Buducnost 1.72 Marathonbet 90:69
Spodziewałem sie takiego kursu na czarnogórców i ponownie w nich zainwestuje.Triumph jeszcze nie przegrał w tej edycji euocupu, w zespole niewątpliwie największą gwiazdą jest Tywain Mckee.Nie ma on jakiś wielkich sukcesów ale z pewnością wystep w tej edycji eurocupu otworzy mu droge do lepszych klubów.Triumph ma też w swoim składzie świetny prospekt na przyszłe lata czyli młody Sergey Karasev.Chłopak zadziwia swoją grą i inteligencją a taki talent trafia sie raz na kilka lat.Trenerem Triumphu jest jego ojciec Vasiliy Karasev ???? Ten mecz to typowy 60/50 z lekkim wskazaniem na Buducnost ze względu na własny parkiet.Triumph rzuca 84.2ppg ale znakiem firmowym czarnogórców jest defensywa.U siebie potrafią w tak ciężkim pojedynku niesamowicie bronić całym zespołem i ciekaw jestem jak Triumph sobie poradzi z taki dużą presją.Jest też jeden czynnik który skłania mnie do grania na Buducnost, Triumph mnie zwyczajnie nie przekonuje.Wczoraj oglądałem mecz z Rygą który przegrali grają fatalnie w drugiej połowie.Wydaje mi sie, że ten zespół sie skończy.Talent mają, mają też świetnego coach ale czy starczy to na top8? Mimo świetnego bilansu 6-0 w pierwszej fazie ten zespół mnie poprostu nie rusza.Po ciężkim i wyrównanym spotkaniu Triumph wkońcu przegra w tej edycji... Buducnost +6
Bilbao(-9) 1.63 Marathonbet
Tak jak pisałem niżej, biore pomniejszone handi na basków.Bilbao ma chyba najmocniejszy skład od lat, ta drużyna na własnym parkiecie jest w stanie wygrać z kazdym.Obok Valenci to dla mnie zdecydowany faworyt do wygrania eurocupu.Nymburk jest bez szans, tutaj nie ma o czym wogóle dyskutować.W dodatku od jakiegoś czasu grają slabo, generalnie to w tym sezonie nawet mecze u siebie nie są ich mocną strona a co dopiero na tak ciężkim parkiecie.Mecz ten może skończyć sie blowoutem ale nie lubie grać aż tak wysokich handicapów dlatego zmniejszyłem nieco.
Zastal - Sevilla
Wiadomo komu kibicuje i kogo bym grał gdybym grał ???? Po mojemu jak sobie rozrysuje wszystkie przewagi etc. to Zastal nie ma w tym starciu szans.Przewaga wzrostu jest miażdżąca ze strony hiszpanów, doświadcznie , ogranie i trener legenda to wszystko przemawia za Sevillą.Z drugiej strony Zastal który w eurocupie gra lepiej niż w lidze i tak naprawde to nie wiem czego sie po nich spodziewać.Jako że nie gram przeciwko polskim drużynom a teraz jeszcze jestem dodatkowo w niezręcznej sytuacji bo gra jeden z moich ulubionych klubów w europie to odpuszczam ???? Z chęcią bede oglądał bo mecz będzie na eurosporcie i w sportklubie.
Galata - Unics
Galata ma własny parkiet i bardzo ciekawy zespół wzmocniony dodatkowo przez Carlosa Arroyo który miał swój debiut w ten weekend.Oglądałem cztery mecze Galaty w tym sezonie i powiem szczerze - nie ma szału.Heniek wyleciał na dobre, Macvan ma złamaną kichawe i nawet jeśli zagra to będzie dużo ostrożniejszy a wiadomo jaki to walczak pod koszem.Dlatego ja ten mecz z przyjemnością obejrze i podejme sie typowania co najwyżej na livie.Każdy kto zlekceważy Unics polegnie.Ten zespół to przebogate doświadczenie i gwarantuje każdemu że pierwsza runda byla dla nich rozgrzewką, treningiem.Teraz dopiero zobaczymy prawdziwy Unics, to jest drużyna turniejowa i jak znam ich to dopiero teraz zaczną wkładać w mecze 100% zaangażowania.Na początku sezonu Petrovic miał problem z kontuzjami.Banic i Wilkinson nie grali przez co Kaimakoglu musiał grać po 35minut.Teraz Wilkinson jest już zdrowy co z pewnością odciąży Greka.Nie zagrał w meczu z Donieckiem i z teog co wiem był celowo oszczędzany na Galate.Banic niestety ma chyba sezon z głowy.Reasumując nie polecałbym ryzykować i grać przeciwko Unicsowi, oni wciąż potrafią zaskoczyć.
Bilbao - Nymburk
Poczekam aż Marathon wystawi opcje z pomniejszonym handi i ciesne w strone basków.Nymburk mimo wzmocnień jest kompletnie poza formą.Oglądałem wczoraj ich mecz z Novgorodem i zagrali poprostu żałośnie.Błedy, komunikacja , defensywa wszystko im sie mieszało wczoraj.A stary Rancik czy Welsch to wcale nie muszą być wzmocnienia.Bilbao +15
Valencia - Ryga
Za duży handik w tym momencie i nie odważe sie tego zagrać.Na początku sezonu powiedziałem że VEF będzie czarnym koniem tych rozgrywek i podtrzymuje to stwierdzenie.Dla mnie no bet.