Powinni dać radę. Sam Deng nie da rady z gospodarzami Litwą. Litwini ostatnio nieudane turnieje więc najwyższy czas coś ugrać.Co sądzicie o meczu Litwa - Wielka Brytania Rozjadą Angolów 13 punktami, mnie ten handi chodzi po głowie
???? Turcja - Portugalia (HC HT -9/0) --> 1 - 1,85 HT 39-27
Portugalia jest można powiedzieć jedną z najsłabszych drużyn na tym eurobaskecie. To właśnie z Portugalią Polska ma szansę wygrać być może jedyny mecz na tych mistrzostwach. Turcy potrafią grać bardzo skutecznym i wysokim pressingiem co wg mnie będzie miało miejsce już 1 w połowie. Portugalczycy się wtedy pogubią i prowadzenie Turków powyżej 9 pkt do połowy jak najbardziej możliwe. O ile tylko nie zlekceważą Portugalczyków w 1 połowie. Co prawda Turcy w sparingach grali słabo, ale dla mnie to jest drużyna turniejowa i dziś powinni roznieść Portugalię - również do połowy. Jeśli zagrają tak jak potrafią to przewaga do połowy powyżej 10 spokojnie do zrobienia.
Do tego za delikatną stawkę dokładam over pkt Ilyasovy.
???? E.Yliasova (Turcja - Portugalia) --> over 12,5 pkt - 1,833 6 pkt
ed// 2/7 z gry i tylko 18 minut na boisku
Nie lubię za bardzo grac o/u zawodników, ale z Portugalią powinien to Ilyasova osiągnąć bez większych problemów, chyba, e będzie oszczędzany i sporo spotkania przesiedzi na ławce.