>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

EuroBasket 2011 - mężczyźni

Status
Zamknięty.
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Zwolnią tego śmiesznego trenera.
Panowie, trzeba się cieszyć!
a tak poważnie, po pierwszej kwarcie mówiłem do dziewczyny... no na pewno wygrają.
I co? Chyba wykrakałem.
A co z tego że Griszczuk skacze przy tej ławce jak szalony, skoro nie potrafi podjąc najprostszej decyzji taktycznej
Zenua. Może PZKosz pójdzie po rozum do głowy i zatrudnią kogoś z klasą.
Choćby taki trener jakiego mają Niemcy. Pięknie poukładał drużynę. Teoretycznie słabszą.. bo dziś ich gwiazdą był Jagla.. zawodnik Asseco Prokomu Gdynia.
Mamy dobrych zawodników. Wcale nie są tacy beznadziejni.. ale tej reprezentacji potrzebny jest wstrząs. zacznijmy go od trenera..
ale potrzeba też 4-5 na ławce odpowiednich koszykarzy, bo kurde to nie problem że pierwsza piątka będzie świetnie grała skoro kto wejdzie z ławki to już padaka. Pytam się po co Griszczuk powołuje Kostrzewskiego czy Białka skoro ich nie wpuszcza ? To niech do cholery powoła kogoś kto będzie grał choćby te 4-8 minut.
Mamy dwóch dobrych rozgrywających, mamy Logana lub Kelati, osobiście wole pierwszego, ale grunt żeby choć jeden był. Pod koszem Gortat czy Lampe, na zmianę musi być np. Szewczyk + Łapeta albo Hrycaniuk.
Obwód to zdecydowanie Ignerski, tego koszykarza brakowało, na zmianę za niego może być Berisha ale nie do pierwszej piątki, jemu brak doświadczenia.
Nie może być tak do cholery że powołuje 12 koszykarzy z której tak na prawdę gra 7 gdyby był Szubarga to 8. Po to powołuje aby wszyscy grali, a jak on ma nie grać to lepiej niech ma wakacje. Ale trener racja, tu musi przyjść uznana marka, trener z doświadczeniem w lepszych ligach, a nie Griszczuk Polska ? bez jaj

samin1 524

samin1

Użytkownik
Coleman ja powiem postaram się Tobie tylko w kilku słowach odpowiedzieć :

--&gt; po 1 : jak patrzysz na statystyki to bardzo mnie to cieszy bo więcej nie wiesz nic. Asyst Polski zespół nie mógł mieć bo nie liczy się ustawienie pod grę inside gdzie zawodnik sam sobie robi miejsce... (oczywiście tego boxscore i play by play nie powie Tobie)

--&gt; ja też się cieszę że nie awansowali bo na Litwie byłby wielki blamaż a tego nie chciałbym już na żywo oglądać.. Będzie przynajmniej przeciwko komu obstawiać bo Belgia jest cieniutka

--&gt; jak osobiście chcesz porównać Kaletiego do Logana to świadczy tylko i wyłącznie o twoim braku podstawowej wiedzy o koszykówce... Jak ty chciałeś ich porównać ? pod jakim kątem ? Przecież to że Kaleti rozgrywa to jakieś śmiechy :) ale jak Chanas i Berisha nie umieją kozłować to kto ma to robić ? on bo potrafi...

--&gt; a wszystko mój drogi zaczęło się od trenera Griszczuka a nie zawodników ...

Haftus...każdy trener z lepszym inwentarzem by to lepiej poukładał..mając takie 2 wierze wystarczyło pooglądać SA Spurs .. oj co ja będę się rozwodził, zabolało mnie to bo wkońcu wierzyłem w nich że dadzą radę ale... ostatnie 2 min pokazały że dobrze się stało jak się stało.

raz jeszcze powtórzę... : PODŁOŻYĆ BOMBĘ, ZBURZYĆ, ZAORAĆ i RAZ JESZCZE ZBUDOWAĆ...

ps. nie znęcajmy się na Igorem bo on niczemu nie jest winien, został namaszczony i nie poradził sobie ????

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
posypuje glowe popiolem, Polacy zagrali tak jak myslalem, ze zagraja tylko przez pierwsza kwarte pozniej juzbylo co raz gorzej, az do totalnej slabizny z milionem strat i glupich zagran,
Wsyd i hańba, bo Belgowie kompletnie nic nie pokazali
Trener out
szkoda, pewnie sie teraz wszytko rozleci w cholere i bedziemy od poczatku budowac zespol na gortacie i kelatim ;)

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Ehhh...Jak czytam, ze ktos z polskim obywatelstwem cieszy sie z przegranej kadry polski to zaczynam watpic w ludzi jako w Polakow...Rozumiem, ze mozna kogos nie lubiec...Nie zgadzac sie z jego decyzjami...Itd itp. Ale zle zyczyc kadrze narodowej swojego kraju ???????????? To jest poprostu...hmmm obrzydliwie glupie. Tyle w tym temacie.
Co do samego meczu...Nie chce sie juz wyzywac na tych gosciach, bo poprostu jest mi przykro i zal jako Polakowi, ze kolejne mistrzostwa - po pilce noznej nie bedzie nam dane ogladac... ( w awans w dodatkowych barazach nie wierze ).
Jesli chodzi o sam mecz...3 kwarta zadecydowala i ten center Belgow, ktory w waznych momentach rzucil 2 trojki. Nie pamietam nazwiska. Generalnie cos jest nie tak z psychika zawodnikow skoro na 4 wyjazdowe mecze 4 przegrywaja w tym z cieniasem Portugalia. Wina trenera pewnie tez gdzies tu lezy. Nie rozumiem ostatnich 2 minut meczu...To, ze nie faulowali to akurat nie ylo jeszcze zle, bo jak sie okazalo 2 razy Belgowie nie trafili...z czego raz zebrali nam w ataku...Ale to co zrobil Berisha i Koszarek no to :| nie wiem no brak slow. Jedynym wytlumaczeniem dla mnie jest u Berishy brak doswiadczenia a u Koszarka poprostu holerny stres. Jak mozna pchac sie pod kosz kiedy przegrywamy 3ma puntkami ?? Powinna byc jakas ustawiona akcja na 3ke...I tu chyba jednak jest juz wina trenera...Co prawda nie mieli czasu, ale mieli ok 8 sekund i powinni miec jakis wariant na taka sytuacje. A w ostatecznosci pilke powinien otrzymac Kelati, bo jego trudno zablokowac jak oddaje rzut z odchylenia.
Loganem bym sie nie podniecal, bo gosc nie chcial grac w ym roku dla kadry, bo przygotowuje sie do sezonu z nowym zespolem. Jestem go w stanie zrozumiec. W koncu z Polska laczy go tyle co nic, ale radzilbym o nim zapomniec w tej dyskusji bo z gry w tych eliminacjach zrezygnowal wiec...
No i 2 slowa co do tematu trenerskiego. Griszczuk nie wykonal planu wiec do zwolnienia. Zreszta poda sie chyba sam do dymisji. No i mozecie go wysmiewac, itp. Trudno planu nie wykonal, widac brak doswiadczenia. Ale raz jeszcze powtarzam PZKOSZ nie jest w stanie zatrudnic zadnego dobrego trenera :| To niestety nie swiadczy dobrze o naszrj koszykowce...Nawet na impreze, ktorej bylismy organizatorami nie udalo sie zatrudnic zadnej &quot;szychy&quot; koszykarskiej tylko sredniego Katzurina.
Szkoda ????

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Szkoda słów... nawet nie chce mi się już odpowiadać.
PS. Niech ktoś mi napisze na czym polegają te baraże ? Tam chyba jakieś mocniejsze ekipy będą grały ? Dzięki. Pozdrawiam

olo 2,4K

olo

Użytkownik
No trochę nie bardzo jest co pisać. O kadrze to powiem tak, pan trener nie popisał się. Początek 3 kwarty, nasi dostają raz po raz, a trener nic. Ostatnie 50 sekund i czekanie na akcję Belgów, wg mnie wtedy powinien być faul. Trzymanie na boisku Majewskiego, który tylko faulował to trochę nie był trafiony pomysł.
A poza tym to co do meczu, to panowie sędziowie mieli gorsze momenty. Już nie mówię o gwizdaniu kroków, bo to im dłużej oglądam koszykówkę, to tym mniej to pojmuję. Niby Europa, ale niektórzy sędziowie gwiżdżą kroki po amerykańsku. A potem nagle im się odmienia. Nieważne. Ale to co robił Van Der Spiegel przy tych wolnych Kelatiego po techniku to nie wiem jak to jest możliwe, że sędziowie mu na to pozwolili. Skoro rzuty wolne po techniku są bez obrony, to powinien już po 1 zbiórce jak sobie tak po prostu tam wszedł dostać technika i już. Ale widać 2 takie wejścia, przetrzymywanie piłki i pyskowanie non stop to za mało, żeby sędziowie zauważyli, że coś jest nie tak.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Szkoda słów... nawet nie chce mi się już odpowiadać.
PS. Niech ktoś mi napisze na czym polegają te baraże ? Tam chyba jakieś mocniejsze ekipy będą grały ? Dzięki. Pozdrawiam
Ale co szkoda slow ?? Czlowieku cieszysz sie, ze Polska Twoj kraj nie awansowala do mistrzostw ?? Kibicujesz Belgii ?? Chlopie...ja rozumiem, ze mozesz kibicowac zagranicznemu klubowie jak gra z polskim, ale przeciwko kadrze ?? Mnie osobiscie zal, nawet jak pilkarze odpadaja choc zarabiaja krocie...Ale w koncu to Polska. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem takiego czegos.
A barazie polegac beda na tym, ze grac beda te druzyny, ktore teraz sie nie zakfalifikowaly...Bulgaria,Gruzja Polska i reszta z pozostałych 2 grup. 10 teamow. Ale podobno FIBA nic wiecej jeszcze nie okreslila. Teoretycznie jest szansa, ale nie wiem czy wyniki z grup sa przepisane czy wszystko od nowa i kiedy beda rozgrywane te baraze ( czy Gortat bedzie mogl zagrac i czy bedzie chcial w ogole ).

PS: Ostatni mecz o punkty poza Polską rozstrzygnęli na swoją korzyść... niemal dokładnie cztery lata temu - 31 sierpnia 2006 roku kadra prowadzona przez Andreja Urlepa wygrała 81:75 w Szwecji w pierwszym meczu eliminacji ME 2007.--&gt; :|:|:|

haftus 140

haftus

Użytkownik
Z tego co wiem w barażach będą grupy.. w każdej po 6 drużyn i 1 awansuje.
Marne szanse, bo nie beda to ogórki.
PS: Logan nie gra już w kadrze

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Kolejna kompromitacja i przegrana koncowka. To co Griszczuk wyrabia to sie nie miesci w glowie. On mial udany tylko 1 sezon, gra tak zenujacymi schematami ze kazdy to szybkie lapie. Nie wiem jak mozna prowadzic z 7 z Portugalia i przegrac, dzis 67:63 do konca 3 minuty i przegrana 67:70. Najszyjszybciej trzeba wywalic zkadry kelnerow typu Majewski i wywalic koniecznie Griszczuka amatora. Tyle mam do powiedzenia. Ja juz leje nas Belgia i Porrugalia to znaczy, ze mozna oglosic smierc basketu i trzeba kadre budowac od nowa a ma kto grac bo mamy naprawde niezlych koszykarzy.

skilorrpl 12

skilorrpl

Użytkownik
dzis Lampe mnie troche zawiódł,7dobrych meczy w eliminaciach i 1 zły - szkoda ze ten najważniejszy.

z tego co ja widze to mamy 4 pozycje (1m awans , 2m baraze) wiec o czym mu mówimy? jakie szanse?

moneybutcher 22

moneybutcher

Użytkownik
Dramat. To jest tragedia mieć takiego trenera jak Griszczuk. 3 mecze na wyjazdach przegrywamy w samych końcówkach przez głupotę szkoleniowca (Bułgaria -4, Portugalia -1, Belgia -3). Po raz kolejny nie rozumiem jego taktyki albo właściwie to jej brak. Ja w boxscore widzę, że on to praktycznie ma w składzie tą 11 a grał 6. Gortat grał 38 minut, Lampe 34, Kelati 34, Koszarek 33, Berisha 30. Jedynie Majewski grał normalnie bo 18 minut a reszta Dylewicz 6, Hrycaniuk 2, Chanas 5. Nie wiem po co on ściągał do kadry Kostrzewskiego, który i tak nie zagrał minuty. Białek też miał dobry sezon u nas w PLK to też nie zagrał chyba w żadnym meczu o ile sie nie mylę. Skoro widział, że Szubarga ma kontuzję to trzeba ściągnąć jakiegoś PG a nie dwóch SG czyli Chanasa i Kostrzewskiego. Ale nawet co z tego, że ich powowłał jak grała ciągle ta 6-7 graczy. Dla przykładu najdłużej grającym koszykarzem w Belgii był Hervelle 30 minut. Totalny kretynizm. Zero taktyki na ostatnie minuty. Griszczuk bierze czas na 1.15 minuty do końca i nikt nie wie kto ma rzucać. Kiedy był jakiś wysoki run to Griszczuk czeka dalej i po kolejnych punktach czy stratach bierze dopiero czas. Nawet komentatorzy w tv mówią, że będzie time-out dla naszej drużyny po czym okazuje się, że pan Griszczuk tego nie robi. przypominało mi to wręcz postawę Borkowskiego co nic nie robi i tylko krzyczy na chłopaków.

Nie ma taktyki. Zmęczony Gortat i lampe sami muszą wypracowywać sobie pozycję a kiedy kończy się czas to są jakieś nieprzemyślane rzuty z dystansu i to nie ważne czy dany zawodnik ma dzisiaj dzień czy nie to rzuca ten kto akurat ma piłkę w rękach. Ostatniej akcji też kompletnie nie rozumiem. Nigdy nie widziałem w profesjonalnej koszykówce aby koszykarz przy 10 sekundach do końca spotkania i -3 wchodził pod kosz i liczył na 2+1. Tym bardziej, że był 1 on 1. Wpadnie to wpadnie a nie to nie. Ale przynajmniej byłaby szansa przy rzucie za trzy. A tak to na co liczył, że zmęczony Gortat i Lampe co grają całe spotkanie powalczą na zbiórce po drugim rzucie wolnym? Nie rozumiem tej dycyzji.

Teraz to nic nam to już nie da, że Griszczuk powiedział, że miał bardzo dobre warunki do pracy. I porażkę bierze na siebie. Jak weźmie to niech czym prędzej poda się do dymisji. Jak jest mądry to tak zrobi. Chyba sam widzi, że nie nadaje się jako trener na poziom europejski. Przynajmniej jeszcze nie teraz. Najgorsze wypowiedzi były Ludwiczuka w trakcie eliminacji, że wierzy w trenera i nawet myśli nad tym aby przekonać go do rezygnacji z funkcji trenera w Anwilu i aby Griszczuk jeździł na jakieś campy i staże w klubach europejskich czy stanach. To ja się pytam. To ma być dobry trener, który z repreznetacją ma odnieść sukces czy on się tutaj ma uczyć na reprezentacji? Urlep 4 lata temu nie miał gwiazd i graliśmy w okrojonym składzie. Wprowadził nas na Eurobasket 07. Teraz Griszczuk miał Gortata i Lampe tylko kontuzje zatrzymały Ignerskiego i Szewczyka no i w trakcie meczy Szubargę i Chylińskiego ale to przy powołaniach mógł brać pod uwagę. Awansu nie ma.

Jeśli trenerem nadal będzie Griszczuk to nie wiem co to z nami będzie. Potrzeba nam koniecznie jakiegoś trenera na europejskim poziomie. Wiem, że nie możemy liczyć na jakieś wielkie gwiazdy no ale chyba rynek jest na tyle szeroki, że nie trzeba brać wszystkich co aktualnie trenują albo trenowali zespoły w polskiej lidze. Może Saso Filipovski? Zobaczymy. Ale jeśli Griszczuk dalej będzie nas trenował za rok w tych eliminacjach dodatkowych to nie mamy szans na awans.

edit: @skilorrPL awans uzyskały automatycznie zwycięzcy grup i 2 najlepsze z drugich miejsc czyli: Czarnogóra, Wielka Brytania, Belgia, Macedonia i Izrael. Wszystkie pozostałe zespoły a jest ich 10: Polska, Włochy, Łotwa, Finlandia, Ukraina, Bośnia i Hercegowina, Węgry, Bułgaria, Polska, Gruzja i Portuaglia zagrają w przyszłym roku w dodatkowych eliminacjach z których wyjdzie tylko jeden zespół. Będzie ciężko. Utworzone będą 3 grupy dwie po 3 zespoły i jedna 4 i zwycięzcy tych grup zagrają ze sobą o awans na Eurobasket 2011. Mamy szansę. Ale nie z tym trenerem!

haftus 140

haftus

Użytkownik
Kolejna kompromitacja i przegrana koncowka. To co Griszczuk wyrabia to sie nie miesci w glowie. On mial udany tylko 1 sezon, gra tak zenujacymi schematami ze kazdy to szybkie lapie. Nie wiem jak mozna prowadzic z 7 z Portugalia i przegrac, dzis 67:63 do konca 3 minuty i przegrana 67:70. Najszyjszybciej trzeba wywalic zkadry kelnerow typu Majewski i wywalic koniecznie Griszczuka amatora. Tyle mam do powiedzenia. Ja juz leje nas Belgia i Porrugalia to znaczy, ze mozna oglosic smierc basketu i trzeba kadre budowac od nowa a ma kto grac bo mamy naprawde niezlych koszykarzy.
już drugi raz najeżdzasz na Majewskiego. Obejrzyj go raz w sezonie to zmienisz zdanie.. ehhh
Ja już kogoś z kadry wywalać to Hrycaniuka.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
już drugi raz najeżdzasz na Majewskiego. Obejrzyj go raz w sezonie to zmienisz zdanie.. ehhh
Ja już kogoś z kadry wywalać to Hrycaniuka.
Hrycaniuka?joke? Hrycu mimo że nie gra równo to o 2 klasy leje Majewskiego.Nie tylko doświadczeniem ale i grą pod koszem,walecznościa.Może aktualnie nie jest w dobrej dyspozycji ale przypomnij sobie tegoroczne wystepy w eurolidze kiedy niejednokrotnie zachwycał postawą z silnymi rywalami.To już nie jest ten sam hrycu co kiedyś.I przestańcie sie jarać Majewskim do cholery bo może i jest to przydatny gracz ale nie na poziomie reprezentacyjnym.Tu potrzeba ludzi ogranych z pewnym doświadczeniem którego laik w postaci majewskiego nie ma.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Ehh najeżdżacie tak na wszystkich, więc ja dla odmiany wyrażę trochę ubolewania, ale fakty są kiepskie, bo weszło nam w tym meczu i tak za dużo &quot;big shotów&quot; od naszych graczy. Jakby były na normalnym poziomie, z małymi szansami znalezienia się w koszu, nic już nie trzymałoby naszej gry w drugiej połowie, szczególnie w ostatniej fazie spotkania. Zupełnie nie ma pomysłu na rozgrywanie, a zagrywki rozrysowane przez trenera wyglądają w praktyce jak improwizacja i granie schematu na żywioł, by nie użyć po prostu słów: &quot;kto ma piłkę i chce rzucić, niech rzuca - nawet bez wypracowanej pozycji&quot;. Ja żałuję że kontuzja wyeliminowała z gry Adama Łapetę. Szkoda, szczególnie w pierwszym meczu z Gruzinami mógł być lekiem na nasze słabości. Z drugiej strony Griszczuk i tak miał opory przed wstawianiem go do gry. Zabrakło trochę Szubargi, bo Koszarek grał nieźle ale wydaje się, że na wyższy poziom już nie wskoczy, wyższej formy nie osiągnie. Cóż, trzeba teraz trzymać kciuki w barażach, sporo czasu, może trochę pracy zostanie wykonane. Jak nie zagramy na Litwie, będzie to na własne życzenie, mecze wyjazdowe z Bułgarią, Belgią czy Portugalią przegraliśmy, choć były wygrane.
Dodając coś do obecnej dyskusji , to
Hrycaniuk &gt;&gt; Majewski.
Niewiem, czy rezerwowy center nie był najsilniejszym elementem naszej rotacji w końcówce eliminacji, chyba tak, choć nie zachwycał, jednak pewien poziom trzymał.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
http://www.sport.pl/koszykowka/1,65031,8315696,Marcin_Gortat__Walimy_glowa_w_sciane.html
Polecam wszystkim do przeczytania ten wywiad z Gortatem. W zasadzie wszystko o eliminacjach co każdy z nas wiedzieć powinien...Pare kluczowych cytatów pozwole sobie zacytowac...
Zacznijmy od Griszczuka:
Za zmarnowanie potencjału odpowiada trener Igor Griszczuk, który popełnił wiele błędów.
- Dostał szansę prowadzenia reprezentacji i nie dziwię się, że chciał ją wykorzystać. Nie udało mu się, ale to nie on jest jedynym winowajcą naszej porażki.
Przed eliminacjami mówił pan, że Griszczuk to w porównaniu z poprzednim selekcjonerem Mulim Katzurinem duży skok jakościowy. Co pan powie teraz?
- Gryzę się w język. Popełniłem błąd, za szybko oceniając Griszczuka, co nie znaczy, że jest słabym trenerem.
2 szybkie zdania o Griszczuku. W zasadzie to jest potwierdzenie tego co pisałem. Gortat znany jest z tego, że po zakonczonych eliminacjach sporo wypowiada sie o kadrze, atmosferze, trenerze itp. No i to jest potwierdzenie tego, co sie dzialo. Tzn Griszczuk sie nie prosil na kolanach o ta kadre, a poprostu wobec braku innych opcji dostal szanse jej prowadzenia. Chcial ja wykorzystac, ale nie wykorzystal. I nie ma sie czemu dziwic, ze sprobowal. I sam Gortat twierdzi, ze te przegrane eliminacje to nie jest tylko jego wina.
Następna sprawa:
&quot;Ale na niektóre rzeczy trener nie miał wpływu - po kontuzji Michała Chylińskiego dzwoniono po Pawła Kikowskiego, ale odmówił, tłumacząc się wakacjami, choć wiedział, że jest w rezerwie. Ktoś powinien wyciągnąć wobec niego konsekwencje.&quot;
Czesto krytykujemy sie dziwimy czemu nie ma tego czemu nie ma tamtego, a czesto jest wlasnie tak jak w powyzszej sytuacji...
I na koniec najciekawsze ????
&quot;Warto zwrócić też uwagę na Łukasza Majewskiego, który miał wkład w zwycięstwa i powinien grać w kadrze w kolejnych latach.&quot;
To tak w ramach tych, ktorzy sie nadziwic nie moga i winia za wszelkie porazki jednego zawodnika. Widocznie cos w nim musi byc skoro chwala go tez i inni zawodnicy. A po przeczytaniu paru postow mam wrazenie, ze eliminacje przegralismy przez Griszczuka i Majewskiego. Moim zdaniem eliminacje przegralismy przez PZKOSZ w duzej mierze. Bo nie potrafi zorganizowac tego tak jak trzeba...Od zatrudnienia trenera, ktory mialby zapewniona prace przez 2-3 sezony - o ile oczywiscie wyniki bylyby zadowalajace po jakims przepracowanym czasie, po czynniki organizacyjno logistyczne...
Raz jeszcze polecam ten wywiad

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Majewski jest slaby ale chociaz profesjonalny.

Kikowski - cholerna kolejna gwiazdka. Caly sezon na lawie i wakacjuje sie? Po czym? Czy nie pamietacie juz jak u Pawelka zrobiono klubowa rewizje i co wtedy panowie zobaczyli? Nie bede tu tego pisac bo wstyd. Wiekszosc z was i tak zapewne wie, to przyklad gracza ruchacza imprezowicza - to nie nic wspolego z profesjonalizmem.

Sprawdzilam statsy Bialka z calego sezonu, czemu on nie gra to bog jeden wie. Potencjal w ataku przeogromny.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Sprawdzilam statsy Bialka z calego sezonu, czemu on nie gra to bog jeden wie. Potencjal w ataku przeogromny.
Niestety tez tego nie potrafie zrozumiec...Ale podejrzewam, ze dojechal pozniej na zgrupowanie ( bo chyba nie byl od poczatku jesli mi sie dobrze kojarzy...zastapil lapete ? ) no i pewnie jakis tam to wplyw mialo, a do tego Griszczuk bal sie go wystawiac na 3ke, a na 4ce Lampe z Dylewiczem no i Bialek zaginal w akcji ;/

moneybutcher 22

moneybutcher

Użytkownik
Pesić trenerem polskich koszykarzy?
Mistrz świata i dwukrotny mistrz Europy to najważniejsze osiągnięcia w trenerskiej karierze Svetislava Pesicia. Słynny serbski trener miałby przejąć polską reprezentację po Igorze Griszczuku, który najprawdopodobniej straci stanowisko.

- Myślimy nad kimś, kto będzie z kadrą dłużej. Podczas meczu Polska - Bułgaria w Katowicach rozmawiałem z trenerem Svetislavem Pesiciem i powiedzieliśmy sobie, że do ewentualnych rozmów o naszej kadrze wrócimy po eliminacjach - powiedział Roman Ludwiczuk na antenie N Sport.

61-letni Svetislav Pesić, ostatnio pełniący funkcję konsultanta w kadrze Bułgarii, miałby objąć kadrę po Igorze Griszczuku, który zaliczył nieudany bój w eliminacjach do przyszłorocznych mistrzostw Europy. Na szkoleniowca Anwilu Włocławek spadła fala krytyki i jest mocno wątpliwe, że zostanie on dłużej na tym stanowisku.

- Trener Pesić otrzymał od nas propozycję, ale powiedział, że odpowiedź może dać dopiero w maju, bo wtedy dostanie wiadomość z klubu. Nie mogliśmy czekać do maja, kiedy przygotowania zaplanowane były na koniec czerwca, a eliminacje zaczynały się w sierpniu. Spotkałem jednak trenera Pesića podczas meczu Polaków w Katowicach, który pełnił funkcję konsultanta reprezentacji Bułgarii i powiedzieliśmy sobie, że do ewentualnych rozmów wrócimy po tych eliminacjach - dodał Ludwiczuk.

Słynny serbski trener to postać znana każdemu sympatykowi koszykówki. W 2002 roku poprowadził Jugosławię do mistrzostwa świata. Rok wcześniej wywalczył z Plavi mistrzostwo Europy, podobnie jak w 1993 roku z kadrą Niemiec. Jeszcze wcześniej, bo w 1987 roku, był szkoleniowcem reprezentacji młodzieżowej Jugosławii, która okazała się najlepsza na świecie. W ówczesnej kadrze grały przyszłe gwiazdy NBA i europejskiej koszykówki: Vlade Divac, Saša Đorđević, Toni Kukoč czy Dino Rađa.

sportowefakty.pl

Może coś z tego będzie. Oby oby. Facet przecież tyle klubów już trenował. Ma napewno duże pojęcie. Z pewnością większe niż Griszczuk :grin: Właśnie o takiego trenera mi chodziło. Nareszcie jakiś porządny kandydat. Wywalmy Griszczuka i Ludwiczuka, weźmy nowego prezesa np. Bachańskiego i Pesica i budujmy wszystko od nowa. Będzie dobrze. Mało tego Pesic nie jest teraz trenerem w żadnym klubie to może skupi się tylko na naszej reprezentacji?

S 22

slooz3

Użytkownik
moneybutcher: ja czytalem, że gortat z nim zamienił dwa słowa i zupełnie innaczej się pesic na to zapatrywał - wiadomo, prezes, zawodnicy, media, wszyscy mydlą nam oczy. Okaże się później trenerem zostanie walter jeklin, a później the legend, a później maciek zieliński itd

pożyjemy zobaczymy - nie ma co sie napalać.
&quot;Coś jest nie tak... Po meczu stoję zdenerwowany przy szatni i spotykam Svetislava Pesicia [jeden z najlepszych trenerów w Europie], który jest koordynatorem w reprezentacji Bułgarii. Rozmawiam z nim i myślę: &quot;Zaraz, zaraz - to ich stać na zatrudnienie Pesicia, a nas nie stać na komplet asystentów?!&quot;. Pytam Pesicia: &quot;Trenerze, nie wolałby pan prowadzić Polski?&quot;. A on mruga okiem i mówi: &quot;Marcin, zastanów się...&quot;. Mamy w Polsce zawodników, którzy są lub byli w NBA, mamy takich, którzy występują w silnych klubach europejskich, ale Pesić nie chciał pracować u nas, bo to nauczyciel, który chce wychowywać długofalowo, a nie trenować reprezentację przez jedną trzymiesięczną akcję. Tylko tyle proponowano mu w Polsce.&quot;
więcej tutaj: http://www.sport.pl/celebrities/1,85636,8315696,Marcin_Gortat__Walimy_glowa_w_sciane.html

moneybutcher 22

moneybutcher

Użytkownik
Wiadomo, nie można wszystkiego co piszą w necie czy prasie traktować na poważnie ale cieszy mnie sam fakt, że mówi się o jednym z lepszych trenerów w Europie niż o jakimś kolejnym amatorze. Z tym, że nie wiadomo jak to się skończy. Wczesniej też były organizowane jakieś konkursy przez PZKosz i wielkie nazwiska. Wiadomo jak sprawy się potoczyły. Mam nadzieję, że tym razem nie skończymy na stanowisku trenera z jakimś Karolem czy Pacesasem :]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom