>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Europejskie Puchary w Piłce Ręcznej 2012/2013

Status
Zamknięty.
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
A ja myślę że jest się nad czym rozpisywać. Nie dziwne że ten handicap ustawiony tak a nie inaczej skoro Barca musi odrabiać aż 5-bramkową stratę z pierwszego meczu. Parę postów wyżej przytoczyłeś wyniki bezpośrednich starć tych drużyn z obecnego sezonu i już raz Rutenka i spółka tą linię pokryli. Jutro nie będzie przeproś, wydaje się że od pierwszych minut Blaugrana z furią rzuci się na rywala. Oglądałem w środę wyjazdowe spotkanie z Ademarem, notabene zwycięstwo zapewniło ówczesnym gościom na sięgnięcie po 20 tytuł w historii. W pierwszym meczu Barcę powstrzymał Hombrados wybrany zresztą do siódemki kolejki wg EHF. Choć to nie jego parada była obroną tygodnia (Balić mistrzostwo świata za to co zrobił). Jaki jeszcze można wysnuć wniosek po ubiegłotygodniowej porażce ? Ano należy wg mnie zwrócić uwagę na fakt, że Barcelona w obecnych rozgrywkach (czy to Asobal czy CL) poniosła 2 porażki. Co łączy obie te wpadki ? Termin rozgrywania meczu. Mianowicie, jeśli prześledzisz uważnie kalendarz spotkań dostrzeżesz iż oba niepowodzenia poprzedzone były spotkaniami reprezentacji (mecz w Berlinie zaraz po MŚ, mecz w Madrycie po dwumeczu eliminacyjnym). Teraz był tydzień treningów, przedzielony meczem w Leon, to będzie nowa historia. Uważam że jak najbardziej Barcelonę stać na wysoką wygraną w dniu jutrzejszym. Owszem, strata jest pokaźna ale w Palau Blaugrana jak najbardziej do odrobienia.
Ok zgadzam się po trochu z tym co napisałeś ale tak jak już pisałem jestem za Atletico ale też obiektywnie patrzę na zespoły i na prawdę nie sądzę, że szczypiorniści z Madrytu dadzą sobie wydrzeć ten awans. A tak poza tym linia mojego handicapu zakłada, że nawet przy awansie Barcelony typ może zostać pokryty. Ale tak jak już mówiłem, jak będzie zobaczymy, ja idę w stronę gości
Jednak chwila dekoncentracji + wykluczenie Nagy&#39;a w bardzo ważnym momencie całą tą zaliczkę roztrwoniły.
A dokładniej jeszcze nie wykluczenie a wykluczenia, przy pierwszym Kielonia odrobiła 3 pkt straty przy drugim kolejne 3. Widać więc jak ważną postacią nie tylko w ataku ale i obronie jest Laszlo dla Veszprem.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Zgadzam się co do Barcelony z Unicaja, choć wydaje mi się, że są oni o wiele słabsi niż w tamtym roku, a Atletico po zwycięstwie w Berlinie złapało wiatr w żagle. To będzie bardzo ciekawe spotkanie. Co do meczua Veszprem to nie zgodzę się, że końcówka to był moment dekoncetracji, po prostu Kilonia zaczęła bardzo, a wręcz idealnie bronić. Całego mecz Nagy ciągnąć nie może. Zastanawia mnie czemu THW nie spróbowało kryć go indywidualnie, rzucił 11 bramek, miał mńóstwo asyst do koła, z którym genialnie współpracował, genialnie.
Tak naprawde trudno cokolwiek wytypować w tych rewanżach, jeśli ktoś na siłę chce szukać to Barcelona+Vive, ale AKO nie jest zbyt wysokie.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
No i mamy finałowy skład: Barcelona,Hamburg,Kilonia oraz Vive ;)
Co do meczów półfinałowych :
Hamburg-Flensburg 23-25
Flensburg nie zdołał odrobić 6 bramek strat z pierwszego spotkania (przegrał u siebie 26-32).Gościom według mnie zabrakło trochę zimnej krwi bo około 45 minuty spotkania prowadzili 7 golami i mieli piłkę ale zostali skontrowani i potem się posypało.Czapki z głów za występ Anderssona,który rozegrał wyśmienite zawody broniąc mnóstwo rzutów gospodarzy jednak to nie uchroniło jego drużyny przed odpadnięciem z Ligi Mistrzów.Hamburg zagrał według mnie przeciętnie i w final four wg mnie wiele nie zwojuje ;)
Vive Kielce-Metalurg 26-15
Vive dopełniło formalności w domu bo wyjazdowej wygranej (27-25) i awansowało do final four w Kilonii.Trzeba podkreślić,że tylko w pierwszych kilkunastu minutach goście dotrzymywali kroku Kielczanom,potem już była tylko dominacja gospodarzy,którzy pewnie sięgneli po zwycięstwo i po awans.
W finałowych rozgrywkach nie ma już słabszych zespołów i przy dobrych wiatrach możemy ujrzeć Kielce w finale czego im życze ;)
Barcelona-Atletico 32-24
Katalończycy zdołali awansować dalej mimo porażki 20-25 w pierwszym meczu.Meczu nie oglądałem ale widziałem,że od początku Barcelona dominowała i szybko wypracowała sobie przewagę dającą jej awans a później już tylko trzymała wynik.Atletico mimo wspaniałego meczu w Madrycie tydzień temu musiało się pożegnać z Ligą Mistrzów.Jeśli Katalończycy zagrają w Niemczech od początku skupienie to powinni spokojnie zameldować się w finale tej imprezy.
Veszprem-Kiel 28-29
Węgrzy spuchli w końcówce spotkania w Kilonii i spuchli też w drugiej połowie spotkania u siebie.Kilonia chyba wygrała większym doświadczeniem i zimną krwią ten dwu mecz,chodź trzeba podkreślić,że Veszprem mimo wszystko pokazał się z bardzo dobrej strony.Niemcy zagrają u siebie,ściany z pewnością za nimi będą ale czy ich forma jest wystarczająca na tryumf ostateczny?W to trochę wątpie i licze,że Barcelona pokrzyżuje plany gospodarzom ;)

