>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Euroliga 08/09

Status
Zamknięty.
malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Spotkanie: Panathinaikos Athens - Montepaschi Siena
Typ: 2 (Including Overtime)
Kurs: 2.95
Buk: unibet
Analiza:

4 kolejka Euroligi mężczyzn, grupa B. Zajmujący 4 miejsce w tabeli (z bilansem 2:1) Panathinaikos podejmuje u siebie lidera Montepaschi Siena, drużynę, która jeszcze na żadnym froncie w tym sezonie nie poniosła porażki. Obie drużyny świetnie się prezentują w swoich rodzimych ligach, i Panathinaikos i Montepaschi są na czele odpowiednio ligi greckiej i włoskiej z takimi samymi bialansami (obie ekipy odniosły 5 zwycięstw i nie doznały jeszcze porażki). W eurolidze Grecy pokonali do tej pory pewnie u siebie słaby w tym roku Żalgiris (78:51), potem przegrali bardzo wyraźnie na wyjeździe z Barceloną (66:90) by w 3 kolejce pokonać słabe Nancy 10 punktami (80:70), wywalczyli jednak to zwycięstwo dopiero w czwartej kwarcie po ciężkiej walce. Siena natomiast rozpoczęła zmagania w eurolidze od zwycięstwa u siebie z Prokomem (80:71), potem łatwo uporali się na wyjeździe z Żalgirisem (93:67), by w zeszłym tygodniu w meczu niepokonanych wtedy drużyn wygrać z Barceloną u siebie (71:61). Panathinaikos nie przekonuje mnie w tym sezonie swoimi występami w eurolidze, co prawda u siebie na pewno postawią wysoko poprzeczkę jednak drużyna Montepaschi spisuje się do tej pory znakomicie od samego początku sezonu, co pozwala tej ekipie mieć realne nadzieje na kolejne zwycięstwo w tym sezonie. Ekipy te zmierzyły się ze sobą w zeszłym sezonie 2-krotnie, u siebie Siena wygrała 84:75 by w rewanżu ulec Panathinaikosowi zaledwie jednym punktem (76:77)

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Spotkanie: FC Barcelona - Prokom Sopot
Typ: Barcelona -14,5 pkt
kurs: 1.90
buk: Betgun
Euroliga. Barcelona to dla mnie jeden z faworytów do wygrania Euroligi. Jak narazie spisują się bardzo dobrze gdyż wygrali 2 spotaknia z Nancy na wyjeździe 82:54 oraz u siebie z mocnym Panathinaikosem gładko 90:66, jednak także przegrali na wyjeździe ale z bardzo dobrą drużyną Sieny 61:71. Dziś ich rywalem będzie zespół mistrza Polski który również ma 2 zwycięstwa jednak oba u siebie z Nancy 91:62 i Żaligirisem 65:60 a także porażka na wyjeździe ze Sieną 71:80. Ale w tym meczu faworyt jest tylko jeden i jedna drużyna może wygrać czyli gospodarze. Barcelona w składzie ma świetnych graczy takich jak Juan Carlos Navarro, Jaka Laković, Ersan Ilyas oraz David Andersen. Są oczywiście również inni wartościowi gracze ale ta 4 to gwiazdy tej drużyny. Prokom moim zdaniem przed tym sezonem zamiast się wzmocnić to się osłabił. Co prawda przyszli Ewing i Logan ale Ci gracze sami meczu nie wygrają. Po za tym często jest tak że tylko 1 z nich w meczu gra bardzo dobrze. O reszcie zawodników nie ma co mówić bo dla mnie to porażka Prokomu jeśli chodzi o skład i oni tylko swoją ambicją wygrywają mecze w Eurolidze ale z Barceloną tak nie będzie. Na dodatek w sezonie 2005/2006 i 2006/2007 kiedy Barcelona grała z Prokomem u siebie to padały przewagi 2x po 19 pkt więc teraz kiedy moim zdaniem Barca ma świetny skład a Prokom bardzo słaby to dziś spodziewam sie jeszcze większej przewagi. Po za tym Barcelona nie dość że przegrala w eurolidze tydzień temu to jeszcze w lidze uległa u siebie 1 pkt więc pora żeby przerwać złą passe. Obstawiam przewage ponad 20 pkt. Polecam

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Spotkanie: Alba Berlin - DKV Joventut Badalona Typ: 1 Kurs: 1,80 Data: 13.XI.2008 Godz 20:00 Analiza: W obu drużynach można znaleźć sporo podobieństw - otóż - obie drużyny po pierwszych 3 kolejkach Euroligi moga się pochwalić bilansem 1 zwycięstwa i 2 porażek, obie drużyny w ostatnim spotkaniu w swojej lidze - przegrywały, o tyle porażka Alby z Ludwigsburgiem - była dla niemieckiej drużyny pierwsza w tym sezonie. To dla Joventutu spotkanie z Realem, było niezwykle dramatyczne - koszykarze Badalony prowadzili już 68:59, aby w efekcie przegrać .. 68:79, w ostatnich minutach koszykarze z półwyspu Iberyjskiego, grali niczym dzieci we wgle - pozwolili rywalowi rzucić aż 20 punktów, przy czym oni nie rzucili ANI JEDNEGO ! W dzisiejszym pojedynku goście radzić będa musieli sobie bez swojej gwiazdeczki, jaka niewatpliwie jest - Mensah-Bonsu, gra w tym sezonie Badalony nie napawa optymizmem, wydaję się, że ich gra jest oparta wyłacznie na indywidualnościach - jakimi sa Mallet, Wright, Jasaitis - jednak to trochę za mało by oprzeć się koszykarzom niemieckim, którzy w dzisiejszym spotkaniu powinni zdecydowanie zdominować grę pod koszami, gdyż przemawiaja za nimi lepsze warunki fizyczne itd. Warto również odnotować, fakt, że koszykarze Alby Berlin w tym sezonie wygrali wszystkie spotkania na własnym parkiecie - jedyne zwycięstwo w Eurolidze, miało miejsce właśnie w Berlinie, gdzie najlepsza niemiecka drużyna pokonała Lotocamatice Rome 68:63, w pierwszej kolejce. Z kolei Joventut w grach wyjazdowych radzi sobie bardzo miernie, w Eurolidze przegrali na wyjeździe z ta sama Roma, z która koszykarze Alby sobie poradzili. Jednak również na krajowym podwórku w meczach po za własna hala, radza sobie mizernie - wygrali tylko jedno spotkanie z przedostatnia w tabeli Menorca 73:75, a w pozostałych wyjazdowych meczach doznawali porażek. Jedyne co mnie martwi to, że koszykarze z Berlinu zawsze mierli problemy w grach z drużynami z południa (Italia, Hiszpania), jednak sadzę, że dzisiaj stać ich na zwycięstwo przed własna publicznościa. Ogólnie w drużynie Hiszpańskiej przed sezonem działo się sporo - odejście największej gwiazdy drużyny - Rudyego Fernandeza + kontuzja Rickyego Rubiego, powoduje, że ekipa Badalony ten sezon będzie miała bardzo ciężki.
Wynik 74:72 ✅

maks 2

maks

Użytkownik
Co myślicie o jutrzejszym meczu Prokomu. W lidze mu ostatnio nie idzie, ale w eurolidze dobrze gra. Ciekawie wygląda na nich handi +9.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Na dzis tylko Cibona do gry, niestety brak czasu na wieksze analizy. Panathinaikos tez teoretycznie powinien wygrac lecz Prokom jest nieobliczalny i 1.22 to jest za maly kurs na Grekow. Reszta meczow nie do ruszenia, spodziewam sie niespodzianek tylko ciezko wyczuc zle a handicapy dobrze obliczyli i nie idzie rusyzc w zadna strone.

remisiek 48

remisiek

Użytkownik
Tak jak napisał(a) Roxanne dzisiejsze mecze trudne do typowania i każdy wynik jest mozliwy. Faktycznie bukmacherzy dobrali handicapy oraz sumy punktów tak abyśmy mieli problem. Ja osobiście z dzisiejszej oferty wybrałem coś takiego:
Efes Pilsen-Real M. (H 151.5) - poniżej
Cibona Z.-Avellino (H 156.5) - poniżej
Partizan B.-CSKA M. (H 9-0) - 2
Siena-Nancy (H 0-19) - 1

Jak będzie zobaczymy. Wszystko zweryfikuje czas i zawodnicy na parkiecie. Ja osobiście zagram wszystkie mecze w parze po dwa, ale jak to się jeszcze zastanowię. Jeśli ktoś skorzysta z moich typów życzę powodzenia!!!

verti 3,4K

verti

Forum VIP

Olimpija Ljublana - Alba Berlin 2 # 2.35
Dla słoweńskiej drużyny jest to mecz ostatniej szansy, gdyż w 4 dotychczasowych spotkaniach w Eurolidze odnieśli komplet ... porażek ! Dzisiaj przyjdzie im rywalizować z mistrzem Niemiec, który w 4 rozegranych spotkaniach zanotował 2 zwycięstwa i 2 porażki, oba zwycięstwa zanotowali na własnym parkiecie i dzisiaj marza, żeby grę z Berlinu przenieść na mecze wyjazdowe. Mimo, że koszykarze ze Słowenii stoja w podkoszowej sytuacji, gdyż każdy inny rezultat aniżeli zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu, każe im zapomnieć o awansie, dzisiaj na pewno będa cheli pokazać się z dobrej strony. Jednak czy sama ambicja wystarczy do odniesienia korzystnego rezulatu? Od jakiegoś czasu Słoweński klub przeżywa spory kryzys, w ostatnim spotkaniu ABA League przegrali z Partizanem, powodem słabszej gry drużyny z Ljublany może być z pewnościa dość mocne przemęczenie, gdyż w ostatnich dniach graja sporo spotkań, a co jest skutkiem zmęczenia? Oczywiście kontuzje, na których brak dzisiejsi gospodarze narzekać nie moga w meczu z mistrzem Niemiec zabraknie rozgrywajacego Marko Milica (11.8 punta na mecz + 2 asysty na mecz) w Jego miejsce zagra młodziutki, niedoświadczony rozgrywacz. Ponadto na parkiecie Tivoli Arena w Ljublanie zabraknie Jasmina Hukica. Trenerowi Aleksandrowi Dzikicowi na pewno będzie doskwierał również brak Amerykańskiego zawodnika - Jonnathana Wallace, który został zwolniony przez władzę klubu, co w efekcie odbiło się na morale drużyny, które podupadły dość znacznie ... Po za tym koszykarze z Berlina maja coś do udowodnienia swoim sobie, ale przede wszystkim sobie, gdyż od października 2002 roku nie wygrali żadnego wyjazdowego spotkania w Eurolidze. Czas się przełamać? Jeśli nie z będacym w głębokim kryzysie Słoweńskim Mistrzem to z kim ?

webb4 2

webb4

Użytkownik
Prokom-Siena

Prokom 4.90 Bwin⛔
Prokom +9.5 1.90⛔
under 148.5 1.80⛔

Do zagrania takiego spotkanie glownie zachecil mnie kurs-moim zdaniem o wiele za wysoki na Prokom. Zgadzam sie ze jest to mecz Dawida z Goliatem-Siena nie przegrala w lidze od 8 spotkan, w Eurolidze wygrala 4 mecze przegrywajac tylko w Atenach. Bilans mowi sam za siebie. Prokomu w lidze w ogole nie biore pod uwage, poniewaz Pacesas na razie wszystkie sily poswieca Europie ( z reszta na lige jeszcze przyjdzie czas a Prokom na 100% zagra w finale) Z drugiej strony Prokom w Eurolidze to zupelnie inna bajka. Szansa awnasu do Top 16 jest niemal na wyciagniecie reki. W kazdym meczu Sopocianie prezentowali sie moze nie swietnie ale na pewno bardzo dobrze. Nie pozwalali rywalom odskoczyc za bardzo caly czas trzymali wynik. Bylo tak m.in w meczach na wyjezdzie ze Siena i Barcelona gdzie przegrali odpowiednio 9 i 12 punktami. Takie porazki a szczegolnie ich styl ujmy polskiej druzynie nie przyniosly. Ja w pamieci mam przede wszystkim ostatni mecz z Panathinaikosem gdzie Sopocianie wrocili do gry w 2 odslonie spotkanie i przy odrobinie szczescia i &quot;zimnej glowy&quot; mogli ten mecz wygrac , jednak rutyna Grekow wziela gore i nic z tego nie wyszlo, ale na pewno walka byla. Co do Skladu gosci to nie wiem czy jest sens sie rozpisywac. K.Lavrinovic rozgrywa jedene z lepszych sezonow Eurolidze (14.8 pkt/m , 60% za 2, 50% za 3, 8.2 zb./m). Dodajac do niego Kaukenasa (13.4 pkt/m) , Domercanta (14 pkt/m) , Mcintyre&#39;a (9.4pkt/m, 4.4 as./m) wiadomo ze skladem Siena w Europie na pewno liczy sie. Co moze przeciwstawic im Prokom? Przede wszystkim bardzo dobra obrone-Prokom jest na 3 miejscu w Eurolidze pod wzgledem ilosci straconych punktow(68.. Na tym samym miejscu jest zreszta ich dzisiejszy rywal. Daniel Ewing rzuca srednio 14.2 pkt na mecz i 19 pkt/m w meczach w Sopocie. Majac go z Loganem w skladzie ktory wedlug mnie na razie gra srednio a i tak rzuca 16.2 pkt/m na pewno Prokom ma sile ognia-tymbardziej we wlasnej hali. Pod koszem na pewno nie mozna na rzekac na Ronniego Burrella (9.6 pkt/m 8zb./m) Burke&#39;a (10.8 pkt/m 4.6zb/m) czy tez na naszego &quot;Dyla&quot; (6.8 pkt./mecz 5.4 zb./m). Pacesas stworzyl w Sopocie bardzo ciekawa druzyne-bez gwiazd ktore przyjechaly dorobic na emeryture, ale za to z mlodymi zawodnikami ktrorzy potrafia walczyc i chca sie pokazac w Europie. Siena na papierze jest druzyna o niebo lepsza. Istnieje mozliwosc ze troche zklekcewaza Sopocian. Wedlug mnie Prokom u siebie &quot;ma papiery&quot; zeby wygrywac z kazdym.Wola walki-wlasna hala-super kibice na pewno im w tym pomoga, tymbardziej po takim kursie

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Wedlug mnie Prokom jest bez szans, przegrali w Walbrzychu ze slabym Gornikiem, przegrali u siebie z Polonia Warszawa, bez formy jest Burell i tak sie zastanawiam kim maja wygrac ze Siena? Montepaschi to chyba najbardizej poukladany zespol w Europie. Mam na mysli sklad, zaplecze, wizje druzyny, taktyke, trenera. Wszystko jest na swoim miejscu, imponuja w ataku, imponuja szybkoscia. Jesli ten mecz bylby dla Sieny bardzo wazny to i 30 pkt. mogliby wygrac bo zaden gracz Prokomu nie dorownuje rywalom. Burke nie ma szans pod koszem, Dylewicz tym bardziej, jedyną szansa dla Sopocian jest obwod i masowe trojki lecz to tez taktyka ryzykowna bo Siena gra super z kontry (po ewentualnych nie trafionych rzutach Prokomu) oraz jeszcze lepiej odpowiada za trzy, w pierwszym meczu miedzy nimi Siena zagrala przecietnie a Prokom byl w lepszej formie, kibicuje naszym ale szansa na wygrana sa zerowe.

webb4 2

webb4

Użytkownik
Wedlug mnie Prokom jest bez szans, przegrali w Walbrzychu ze slabym Gornikiem, przegrali u siebie z Polonia Warszawa, bez formy jest Burell i tak sie zastanawiam kim maja wygrac ze Siena? Montepaschi to chyba najbardizej poukladany zespol w Europie. Mam na mysli sklad, zaplecze, wizje druzyny, taktyke, trenera. Wszystko jest na swoim miejscu, imponuja w ataku, imponuja szybkoscia. Jesli ten mecz bylby dla Sieny bardzo wazny to i 30 pkt. mogliby wygrac bo zaden gracz Prokomu nie dorownuje rywalom. Burke nie ma szans pod koszem, Dylewicz tym bardziej, jedyną szansa dla Sopocian jest obwod i masowe trojki lecz to tez taktyka ryzykowna bo Siena gra super z kontry (po ewentualnych nie trafionych rzutach Prokomu) oraz jeszcze lepiej odpowiada za trzy, w pierwszym meczu miedzy nimi Siena zagrala przecietnie a Prokom byl w lepszej formie, kibicuje naszym ale szansa na wygrana sa zerowe.
Po pierwsze , wedlug mnie mecze w PLK a mecze w Eurolidze to zupelnie inna bajka i kazdy z Prokomu o tym wie... PLK co tu duzo mowic zeszla na psy tak jak cala Polska koszykowka i pod wzgeldem marketingowym jeden mecz w Eurolidze liczy sie bardziej niz cala jedna runda PLK. Dlatego w ogole nie przywiazuje wagi do PLK bo Sopocianie i tak zagraja i pewnie wygraja final wiec liga ich na razie nie intersuje. Idac dalej Top 16 dawno nie bylo tak blisko jak teraz. Poza dzisiejszym meczem Prokomowy zostaly mecze z Nancy(A), Zalgirisem(A), Barca(H) i Panatha (A). Ja sobie zalozylem ze Siena, Barca i Panatha walcza o 1-3 i tak bedzie na 99%. Walka o awans rozegra sie miedzy Prokomem a Nancy, mysle ze Zalgiris jest bardziej skupiony na problemach wew. niz na grze i po prostu sobie te mecze oleja, takze i Prokom i Nancy wygraja swoje mecze w Kownie. Idac dalej mamy mecz Prokomu w Nancy i tak cos mi sie wydaje ze Prokom tego nie wygra. Wiec zeby byc pewnym awansu Prokom powien wygrac u siebie albo z Barca albo walsnie ze Siena. Calkowicie sie zgadzam co do potencjalu Sieny, tak jak pisalem starcie Dawida z Goliatem. Tylko ze Prokom naprawde dobrze prezentowal sie i w kazdym przegranym meczu.Prokom u siebie na 10 meczy pod rzad ze Siena ma szanse wygrac pewnie 1-2 moze, wiec czemu nie mialoby to byc dzisiaj.Dla mnie kurs 4.90 to troche za duzo. Wiadomo ze granie na Prokom to mega ryzyko, dlatego dalem taki typ do TD. Glownym moim typem jest Prokom(+8.5)

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Zrobiles dwa zalozenia, ktorych ja w ogole nie zakladam bo teraz to pozbawione sensu a) nie wiadomo jaka bedzie forma sytuacja z kontuzjami itd kiedy beda mecze z Zalgirisem i Nancy b) wcale Prokom faowrytem na Litwie nie bedzie podobnie Nancy wiec dwie 2 tam niekoniecznie musza byc c) dlaczego Prokom ma wygrac w Wilnie a nie w Nancy? Trzy zalozenia w ktore ja nie wierze i na podstawie 3 zalozen wg mnie blednych cos tam obstawiasz wiec albo ktos mysli tak jak Ty albo smialo moze grac przeciwko w ciemno bo te zalozenia sa dosc glupie. Ponadto co to znaczy ze PLK jest do dupy? No jest ale to oznacza, ze Prokom ma odpuscic? To w ogole nie beda grac w Eurolidze wiec kolejny bez sens, jest Polpharma, Anwil, Turow myslisz, ze latwo bedzie o MP z 3-4 miejsca przed PO? Zart lub glupota z Twoje strony. Tak samo Kowno nie odpusci bo na Litwie nie istnieje cos takiego jak odpuszczenie celowe kosza, beda chcieli wygrac tyle ile sie da.

webb4 2

webb4

Użytkownik
Zrobiles dwa zalozenia, ktorych ja w ogole nie zakladam bo teraz to pozbawione sensu a) nie wiadomo jaka bedzie forma sytuacja z kontuzjami itd kiedy beda mecze z Zalgirisem i Nancy b) wcale Prokom faowrytem na Litwie nie bedzie podobnie Nancy wiec dwie 2 tam niekoniecznie musza byc c) dlaczego Prokom ma wygrac w Wilnie a nie w Nancy? Trzy zalozenia w ktore ja nie wierze i na podstawie 3 zalozen wg mnie blednych cos tam obstawiasz wiec albo ktos mysli tak jak Ty albo smialo moze grac przeciwko w ciemno bo te zalozenia sa dosc glupie. Ponadto co to znaczy ze PLK jest do dupy? No jest ale to oznacza, ze Prokom ma odpuscic? To w ogole nie beda grac w Eurolidze wiec kolejny bez sens, jest Polpharma, Anwil, Turow myslisz, ze latwo bedzie o MP z 3-4 miejsca przed PO? Zart lub glupota z Twoje strony. Tak samo Kowno nie odpusci bo na Litwie nie istnieje cos takiego jak odpuszczenie celowe kosza, beda chcieli wygrac tyle ile sie da.

1.Rozumiem krytke mojego myslenia, ale ze tak powiem nie rozumiem jej tonu-moze to przez ten zielony kolor
2.PLK jest do dupy bo taka jest prawda, zobacz w jakiej Tv to pokazuja, zobacz ze dwie druzyny rozpadly sie przed seoznem i to jakie Polpak i Slask, zobacz ranking popularnosci sportow w Polsce. Odsylam tez to poniedzialkowego sportu w GW gdzie cala droga upadku jest opisana
3. Przeciez od kilku sezonow wszem i wobec wiadomo ze Prokom i druzyny grajace w pucharach troche mniej przykladaja sie do ligi w poczatkowej fazie( wpadki Turowa, Czarnych i Prokomu, jedynie Polfarma caly czas cisnie bo nie gra na 2x frontach i pewnie teraz Anwil zacznie)
4. Dla Prokomu liczy sie Mitrzostwo i tylko Mistrzostwo, dla nich 2 miejsce w PLK to jest mega porazka, dlatego nie uwazam zeby bylo to super wazne czy z 1 czy 4 miejsca startuje sie do PO bo i tak trzeba po drodze pokonac kazdego, wiec czasem nawet lepiej zagrac na poczatku z tym lepszym
5. Sam Pacesas powiedzial plus minus ze: Zeby awansowac do Top 16 dobrze by bylo wygrac jeszcze 1 mecz u siebie.
6. Kto tu mowi o odpuszczaniu, poprostu Zalgiris ma straszne problemy wewnatrzklubowe, sa problemy ze sponsorem, zawodnikami, wyplatami itd, chodzi o lekko mniejsza motywacje
7. Tak jak pisalem licze na to ze Prokom przegra ten mecz roznica pkt mniejsza niz 9 oraz under i tylko na tym sie skupiam, w TD nic nie trace wiec czemu nie zagrac kursu 4.9

verti 3,4K

verti

Forum VIP
???? CSKA Moskva - Panionios Athens
Moskiewska drużyna już w zeszłym tygodniu miała okazję, aby jako pierwsza zapewnić sobie awans do TOP 16 drużyn Eurologi, jednak wtedy bo niesamowitym thrillerze musieli uznać wyższość Armani Milano, jednym punktem - była to jak dotad jedyna porażka w tegorocznej edycji Euroligi (CSKA ma bilans 5 zwycięstw - 1 porażka ), mimo porażki cały czas wioda prym wśród drużyn z Grupy D. Ateńczycy z bilansem 3 zwycięstw i 3 porażek, zajmuja miejsce 4 , lecz taki sam bilans maja drużyny Realu i Partizanu. Panionios dzięki dobrej grze w ostatnich spotkaniach, ma taki bilans - w ostatnich 4 spotkaniach, odnieśli 3 zwycięstwa. Obie drużyny maja już za soba batalie pomiędzy soba, w Hali Sportowej Panioniosu - CSKA zdemolowało gospodarzy 52:86. Dzisiaj jednak wszystko wskazuje, że nie będziemy mieć powtórki z historii, czyli sromotnej porażki Greków, z kilku względów. Na pewno zawodnicy ze stolicy Rosji nie będa grać na 120% swoich możliwośći, gdyż awans maja teoretycznie zapewniony i naprawdę ogromna katastrofa może ich pozbawić awansu do czołowej szesnastki. Oczywiście nie kwestionuje, tego że gospodarze ten mecz wygraja ... jednak pozostaję kwestia ile ;)? Nie uważam, że będzie to spora różnica ponieważ CSKA dzisiaj będzie radzić musiało sobie bez swojego najlepszego zawodnika - Ramunasa Siskauskasa (11.3 PPG, 3.7 RRG, 2.2 APG) - MVP zeszłorocznych finałów Euroligii, oraz J.R Holdena ( 10.5 PPG, 1.5 RPG, 3.7 APG), Andreya Vorontsevicha ( 2 PPG, 1.5 RPG) oraz Artema Zabelina. Straty na pewno będa odczuwalne, szczególnie brak pierwszych dwóch panów.
Typ: Panionios Athens (+21.5) @ 2.00

malin157 78,8K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Spotkanie: Cibona (-8.5) - Le Mans
Typ: 1
Kurs: 1.90
Buk: betsson
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 18:30 odbędzie się spotkanie 6 kolejki Euroligi mężczyzn w grupie A pomiędzy Ciboną Zagrzeb a Le Mans. W tabeli tej grupy Cibona z 4 zwycięstwami i 2 porażkami zajmuje 3 miejsce, natomiast Francuzi mają na koncie 6 porażek i zajmują ostatnie miejsce w grupie. Gospodarze znakomicie rozpoczęli rozgrywki od 3 zwycięstw ale i teraz nie grają źle, pokonali po dogrywce coraz lepiej grające ostatnio Air Avellino i przegrali ledwie 5 punktami na trudnym terenie w Tel Avivie. W lidze Adriatyckiej także spisują się bardzo dobrze, ostatnio odnosząc zwycięstwo za zwycięstwem. W dotychczasowych meczach u siebie w tym sezonie we wszystkich rozgrywkach odnieśli komplet zwycięstw. Le Mans natomiast po dobrym meczu u siebie z Olympiakosem przegranym dopiero po dogrywce znów spuściło z tomu. Przegrali w lidze u siebie ze średnio grającym na wyjazdach Villeurbane 12 punktami, zostali u siebie rozgromieni 55:87 przez Malagę i w sobotę w meczu ligowym pokonali ledwo 3 punktami mający ujemny bilans w lidze zespół Besancon. Do tego w tym sezonie w pierwszym meczu Cibona wygrała na wyjeździe z Le Mans 58:54 a w zeszłym roku w meczu tych drużyn z Zagrzebiu padł wynik 91:71. Także i teraz oczekuję pewnego zwycięstwa gospodarzy

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP

Nancy - Prokom UNDER 147.5 1.93 1/10

Juventut - Roma 1.40 3/10

Najwazniejszy mecz w sezonie dla obu drużyn, Sopot 2-4 a Francuzi 1-5 i walka o czwarte miejsce w grupie. Prokom niezle broni we wlasnej hali, gorzej wyjazdy, Nany podobnie ale to jest wyjatkowy mecz i chyba tylko obrona mozna go wygrac, Prokom moze liczyc na trójki Logana i Ewinga lecz to nie bedzie taki prosty mecz jak w Sopocie. W pierwszym meczu było 91:62 czyli też underowo.

Do składu Juventutu wraca Rubio i chyba Bonsu. Włosi maja bilans 5-1 i w zasadzie pewny udział w TOP 16, to juz tylko formalność. Dla Juventutu to jest najwazniejszy mecz sezonu. Alba 3-4, Fenerbahce 3-4, Juventut 3-3. Turcy są bardzo mocni i mozna sie spodziewac, że awansuja. Wszystko powinno rozstrzygnac się miedzy Alba a Hiszpanami. Alba gra swietnie u siebie, calkiem mozliwe, ze wygraja wiec w domu z TAU (ktore juz bedzie miec awans pewny) i Olimpija. Juventut ma jeszcze mecz wyjazdy z Turkami (zakladam porazke) u siebie z ALBA (wygrana) i wyjazd z TAU (kazdy wynik mozliwy). Jeśli dzis przegraja bedzie im bardzo ciezko awansowac. Roma caly czas oslabiona. Ostatni mecz ligowy przegrala ze slabym Carife 67:73 (2/19 za 3 punkty!).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom