>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Europejskie Puchary w piłce ręcznej 2011/2012

Status
Zamknięty.
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Po ostatnim pięknym weekendzie (Wisła + Vive) nadchodzi kolejna seria gier niezwykle ważna dla polskich drużyn...
1.35 na Nafciarzy w starciu ze Skopje jakoś mnie nie przekonuje, no ale poczytam zapewne analizy innych, to się przekonam:razz:... Co prawda Macedończycy błyszczą głównie u siebie, ale na wyjazdach toczą zacięte, underowe boje...
No ale 1.50 na Iskrę✅ - Tobet na wyjeździe z Silkeborgiem biorę śmiało i odważnie, jeśli chodzi o stawkę.
Duńczycy 0-0-8, przegrywają jak leci... U siebie 19:25 z Veszprem, 25:35 z Miśkami, 25:30 z Liskami, 27:30 z Atletico.
Vive walczy ostro o awans i ten mecz po prostu muszą wygrać...
Grający o nic Duńczycy, kontra walczący o awans Kielczanie - to będzie największa niedzielna masóweczka, gdy zapodadzą ją tutejsze tuzy;)
Ktoś powie, że skład Duńczyków niezły, ale co z tego... Jak widać po wynikach, nie ten poziom...
Poza peffką kielecką zastanawia mnie niska linia na Koper...
Koper Over 22✅ @ 1.85 Tobet
HSV zapewnione zwycięstwo w grupie, u siebie tracili po 25 bramek z Constantą, Wisłą i Metalurgiem oraz 20 z Petersburgiem.
W Bundeslidze u siebie tylko w jednym meczu stracili mniej niż 22 bramki, a było to 11.października...
Koper na 8 spotkań w LM ani razu nie rzucił poniżej 22 bramek...
Jakoś mi się nie widzi mega mecz HSV w obronie skoro grają o nic,,, Poza tym nawet gdyby, to strasznie niska ta linia...
Ew. H2 (+10.5)✅ @ 1.77 Unibet
E; A propos Vive : &quot;Niklas Landin, gwiazda reprezentacji Danii oraz czołowy zawodnik duńskiego Bjerringbro-Silkeborg doznał kontuzji biodra. Tym samym występ utalentowanego bramkarza w niedzielnym starciu Ligi Mistrzów przeciwko Vive Targom Kielce stanął pod znakiem zapytania&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +5
belchior89 269

belchior89

Użytkownik
Dla zainteresowanych graniem Wisły Płock.
Dla gości z Macedonii nie wystąpi w sobotnim meczu Filip Mirkulovski ukarany czerwoną kartką podczas spotkania z Cimosem Koper (22:22). W obecnym sezonie LM rzucił dla Metalurga 25 bramek. Jest lewym rozgrywającym. Filip to bardzo ważne ogniwo w zespole.

Otrzymane punkty reputacji: +6
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Kadetten Schaffhausen - Chambery Savoie⛔(28:24)
Typ: Over 56,5
Kurs: 1,85
Stawka: 4j /10j
Bukmacher: Bet365, Tobet,
Pinnacle 2,05
Data spotkania: 16.02.2012 godz. 20:00
Kadetten Schaffhausen u siebie to zespół bardzo ofensywny. Świetny rozgrywający Kukucka, bardzo aktywni w ataku Rurca, Graubner i kołowy Ursic. Długotrwale kontuzjowany jest utalentowany Dissinger. Zespół stara się grać bardzo szybko. Obrona jest dużo słabsza. Chambery bardzo poprawiło poziom gry na wyjazdach, dużo lepiej wygląda atak. Nieźli rozgrywający na czele z Bicaniciem, do tego dobre skrzydła. Ostatni mecz przed operacją ma grać bardzo ważny rozgrywający Basić. Bramkarze w rywalizujących drużynach prezentują średni poziom. Mecz jest bardzo ważny dla drużyn, ale myślę, że styl gry gospodarza będzie decydujący. Według mnie suma goli powinna być wyższa niż 56.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Wygraj bilety VIP i kibicuj na żywo: Vive Targi Kielce - Czechowski Niedźwiedzi!
Do wygrania są 2x2 bilety VIP na mecz Vive Targi Kielce - Czechowski Niedźwiedzi.
Aby wziąć udział w losowaniu postaw zakład za min. 20 PLN na dowolny mecz piłki ręcznej i wyślij email z numerem kuponu i swoim numerem konta gracza na adres [email protected] .
Temat emaila: „Vive”.
Konkurs ważny do 19.02.2012.