Losowanie par półfinałowych bodajże 2 maja ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
&quot;LM: FC Barcelona ostatnią przeszkodą Vive do finału
W Muzeum Sportu i Olimpizmu w Kolonii rozlosowano pary półfinałowe Ligi Mistrzów piłkarzy ręcznych. W walce o finał Vive Targi Kielce zmierzą się z FC Barceloną Intersport.
Turniej Final Four rozegrany zostanie w dniach 1-2 czerwca w Kolonii. Areną dwudniowych zmagań będzie mogąca pomieścić 20 tysięcy widzów Lanxess Arena. Spotkania półfinałowe rozgrywane będą 1 czerwca o godzinie 15.15 i 18.00. Dzień później w identycznych wymiarach czasowych odbędą się decydujące pojedynki
Pary półfinałowe Ligi Mistrzów 2012/13
Vive Targi Kielce - FC Barcelona
THW Kiel - HSV Hamburg&quot;
źródło: sportowefakty.pl

Heh osobiście liczyłem na Hamburg i może na finał, ale cóż, zobaczymy jak będzie ale na pewno będzie ciekawie :grin:

R 75

richi

Użytkownik
No to mamy final Barcelona-Kiel cos podejrzane to losowanie.
Akurat takie jakie byc z marketingowego punktu widzenia byc musialo.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
No to mamy final Barcelona-Kiel cos podejrzane to losowanie. Akurat takie jakie byc z marketingowego punktu widzenia byc musialo.
A jakie miało być, żeby nie było podejrzane?
Barcelona - Kiel? Tutaj każdy może wygrać z każdym. Nie ma słabych zespołów. Są te znane i jeszcze trochę mniej znane na arenie europejskiej (ISKRA). Biorąc pod uwagę, że o awansie zadecyduje jedno spotkanie i forma danego dnia spokojnie Kielce jak i Hamburg mogą postarać się o niespodziankę, bo tak trzeba będzie powiedzieć kiedy choć jedna z nich zagra w finałowym meczu.
A Twoje stwierdzenie, że już znamy obsadę finału na miesiąc przed jego startem jest delikatnie mówiąc nie na miejscu.

