, im powinni w trakcie meczu licencje zabrać. Tyle czasu jeździć na tym torze i u siebie upadać? To skandal jest.
Bez przesady, wczoraj bodajże juniorzy z Krosna upadli raz, A ich jazda oczywiście była wolna Ale wyglądała w miarę płynnie. Według mnie na 2 lige się będą nadawać, szczególnie Rydlewski który od początku sezonu zrobił spore postępy. W pierwszych meczach się modlilem aby dojechał do mety 😅

K 137

Karion22

Użytkownik
Osobiście po takich kursach jak teraz bym się nawet nie podjął typować awansów dalej. No tak, Ostrów wcześniej nawet chyba @19 było, ale teraz rzecz jasna druga siła @3. Dyspozycja dnia, do pierwszych meczów kilka tygodni zostało, zobaczymy.

damianprz 3,8K

damianprz

Użytkownik
Jak będę coś układał jeszcze na ten rok kalendarzowy (F1, Moto GP, Speedway GP, NFL zasadniczy, el.MŚ) to pewnie pójdę w stronę Cieślaka. Cały czas w pamięci mecz w Bydgoszczy. Taktyczna Gomólski w nominowanych: 1-5 1-5 i wyciągnięte na 44-46.

A 442,8K

adams235

Znawca - Żużel
Ja przed sezonem obstawialem final lub poprostu glownych kandydatów w postaci Gdanska i Rybnika i w sumie jest na to szansa bo nie spotykaja sie w półfinale....a na dlugoterminowce mam awans Rybnika czyli tez w grze...
Mimo ze calym sercem za Ostrovią to jak w piosence nic dwa razy sie nie zdarza....w fazie zasadniczej poszlo za latwo lub podejrzanie latwo i jestem wrecz pewny ze Rybnik zaskoczy...no musi...
Jesli z Łogaczowem bedzie oki po Covidzie,widac ze Jensen cos tam lapie doszedl drugi junior ktory niweluje przewage Ovii przynajmniej w Rybniku...do PO daleko bo ponad 2 tyg wiec duzo sie moze zdarzyc...tu jednak Rybnik minimalnie faworytem dla mnie...
W żużlu uwazam inaczej niz w pilce lepiej jest pojechac 1 mecz u siebie i wygrac nawet nie wysoko bo potem cisnienie ogromne spada na rywala...
Jesli chodzi o Wybrzeze i Krosno to tu zalezy kto kogo przechytrzy na juniorce...obie druzyny kiepsciutko choc Gryszpinski sie wyróżnia...wcale bym Gdanska nie skazywal na porazke jesli Gruchalski pojedzie tak jak ostatnio choc na te 4-5 oczek u siebie to moze byc ciekawie,zreszta on chyba najlepszy wystep zaliczyl wlasnie w Krosnie tak cos kojarze??...no ale w Wybrzezu musza pojechac liderzy bo nawet Kulakow ostatnio nie jest wcale takim dominatorem i ten ich tor ktory muszą cos pod siebie przygotywac...a słabo to wygladało...
Podsumowując mecze bedą na styk totalny,tu moze punkt lub dwa decydowac...pobawie sie w wytypowanie finału---Gdansk-Rybnik taki final postawie czyli tak jak myslalem przed sezonem i tego sie trzymam😉😉

K 137

Karion22

Użytkownik
U24 to w Gdańsku nieporozumienie - Fienhage/Kemp.. Musi jechać Gruchalski jeśli chcą o czymś myśleć - tak jak napisałeś, w Krośnie miał: 3,1,3,W.

Na juniorkę mimo wszystko z całym szacunkiem do Szczotki.. może Zupinski dałby się Zdunkowi namówić? Krosno? Też pewnie będzie działać w tym temacie - Marciniec? Nie wydaje mi się, że pozwolą na to aby Gdańsk tutaj miał na dzień dobry przewagę. Tu będą decydować detale.

Ostrów oczywiście, że drugi raz tak łatwo nie będzie miał w Rybniku, a żeby tego było mało, to mają Trzesniewskiego, wróci Logaczow. Będą na pewno mieć handicap jeżeli chodzi o tor :) już Cieślak o to zadba. Z drugiej strony znowu.. Ostrów być może z naładowanym w końcu Bertzonem. Marcin Wawrzyniak jest też bodajże jego mechanikiem teraz. Klindt jeszcze odczuwał skutki kontuzji, ale silnik nowy ma. O Hansenie wspominać nie trzeba, rewelacja sezonu

I 2,8K

iverson83

Użytkownik
Bardzo ciekawy playoff szykuje się w eWinner 1 Lidze. Zaryzykuje twierdzenie że tak wyrównanej 4 do awansu nie było od kilku lat. Będzie się działo!. Moje długoterminowe z Ekstraligi i Ewinner 1 ligi zamykało Wybrzeże wyżej od Polonii Bydgoszcz i Row Rybnik wyżej od Polonii Bydgoszcz także emocji było dużo do końca :p

Przejdźmy teraz jak widzę rozstrzygnięcia w parach półfinałowych. Oczywiście do spotkań jeszcze trochę czasu ale wstępnie wychodzi mi jednak coś takiego:

Wilki Krosno- Wybrzeże Gdańsk Typ :
Awans Wilki Krosno
Kurs 1.45
Bukmacher Forbet

Wiem, że w sezonie zasadniczym Gdańsk 2 x ograł Wilki ale była to trochę inna sytuacja. Wydaje mi się że teraz Wilki są w mega gazie i ciężko będzie zatrzymać tą ekipę To co zrobili z Rybnikiem pokazało siłę Krosna. Trener Wilków zadowolony otwarcie mówił że chcą jechać właśnie z Gdańskiem.
Gdańsk miał dużo szczęścia i w playoff jest tylko dlatego, że Krosno objechało Bydgoszcz na wyjeździe oczywiście mecz przerwany przez pogodę ale zaliczony.

Patrzę jak jeździ Wiktor Kułakov wygląda znacznie gorzej niż na początku sezonu, Krystian Pieszczek jedna wielka niewiadoma może zrobić over 10,5 pkt a może się spalić i będzie max 5 Kemp tragedia także na jego temat nie będę się wypowiadał nawet. Gruchalski duży plus i to on dał zwycięstwo nad Tarnowem ale czy taką jazdę powtórzy w playoff wątpię. Tak szczerze mówiąc to najpewniejszym punktem Gdańska jest teraz Kuba Jamróg i zakładając do tego jednak dobrą jazdę Wiktora to może być i tak za mało na rozpędzone Krosno.

Oczywiście biorę pod uwagę że Gdańsk ma lepszą juniorkę, ale skoro Wilki zrobiły na luzie Rybnik bez juniorki to z Gdańskiem zrobią tym bardziej. Rydlewski to junior który nie wiele zdziała ale Janika w walce z dwójką z Gdańska to tak do końca bym nie skreślał.

Co do przebiegu dwumeczu półfinałowego w tej parze Gdańsk musiał by zrobić u siebie przewagę +10 pkt ale przy formie Szczepaniaka Lebedevsa i Musielaka nie widzę szans na taką przewagę przed drugim meczem.

Także jak dla mnie zdecydowanym faworytem w 1 parze jest drużyna z Krosna !

Ostatnia edycja:
K 137

Karion22

Użytkownik
49:41 w zasadzie przy braku Pontusa, który niemiłosiernie męczył się na sprzęcie Logaczowa to jest na luzie? No ok, niech będzie. Szczepaniak też zawsze w najważniejszych momentwch się spalał, czy tu da radę na flemingach? Pomijając to, że kilka tygodni do półfinałów tego 1.45 bym osobiście nie brał. Niewiadomo jakie ruchy wykonają drużyny

I 2,8K

iverson83

Użytkownik
Row Rybnik - Ostrovia Ostrów

Typ: Awans Ostrovia Ostrów.

Kurs 1.95

Bukmacher Forbet

Drugi dwumecz półfinałowy będzie według mnie bardzo bardzo wyrównany i szczerze mówiąc nie zdziwię się jak zdecydują biegi nominowane w Ostrowie:)

Wiadomo że Marek Cieślak to jest taktyk grubego kalibru i przechytrzyć prowadzony przez Niego Rybnik będzie bardzo ciężko. Rybnik dwukrotnie przegrał z Ostrowem ale trzeba pamiętać o kilku kwestiach Mecz Rybnikowi u Siebie mocno nie wyszedł i to był ewidentny wypadek przy pracy. W poprzednich meczach z Ostrowem nie było Juniora Trześniewskiego Juniorka wyglądała tak Tudzież Tkocz Tudzież Wypior Trześniewski wygląda znacznie lepiej. Wiadomo że wróci Łogaczow ale w jakiej formie będzie po przebyciu Covid 19 ciężko powiedzieć

Po drugiej stronie Ostrovia Ostrów która sygnalizuje wzrost formy, Rozjechali Bydgoszcz nie dając żadnych szans w meczu o nic. Wyglądają bardzo mocno Bertzon Gapiński Walasek i Hansen do tego niezła juniorka .

Według mnie to właśnie doskonała forma Hansena może zadecydować o minimalnym zwycięstwie Ostrowa w dwumeczu. a mam pewne przeczucie że do poziomu półfinałowego nie nie dopasuje się Pontus Aspgren i lekko zawiedzie Kacper Gomólski Przy takim układzie Rysiek Holtański Trofimov i Łogaczov mogą nie dać rady ekipie z Ostrowa.

Oczywiście w tej parze może być różnie i żadne rozstrzygnięcie końcowe mnie nie zdziwi ale procentowo widzę sprawę awansu tak 53% Ostrów 47 % dla Rybnika stąd taki typ.

Dodam jeszcze jedno zdanie odnośnie obu półfinałów : Typując oba spotkania trzeba mieć również na uwadze to która z drużyn ma zaplecze finansowe i chce awansować do Ekstraligi ;)?

Ostatnia edycja:
A 442,8K

adams235

Znawca - Żużel
Nareszcie Jedziemy!!Ostrovia!!☺
Pare kwiatkow wyłapanych z rana
Poczta under 1.5 kurs 1.84 sts
Hansen under 10.5 kurs 1.7 sts
Jensen over 8.5 kurs 1.57 sts
Klindt over 5.5 kurs 2.01 sts

Poczta jezdzi z kontuzja,jesli pojedzie to gora 1 bieg,ma jechac za niego Krawczyk choc ten tez poobijany,
Hansen ostatnio w ligach zagranicznych mocny spadek formy,wiec linia 10.5 za wysoka,Jensen z reguly w takich meczach kluczowych odpala...
Oraz typ ryzykowny mocno over Klindta....ktos musi w Ovii zapunktowac i licze na niego,ma dobre starty i nowe silniki...
Typ mocno ryzykowny ale po takim kursie trzeba...
Walasek under 9.5 kurs 2.22 sts
Mecz o wysokim cisnieniu a tu 1 bieg bardzo ciezki ma,jak slabo wejdzie w mecz to potem moze byc tylko gorzej no i Grzesiu lubi zawalac takie mecze,poza tym 7 czy 8 punktow moze zrobic a to tez niezly wynik

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +167
U 0

Gość
Rybnik dzisiaj bez Łogachova. Nie wiem w jakim celu taka decyzja w tak ważnym meczu Ale ok ;) W Rybniku zostaje nam słaby Trofivmov oraz Gomolski którym ostatnie mecze za bardzo nie wychodzą. Dodatkowo MJJ oraz Aspgren którzy mogą zrobić 10 punktów lub 5 to już zależy od dnia. Juniorka myślę że mocno wyrównana.

Myślę że do grania w takim razie jest +4.5 Ostrów po kursie 2.05.

Ostatnio zmieniony przez nieznany:
G 35,3K

gkskubik

Użytkownik
Nie rozumiem, nie popieram ale chętnie odszczekam. Decyzja Marka o odstawieniu Siergieja mocno kontrowersyjna. Cieślak mam nadzieję, że wie co robi i jak w przypadkach wyjdzie na jego. Przez całą rundę zasadniczą można było kombinować i jechać na różnych nawierzchniach. Liczę że dzisiaj będzie ona sprzymierzeńcem gospodarzy. ROW chyba jako jedyny z czwórki jest gotowy na EL - nie mówię tu o składzie bo to co się w ostatnich latach dzieje to temat na osobną dyskusję - infrastruktura, skład który nie zaciągnie hamulca w finale. Tu upatruję przewagę nad Ostrowem. Chęci i to szczere, a nie bajdurzenie. Gapa czy Walasek wg mnie o EL to zabijać się nie będą. Łatwiej pojechać słabiej na wyjeździe niż przed swoimi kibicami. W PO ciężko odskoczyć od rywala, który taktykami szybko może niwelować różnicę, ale jak nie dzisiaj to kiedy? Idę w kierunku gospodarzy w tych niższych handi. Jeśli dziś nie będzie 49 punktów po stronie rekinów to raczej nie mają szans w rewanżu.
ROW - 4,5 @ 1,85 eWinner
ROW - 6,5 @ 2,20 eWinner

Ostatnia edycja:
U 0

Gość
Nie rozumiem, nie popieram ale chętnie odszczekam. Decyzja Marka o odstawieniu Siergieja mocno kontrowersyjna. Cieślak mam nadzieję, że wie co robi i jak w przypadkach wyjdzie na jego. Przez całą rundę zasadniczą można było kombinować i jechać na różnych nawierzchniach. Liczę że dzisiaj będzie ona sprzymierzeńcem gospodarzy. ROW chyba jako jedyny z czwórki jest gotowy na EL - nie mówię tu o składzie bo to co się w ostatnich latach dzieje to temat na osobną dyskusję - infrastruktura, skład który nie zaciągnie hamulca w finale. Tu upatruję przewagę nad Ostrowem. Chęci i to szczere, a nie bajdurzenie. Gapa czy Walasek wg mnie o EL to zabijać się nie będą. Łatwiej pojechać słabiej na wyjeździe niż przed swoimi kibicami. W PO ciężko odskoczyć od rywala, który taktykami szybko może niwelować różnicę, ale jak nie dzisiaj to kiedy? Idę w kierunku gospodarzy w tych niższych handi. Jeśli dziś nie będzie 49 punktów po stronie rekinów to raczej nie mają szans w rewanżu.
ROW - 4,5 @ 1,85 eWinner
ROW - 6,5 @ 2,20 eWinner
Co do nawierzchni to wiem od ludzi z Rybnika że jest całkiem inna niż na treningach ;)

G 35,3K

gkskubik

Użytkownik
Dla grających dzisiejsze spotkanie podpowiem, ze na tą chwilę ciężki sprzęt pracuje na torze - który to jest nieregulaminowy. Linie na spotkanie się jeszcze nie zmieniły

A 442,8K

adams235

Znawca - Żużel
No wiec jesli pojada to gram
Jamrog under 11.5 kurs 1.6 Fortuna
Wojdylo under 5.5 kurs 1.6 sts

Rydlewski under 1.5 sts do dubla jak znalazl
Krosno +10.5 to typ ryzykowny bo tam to moga byc ladne cyrki dzis ale dubla mozna dodac
Musielak over 9.5 kurs 1.8 sts to masz szanse wejsc jesli nie bedzie tasmy😉
Net zamula wiec dzis bez analizy wiekszej
Standard TAŚMA😁

Ostatnia edycja:
rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Widziałem gdzieś tutaj post analizujący, kto chce awansować do Ekstraligi, a kto niekoniecznie. Czy ktoś słyszał jakieś głosy z ośrodków żużlowych na ten temat? Bo kurs na wygraną ligę przez Rybnik wydaje się w tym momencie mocno zawyżony. Przecież Ostrów z Walaskiem i Gapińskim w Ekstralidze nie ma czego szukać, ich juniorzy też moim zdaniem potrzebują jeszcze z rok, żeby móc wskoczyć na poziom Ekstraligi. Z drugiej strony, Hansen chociażby mówi, że on chce jeździć w przyszłym sezonie w Ekstralidze. Czy mogą sobie pozwolić na stratę takiego zawodnika? Ale czy mają pieniądze, żeby wyciągnąć chociaż dwóch zawodników na poziom Ekstraligi? Fricke, Bellego, Kułakow, Lebiediew, Musielak, Kurtz?
Jeśli odpuszczą i Rybnik awansuje, to czy Krosno chce awansować? Bez juniorki będzie baaardzo ciężko się utrzymać, za Szczepaniaka albo Wojdyłę musiałby wskoczyć jakiś mocny lider pokroju Emila i mocny U24. Jeśli odpuszczą, no to dla mnie Gdańsk, który psim swędem dostał się do tych PO nie ma szans z Rybnikiem.
Dajcie znać, co o tym myślicie, a najlepiej to podzielcie się informacjami z tych ośrodków, jeśli coś do Was dochodzi. ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom