J
7K
juanroman08
Forum VIP
Ja Ci z chęcią wytłumaczę dlaczego taki kurs, otóż nie uwzględniłeś w tym wszystkim formy St.Petersburga z VTB Promo Cup, gdzie Rosjanie w swojej grupie są jak na razie niepokonaną drużyną, a we własnej hali ogrywają wszystkich włącznie ze świetnym CSKA, pozostałe zwycięstwa zostały odniesione różnicą minimum 10 punktów co pokazuje że Petersburg ma spory potencjał jeśli chodzi o spotkania we własnej hali. Oczywiście nie umniejszam tu formy Cedevity, która bardzo dobrze radzi sobie w ABA league, jednak mimo wszystko myślę że dziś zbyt wielkiej krzywdy nie zrobią RosjanomDyscyplina: Koszykówka
Mecz: Spartak St. Petersburg - Cedevita Zagreb
Data: 15-11-11 16:00
Typ: 2
Kurs: 4.85
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Dzisiaj w Europie odbędzie się bardzo dużo meczy koszykówki męzczyzn w ramach europejskich pucharów takich jak EuroCup i EuroChallenge. W jednym z nich dojdzie do starcia Cedevity Zagbrzeb która na wyjeździe zmierzy się ze Spartakiem St. Petersburg. Według bukmacherów, gospodarze tego pojedynku nie powinni mieć żadnych problemów z wygraniem tego spotkania, jednak ja jestem zdecydowanie innego zdania. Spartak St. Petersburg to obecnie 8 drużyna ligi rosyjskiej, która składa się z 10 zespołów. Na swoim koncie Spartak St. Petersburg ma 2 porażki, których doznali w starciach z Khimki Moska 81:87 oraz jednym punktem z Lokomotivem Rostov w stosunku 74:75. Obydwa mecze grane były na wyjazdach i to ich jeszcze ratuje, ponieważ wiadomo, że we własnej hali gra się znacznie lepiej. Jednakże Cedevita Zagreb to obecnie wicelider rozgrywek Ligi Adriatyckiej, ustępując tylko Union Olimpiji. W lidze z pośród 7 rozegranych meczy, wygrali 6 z nich i doznali tylko jednej porażki (na początku sezonu na wyjeździe właśnie z liderem z Olimpiji 81:84). Reszte meczy Cedevita Zagreb zdecydowanie wygrało oprócz minimalnych zwyciestw, jakie odnieśli na wyjazdach z Crveną Zvezdą Belgrad (91:90) oraz 83:80 z BC Radnicki Vrsac. U siebie wygrali chociażby z 6 zespołem Buducnostem Podgorica 92:62 oraz 8 w lidze KK Zagrzeb 97:51. Wyniki mówią same za siebie. Zespół Cedevity Zagreb gra na prawdę świetnie i zupełnie nie rozumiem dlaczego tak wysoki kurs na nich dzisiaj, lecz miejmy nadzieję, że wejdzie. Typ warty ryzyka!
Petersburg (-6) 1.66 Bet365