huczkins 28

huczkins

Użytkownik
Vive-Barcelona
Nie wiem dlaczego jest takie nastawienie, że Barcelona będzie w finale :roll:
Jeżeli Vive będzie w pełnym składzie i w formie jak do tej pory to &quot;goście&quot; mają poważne kłopoty. Osobiście stawiam na wygraną Kielczan myślę, że nie porobią się ze stresu/strachu/braku doświadczenia na takim szczeblu rozgrywek. Liczę tu bardzo na zagranicznych zawodników takich jak Ćupić, Strlek i Olafsson jak i niektórych polskich graczy czytaj Jurecki, Lijewski, szmal, aby tylko Marcin utrzymał formę strzelecką to pozamiatane. Myślę, że Barcelona zlekceważy Vive i obudzą się z ręką w nocniku. Trzeba liczyć również na poprawę kieleckiej drużyny w ofensywie i eliminacji błędów technicznych oraz lepszą grę w przewadze, bo naprawdę kiepsko idzie im w tym okresie gry.
Mecz:Vive-Barcelona
Typ:Vive
Buk:Bet365
Kurs:4.50

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Widział ktoś zakłady na to jaki będzie skład finału ? Ciekawi mnie czy można złapać sporo wyższy kurs niż Barcelona&amp;Kiel stawiając normalnie ?

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Widział ktoś zakłady na to jaki będzie skład finału ? Ciekawi mnie czy można złapać sporo wyższy kurs niż Barcelona&amp;Kiel stawiając normalnie ?
Szczerze mowiąc wydziwiasz. :p
Nie polecam osobiście stawiać w ten sposób. Zobaczymy jak sobie Iskra poradzi z wyłączeniem Rutenki, z tym by zneutralizować Entrerriosa i wyłączyć Sorhaindo na skrzydłach. Nie dać się rozpędzić Sariciowi i Sterbikowi. Nie oddawać piłek, bo Juanin i Victor Tomas na skrzydłach mogą pohasać. Kielce jak najbardziej mogą napędzić stracha Barcie.
Jednak Kiel jutro uważam, że poradzi sobie z zespołem HSV. Te zespoły, w przeciwieństwie do drugiej pary, znają się doskonale. HSV jest zespołem jak najbardziej doskonałym, kompletnym, ale na pewno nie można powiedzieć by dobry sezon był za nimi. W kolejnym sezonie może ich zabraknąć w LM. Na pewno na plus postawa w 1/4 i meczach z Flensburgiem. Duvnjak, Hens, Lackovic, wiadomo fajne nazwiska. Podobnie jak druga linia Kilończyków. Ale najważniejsza przewaga to po prostu Filip Jicha, który w takich meczach potrafi odpalić, grać indywidualnie gdy trzeba, a gdy nie trzeba dobrym podaniem obsłużyć czy to Vujina czy to Wiencka czy to GVS. Na skrzydłach HSV też daje radę, na kole oczywiście też, bo Vori. Ale naprawdę, najważniejsze jest chyba &quot;DNA Kiel&quot;, ten zespół nie zawodzi w ważnych starciach... Potrafią włączyć piąty bieg, gdy trzeba. Tu nie ma czego analizować. Po prostu, jeśli THW nie odskoczy od razu, to zrobi to w drugiej połowie. My sobie złapiemy jeszcze fajniejszy kurs, ale mimo wszystko - nawet to 1.35 uważam za solidny współczynnik. We&#39;re jamming.
THW Kiel @ 1.35 Marathon/1.33 B365

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Zgadzam się z Wami panowie co do tego, że Vive może powalczyć i jak się wszystko dobrze ułoży wygrać to spotkanie, sam też tak pograłem bo uważam, że po takich kursach to po prostu warto.
Martwi mnie tylko jedno, a mianowicie Rutenka. I nie dokładnie jego walory w ataku a to jak w tym punkcie obronnie będzie stało Vive. Podejrzewam, że od początku wyjdzie Lijewski i on też właśnie będzie bronił po tej stronie. Do dziś mam przed oczami to jak Krzysiek w tegorocznych mistrzostwach świata w meczu z Węgrami uchylał się przed rzutami przeciwników jak dziecko z podstawówki grające pierwszy raz w tą dyscyplinę. Piszę to dlatego, że no nikt mnie tak nie wku**** na tych mistrzostwach jak on wtedy. To się nie może powtórzyć bo przy Rutence mamy kilka wjazdów jak w masło, odskoczenie na kilka pkt i po meczu. To tyle ode mnie. Życzę powodzenia drużynie kieleckiej !
Vive - Barcelona 1 Bet365 @ 4,50 ⛔ (23:28)
Vive (+4,5) - Barcelona 1 Bet365 @ 1,54 ⛔ (23:28)
Kiel - Hamburg 1 Bet365 @ 1,33 ⛔ (33:39)
Tragiczny post:;/:

unicaja 84,2K

unicaja

Użytkownik
Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcami co do kwestii że grać Barcelonę po 1,3 nie ma sensu. Kurs zaniżony i to sporo, zupełnie niedoceniana jest ekipa z Kielc przez bukmacherów. Zgodziłbym się gdyby tutaj o awansie miała decydować np. seria do iluś tam wygranych rodem z naszej rodzimej Superligi a nie jeden konkretny mecz. Oczywiście siła Barcelony ogromna na każdej pozycji bo czy to na bramce (Sarić i Sterbik) czy fantastyczne skrzydła wyjęte wprost z reprezentacji Hiszpanii (Juanin + Tomas/Rocas) rozgrywający czy obrotowi każdy z tych graczy jest marką samą w sobie. Jasne że Serioża wysuwa się na pierwszy plan ale akurat gdy będzie miał słabszy mecz to ma go kto zastąpić. Osobiście żałuję że nie gramy po jakiejś przerwie na reprezentacje narodowe bo jak pisałem wcześniej po 2 takich mini pauzach Blaugrana doznawała jedynych porażek w tej edycji LM. No ale tak jak piszę, granie Barcy po niskim kursie bezsensowne, popieram dodatnie handi na Iskierkę jak najbardziej. Tylko żeby ten początek nie przypominał dwóch pierwszych finałowych starć z Płockiem bo Barcelona nie wybaczy takiej dekoncentracji. Także mam nadzieję że cała Polska w sobotę kibicować będzie kielczanom (nawet ta płocka część ???? ), fajnie że Polsat podszedł na poważnie do transmisji.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Jakby coś, to unibet i betcity wystawili o/u na zawodników w półfinałach...
Duvnjak over 3.5 @ 1.8 np.wygląda smakowicie, na Rutenkę linia 5.5 i jakoś bardziej skłaniałbym się ku overowi, niż wyeliminowaniu go przez obronę.
Dzidziuś over 3.5 @ 1.85 w city...
To tak informacyjnie, bo jakieś typy zapewne podadzą znawcy ;)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Pod względem graczy, jest trzech, którym warto sie przyjrzeć. Zacznę od Jichy, pisałem, że to prawdziwy lider, gracz, który potrafi wszystko i jest wg mnie najlepszym zawodnikiem bez podziału na pozycje. Po 8 bramek przeciwko HSV, 20 bramek w dwóch meczach z Atletico. 7 bramek w Vespzrem. Lider, kat. Dziś zagra z rywalem, którego naprawdę dobrze zna i który nie lubi z nim grać ???? Na pewno ważną rzeczą będzie wyłączenie Jichy przez HSV, ale tego nie sposób zrobić. Wg mnie naprawdę mocny typ.
Dalej, Cupić. Pierwszy do karnych, jeden z lepszych ich egzekutorów. Lider strzelców VTK. Oczywista sprawa, dziś będzie ciężko, na przeciw Sarić, Juanin czy Sterbik. Ale Cupko takie wyzwania lubi. Musa na kole będzie się przepychać z Morrosem, moim zdaniem jest jak najbardziej szansa ,że kilka karnych Żelko wywalczy. Do tego 2-3 kontry jeeeeeednak powinny się pojawić - nikt nie jest doskonały i te połówki Barcy powinny się mylić, co da szansę w kontrze. 60 minut dla Ivana? Raczej tak, może 45, ale na pewno nie mniej. Przez tyle czasu, wraz z karnymi, które oby dobrze egzekwował, to spokojnie 6 bramek dla Cupicia.
Na koniec Rutenka. Podobna charakterystyka co Filip. Ale prędzej będzie wykonywał karne niż właśnie Czech. Białorusin raczej jest jedyną strzelbą z tyłu, bo Sarmiento i spółka nie przekonują mnie. Dodatkowo nie wiem czy VTK sobie poradzi z Siergiejem, który jednak na zwodzie gra kapitalnie a rzutowo jest idealny. Wg mnie dobra propozycja.
Rutenka over 5.5 @ 1.7 unibet
Cupic over 5.5 @ 2.05 unibet
Jicha over 4.5 @ 1.9 unibet

Otrzymane punkty reputacji: +2
kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
adqs wszystko się zgadza. Cupko i Jicha podpisuje się pod tym nogami. Rutenka ok, choć chciałbym aby nie weszło ;-)
Zastanowiłbym się jeszcze nad Urosem. 2,5 nam proponuje betcity. Dziś to on powinien brać na siebie ciężar gry w rozegraniu. Wiadomo, że dysponuje dobrym przejściem rywali. Wiadomo, że dziś łatwo nie będzie, ale próbować musi. Nie ma innego wyjścia. Czasami lubi rzucać z dość dziwnych pozycji i często mu coś tam wpada.
Zorman over 2,5 @ 1,90 betcity

dani222 144

dani222

Użytkownik
Barca - Vive hc -2,5 typ 1. 1.7 fortuna 28-23 ✅✅
Z całym szacunkiem dla Vive i całym hura optymizmem ale Barca wygra ten mecz kontrolując wynik, a na to wystarczy ten hc. Vive ostatnio ciągną grę bardzo dobrze wchodzący i podaniami Jurecki plus Cupic z czego często z kontry, sam ma jednak mało akcji 1:1 skutecznych, zatem wyeliminowanie tych dwóch zawodników i nie ma u nas gry bo środek rozegrania już tak nie wpada, kto ma rzucać poza tą 2 ? Lijek trochę powalczy, jeszcze przy wysuniętej obronie stosowaną przez Barce, 1 a nawet 2 zawodników to mamy kłopoty. Barca to lepsi bramkarze w % obrony, lepsi i lepiej grający 1:1 skrzydłowi, plus szybkie kontry, do tego rzuty ze środka, u nas Stojkovic musi liczyć na to że koledzy coś mu wypracują.. Vive za mało spotkań zagrało na wysokim poziomie, w takim turnieju Barca nas szybko odstawi jak pokazuje to w wielu ważnych meczach na tym poziomie. Dla mnie min. 4,5 bramkowe zwycięstwo Katalończyków.

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Final Four
Spotkanie: Vive Targi Kielce - Barcelona Intersport
Typ: Kto pierwszy zdobędzie 15 goli ? Vive Targi Kielce ⛔
Kurs: 3,50
Bukmacher: Bet365
Analiza:

No cóż, koledzy już podali typy na zwycięstwo Vive, handicapy i ogólnie też na strzelców ( w dziale jeszcze więcej propozycji użytkowników które polecam) więc na potrzeby konkursu szukałem wyniku do przerwy i jakoś nie mogłem znaleźć ale to co oferuje Bet365 w zupełności mnie satysfakcjonuje bo mniej więcej temu co szukałem odpowiada:grin: (no może nie 30 a 35 minutom gry ale prawie na jedno wychodzi).
Czy Vive ten mecz wygra??? Chciałbym bardzo i oczywiście są ku temu szanse ale czy tak się stanie to zobaczymy. Myśląc o wygranej z takim zespołem jak Barcelona to po pierwsze trzeba taki mecz dobrze zacząc, po drugie trzeba grać równo całe 60 minut.
To nie jest tak że Barca nie ma słabych stron, oczywiście, że je ma co ewidentnie wykorzystał nasz rodak (Jaszka) kiedy jego Fusche pokonało Barcelonę. Kluczowa będzie gra w obronie, szczególnie Lijka i Denisa bo to oni muszą powstrzymać Rutenkę. Co do reszty atakujących są oni świetni ale zgadzam się z tym co napisał &quot;adqs&quot; w dziale i też twierdzę, że oni mnie aż tak bardzo nie przekonują.
No i jeszcze jedno a propo powodzenia typu, trzeba strzelać bramki. Cupić musi wziąć na siebie za to odpowiedzialność i kończyć wszystkie kontrataki oraz strzelać wszystkie karne (byłoby dobrze heh:grin ???? . Oby Michał Jurecki miał dzisiaj swój dzień i życzę mu aby został MVP spotkania. Do tego Uros, Lijek, Rosa i Buntić powinni dorzucić swoje. O kole nie piszę bo coś czuje że dzisiaj będzie z tego mały pożytek (obym się mylił).
Powodzenia !

huczkins 28

huczkins

Użytkownik
Czuję, że Boguś wypuści Bieleckiego, aby podpuścić barce na jego wyłączenie i wtedy więcej miejsca będzie miał zorman i będzie można spokojnie rozciągnąć grę na Cupicia i Strleka :grin: Wierzę mocno, że Vive pojedzie drużynę z Hiszpanii :cool:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom