Caja Laboral(+8.5) 1.95 Marathonbet 70:71
Wow,czekałem na kursy i jak zobaczyłem to handi odrazu pojawił się usmiech na mojej twarzy.Buki cały czas faworyzują Maccabi ze względu na swoją gorącą hale.Co z tego skoro ten zespół gra już od dłuższego czasu poprostu słabo a system prowadzenia tej drużyny przez szanownego Blatta zaczyna już powoli dobijać włodarzy.Co innego Blatt a co innego budowa tej drużyny w tym roku która zwyczajnie mnie nie przekonuje.Od czasów złotej ery Parkera w tym klubie praktycznie nic sie nie dzieje.Co roku nie trafione transfery i rozczarowanie.Rok temu objawieniem mial być Hendrix,w tym roku egzaminu nie zdał Logan który miał sie idealnie wpasować w gre zółtych.Co innego Caja która poprostu mnie oczarowała tym co zrobiła w przeciągu ostatnich tygodni.Podnieśli sie i teraz grają fantastyczną poukładana koszykówke.Dużą w tym zasługe ma też Tabak który jednak jest dobrym trenerem.Zdrowa Caja to jest moc,mnóstwo talentu i radość z grania w koszykówke.A to z kolei stanowi ogromne zagrożenie dla wszystkich w tej grupie.Na początek na odstrzał poszedł grający ostatnio fenomenalnie Olympiakos.Po kapitalnym meczu Caja wygrała a Maciek zagrał chyba najlepszy mecz w sezonie.Cały czas czekam na pobudke San Emeterio który byc może wystrzeli już w tym tygodniu bo już dzisiaj z Fuenlabradą odpalił i rzucil 20pkt.Dla mnie ten handicap jest zdecydowanie za duży.Buki faworyzują Maccabi ze względu na własną hale i ostatnie lata kiedy to Caja wypadała zazwyczaj blado w hali gospodarzy.Do bóju Laboral.
Żalgiris+Fenerbahce dubel 2.10 Marathonbet
Tutaj krótko,Żalgiris nie powinien mieć żadnych powtarzam żadnych problemów z tak katastrofalnie grającą Malagą.Jeśli ktoś będzie potrzebował kursu na
podbicie to polecam zielonych,to jest jak to mówią na tym gorum ostatnio lokata???? Nie wiem co za geniusz to wymyślił ale mniejsza o to.Żalgiris to w dużej mierze weterani ale Ci weterani są o 20lat młodsi niż zbutwiałe drewno w Maladze.Dzisiaj Malaga została wręcz zadeptana przez Valencie,poprostu wyglądali katastrofalnie.Nie widziałem ich w tym sezonie w tak złej dyspozycji,zarówno fizycznej jak i psychicznej.Żalgiris w swojej głośnej hali postawi taką defensywe, że Repesa sie za przeproszeniem obsra.Nie podlega wogóle dyskusji ten typ.
To samo Fener,bez jaj ale Siena nie będzie wszystkiego wygrywała.Zaszli już z tym skladem i tak za daleko.Fener wyglądał slabiutko na tle Barcelony ale skoro Real dzisiaj nie miał nic do powiedzenia przy takiej kanonadzie zza łuku to turkom wcale sie nie dziwie.Pianigiani zna Siene na wylot i doskonale zdaje sobie sprawe z tego, że jeśli chce wygrać to musi uszczelnic defensywe która wyglądała jak ser szwajcarski w meczu z Barcą.Nie mogą na to pozwolić sobie drugi raz bo zostaną rozstrzelani a Siena ma czym straszyć na obwodzie.Mam też nadzieje, że wkońcu obudzą sie wysocy bo narazie zawodzą po całości.Ciężko będzie sienie cokolwiek tutaj ugrać,nie zdziwie sie jak padnie nawet blowout.
Efes Pilsen(-4) 1.97 Marathonbet 78:64
Efes grał ostatnio zdecydowanie lepiej,w meczu z CSKA walczyli toczyli przez trzy kwarty wyrównany pojedynek i fatalna czwarta odsłona meczu sprawiła, że przegrali tak wysoko.W meczu ligowym z Tofas był oszczędzany Farmar.Panata na 100% zagra bez Diamantidisa,możliwa też absencja Banksa.Wobec tych kontuzji nie widze w drużynie zielonych kogoś kto będzie w stanie zatrzymać Farmara.Efes musi ten mecz wygrać jeśli chce powalczyć w tej grupie, zadanie mają ułatwione.
Brawo Ulker... Pianigiani powinien zostać wypieprzony na zbity pysk.Najsłabszy zespół w historii tego klubu.