>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Euroliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
L 27

ljuboja

Użytkownik
Panathinaikos - CSKA Moskwa
Najciekawszy mecz dziś z Całej Euroligi. Ciężko jest wytypować faworyta dla mnie 55% 45% Te 5% więcej to własna hala Pana.Panathinaikos jak i CSKA jak na razie grają znakomitą koszykówkę. Zresztą Kiedy to drużyna z Grecji nie grała dobrze. Bo jeśli chodzi o CSKA to ostatnimi czasy nie grali zbyt dobrze lecz w tym sezonie widać różnicę od wcześniejszego sezonu.
Dla mnie tutaj warto zagrać over 149,5 atak CSKA + Panathinaikosu to wynik może być nawet typu 98-95.

F 3,5K

fanatyk_1984

Użytkownik
Vujacic over 12,5 1.85 2/10 Fortuna 19:00
Zapowiada sie ciezki mecz miedzy Efesem a Maccabi.Sasza to jeden z liderow Turkow w Eurolidze ktory sporo gra oraz oddaje duzo rzutow.Srednio w 3m spedza na parkiecie 30min i rzuca 12.7ppg.Dzis jednak w ekipie gospodarzy pod znakiem zapytania stoi wystep Kinsey&#39;a(Euroliga 15ppg).Jesli ten zawodnik by dzis mial nie zagrac to over Saszy bardzo realny.
Milan-Efes 54-62
Vujacic, Sasha 31 2-9 0-4 8-8 12pkt (odpowiednio minuty na parkiecie, rzuty za 2,rzuty za 3,wolne,suma pkt)
Efes-Charleroi 79-80
Vujacic, Sasha 31 2-8 2-6 2-2 12pkt
Partizan-Efes 73-84
Vujacic, Sasha 31 2-8 2-4 4-4 14pkt
Bet365 linia 14,5
GL

Otrzymane punkty reputacji: +9
B 23

balance

Użytkownik
Dzisiaj będą dwa bardzo ciekawe mecze w Eurolidze.
Panathinkaikos - CSKA.
Typ:2
Totolotek: kurs - 1.95
Tu dla mnie zdecydowanym faworytem jest CSKA, które jest faworytem do zdobycia mistrzostwa Euroligi w tym sezonie. Nie sądzę, że ktoś jest w stanie ich pozbawić tego tytułu. AK47 jest w szczytowej formie, a sam zespół CSKA gra bardzo dobrze, a przede wszystkim niezwykle skutecznie. Panathinaikos oczywiście również prezentuje się dobrze, ale uważam, że bezpośrednie porównanie zawodników na wszystkich pozycjach zdecydowanie przemawia na korzyść CSKA.
Barcelona - Motepaschi.
Typ: 1
Totolotek: kurs 1.22
To będzie mecz widowisko pomiędzy drużynami, które do tej pory nie doznały goryczy w tegorocznych rozgrywkach euroligowych. Montepaschi to zespół, który pokonując w ubiegłych rozgrywkach Real Madryt zapewnił sobie tytuł 3 drużyny Euroligi.
Naszym zdaniem to jednak ekipa Barcelony jest faworytem tego meczu z uwagi przede wszystkim na grę przed własną publicznością i doskonałą obronę. Gra obronna Regal Barcelony należy bowiem do najlepszych w Eurolidze, co dowodzą zdobycze punktowe przeciwników oscylujące w granicach 64 punktów na mecz.
Poza tym należy także wskazać na fakt, że te zespoły zmierzą się ze sobą już po raz szósty, walcząc przez trzy kolejne sezony w regularnych rozgrywkach z rzędu. Barcelona wychodziła z tych pojedynków 4 razy zwycięsko, a Montepaschi zdołało wygrać tylko dwukrotnie.
Jednak należy mieć na względzie również fakt, że Montepaschi to zespół, który statystycznie lepiej wypada w ujęciu head-to-head, albowiem statystycznie w ujęciu liderów obu zespołów wskaźniki po stronie Montepaschi są znacznie wyżej.
Większość ekspertów ocenia szanse na zwycięstwo w pojedynku na poziomie 70% dla Barcelony, 30% dla Sieny. Jednak ta przewaga typowania w dużym stopniu wynika z faktu rozgrywania meczu w stolicy Katalonii oraz tego, że o ile liderzy wypadają lepiej statystycznie to już w porównaniu zespołów statystyki są po stronie Barcelony, choć ta przewaga jest nieznaczna.
Z ciekawostek warto zwrócić uwagę na to, że jednym z sędziów w pojedynku jest polski sędzia międzynarodowy: Grzegorz Ziemblicki (wiceprezes PLKK).

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Partizan Belgrad - Real Madryt
Typ: over152.5
Kurs: 1.85
Buk: Interwetten
Stawka: 5/10
Typ nie tylko oparty na statystykach, ale stylu gry obu ekip, ale statystyki powinny idealnie odzwierciedlić moje słowa.
Ekipa Partizanu we własnej hali rzuca średnio 82 punkty i tyle samo traci.
Drużyna z Hiszpanii notuje na wyjazdach średnio 91 punktów, a traci 82.
W dodatku z ekipą już trenuje dłuższy czas Serge Ibaka, więc spore wzmocnienie na obu stronach tablicy.
Panathinaikos - CSKA
Typ:2(+1)
Kurs: 1.98
Buk: Pinnacle
Według mnie, to drugi mecz z cyklu 50/50. Wiele będzie zależeć od tego jak obrona gospodarzy będzie nastawiona na krycie Teodosica. Jednak on może cieniować 3 kwarty, a w czwartej obudzić w sobie instynkt killera. Gra CSKA jest uzależniona od niego, więc spodziewam się po nim dziś równej gry.Oba zespoły sa naszpikowane gwiazdami. Zadecyduje odpowiednia rotacja u skutecznośc zespołów. Dlatego uważam, że warto zagrac CSKA po takim kursie.

Panathinaikos - CSKA
Typ: over 147.5
Buk : Pinnacle
Zapomniałem tutaj wrzucić +3 Maccabi @ 1.83, ale nie wszystko da się niestety ogarnąć. Przepraszam, jednak każdy jeśli wie, gdzie typy moje się pojawiają, to przekona się, że taki typ również miałem w grze. Póki co Macca +3 HT, ale całe 20&#39; przed nami, więc może być różnie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Typ na CSKA jest jak najbardziej ok.
Ale grać Barcelonę po kursie 1,22 to nie bardzo.Siena to świetna ekipa i taki kurs jest jednak za niski.Ostatnio w niesamowitej formie jest Lorbek dobrze gra też Mickeal,Huertas, troszkę słabiej Navarro.Dzisiaj podkoszowi już nie będą mieli tak łatwo,a w ataku w zespole Sieny powinien szaleć McCalebb.Spodziewam się,że mecz będzie bardzo zacięty a zwycięzcę wyłoni końcówka.
Ja spróbuję zagrać delikatnie handi na Sienę,zobaczymy co z tego wyjdzie.

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Partizan Belgrad - Real Madryt
Typ: over152.5
Buk: Interwetten
Typ nie tylko oparty na statystykach, ale stylu gry obu ekip, ale statystyki powinny idealnie odzwierciedlić moje słowa.

Ekipa Partizanu we własnej hali rzuca średnio 82 punkty i tyle samo traci.
Drużyna z Hiszpanii notuje na wyjazdach średnio 91 punktów, a traci 82.
W dodatku z ekipą już trenuje dłuższy czas Serge Ibaka, więc spore wzmocnienie na obu stronach tablicy.
Panathinaikos - CSKA

Typ:2(+1)
Kurs: 1.98
Według mnie, to drugi mecz z cyklu 50/50. Wiele będzie zależeć od tego jak obrona gospodarzy będzie nastawiona na krycie Teodosica. Jednak on może cieniować 3 kwarty, a w czwartej obudzić w sobie instynkt killera. Gra CSKA jest uzależniona od niego, więc spodziewam się po nim dziś równej gry.Oba zespoły sa naszpikowane gwiazdami. Zadecyduje odpowiednia rotacja u skutecznośc zespołów. Dlatego uważam, że warto zagrac CSKA po takim kursie.
Panathinaikos - CSKA

Typ: over 147.5
Buk : Pinnacle
Zapomniałem tutaj wrzucić +3 Maccabi @ 1.83, ale nie wszystko da się niestety ogarnąć. Przepraszam, jednak każdy jeśli wie, gdzie typy moje się pojawiają, to przekona się, że taki typ również miałem w grze. Póki co Macca +3 HT, ale całe 20&#39; przed nami, więc może być różnie.
Ostatni tydzień z Euroligą bardzo solidny. Próbujemy nadal:
Zagreb - Zalgiris
Typ: under 159
{Euroliga, 20:45}
Gospodarze tego meczu, jak i goście w ostatnich meczach bilans over/under mają 2-2.

Zagreb w roli gospodarza prezentuje się bardzo słabo w ataku, gdzie ich średnia zdobycz wynosi zaledwie 54 punkty, tracąc przy tym 85 punktów.
Zalgiris statycznie wygląda lepiej, bo na wyjazdach notuje średnio 71 punktów, a traci 79.
Jednak styl obu ekip nie jest najlepszy, stąd mój typ na under.
Bilans w grupie gospodarzy, to 0-4, a gości 1-3.

✅ 80:78
✅ 4.25j
----
Maccabi - Spirou
Typ: 1(-15) Kurs: 1.71
Buk: bet365
{Euroliga, 20:00}
Maccabi w poprzednim, jak i obecnym sezonie inaugurację zaczęli od wyjazdowej porażki. W poprzednim sezonie uzyskali w rundzie zasadniczej bilans 9-1.
Ekipa z Izraela z meczu na mecz prezentuje się lepiej. Głębia składu i odpowiednia rotacja składem przez Blatta, w tym tkwi siła Maccabi.
Gospodarze mają bilans 3-1, a goście 1-3. Wygraną zanotowali tylko z Efesem na wyjeździe.
Maccabi w Nokia Arena jest niebezpieczne dla każdego. Przekonały się jużo tym największe potęgi europejskieog basketu.
Nokia Arena, to trudny teren do zdobycia przez ekipy przyjezdne.
Maccabi ma przewagę na każdej pozycji. Szczególnie widoczna powinna być pod koszem, gdzie Beghin za zmiennika ma 38-letniego Andre Riddicka. W kontrach gospodarzy, które bywają zabójcze dla każdego, może być z tego względu podwójnie bolesne.
Maccabi na własnym parkiecie rzuca średnio 79 punktów, a traci 74. Spirou na wyjazdach zdobywa 73, a traci 71.
Drużyna Davida Blatta jest jedną z czołowych ekip, która ma najmniejszą średnią ilość strat w meczu - 9.
Dla porównania goście mają ich 12.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +5
samin1 524

samin1

Użytkownik
Nie będę wylewny w tym tygodniu ...
Widze to tak jak u siebie w temacie.
Panata, Barca, Armani, CSKA....... 1.98 Bet365 ▶ moim zdaniem nie muszę tutaj nic dodawać jedyne co że widzę cztery zwycięstwa faworytów w tych meczach.
Maccabi dla bezpieczeństwa grałbym HC HT bo jak mają przycisnąć to zrobią to od początku a pod koniec meczu przy prowadzeniu wyższym może być różnie.
Widzi mi się under Panaty z Brose. Inne typy jak będzie czas to dopiszę.

river 148

river

Użytkownik
Co myslicie o handicapie CSKA w granicach 11-12 pkt po kursie ok. 1,5?

Rosjanie to mocna ekipa ale tej Malagi nie jestem pewien. Z Panata na wyjezdzie przegrali ponad 20 punktami, ostatnio u siebie w lidze wyrazna porazka z Realem 16 punktami. Poki co z mocniejszymi im nie idzie. Niby z CSKA powinni spodziewac sie wyraznej porazki ale... Ekspertem od kosza nie jestem wiec jestem ciiekaw waszej opinii.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Batum over 18.5⛔ @ 1.833 Sportingbet, @ 1.85 Unibet. Betsson 32.5 pkt+zb+as
Nancy gra na wyjeździe z Olympiakosem i zapewne będzie musiało przełknąć gorycz porażki, ja jednak w tej drużynie znalazłem fajny bet na to spotkanie, a mianowicie over punktowy ich lidera - Nicolasa Batuma.
W tej drużynie jest niemal alfą i omegą - rzuca, zbiera, podaje aż miło.
Średnie po 4.kolejkach 20.5 pkt, 7.3 zb oraz 6.5 asysty.
Z parkietu praktycznie nie schodzi, gdyż śr. minut to 39.26 min, czyli w 4 spotkaniach odpoczywał w sumie 136 sekund !
Wspomniane 20.5 pkt zdobył na przeciętnym %, a mianowicie 42.5 % za 2 (17/40) i 38.5 % za 3 (5/13), co akurat jest dobrym wskaźnikiem. Dużo rzuca wolnych, gdyż w 4 spotkaniach był faulowany aż 36-krotnie, co zaowocowało 38 rzutami wolnymi (86,8%).
Reasumując, z 10 rzutów z gry, ze 3 z obwodu, kilka wolnych i przy przyzwoitym procencie 19 pkt powinien spokojnie zdobyć...
Fajnie wygląda też Banic over 14⛔ @ 1.85 Tobet
4 razy przekroczył linię (22,16,19,18), sporo gra, dużo rzuca na niezłym % (27/39 za 2pkt), wolnych kilka się trafia na bardzo db % (20/24), więc jest duża szansa na minimum 15 pkt...

O 0

odyniec

Użytkownik
Barcelona over 77.5 Unibet 1.90

Srednia zdobytych przez barcelona punktow w 4 meczach euroligi wynosi 90. najwiecej rzucili 93, najmniejszy dorobek wynosi 86 wiec wydaje mi sie, ze sa spore szanse na przekorczenie dzisiejszej granicy.
Montepaschi over 84.5 Unibet 1.90
Montepaschi z kolei rzuca srednio 84 punkty. Skrajne punktowe wynosza 103 i 75 pkt w ostatnim meczu z Barcelona, wiec uwazam, że z duzo slabszym prokomem sa w stanie rzucic 84.5 pkt.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Masz swoje....koniczynki pewniak po ....!!!!!!!!!!!!
Do kogo masz pretensje? Grasz to co chcesz na wlasna odpowiedzialnosc i ryzyko.

Nie pierwszy raz Panata olewa mecze grupowe. Maja 74:76 i akcje na remis odpalaja 3 bez pozycji, potem 74:77 i dwa rzuty za 3 z czystych pozycji pudla po czym dobitka za 2. Kretynstwo? Kretynstwo i tak jest co roku. Zobacz wyniki druzyny z Aten z poczatku Euroligi. Potem i tak zrobia swoje. Mnie juz nie dziwo to wszystko, moze poza jednym a mianowicie czemu brakuje im ambicji do walki i nawet nie udaja ze im na czyms zalezy. Ale to sprawa inna niz bukmacherska, to kazdy widzi. Wyjazd z Brose za 1.28 nie ma sensu grac z zasady. Tak na przylosc. Slaby ten Bamberg slaby ale jak rywale bez checi do gry to tak te mecze moga wygladac, trzeba sie z tym pogodzic.

M 16

masterp

Użytkownik
Przecież to było oczywiste, że coś z tych czterech pewniaków nie wejdzie. W Mediolanie już golili Partizan aż miło i najwyraźniej za bardzo się gwiazdy rozluźniły. Ileż to już było przypadków, po których trzeba sobie zapamiętać, że Bałkanów się w kosza nie lekceważy. To tak jak myśleć w 89 minucie meczu w piłkę, że już się wygrało z Niemcami;) Zdarte gardła kibicom z Belgradu zostały wynagrodzone bo Pekovic i spółka zmiażdżyli w ostatnich 10min. maskotki Armaniego.
O starciu dojczów z Helladą kolega już napisał...
Barca też się męczyła ze słabiutką, co tu dużo gadać, Galatą, choć nie ukrywam, że to jedyny mecz, który dziś dorzuciłem do kupony na podpórkę.
APG pokazało jaja we Włoszech, choć oczywiście Monte się nie wysiłało. Handi+19,5 spokojnie pokryte przez Gdynię. A przecież bodajże w niedzielę Montepaschi zostało ogolone przez Armani w lidze...

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Z drugiej strony takie porażki zmuszą zespoły do lepszej gry i większego zaangażowania w kolejnych spotkaniach i wtedy na pewno nie odpuszczą grając z jakimś słabszym zespołem.Chociaż nie mam pojęcia jak można stracić 17pkt przewagi w ostatniej kwarcie to chyba musi być Euroligowy rekord.

samin1 524

samin1

Użytkownik
O czym tutaj mówić :?. Kolejka taka jak dzisiejsza zdarza się przeważanie co sezon co nadmieniła Roxanne. Nie zgodzę się natomiast co do nie grania kursów 1.30 z Brose, 1.30 Milanu z Partizanem czy 1.30 Barcy z Galatą. Te mecze powinny się zakończyć spokojnymi wygranymi faworytów. Ale...... Barca daje dojść z -16 bodajże.... Pana po czasie z -6 przy wyniku 63-69 i Brose wychodzi na prowadzenie. Milano to inna bajka bo miałem deja vu (patrz UMMC Jaki)
We wszystkich tych meczach wyszedł piepr.... minimalizm i lekceważenie przeciwników za szybko. Leżącego się dobija a nie daje mu się podnieść. Wszystkie mecze wyglądały identycznie z jednym małym wyjątkiem (trybuny Milano to kibice a nie fanatycy)

Euroliga rządzi się własnymi prawami ale nie wszyscy &quot;młodzi&quot; to rozumieją i o tym wiedzą. Dalszą dyskusję uważam za bezsensowną.

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Anadolu Efes - Partizan Belgrad
Typ: Partizan +9
Kurs: 1.83
Stawka: 5/10 zwrot 67:58
{Euroliga, 19:00}

Sytuacja w grupie „C” wygląda następująco. Po pięciu rozegranych meczach Partizan zajmuje trzecie miejsce z bilansem 3-2, natomiast dzisiejszy gospodarz zajmuje przedostanie – piąte miejsce w grupie. Bilans drużyny z Turcji, to 2-3.
Serba ekipa boje w Eurolidze zaczęła od dwóch porażek.
Na inaugurację rozgrywek, w niezwykle „gorącej” hali Pionir, gospodarze podejmujący ekipę Efesu musieli uznać ich wyższość, przegrywając 73:84.
Drugą porażkę drużyna Vlade Jovanovica odniosła, w wyjazdowym meczu z Maccabi Tel Aviv 70:66.
Po dwóch porażkach z rzędu Partizan mógł świętować swoje pierwsze zwycięstwo, przed swoimi kibicami. Partizan pokonał belgijską ekipę Spirou 91:81.
Te zwycięstwo musiało niezwykle odblokować drużynę, bo od tamtego czasu Partizan ma trzy zwycięstwa z rzędu. Po wygranej na Belgami, nadszedł czas, by sprawdzili się ze znacznie mocniejszymi ekipami.
Kolejnym rywalem Partizanu na ich parkiecie był zespół naszpikowany gwiazdami – Real Madryt.
Efektowna „gonitwa” w trzeciej kwarcie przez drużynę z Hiszpanii, nic nie dała. Gospodarze grali w tym meczu jak natchnieni. Ostatecznie mecz zakończył się zwycięstwem drużyny z Belgradu 80:79.
Jednak, to co dokonali koszykarze Partizanu w ich ostatnim meczu Euroligi można śmiało nazwać niemożliwym. Jednak, w meczu Armani – Partizan nie było rzeczy niemożliwych.

Partizan jako goście po zakończonej trzeciej kwarcie mieli stratę 17 punktów do gospodarzy.
Czy można odrobić taką stratę, w dziesięć minut, na wyjeździe? Można!
Ostatnią odsłonę meczu Partizan wygrał ... 30:9! Ostatecznie mecz zakończył się korzystnym wynikiem dla gości 65:69.
Na wyżej opisanym meczu skupię się najbardziej.
Uważam, że włoski zespół Emporio Armani oraz Efes Pilsen oprócz tego, że w oba zespoły naszpikowane są gwiazdami, łączy ich coś jeszcze. Podobny styl gry.
O wyniku ich zespołu stanowią indywidualności.
Główny motor napędowy w ataku dzisiejszych gospodarz spoczywa na barkach trzech zawodników Ilyasova – Vujacic – Kinsey. Każdy z tej trójki zdobywa średnio, w każdym ze spotkań ponad 10 punktów.
Jednak w dzisiejszym meczu duet Ilyasova – Vujacic, którzy przed przyjściem do tureckiego zespołu występowali z powodzeniem na parkietach NBA będa mieli cięższe zadanie.

W rywalizacji z Partizanem zabraknie ich lidera, czyli Tarence Kinseya. Amerykanin w trzech rozegranych meczach notował średnio 15 punktów, 6 zbiórek i 3 asysty przy średnio 35 minutach na parkiecie. Wyróżniał się również blisko 60% skutecznością w rzutach za 2 punkty, a skuteczność z dystansu trafiał z 44% skutecznością.
Podczas inauguracyjnego spotkania w Belgradzie, gospodarzom rzucił 18 punktów.
Siła Partizanu, to gra zespołowa oraz duet Milan Macvan – Nikola Pekovic.
Wymieniony duet, to są bardzo doświadczeni zawodnicy na europejskich parkietach. Pekovic w sezonie 2010/2011 w barwach Minnesota Timberwolves wystąpił w 65 meczach, podczas których zdobywał średnio 5.5 punkta oraz zebrał w sumie 193 piłki z tablicy. Przy swoim wzroście wykonuje bardzo dobrze rzuty osobiste, co w dzisiejszym meczu będzie miało spore znacznie, bo naprzeciw siebie będzie miał dobrych obrońców.
Pekovic ma tendencje do łapania szybkich fauli, jednak przy szczelnej, zespołowej obronie jego wolna praca na nogach w defensywie jest mniej widoczna.

Prócz tego, rozgrywający Partizanu - Acie Law będzie musiał grać uważnie, w obronie przeciwko doświadczonemu rozgrywającemu gospodarzy – Kerem Tunceri.

Rzut okiem w statystyki:
Partizan w meczach wyjazdowych zdobywa średnio 67 punktów oraz tyle samo traci w obronie.
Efes na swoim parkiecie w ataku zdobywa średnio 75 punktów, a traci 79.
Ogólnie oba zespoły wypadają bardzo podobnie. Efes zdobywa średnio 76 punktów, tracąc przy tym 78, a Partizan zdobywa średnio 76 i tyle samo tracąc.

Ostatnie bezpośrednie spotkania:
2010/2011 top 16 Partizan mt:s vs. Efes Pilsen 76 - 79 / Efes Pilsen vs.Partizan mt:s 65 - 67
Sezon 2009-2010 Efes Pilsen vs. Partizan 77 - 67 / Partizan vs. Efes Pilsen 93 - 92
Sezon 2008-2009 Efes Pilsen vs. Partizan 61 - 60 / Partizan vs. Efes Pilsen 83 - 77
Sezon 2007-2008 top 16 Partizan Igokea vs. Efes Pilsen 78 - 65 / Efes Pilsen vs. Partizan Igokea 79 - 83
Doskonale zdaję sobie sprawę, że oba zespoły przeszły gruntowne zmiany, ale styl gry oraz absencja lidera gospodarzy wskazuje, że Efes nie jest aż takim faworytem jak wskazują bukmacherzy, bo wynik meczu powinien być sprawą otwartą do ostatnich sekund, gdzie decydować będą szczegóły.
Powodzenia

samin1 524

samin1

Użytkownik
Czy mu musimy ciągle się nie zgadzać basketpicksnew ? :cool:
Ja widzę całkowicie odwrotnie Efes z Partizanem. Nie widzę możliwości tam kolejnej niespodzianki mimo osłabień w postaci Tarence Kinseya i bodajże Gonluma. MÓJ TYP NA TEN MECZ : Efes -5,5 po kursie 1.61 ✅ ✅
Tutaj wszystko rozstrzygnie się w pomalowanym. Oprócz Pekovic-a i Macvana kto tam może postraszyć ? za wąski skład na podkoszowych Efesu (Barac, Kuqo, Batista). Nadmienić trzeba że gdyby nie zlekceważenie Serbów przez Sienę to by nie skończyło się ich porażką.
Te argumenty które przedstawiasz odnośnie ostatnie kwarty z Milanem tylko potwierdzają to że nie można ich zlekceważyć do ostatniej minuty.
Skoro gra Partizanu opiera się na 4 zawodnikach to ja nie widzę możliwości nawiązania walki w dzisiejszym meczu.
Nie przywiązuję też uwagi do tych wyników bezpośrednich bo każdy mecz i sezon jest inny. Na ten moment Partizan nie ma co szukać w Stambule.
Masz rację basketpicksnew co do tego że Milano i Efes grają podobną koszykówkę z tą małą różnicą że bardziej cenię sobie obronę Efesu niż Milanu.
Jeszcze do jednego meczu się przymierzam
Olimpiacos - Bilbao - under 153,5 jak i Bilbao win. ⛔ ⛔ Nie wiem czy się rozpiszę ale tak to czuję. Kilka zdań : Ostatnio jest pod wrażeniem gry Basków i tego się trzymam. Olimpiacos ma trenera który umie młodzież poustawiać, jednak to dalej młodzież wspierana przez Antica i Spanoulis-a. Mecz powinien być brzydki. Sporo będzie przepychanek i niecelnych rzutów. Twarda obrona mi się tutaj widzi i wykorzystywanie przewag. Na szybki mecz tutaj bym się nie nastawiał.

CSKA + Siena ▶ nie do ruszenia w żadną stronę, takie moje zdanie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Trudne spotkanie Efes-Partizan.
Jeśli ma nie grać Kinsley to typ wydaje się możliwy do wejścia.
Liderzy Partizanu muszą zagrać bardzo dobrze,bo mają krótką rotację.
Efes wprost przeciwnie.Na ławce siedzi Savanovic,Barac,Ilievski każdy z nich może rzucić kilkanaście punktów.
Efes musi to spotkanie wygrać i możliwe,że przez cały mecz będą grać na 100%
Dlatego mimo wszystko skłoniłbym się do grania niskiego handi na Efes.

B 175

basketpicksnew

Użytkownik
Olympiakos - Bilbao
Typ: over 151
Kurs: 1.89
Stawka: 5/10 ✅ 88:81 ✅ 4.45j
{Euroliga, 18:00}

Grecki zespół w grupie A zajmuje czwarte miejsce z bilansem 2-3. Bilbao w grupie z takim samym bilansem, znajduje się w tabeli bezpośrednio pod dzisiejszym swoim rywalem.
W pierwszej kolejce Bilbao w roli gospodarza pokonali drużynę Olympiakosu 76:61.
Jednak teraz mecz odbędzie się w Hali Pokoju i Przyjaźni, koszykarze Pireusu na swoim parkiecie notują średnio 86 punktów, tracąc przy tym 76.
Hiszpańska ekipa na wyjazdach notuje średnio w ataku 77 punktów, a traci 83.
Ogólnie goście zdobywają średnio 75 punktów, a tracą 77. Olympiakos Pireus zdobywa średnio 75 punktów i tyle samo traci.
Bilans over / under Olympiakosu w ramach Euroligi, to 3-2 , więc taki sam jak Bilbao Basket.
Powodzenia!
E: Na tym poziomie (EL) nazwiska nie grają, bo gdyby tak było to Efes miałby znacznie lepszy bilans. A jak widać, tak nie jest.

Otrzymane punkty reputacji: +2
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nie rozumiem fenomenu Partizana. Grajac srednio ogrywaja Real i Armani ale z Krolewskimi to grali tak naprawde tylko z Carrollem a AJ jak przegralo to kazdy wie. Mocni sa na 4-5 i niewiele poza tym. Efes powinien spokojnie wygrac tylko biorac pod uwage kontuzje i to, ze co roku zawodza w Eurolidze to latwo nie bedzie. Sklad maja bardzo dobry. Wczorajszy mecz Artland z Pau uczy aby nie grac handi ujemnych bo druzyna prowadzi +21 i nagle przestaje grac mimo, ze u rywali na parkiecie 5 wychowankow.

Handi na Bilao wyglada ok. Olympiakos jest do ogrania. Kontuzje, przecietny sklad i masa innych czynnikow. Jak sie patrzy na gre Pireusu w ataku to jeszcze to jakos wyglada, duzo kontr itd ale w obronie maja problemy wiec ja tu undera nie widze ale niespodzianka w postaci wygranej Hiszpanow jak najbardziej.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Zgadzam się,że handicap na Bilbao to dobry pomysł bo to rzeczywiście fajny zespół i potrafią zagrać dobre spotkanie wygrywając na wyjeździe z Cają Laboral.
Ale często też potrafią przegrać ze słabszym zespołem więc lepiej zagrać jakiś większy handicap dla pewności.
Chociaż Olympiakos już nie jest tak mocny jak chociażby przed rokiem i łatwiej ich ograć na własnym boisku

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom