>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eurobasket 2011 - kobiety - Polska

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Cale te smieszne mistrzostwa utwierdzaja mnie tylko w przekonaniu ze basket w wykonaniu kobiet nie ma nic wspolnego ze sportem.
Na szczęście Europa to nie cały świat i czasami (MŚ, IO) można obejrzeć takie reprezentacje jak USA czy Australia.

Wydaje mnie się też, że niektóre reprezentacje grają nieco słabiej w rundzie grupowej, gdyż obowiązuje formuła 4 NAJLEPSZE Z GRUPY do ćwierćfinałów. Gdyby była formuła DWIE NAJLEPSZE DO PÓŁFINAŁÓW, to myślę, że te czołowe drużyny by się bardziej przykładały.

I jeszcze jedno na plus - ale to dla FIBA - za to, że w tym roku tylko mistrz Europy awansuje bezpośrednio na Igrzyska (oczywiście w zamian za to pewnie kilka drużyn z Europy zagra w turnieju kwalifikacyjnym). Gdyby była stara formuła, to jeszcze by takie Chorwatki fuksem wygrały 1/4, i może by się załapały jakimś cudem na medal i potem by poleciały do Londynu, żeby w grupie trafić np. na USA i wtopić różnicą taką, że to by była kompromitacja europejskiego żeńskiego basketballa.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
co mi powiedziecie o takim typie ?
Petronyte 4,5 ?
Litwa ma awans pewny, moze dadza pograc wlasnie takiej zawodniczce ? z turcja rzucila az 15pkt, potem Rosja tylko 2, kolejny mecz 1 ale z Bialorusia juz 8. Warte ryzyka ?

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
iga, Data i godzina: Mistrzostwa Europy Koszykarek 15-30 27.06
Spotkanie: RosjA-Wielka Brytania
Typ: -13,5 pkt Rosja
Kurs: 1,93
Bukmacher: Pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu konczacym rywalizacje w drugiej fazie grupowej mistrzostw europy koszykarek rozgrywanych w polsce Rosjanki spotkaja sie z zawodniczkami Wielkiej Brytanii. Rosjanki w tym turnieju wyraznie zawodza. Porażek z Litwinkami i Bialorusinkami chyba nikt w tym kraju sie nie spodziewal. Jednak w moim odczuciu zawodniczki Rosyjskie ze spotkania na spotkanie graja coraz lepiej. Niech swiadczy chocby o tym sobotnie zwyciestwo nad Czeszkami roznica az 14 punktow, czy 15 punktowe zwyciestwo nad Turczynkami. Zawodniczki z Wielkiej Brytanii tym spotkanie zegnaja sie z turniejem. W drugiej fazie grupowej nie udalo im sie wygrac ani jednego spotkania, w pierwszej fazie natomiast wygraly zaledwie jedno spotkanie z izraelem i w grupie F sa zdecydowanie najslabsze. Ciekawie natomiast wyglada sytuacja Rosjanek ktory w przypadku porazki najprawodpodobniej zajma miejsce czwarte i spotkaja sie z rewelacja turnieju z Czarnogory. Mysle, ze nawet Rosjanki beda chcialy uniknac w cwiercfinale ekipy ktora pokonala na tym turnieju Francuzki i Hiszpanki. Dlatego tez dziś Rosjanka potrzebne jest zwyciestwo, aby zapewnic sobie conajmniej to trzecie miejsce. Rosja na papierze oczywiscie wyglada duzo lepiej od Brytyjek. Sadze, ze zawodniczki Sbornej powoli lapią swoj rytm i napewno beda chcialy to dzis udowodnic. Nie sadze aby Brytyjki stawialy dzis duzy opor reprezentacji Rosji.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Olo ogarnij sie naprawde w to wierzysz? Polska bez Biby nie istnieje i nic sie tu nie da zrobic.

Chorwacja bez Lelas też ponoć nie istnieje, a popatrz sobie na jej wyniki.
Tylko, że tam jest jakakolwiek filozofia gry, nie to co u nas. I widać, że nawet brak Lelas da się zrekompensować, bo totalnie nie widać, że jej nie ma.

dark-white 11

dark-white

Użytkownik
Ciekawie natomiast wyglada sytuacja Rosjanek ktory w przypadku porazki najprawodpodobniej zajma miejsce czwarte i spotkaja sie z rewelacja turnieju z Czarnogory.
Ale o ile się nie mylę to Rosjanki bardzo nie chciały trafić na Francuzki a jeżeli wygrają to najprawdopodobniej zmierza się właśnie z nimi. Jednak co do typu to się zgadzam bo Brytyjki są naprawdę słabe zaś Rojsanki powinny dojść do wniosku że Francuzki wcale nie musza być trudniejsze niż czarny koń turnieju w postaci Czarnogóry

J 2

juriste

Użytkownik
Jak piszecie nikt nie chce grać z Francją. To taka teoria: dziś Rosja wygrywa z GB (no bo jakby przegrały to byłby szok), i awansuje na 2 miejsce w grupie bo Czeszki nie chcąc grać z Francją przegrywają z Litwą i spadają na 3 miejsce w grupie. Litwinki grają z najsłabszą Chorwacją a Czeszki dostają &quot;słabszą&quot; Łotwę i wszscy są zadowoleni.
a więc typy
Litwa-Czechy 1 1,86
a dodatkowo over 126 bo będą grać na luzie

A 220

andrzej78

Użytkownik
Jak piszecie nikt nie chce grać z Francją. To taka teoria: dziś Rosja wygrywa z GB (no bo jakby przegrały to byłby szok), i awansuje na 2 miejsce w grupie bo Czeszki nie chcąc grać z Francją przegrywają z Litwą i spadają na 3 miejsce w grupie. Litwinki grają z najsłabszą Chorwacją a Czeszki dostają &quot;słabszą&quot; Łotwę i wszscy są zadowoleni.
a więc typy
Litwa-Czechy 1 1,86
a dodatkowo over 126 bo będą grać na luzie
A może Czeszki chcą wygrać i grać z Chorwacją, trzeba też spojrzeć z tej strony ????

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Ja napiszę tylko tyle:
najlepiej zająć 1.miejsce i 3.miejsce w grupie E bo teoretycznie tam czekają słabsi przeciwnicy
1. E1 - Chorwacja
2. E3 - Łotwa
-----
3. E4 - Chorwacja
4. E2 - Francja
zwycięzcy spotkań 1. i 2. grają pierwszy półfinał a zwycięzcy spotkań 3. i 4. grają drugi półfinał
Rosja może na dzisiejszy mecz wpuścić rezerwy i przegrać bo i tak od niej nie zależy układ końcowy tabeli. Kombinacji wiele. A w spotkaniu Czechy - Litwa będzie walka na całego o pierwsze miejsce w grupie.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dlaczego Chorwacja bez Lelas ma nie istniec? Sam lansujesz taka teze, ja o tym nie napisalam ani slowa. Malo tego uwazam, ze porownywanie Lelas do Biby jest nieporozumieniem. Agnieszki nie da sie zastapic i tyle w tym temacie.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Co tu taka cisza? ???? Mecze dopiero od jutra ale jeszcze żadnych rozkminek niema?
Zastanawiam się czy przeciw Ruskim nie zagrać. Francuzki i Czeszki chyba ogarną, co nie? A niespodzianki szukałbym w meczu Rosjanek. A może słabszy dzień zanotują Czarnogórki. A jako że to faza pucharowa to też dobrą opcją są underki myślę. Panie to w ogóle mało rzucają a jak jeszcze dojdą dodatkowe nerwy od stawki meczu to już całkiem

samin1 524

samin1

Użytkownik
To fakt cisza ale po wymianie zdań musiała nastać chwila odejścia od tematu ✅. Osobiście po ostatnich meczach to nawet nie miałem ochoty myśleć o tych mistrzostwach ale przecież trzeba dokończyć je i zobaczyć jeszcze ze 2-3 niesamowite mecze na poziomie meczu Czarnogóra - Francja. Ciężko też będzie mi mecze argumentować inaczej niż było to już poruszane przy innych meczach. Każdy już zdanie swoje wyrobił i patrzy na każdy zespół pod innym kontem... zobaczymy co z tego wyjdzie. Do rzeczy :

Łotwa - Rosja ✅ --&gt; osobiście tutaj nie przewiduję niespodzianki. Jak również jestem w stanie przekonać się do HC -5,5 na Rosjanki✅ . Basko, Tamane, Babkina Kublina to za mało na mało zmotywowane rosyjskie gwiazdy. Dla mnie wyznacznikiem obrony jak i ataku jest mecz z Czeszkami.

Czechy - Chorwacja ✅ --&gt; Wygrana Czeszek ✅jest dla mnie oczywistą sprawą dlatego uważam że lepszą opcją ale zarazem ryzykowniejszą jest over 130,5. ✅ Chorwatki ogólnie bardzo dużo tracą i stawiają tak naprawdę na szybką koszykówkę opartą na Mandric. Czeszki wiadomo strzelby za 3 - Elhotova i Vitecková powinny trochę nawrzucać.

Czarnogóra - Turcja --&gt; ameryki nie odkryję. Wygrana Czarnogóry. Czarnogórki grają niesamowity basket i jestem ciekaw czy wytrzymają z taką grę do końca. Trzeba sobie zdawać sprawę że może przyjść słabszy mecz jednakże Turczynki mają za mało argumentów aby wygrać to spotkanie nawet przy słabszej dyspozycji rzutowej przeciwniczek. Granie czegoś innego poza czystym zwycięstwem uważam za zbyt ryzykowne bo i HC - 8,5 jak i o/u 130,5 jakoś mnie nie przekonują.

Litwa - Francja --&gt; bez zbędnych słów, dywagacji --&gt; Wygrana Francji pokrywająca HC +7,5.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Handi na Łotwe nie wyglada zle. Do tej pory Rosja nic wielkiego nie grala. To tak lagodnie mowiac. Brakuje im w grze wszystkiego po trochu. Minusy mozna wymieniac do rana. Lotwa zaskakuje na plus wiec i tu moze wygrac.

Litwa z handi tez ok. Francja gra na tak niskim poziomie, ze tu rowniez moze byc niespodzianka. Litwa imponuje zaagazowaniem. Z tylu sie ruszaja, biegaja do przodu, np. Bialorus stoi tu i tu one graja w 100% inaczej stad te dobre wyniki.

Reszta typow zgadzam sie z kolega wyzej.

Łotwa 3,0 2/10

Litwa 3,72 2/10

Czarnogora -7 pkt 1,91 3/10

Czechy -8 pkt 1,97 2/10

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Danilochkina over 11 1.85 ✅
Fonbet
5/10

Elena to dla mnie takie trochę odkrycie tych mistrzostw. Nie znałem jej za bardzo wcześniej, kojarzyłem, że grała coś w CSKA, ale tam grała jakieś bardzo małe minuty i miała staty na poziomie 1 punktu itp. Dobra juniorka, ale to wiadomo, że jeszcze nic nie znaczy. A tutaj wyrosła na podstawową strzelbę Rosjanek. Wobec słabszej dyspozycji niektórych koleżanek dostaje z meczu na mecz coraz większe minuty i spełnia oczekiwania. Średnia 12.6, 50% za 3, 41.4% za dwa. Niezłe statystyki. Dziś powinna znów powalczyć o sporo punktów. Na pewno będzie obrona Łotwy skupiona bliżej kosza, bo przecież Stepanova, Osipova, Abrosimova to naprawdę porządne zawodniczki. Rosja gra sporo pod kosz, więc trzeba będzie trochę porozrzucać obronę rzutami dystansowymi. Elena się do tego nadaje. Wgl dziś pewnie znów dostanie 25-30 minut, więc czasu na punkty sporo.

Babkina over 11.5 1.85 ✅
Fonbet
4/10

Elina w meczach z lepszymi bierze ciężar gry na własne barki i ciągnie grę swoimi rzutami. Dziś powinno być podobnie. Rosjanki sobie czasem lubią pofaulować, zwłaszcza zawodniczki penetrujące pod kosz, a Babkina super rzuca wolne. Wg mnie Elinka dziś rzuci swoje.

Niedola over 3.5 1.85 ✅
Fonbet
3/10

Przesadzili z tą linią. Tak 5 jest optymalna linia, jak ma Betsafe, przynajmniej wg mnie. Niedola gra w pierwszej piątce, zdolna dziewczyna, tylko mało wykorzystywana w ataku. Ale co się dziwić, jak są Babkina, Basko, Tamane, Kublina. Niemniej jednak 4 punkty to powinna zdobyć.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Luca Ivankovic over 9.5 1.85 ⛔
Betsafe
4/10

Ona jest duża i mam moc pod koszem. Pierwsze 2 mecze jej nie wyszły, ale potem 12, 12, 13, 12. Bez Lelas pod koszem grają więcej na Ivenkovic i to daje efekty w postaci punktów. Dziś też dyszka powinna wpaść, nie oszukujmy się, Czeszki nie mają żelaznej obrony podkoszowej.

Sliskovic over 6 1.85 ✅
Fonbet
4/10

Niżej 6 punktów nie zeszła na tym EuroBaskecie i nie sądzę, że zejdzie, bo to solidna zawodniczka, grająca spore minuty i nie mająca zupełnie skłonności do łapania szybkich fauli co wyeliminowałoby ją na trochę z gry.

samin1 524

samin1

Użytkownik
skomentuję pierwszy mecz :
Łotwa - Rosja --&gt; oglądałem jego większość i ciężko mi wyciągnąć daleko idące wnioski bo Łotyszki w ogóle nie przeciwstawiły się Rosjankom.
Żenująca skuteczność za 2 i bardzo dobra za 3 dały naszym sąsiadkom 5pts przewagi po pierwszej kwarcie. Druga kwarta to dobra obrona Sbornej, sporo przechwytów --&gt; bardzo dobry fast break i sporo punktów po szukaniu się zawodniczek.
Początek 3 kwarty mógł zapowiadać emocje jednak wszystko było pod kontrolą i wynik jak i gra już się nie zmieniły. Rosjanki wykorzystały swoje przewagi i zasłużenie wygrały pokrywając HC.
jak i drugi
Czechy - Chorwacja który jednak oglądam dosyć nerwowo ze względu na over punktowy zagrany. Mecz dosyć szybko, prawie bez obrony Chorwatek. Gra w tym meczu to jakby sparing i dalej jakoś gra Czeszek mnie nie zachwyca. Przewaga znów jest utrzymywana a już w połowie 3 kwarty widać zmęczenie Mandric i brak odpowiedzi na zaciśnięcie obrony. Liczę na over 131,5 pts przez co denerwujące będą te ostatnie 13minut. Run 20-0 załatwił sprawę i wprowadził nerwowość o over przed 4 kwartą która jakby nie końcówka mogłaby być bardzo underowa. (tak to jest jak trzeba dograć coś co nie ma sensu). Moim zdaniem przestrzegam przed hurra optymizmem co do gry Czeszek. To Chorwatki były tak słabe.
Ps. Roxanne to nie zaczepka a tylko jedna rzecz do której muszę się odnieść.
Do tej pory Rosja nic wielkiego nie grala. To tak lagodnie mowiac. Brakuje im w grze wszystkiego po trochu. Minusy mozna wymieniac do rana.
One tak zawsze grają. Dziś też nadzwyczajnie nie grały a Łotyszki naprawdę bardzo spokojnie ograły. Co do Litwinek to uważam że są zbyt chaotyczne na taką Francję, która wcale nie gra źle. Grali na pół gwizdka całą grupę, prócz meczu z Czarnogórą który stał na fantastycznym poziomie. HC duże jak na 8pts a już takiego blowout nie przewiduję na tych mistrzostwach.
Ah i do tego też muszę się odnieść szkoda że po czasie jednakże małe dziecko żona i praca są naprawdę absorbujące
A jako że to faza pucharowa to też dobrą opcją są underki myślę. Panie to w ogóle mało rzucają a jak jeszcze dojdą dodatkowe nerwy od stawki meczu to już całkiem
tutaj miałeś dobre założenie że może tak być jednak nie zdążyłem powiedzieć Tobie że teraz właśnie zaczyna się granie mniejszą rotacją przez co wyniku mogą być na granicy 135pts i lekko wyżej. Oczywiście może się zdarzyć bardzo underowy wynik przez obronę ale w &quot;4&quot; nie przewiduję drużyn punktujących poniżej 60pts.
Ah i na jutro bez zbędnej kombinacji : CZARNOGÓRA + FRANCJA - prowizoryczny opis znajduje się parę postów powyżej.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Bjelica over 8 1.85
Betsafe
4/10

Milka wyjdzie w pierwszym składzie dziś najprawdopodobniej. A potrafi rzucać. Pod koszem się bije zawsze, jakieś zbióry ofensywne ma. A Turczynki obrony super nie mają pod koszem. Do tego za trzy potrafi sieknąć. Wg mnie osiem punktów spokojnie do przeskoczenia.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Vardarli over 8 1.85
Fonbet
3/10

Tak to po prostu widzę. Dużo minut, dużo rzutów, więc jakieś punkty muszą być. A Czarnogóra gra raczej overowe mecze, więc czemu by nie spróbować.

marco 17

marco

Użytkownik
CZARNOGÓRA - TURCJA
Spotkania Czarnogóry:

Polska 70:53
Hiszpania 66:57
Niemcy 76:64
Chorwacja 81:60
Francja 73:68
Łotwa 74:70
Spotkania Turcji:
Litwa 58:64
Słowacja 76:60
Rosja 65:80
Czechy 56:61
Wlk.Brytania 64:57
Białoruś 65:56
Jak widać Czarnogóra wszystkie spotkania wygrane. Świetny mecz z Francją, który stał na wysokim poziomie. Cztery dosyć łatwe zwycięstwa i mecz z Łotwą, który mógł zostać również wygrany w okolicach 10pkt., lecz końcówkę Czarnogórzanki sobie lekko odpuściły. Po za tym trzeba dodać, że w ostatnim meczu nie wystąpiły: Iva Perovanovic oraz Jelena Dubljevic. Pierwsza z nich jest najlepiej punktującą dotychczas zawodniczką na Eurobaskecie ze średnią 19pkt(5 meczy), zaś Jelena jest 3 wśród punktujących 15,6(5 meczy) oraz 1 pod względem asyst 5.0(5 meczy).
Czarnogóra naprawdę robi wrażenie swoją grą, nie mają &quot;większych&quot; przestojów w grze, czy słabszych dni. One po prostu są w FORMIE.
Turcja nic wielkiego na Eurobaskecie nie gra. Na plus uważam jedynie mecz z Białorusią, który zapewnił im rzutem na taśmę awans do TOP 8
Zespoły te przed mistrzostwami spotkały się 2 razy w meczach towrzyskich w Turcji. Raz wygrała Czarnogóra 72:51, raz Turcja 75:54. Dodam że, w tym czasie 3 podstawowe zawodniczki Czarnogóry miały problemy z kontuzjami, stąd nie za dobre wynik w sparingach.
Podsumowanie: Uważam że, Czarnogóra na tym etapie jest mocniejszym zespołem, a forma jaką prezentują powinna dać im awans do półfinału.
CZARNOGÓRA(-6.5)-TURCJA 1 1.85
Co myślicie o meczu Francja-Litwa może ktoś się pokusi o jakąś analizę​

samin1 524

samin1

Użytkownik
Litwa - Francja - co tu analizować ? ;) Mecz moim zdaniem będzie bez większych wrażeń. Litwa gra zbyt chimerycznie. Sandra Linkeviciene i Ausra Bimbaite to dla mnie za mało na Francuski kolektyw, nawet pomimo osłabienia jakim jest brak kontuzjowanej Emmeline Ndongue.
Wysokie - tutaj może być bardzo ciekawie ale to też zauważyli na stronie Eurobasketu Key match-up - to Gruda z Petronyte.
Moim zdaniem choć mogę się mylić ale dziś zobaczymy na pewno walczącą Francję z poprawioną skutecznością która widzieliśmy jak szwankowała podczas meczu z Polską. O strefę postawioną przez Litwinki też jakoś się nie obawiam zbytnio bo obrona to nie jest ich mocna strona. Jeżeli będą mieć takie przestoje jak z Czechami i takie rozkojarzenie jak z Białorusią to HC zostanie pokryte na korzyść Francji.
Ja tak jak pisałem wyżej --&gt; dziś tylko i wyłącznie czyste winy zespołów faworyzowanych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom