Hiszpania vs Chorwacja godz: 17:45
Typ: +12,5 pkt Chorwacja
Kurs: 1,87
Buk: Bwin
Dla mnie zdecydowanie zbyt wysoki handi na Hiszpanów, którzy pewnie jak zwykle będą się rozkręcać i grać coraz lepiej w najważniejszym momencie eurobasketu. Nie ma wprawdzie u Chorwatów Popovic'a czy Planinica, wypadł także Tomas, ale jest wielu innych klasowych graczy, jak to u Chorwatów przystało.
Hiszpania także osłabiona, brak starszego Gasola, Reyesa czy Ibaki pod koszem oraz najlepszego obwodowego, Navarro, to także duże ubytki. Moim zdaniem przewaga Hiszpanów będzie na obwodzie, pod koszem Chorwaci nie wyglądają wcale gorzej. Myślę, że będzie to wyrównane spotkanie, dlatego ten handi jest kuszący.
Izrael vs Wielka Brytania godz:14:30
Typ: Izrael wygra do przerwy
Kurs: 1,2
Brak Denga, Gordona, Freelanda i Mensaha-Bonsu, Bettsa, to na pewno potworne osłabienie Wielkiej Brytanii. Tych zawodników nie da się po prostu zastąpić w takim kraju jak
Wielka Brytania. Pozostali zawodnicy, to typowe "przeciętniaki". Natomiast
Izrael posiada graczy ogranych na rozmaitych turniejach, czy w Eurolidze. Są to gracze lepsi pod każdym względem od swoich rywali. Myślę, że w pierwszej połowie wypracują sobie dużą przewagę, którą będą później kontrolować i zapewne wpuszczą graczy rezerwowych, którzy i tak są lepsi od Brytyjczyków.
Serbia vs Litwa godz: 21:00
Typ: -5,5 Litwa
Kurs: 1,87
Litwini przyjeżdżają tutaj w chyba najmocniejszym składzie, jakim obecnie dysponują. Bardzo wyrównany zespół, głębia składu, doświadczenie i ogranie. Moc pod koszem (bracia Lavrinovic, Javtokas, Montiejunas, Valanciunas robią wrażenie). Słabiej wyglada rozegranie, ale u przeciwników brak Teodosica na rozegraniu, to jeszcze większa luka, bo jak wiemy, to obok Krstica najważniejszy gracz Serbii w ostatnich turniejach.
Warto również zagrać (bwin):
Turcja 1.19
Słowenia 1.08
Francja 1.07
Polska 1.38