marcelinho12 1,3K

marcelinho12

Użytkownik
Tutaj nie widzę innej możliwości jak tylko spokojna wygrana drużyny Wenty, która walczy o wyjście z grupy nad zespołem, który jak dotąd przegrywa wszystko jak leci i nie mają już szans na nic. Duńczycy mają bilans 0-0-8, Vive 4-0-4 i tylko punkt straty do Berlina, który w tej kolejce gra z Atletico, a to na pewno dobra wiadomość dla Kielczan. Może i mają nie najgorszy skład, ale jak widać od każdej drużyny z tej grupy odstają i to wyraźnie. Jest to różnica klas widząc rozmiary porażek, które dotąd ponieśli. Najmniejszą różnicą bramek przegrali o dziwo z Atletico bo u siebie 3, a w Madrycie 4, jednak potrafią też przegrywać ponad 10. W pierwszym meczu w Kielcach Vive wygrało ośmioma bramkami, dlatego myślę, że w Danii też poprowadzą spokojnie ten mecz i wygrają co najmniej 3 bramkami.
Bjerringbro/Silkeborg(+2) - Kielce Vive 1.65 6/10 Bet365, (Pinnacle 1,78 limit 159zł)
//Pełne składy? Hopkirk

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Kilka słów ode mnie co do dzisiejszych spotkań. No cóż z Vive robi się niezła niedzielna masóweczka ale należało się tego spodziewać. Myślę że kielczanie sobie poradzą aczkolwiek czy granie mocniej kursu w okolicach 1.35 i to na wyjeździe ma sens każdy musi ocenić we własnym zakresie bo jednemu to pasuje a drugiemu niespecjalnie. Generalnie wcześniej zagrałem wygraną podopiecznych Bogdana Wenty ale jeszcze jak było @1,5 więc przy obecnym kursie trudno stwierdzić czy warto to grać jeszcze.
Płock dzisiaj ma szansę przyklepać awans do 16 ale łatwo nie będzie. Bardzo istotny wynik w kontekście tego spotkania padł we czwartek w Hamburgu gdzie Koper wywiózł jakże cenny punkt z terenu aktualnego wciąż jeszcze mistrza Niemiec. W znaczący sposób ułatwi to Słoweńcom zajęcie drugiego miejsca w grupie. Metalurg aby wyprzedzić Cimosa musi pokonać dzisiaj płocczan i za tydzień w Skopje zwyciężyć HSV a to wydaje się przedsięwzięciem niezwykle trudnym do wykonania. Moim zdaniem Macedończycy mogą zagrać bez specjalnej spinki, w zasadzie swoje miejsce w szeregu już znają. Co wcale nie oznacza że gracze Walthera będą mieli przez to lżej. Wręcz przeciwnie moim zdaniem. Skopje zagra pewne swego, pamiętajmy jak bardzo bałkański styl nie leży naszym kadrowiczom. A w Wiśle mamy 3 reprezentantów z niedawno zakończonych ME: Wiśniewski, Syprzak i Wichary. Gdzieś ostatnio słyszałem że Metalurg szerokiej kadrze oddał reprezentacji 14 zawodników :!: Dodatkowo w bramce stanie najlepszy golkiper ostatnich mistrzostw, Darko Stanić. Wg mnie bardzo ciężkie zadanie przed Wisłą, to nasi gracze pod ogromną presję dzisiaj bo porażka oznacza że losy awansu rozstrzygną się za tydzień w Petersburgu. Jeżeli już uda się zwyciężyć to nie będzie to wielka różnica.
Skopje +4 @1,44 bet365 ✅
Płock wygra 1-3 bramkami @3,20 jw ⛔ ale nie żałuję tego typu :razz:
Gram też dodatnie handi na Liski z Berlina. Ciudad ma pewny awans i to z pierwszego miejsca. Możliwe że trener Dujszebajew da odpocząć swoim podstawowym graczom, którzy w ostatnich tygodniach mieli aż nadmiar gry bo zarówno hiszpańscy kadrowicze jak i topscorer ME Kirył Łazarow rozegrali tych spotkan aż nadto. Fuchse o awans będzie się biło do końca i nie może odpuszczać dzisiejszego meczu. Co prawda w ostatniej kolejce podejmują Silkeborg ale nawet wygrana wówczas może dać zaledwie 4 miejsce które oznaczać będzie jednego z wielkich rywali w TOP16. Widzimy że Atletico w meczach u siebie się nie przemęcza (remis z Niedźwiedziami, +2 z Vive, +4 z Silkeborgiem, jedynie mecz z Veszprem im wyszedł), dodając do tego fakt że Lisy grają z nożem na gardle proponuje typ:
Fuchse +5.5 @1,60 bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No a na dziś to nie ma zupełnie pierdzielenia, jadę można powiedzieć po kursach :] Jakby nie patrzeć, to dzisiejszy dzień może być historyczny dla polskiego handballa. Nie wierzyłem specjalnie w wyjście z grupy Kielc, no ale jest ono na wyciągnięcie ręki, być może nawet, co brzmi jak niesamowita herezja, jest jakaś szansa nawet na drugie miejsce w grupie. O dzisiejszą wygraną jestem dość spokojny, Kielce na każdej pozycji myślę, że mają lepszych graczy, a ich forma jest po prostu kosmiczna. Wydaje się, że ogromna motywacja może być przeszkodą kielczan, ale kilka już meczów o ogromną stawkę było w tym czy poprzednim sezonie. Pamiętamy chyba dobre mecze z Lwami w każdym z trzech ostatnich sezonów, a to właśnie one w dużej mierze decydowaly o pozostaniu Kielc w dalszej fazie czy awansie do samej LM.
Mając w pamięci pierwszy mecz Bjerringbro z Kielcami, chyba nie mamy wątpliwości, co dziś powinny Kielce z nimi zrobić ;) Ale to tylko sport. Enyłej, takie nazwiska jak Landin (dziś nie zagra na 100%, a jak wygląda gra z kontuzją, patrzmy przez pryzmat Szmala późną jesienią), Petersen, Lauge i Tuzolana są ciekawe. No ale coś nie gra, bo w LM baty co kolejkę i bilans -50. Wątpię by dziś w pełni odpuścili, ale Kielce samą motywacją i dwójką bramkarzy we wspaniałej formie oraz dwójką graczy, którzy rzucają na skuteczności ogromnej (Jurecki + Musa) powinni ich ograć.
No i Płock. Tu sprawa jest jasna, Metalurg ma już awans, Płock w sumie też, bo ciężką sprawą będzie dostać 5 bramek w plecy w Sankt Petersburgu. Ale jeśli jest duża szansa na trzecie miejsce, to czemu jej nie wykorzystać? Metalurgowi został jeszcze mecz z Hamburgiem i tam też może stracić punkty, to chyba oczywiste. Metalurg zagra bez Filipa Mirkulovskiego, który jest liderem tej drużyny, zawodnikiem, dzięki któremu Naumce Mojsovski może zdobywać tak dużo bramek jak ma to miejsce. W sumie Metalurg, Cimos i Constanta sprawiły w pierwszych meczach z Płockiem problemy właśnie dzięki indywidualnościom. Stamate - 10, Krivokapics - 10, Mojsovski - 12, a już w kolejnych meczach tych zespołów z Płockiem tak różowo nie było, bo Stamate zupełnie podobnie jak cały jego zespół nie istniał, Krivokapic już nie straszył rzutem z każdej pozycji. Dziś Mojsovski na pewno będzie groźny, ale bez Filipa Mirkulovskiego to może być różnie. Ja myślę, że Płock wygra. Wg mnie Stanić &lt; Wichary, tutaj co gra Wichary wszyscy wiemy. Wspaniałe 2 mecze w polskiej lidze, o występie w Rumunii nawet nie ma co wspominać. Myślę, że wyleczy z grania reprezentantów Macedonii, a w polu liczyć trzeba na Kubisztala i Toromanovicia, a także na Spanne.
Kielce + Płock @ 2.03 Expekt ⛔

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wielki dzień zarówno dla Vive jak i dla Wiślaków. O ile w meczu Vive kombinować nie trzeba (1,30), to w meczu w Płocku można trochę pogłówkować. Popieram typ unicaja. Jeśli wygrają to właśnie gdzieś w zakresie 1-3 przewagi. Jeśli zremisują/przegrają to co to za różnica czy stawialiśmy po 1,40 czy po 3,20. Ja jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, by przy dobrym rywalu jakim jest Metalurg, Wisła była w stanie wygrać z nimi minimum 4 bramkami. Mają świetnego bramkarza, a do tego solidnie grają w obronie. Spiny wielkiej u nich nie ma, mówić mogą różne rzeczy, ale w obliczu ważnych absencji ciężko im będzie o korzystny wynik. Jeśli przegrają minimalnie na trudnym terenie w Płocku to nikt pretensji mieć nie będzie. Tu jednak warto trochę pokombinować :cool:
Vive Kielce ✅ + Wisła wygra różnicą 1-3 goli ⛔
4,16 Bet365

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Ledwo skończyła się 9.kolejka rozgrywek grupowych, a tu już trzeba grać 10.kolejkę...
Veszprem - Atletico @ 2.25 Bwin
Chyba ktoś zapomniał o tym, że w weekend zostanie rozegrana ostatnia kolejka decydująca o awansach itd i sugeruje się siłą zespołu, a nie tym o co dane drużyny walczą;)
Tabela grupy B :
1. BM Atletico Madrid 9 7 2 0 291 : 257 (34) 16
2. KS Vive Targi Kielce
9 5 0 4 269 : 259 (10) 10
3. MKB Veszprém KC
9 5 0 4 238 : 239 (-1) 10
4. Chekhovskie Medvedi
9 3 3 3 265 : 250 (15) 9
5. Füchse Berlin
9 4 1 4 268 : 265 (3) 9
6. Bjerringbro-Silkeborg
9 0 0 9 226 : 287 (-61) 0
Widać więc, że Atletico gra mecz o nic, a Veszprem o życie, bo w przypadku ich porażki i nieuniknionej wygranej Fuchse oraz zdobycia jakiegokolwiek punktu przez Niedźwiedzie odpadną z rozgrywek (??) (decydują duże pkty, a następnie różnica bramkowa, jak w tabeli powyżej???)...Proszę kogoś kto wie, co decyduje o info tu bądź PW;)
Przynajmniej tak mi się wydaje:razz: Jeśli nawet mają awans ze względu na lepszy dwumecz z Vive (???), to i tak walczą o miejsca 2-4 w grupie.
Poza tym grają u siebie, Atletico nie wiadomo jak podejdzie do tego spotkania, czy podstawowi w ogóle będą grać itd...
Kursy na 99% polecą w dół, więc gram;)

A 220

andrzej78

Użytkownik
Co do Veszprem to bardzo dużo zależy od postawy Atletico. Bo Węgrzy coś pod formą, jeszcze niedawno pewni drugiego miejsca a teraz muszą drżeć o awans.
Jeśli ktoś lubi teorie spiskowe to ciekawą opcją jest dubel: wygrana Atletico(1,80) i remis w Kielcach(9)
Przy takich wynikach(zakładam też że liski uporają się w swoim meczu) Vive i miśki grają dalej a Veszprem płynie(gorszy bilans z miśkami).
Żeby było ciekawiej mecz w Veszprem o 16.15 w Kielcach 17:00 ;)

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
O miejscu w tabeli w pierwszej kolejności decydują duże punkty, później mecze bezpośrednie(Veszprem jest o bramke lepszy od Vive) a dopiero później bilans bramkowy.

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Co do Veszprem to bardzo dużo zależy od postawy Atletico. Bo Węgrzy coś pod formą, jeszcze niedawno pewni drugiego miejsca a teraz muszą drżeć o awans.
Jeśli ktoś lubi teorie spiskowe to ciekawą opcją jest dubel: wygrana Atletico(1,80) i remis w Kielcach(9)
Przy takich wynikach(zakładam też że liski uporają się w swoim meczu) Vive i miśki grają dalej a Veszprem płynie(gorszy bilans z miśkami).
Żeby było ciekawiej mecz w Veszprem o 16.15 w Kielcach 17:00 ;)
Ale jeszcze mi wytłumacz na czym ma polegać ta spiskowa teoria dziejów ? Że niby Veszprem out, ale pytam komu by na tym zależało w obecnej formie mistrzów Węgier. Moim zdaniem bez sensu snucie takich domysłów.
Inna sprawa że z całą pewnością nie zainwestuje nawet złotówki w wygraną Veszprem bo po prostu grają po tej przerwie na kadrę fatalnie. Tak jak piszesz, zadecyduje tutaj podejście do meczu Hiszpanów ale dla nich każdy mecz w CL to okazja do podtrzymywania formy przed najważniejszym meczem ligowym z Barcą. Kurs na Veszprem spada a to oznacza że poczekamy jeszcze parę dni i będzie ładne value na Atletico.
Cieszy mnie @2,25 na Wiślaków ???? Ten Petersburg to typowi rzemieślnicy, żadna rewelacja, w dodatku pojawiły się pogłoski o słabej kondycji finansowej tej ekipy. Value to już jest w tym przypadku jak cholera.
1,7 na VTK też jak najbardziej do zaakceptowania.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Wygraj bilety VIP i kibicuj na żywo: Vive Targi Kielce - Czechowski Niedźwiedzi!
Do wygrania są 2x2 bilety VIP na mecz Vive Targi Kielce - Czechowski Niedźwiedzi.
Aby wziąć udział w losowaniu postaw zakład za min. 20 PLN na dowolny mecz piłki ręcznej i wyślij email z numerem kuponu i swoim numerem konta gracza na adres handball@bet-at-home.com.
Temat emaila: „Vive”.
Konkurs ważny do 19.02.2012.
a dziś dostałem maila &quot;Witam
z przyjemnoscia chcemy Pana poinformowac, ze wygral Pan bilety VIP na mecz
Vive Targi Kielce - Czechowskie Niedźwiedzie. Bilety sa do odebrania w
kasie przed meczem za okazaniem dowodu tozsamosci.
Przypominamy, ze mecz odbedzie sie 25.02.2012 godzina 17:00.&quot;:grin::grin::grin:
1.w życiu kupon zagrany w bet-at-home specjalnie żeby wziąć udział w konkursie:razz::razz:

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Po pierwsze to trochę za wcześnie na dyskusję, bo kursy wystawił tylko słaby Bwin. Małe zagranie i kurs mocno spada, a inni bukmacherzy zaczynają z niższego poziomu.
Ale jeszcze mi wytłumacz na czym ma polegać ta spiskowa teoria dziejów ? Że niby Veszprem out, ale pytam komu by na tym zależało w obecnej formie mistrzów Węgier. Moim zdaniem bez sensu snucie takich domysłów.
Forma formą, ale Veszprem to po Atletico(pod względem poziomu) drugi zespół w grupie. Nikt nie będzie chciał wypuszczać ich z wysokiego miejsca, żeby później nie grali rewanżu na Węgrzech. Tutaj też nie chodzi bezpośrednio o formę, ale o zmęczenie po ME, gdzie Węgrzy mieli bardzo wąski skład. Słabość Veszprem zaczęła się po złamaniu ręki przez Terzicia, ale on już wrócił do zdrowia. Nadal nic nie gra, ale z nim Veszprem już może wrócić do dobrej gry. Ten zawodnik może nie jest popularny, ale jest bardzo ważny w ataku i obronie. Defensywny Iljes albo joker Perez go nie zastąpią.
Cieszy mnie @2,25 na Wiślaków ???? Ten Petersburg to typowi rzemieślnicy, żadna rewelacja, w dodatku pojawiły się pogłoski o słabej kondycji finansowej tej ekipy. Value to już jest w tym przypadku jak cholera.
1,7 na VTK też jak najbardziej do zaakceptowania.
To Unicaja musisz szybko grać, bo te kursy na pewno będą spadać. Sytuacja finansowa w Petersburgu nie jest słaba, tylko bardzo słaba. Poniżej artykuł z konkretnymi kwotami napisany przed meczem u siebie z Hamburgiem
http://spb.kp.ru/daily/25832/2807187/
Na Kielce też będą spadki, ale trzeba pamiętać, że nie jest jasna sytuacja z Zormanem a on będzie bardzo potrzebny.
Obserwator (M) promowałeś i sam skorzystasz.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Żeby było ciekawiej mecz w Veszprem o 16.15 w Kielcach 17:00
&quot;Europejska Federacja Piłki Ręcznej zmieniła godzinę rozgrywania meczu pomiędzy MKB Veszprém a Atletico Madryt w 10. kolejce Ligi Mistrzów piłkarzy ręcznych.
Decyzja władz EHF podyktowana jest niezwykle wyrównaną sytuacje w grupie B. Pierwotnie pojedynek MKB Veszprém - BM Atletico Madryt miał odbyć się 25 lutego o godzinie 16.15. Tego samego dnia Vive Targi Kielce podejmować będą Czechowskie Niedźwiedzie.
Oba wyżej wymienione spotkania będą miały bezpośredni wpływ na sytuację drużyn rywalizujących w grupie B. W związku z tym przesunięto godzinę meczu w Veszprém, równolegle do spotkania rozgrywanego w Hali Legionów.&quot;
Veszprem @ 2.25✅ Bwin tak jak mówiłem, poleciało już w dół do poziomu 1.70-1.80 i zapewne jeszcze spadnie, a wtedy wiele osób pogra na Atletico widząc w nich value... Ja jednak 3mam się swojej wersji, o tym że jedni walczą, 2.nie, więc walczący o coś wygrają...
Ew. jak mnie najdzie to skuszę się na X2 @ 2.10 Tobet i z ww. typem uzyskam 8.63 % zysku bez ryzyka:wink: Dojdzie do 10%, to skontuję i spokój;)
Przy okazji : &quot;Prawoskrzydłowy reprezentacji Francji i Atletico Madryt - Luc Abalo z powodu kontuzji nie wystąpi w spotkaniu 10. kolejki Ligi Mistrzów pomiędzy MKB Veszprém a Atletico Madryt.&quot;

Petersburg - Wisła 2.25 na polską drużynę i kursy wg mnie odpowiednie... Niby Rosjanie mają kłopoty finansowe, tzn.nie niby, bo je mają w rzeczywistości, ale... Przecież Wisła wcale nie musi tego spotkania wygrywać ! Do awansu wystarczy im minimalna porażka, a jednak oglądając ostatni mecz Wisły nie zdecyduje się na postawienie $ na dwójeczkę...

Co innego Vive - Niedźwiedzie @ 1.80⛔ Betsafe, Tobet, Expekt
&quot;Zmagający się w ostatnich dniach z kontuzją łydki Uros Zorman, najprawdopodobniej nie wystąpi w kluczowym dla drużyny Vive Targi Kielce sobotnim pojedynku ostatniej kolejki fazy grupowej Ligi Mistrzów z Czechowskimi Niedźwiedziami. Uros Zorman w wyjazdowym pojedynku przeciwko MKB Veszprem odnowił sobie kontuzję łydki, z którą zmagał się już przed rozpoczęciem sezonu. Szczegółowe badania wykazały niegroźny uraz w postaci naciągnięcia jednego z mięśni między łydką a ścięgnem Achillesa. Zgodnie z przewidywaną tygodniową przerwą w treningach, zawodnik miał być gotowy do gry w ostatnim spotkaniu fazy grupowej Ligi Mistrzów, która rozegrana zostanie w najbliższy weekend.
Wiele wskazuje jednak na to, iż Słoweniec nie będzie do dyspozycji szkoleniowca Bogdana Wenty w sobotnim meczu. Do środy będzie on przechodził tylko zabiegi fizjoterapeutyczne i najprawdopodobniej nie zdąży w pełni przygotować się do spotkania.&quot;

Osłabienie wydawać by się mogło duże, ale jest on bdb zastępowany przez kolegów. 3 zwycięstwa z rzędu Vive przybliżyły ich do awansu, do którego wystarczy im remis w sobotnim spotkaniu, jednak wątpię, ażeby zadowolili się 1 pktem, bo wtedy mogą spaść na 4.msce w grupie i trafią na kogoś z TOP 4, czyli HSV, Kiel, Atletico, Barcelona...

Vive bardzo mądrze wzmocnione ostatnimi czasy na kole i skrzydle (szczególnie Islandczyk Olafsson jest fajnym posunięciem, bo skrzydła często zawodziły, Musa na kole to klasa sama w sobie, aczkolwiek tam był Rastko, więc 2.bdb kołowy)...
W 1.spotkaniu obu drużyn faworytem były Niedźwiadki i wiele osób się na tym &quot;przejechało&quot;, bo Vive wygrało po horrorze 31:30:wink:
Teraz obie siódemki walczą o awans i obiektywnie więcej szans daję Vive...

Bdb forma, szeroki skład, własna hala, która akurat w ost.meczu decydującym o awansie może mieć duże znaczenie ; wiadomo - ściany pomagają... Rosjanie lepiej prezentują się u siebie, natomiast na wyjazdach idzie im słabiej, czego co ciekawe nie można powiedzieć o Vive, bo Gladiatorom Wenty nie sprawia to ostatnio różnicy, gdzie muszą ogrywać rywali:razz:

Niedźwiadki na wyjazdach zremisowali z Atletico 30:30, choć wysoko przegrywali w trakcie, przegrali 2 i 3 bramkami z Veszprem i Fuchse, choć tu decydowały 2.połowy oraz w międzyczasie wygrali, jak każdy, w Silkeborgu...

Reasumując, trzony reprezentacji Polski i Rosji w meczu decydującym o awansie... Taką szansę trzeba wykorzystać, tym bardziej jeśli się jest wspieranym przez min. 2 reprezentantów najlepszego forum w Polsce:wink:

cytaty z www.sportowefakty.pl

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Kielce @ 1.8 Exp
Dziś singiel w miarę mocny na najlepszy w chwili obecnej polski zespół, i tu nie ma chyba w tym wątpliwości, bo samo to, że ja zastanawiam się czy grać na Płock z pastuchami, których dług liczony jest w milionach, a siła sportowa żadna, i to po kursie over 2, jest tu chyba wystarczającym argumentem na to, że to Iskra Kielce jest tu zdecydowanie najlepsza.
Przed tygodniem Kielce absolutnie zdominowały Silkeborg, jasne, to nie są światowe tuzy, ale szacunek się należy za takie rozbicie rywala, który jednak w piłkę musi umieć grać, bo byle kto wicemistrzem Danii nie zostaje. W dalszym ciągu uważam, że potencjał VTK jest przeogromny, nawet skrzydła ostatnio prezentują się dobrze. A czy kogokolwiek trzeba przekonywać jaka siła tkwi w Musie, Stojkoviciu czy każdym z rozgrywających? No poza Matim Zarembą :]
A o Niedźwiadkach też w sumie można by powiedzieć to samo. Ale pamiętajmy, ze z Czipurinem taki kot jak Musa może sobie poradzić, wiadomo też, że bramka Kielc i bramka Misiów to ogromna przepaść, nie lubię osobiście mordeczek ruskich bramkarzy, a jak dodatkowo są jeszcze przeciętni sportowo, no to wiadoma sprawa. Myślę też, że Rastworcew nie jest już tym zawodnikiem, ale są groźni zawsze Harbok czy Filipow. Ja jednak wyżej stawiam rzut z tyłu Kielc oraz zdolność gry kombinacyjnej Zormana i Grzesia Tkaczyka.
Ten przedostatni, 33-letni Słoweniec powinien wrócić dziś na parkiet, ciężko stwierdzić w jakim wymiarze czasowym, ale myślę, że jeśli Grzesiu nie daj Boże grałby słabiej, co przy jego psychice, jego zdolnościach motywacji wydaje mi się mało prawdopodobne, zobaczymy Słoweńca z lokami na boisku.
W niesamowitej formie jest Michał Jurecki i tu wiadomo, że gość będzie dziurawił siatkę Gramsa raz po raz, wydaje mi się, że Jurecki - tak jak wcześniej - jest bardzo dynamiczny, ale teraz znacząco poprawił nabieg i szybciej robi ten pierwszy krok, ale to może być mylne. Pierwszy mecz tych drużyn, to wygrana Kielc 31:30. Nie oglądałem końcówki tego meczu, pamiętam dodatkowo, że przy stanie +5 dla Ruskich w 45&#39; wychodziłem, skończyło się wiadomo jak. Kapitalna partia Jureckiego i Szmala wtedy. A właśnie, Szmal. Musi odpalić dzisiaj, jestem dziwnie spokojny o jego dobrą postawę dzisiaj.
Wiadomo też jaka jest stawka tego spotkania, kto wygra awansuje do TOP16. 4500 kibiców w Hali Legionów na pewno postara się, by Ruskim grało się ciężko. Myślę, że ten sezon dobitnie pokazuje, że Kielce są zespołem już tej coraz węższej europejskiej czołówki, a pokonanie Misiaczków nie będzie już żadną niespodzianką, nie będzie sensacją, będzie tylko kolejnym skalpem dla Kielc.

ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
Bardzo fajna analiza adqs, też jestem fanem Musy, facet świetnie się wkomponował w zespól i pięknie zastępuje Stojkovicia i Grabarczyka. Jednak dla mnie ten mecz jest nie do ugryzienia. Każdy wynik jest możliwy, a według mnie mecz będzie oscylował wokół remisu, drużyny mają podobny potencjał, oraz walczą o awans także nie ma co liczyć że ktoś odpuści przed ostatnim gwizdkiem. Oczywiście sercem jestem za Iskrą ale osobiście odpuszczam ten mecz

Otrzymane punkty reputacji: +3
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
No nie potrafię przejść obok tego kursiwa. Ja wiem, motywacja niewielka, ale pamiętajmy, że Atleti to 18u chłopa z ogromnym potencjałem, rotacja w tym zespole jest naprawdę ogromna, zatem nie ma czegoś takiego, że ten przemęczony, ten mniej, ten bardziej. Nie, jest 2 albo i 3 chłopaków na pozycję, czyli ma kto grać, a jeden zawodnik zwykle gra 2x po 15 minut. Kire Łazarow jest naprawdę on faja, są Markussen, Abalo. Ja naprawdę nie widzę powodów, by puścić mecz słabszemu niż zwykle Veszprem. Pobieram z uśmiechem na ustach i śledzę live.
Atleti @ 3.5 Bwin
ed: w świetle tych info i tak i tak uważam, że jest value, pamiętajcie o tym szerokim składzie ;)

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Hiszpanie bez Luc Abalo, Kiril Lazarov, Didier Dinart i Alberto Entrerríos. Prawdopodobnie bez Chemy Fernandeza. Trener wspominał, żeby będzie oszczędzał zawodników z problemami zdrowotnymi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom