>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Enea Speedway Ekstraliga 2012

Status
Zamknięty.
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Co do typów długoterminowych to istną &quot;lokatą&quot; wydaje sie byc
Tarnów-1,45 vs Rzeszów-2,55. Głównie za sprawą pary juniorów gdzie jest kolosalna przepasc z jednej strony Janowski i Gomolski z 2 jedna z najgorszych par SE Sówka i Gaschka. Swoją drogą Łukasz pokazuje już w Angli na co go stac. Kolejna przewaga jest w osobie trenera, nie ujmując nic panu Darkowi, Mark Cieslak potrafi zmotywować drożynę, nakreślić odpowiednie wzorce i ma doskonały zmysł taktyczny co pokazał w Falubazie.
Typu nie neguje broń boże jak bym miał trochę więcej kasy do zamrożenia to bym sobie to zagrał, ale wrócę do tego co napisałeś. Jeśli chodzi o juniorów to raczej sam Gomólski po stronie Tarnowian z tego względu, że Janowski ma jeżdzić na pozycji już jako senior przecież przez to został ściągnięty zamiast &quot;Rysia&quot;. Typ wejdzie raczej izi, w dużej mierze myslę, że dzięki Markowi który będzie na pewno bardzo dobrze wpływał na zespół. Jeśli się pomyliłem z tym co napisałem o Janowskim to proszę napisać, ale z tego co wiem to para juniorów w Tarnowie to będzie Adrian + &quot;kelner&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +1
N 149

nati1234

Użytkownik
Typu nie neguje broń boże jak bym miał trochę więcej kasy do zamrożenia to bym sobie to zagrał, ale wrócę do tego co napisałeś. Jeśli chodzi o juniorów to raczej sam Gomólski po stronie Tarnowian z tego względu, że Janowski ma jeżdzić na pozycji już jako senior przecież przez to został ściągnięty zamiast &quot;Rysia&quot;. Typ wejdzie raczej izi, w dużej mierze myslę, że dzięki Markowi który będzie na pewno bardzo dobrze wpływał na zespół. Jeśli się pomyliłem z tym co napisałem o Janowskim to proszę napisać, ale z tego co wiem to para juniorów w Tarnowie to będzie Adrian + &quot;kelner&quot;
Co ty za głupoty gadasz... ? ???? Po co wstawiać Janowskiego za np Lamparta i na pozycję juniora kogoś kto nie zdobędzie punktu? ????
Janowski Gomólski to będzie para juniorów... A nie Gomólski i np Kostro
Greg Hancock (USA) - 8,71 (GP)
Dawid Lampart - 3,31 Janusz Kołodziej - 7,10
Martin Vaculik (Słowacja) - 6,86
Leon Madsen (Dania) - 6,50
Maciej Janowski - 7,58
Kacper Gomólski - 3,49
ksm 43,55
Cieślak będzie miał jeszcze taki myk, że juniorem będzie, mógł robić rezerwe za seniora co daje mu duże pole manewru

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Co ty za głupoty gadasz... ? ???? Po co wstawiać Janowskiego za np Lamparta i na pozycję juniora kogoś kto nie zdobędzie punktu? ????
Janowski Gomólski to będzie para juniorów... A nie Gomólski i np Kostro
Greg Hancock (USA) - 8,71 (GP)
Dawid Lampart - 3,31 Janusz Kołodziej - 7,10
Martin Vaculik (Słowacja) - 6,86
Leon Madsen (Dania) - 6,50
Maciej Janowski - 7,58
Kacper Gomólski - 3,49
ksm 43,55
Cieślak będzie miał jeszcze taki myk, że juniorem będzie, mógł robić rezerwe za seniora co daje mu duże pole manewru
Nie zmienia to faktu,że Tarnów ma dziury w składzie: Lampart,Madsen i Gomólski.I to jest drużyna typowana przez wielu do medalu.A i jeszcze jest w składzie Vaculik,który może mieć średnią biegową 2,5 jak będzie miał sezon życia albo 1,5 jak będzie miał przeciętny sezon.Moim zdaniem Gomólski to nie będzie jakieś wielkie wzmocnienie,w 1 lidze osiągnął minimalnie lepszą średnią od Woźniaka i Curyło,a tu robi się z niego wielką gwiazdę.Wracając do dziur:Lampart,Madsen,Gomólski kontra Laguta,Kościecha,Curyło.Ja tu wielkich różnic nie widzę,a podobno Polonia ma spaść,a nie walczyć o medale.

ps.limit KSM wynosi 34-41 pkt,ale liczymy 6 najwyższych średnich-to tak na przyszłość jak już podajesz liczby ????

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
to co napisałeś utwierdza mnie w przekonaniu ze Janowski będzie na pozycji juniora. Podejrzewam ze dość czesto bedzie on dostawał możliwosc jeżdżenia wiecej niź 3 starty w meczu przynajmniej na wyjezdzie za słabego Lamparta czy jak juz wspomiales bardzo nie rownego Vaculika. Do tego przesuwajac janowskiego na pozycje seniora, juniorzy z Tarnowa w osobie Gomólskiego i Kostro lub Lesiaka mogli by podać ręce kolegom za miedzy i okupować z nimi ostatnie miejsca, bo nie widziałbym słabszych par juniorów w SE

Otrzymane punkty reputacji: +1
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Moja Sparta raczej nie powalczy o tytuł, ale awans do PO w zasięgu jest. Co do majstra to widzę trzech faworytów: Leszno, Unibax i Gorzów. ZG nie ma takiej paki już, Włókniarza bym nie lekceważył - jak dla mnie mogą być Czarnym Koniem rozgrywek. O utrzymanie: Tarnów i... długo, długo nikt. Zdecydowanym &#39;faworytem&#39; do spadku wg mnie jest ekipa z Tarnowa... Słabo widzę ich występy w tym sezonie, ale kto wie :?:

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Moja Sparta raczej nie powalczy o tytuł, ale awans do PO w zasięgu jest. Co do majstra to widzę trzech faworytów: Leszno, Unibax i Gorzów. ZG nie ma takiej paki już, Włókniarza bym nie lekceważył - jak dla mnie mogą być Czarnym Koniem rozgrywek. O utrzymanie: Tarnów i... długo, długo nikt. Zdecydowanym &#39;faworytem&#39; do spadku wg mnie jest ekipa z Tarnowa... Słabo widzę ich występy w tym sezonie, ale kto wie :?:
... ???? nie ma takiej opcji, z taką paką NA 100% nie będzie walki o utrzymanie. Ostatnie miejsce wydaje się być zarezerwowane dla Gdańska (chyba, że faktycznie Maksim odpali jak pisałem kilka postów wcześniej). Rzeszów też wygląda dosyć nędznie - Kilokarpi to nie jest zawodnik na ekstraligowe ściganie, nie ten poziom, nie ta liga... ;) jedynym ratunkiem dla ekipy z Podkarpacia jest przebudzenie Richardsona, który na pewno pamięta jak woził ważne punkty dla Włókniarza i na dystansie walczył do upadłego. Tej ambicji ostatnio brakło i sezon totalnie nieudany w PL. Następne miejsce na dnie przypadnie zapewne Bydzi - na własnym torze straszyć jest kim, ale na wyjazdach braknie drugiego lidera - Buczek czy Gapa nie są gwarancją dwucyfrowej zdobyczy na obcym gruncie. Tak oto krystalizuje się trójka najsłabszych ekip. W mojej ocenie bezpośredni pojedynek o spadek to właśnie Wybrzeże - Bydgoszcz. Włókniarz i Sparta wyglądają nawet solidnie, ale na fazę play-off to nie wystarczy - raczej spokojny środek tabeli i po rundzie zasadniczej sezon zakończony. Tarnów ma sporo atutów i nawet pokusiłbym się stawiać ich jako pretendentów do top4 obok Torunia, Gorzowa i Falu. Leszno przez wielu jest faworyzowane, jednak jeśli młodzi zawodnicy zawiodą + niewiadoma forma Pavlica i jak dotychczas słabe występy Balińskiego mogą nie wystarczyć, aby bić się o mistrza. Bezsprzecznymi faworytami do triumfu są Stalowcy - skład bardzo mocny i równy, Iversen i Zagar pokazali, że potrafią się ścigać na wysokim poziomie oraz Krzysiek Kasprzak, który (jestem o tym przekonany) pokaże co potrafi i zgłosi aspiracje do kadry Polski na DMŚ. W poniedziałek już jedziemy co mnie bardzo cieszy.
@Benek_22 wywołałeś do tablicy Tarnów... Drużyna, w której wiele się zmieniło - tor ma nie być już twardy, pozbycie się Fredki i Ułamka, którzy często zawodzili. Sprowadzenie Hancocka i Kołodzieja czyni ten skład niewątpliwie dużo silniejszym. Vaculik prezentował się w poprzednim sezonie bardzo solidnie, a czwartym do brydża będzie Maciek Janowski. W/w zawodnicy spokojnie w każdym domowym meczu są w stanie robić łącznie 45-47 punktów. Młodzieżowcy może zbyt wiele nie dorzucą, ale jestem przekonany, że niejednokrotnie zapunktują, tymbardziej, że sprowadzony został młody Gomólski i na tle juniorów innych ekip wygląda on bardzo okazale. Potencjał jest bardzo duży i nie wierzę w powtórkę z zeszłego sezonu - taka wtopa nie ma prawa się powtórzyć. Janek nie może mieć drugiego tak katastrofalnego sezonu, zmiana otoczenia mu troszkę zaszkodziła, ale Marek Cieślak (kolejny olbrzymi atut Unii) powinien wykrzesać z chłopaków więcej niż jakikolwiek trener.
Bardzo ciekawie będzie wyglądał ten sezon szczególnie pod kątem bukmacherskim - więcej kolejek, więcej meczy, większy wybór w ofertach i wydaje mi się jednak, że większe dysproporcje między możliwościami poszczególnych ekip. Pokuszę się o sezonową prognozę...
1. Gorzów
2. Zielonka
3. Toruń
4. Tarnów
5. Leszno
6. Wrocław
7. Częstochowa
8. Rzeszów
9. Bydgoszcz (wygrają baraż z drugą ekipą I ligi)
10. Gdańsk
/@levy42 myślałem, że to jest oczywiste, że kluczem jest uniknięcie kontuzji, których przewidzieć się nie da, dlatego o tym nie wspominałem, no ale musiałeś zanegować ;) we Wrocku na wyjeździe ma kto powalczyć - Ułamek, Woffinden czy Lindgren mogą coś urwać na obcym torze - Buczkowski czy Kościecha raczej nie bardzo... mam opinię taką, a nie inną, dobrze, że masz swoje zdanie ;)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
... ???? nie ma takiej opcji, z taką paką NA 100% nie będzie walki o utrzymanie. Ostatnie miejsce wydaje się być zarezerwowane dla Gdańska (chyba, że faktycznie Maksim odpali jak pisałem kilka postów wcześniej). Rzeszów też wygląda dosyć nędznie - Kilokarpi to nie jest zawodnik na ekstraligowe ściganie, nie ten poziom, nie ta liga... ;) jedynym ratunkiem dla ekipy z Podkarpacia jest przebudzenie Richardsona, który na pewno pamięta jak woził ważne punkty dla Włókniarza i na dystansie walczył do upadłego. Tej ambicji ostatnio brakło i sezon totalnie nieudany w PL. Następne miejsce na dnie przypadnie zapewne Bydzi - na własnym torze straszyć jest kim, ale na wyjazdach braknie drugiego lidera - Buczek czy Gapa nie są gwarancją dwucyfrowej zdobyczy na obcym gruncie. Tak oto krystalizuje się trójka najsłabszych ekip. W mojej ocenie bezpośredni pojedynek o spadek to właśnie Wybrzeże - Bydgoszcz. Włókniarz i Sparta wyglądają nawet solidnie, ale na fazę play-off to nie wystarczy - raczej spokojny środek tabeli i po rundzie zasadniczej sezon zakończony. Tarnów ma sporo atutów i nawet pokusiłbym się stawiać ich jako pretendentów do top4 obok Torunia, Gorzowa i Falu. Leszno przez wielu jest faworyzowane, jednak jeśli młodzi zawodnicy zawiodą + niewiadoma forma Pavlica i jak dotychczas słabe występy Balińskiego mogą nie wystarczyć, aby bić się o mistrza. Bezsprzecznymi faworytami do triumfu są Stalowcy - skład bardzo mocny i równy, Iversen i Zagar pokazali, że potrafią się ścigać na wysokim poziomie oraz Krzysiek Kasprzak, który (jestem o tym przekonany) pokaże co potrafi i zgłosi aspiracje do kadry Polski na DMŚ. W poniedziałek już jedziemy co mnie bardzo cieszy.

@Benek_22 wywołałeś do tablicy Tarnów... Drużyna, w której wiele się zmieniło - tor ma nie być już twardy, pozbycie się Fredki i Ułamka, którzy często zawodzili. Sprowadzenie Hancocka i Kołodzieja czyni ten skład niewątpliwie dużo silniejszym. Vaculik prezentował się w poprzednim sezonie bardzo solidnie, a czwartym do brydża będzie Maciek Janowski. W/w zawodnicy spokojnie w każdym domowym meczu są w stanie robić łącznie 45-47 punktów. Młodzieżowcy może zbyt wiele nie dorzucą, ale jestem przekonany, że niejednokrotnie zapunktują, tymbardziej, że sprowadzony został młody Gomólski i na tle juniorów innych ekip wygląda on bardzo okazale. Potencjał jest bardzo duży i nie wierzę w powtórkę z zeszłego sezonu - taka wtopa nie ma prawa się powtórzyć. Janek nie może mieć drugiego tak katastrofalnego sezonu, zmiana otoczenia mu troszkę zaszkodziła, ale Marek Cieślak (kolejny olbrzymi atut Unii) powinien wykrzesać z chłopaków więcej niż jakikolwiek trener.

Bardzo ciekawie będzie wyglądał ten sezon szczególnie pod kątem bukmacherskim - więcej kolejek, więcej meczy, większy wybór w ofertach i wydaje mi się jednak, że większe dysproporcje między możliwościami poszczególnych ekip. Pokuszę się o sezonową prognozę...

1. Gorzów
2. Zielonka
3. Toruń
4. Tarnów
5. Leszno
6. Wrocław
7. Częstochowa
8. Rzeszów
9. Bydgoszcz (wygrają baraż z drugą ekipą I ligi)
10. Gdańsk
Te prognozy to tak się sprawdzą jak prognozy pogody. Wystarczy kontuzja Laguty we Włókniarzu,Hancocka w Tarnowie,Crumpa w Rzeszowie czy Emila w Polonii i każda z tych drużyn staje się wtedy automatycznie kandydatem do spadku.O Polonii nie będę pisał po raz kolejny,bo wiecie jak ciężko o obiektywizm w odniesieniu do ulubionego klubu.Co do Twoich typów to nie bardzo potrafię sobie wyobrazić że Leszno będzie za Tarnowem a Wrocław przed Bydgoszczą chociażby. W Lesznie jest 3 juniorów,którzy w innych ekipach byliby solidnymi zawodnikami pod numerami 1-5,jest Hampel i jest Baliński który u siebie będzie robił punkty nie ma bata według mnie.A Tarnów? Hancock i Janowski a reszta to niewiadoma według mnie,bo Kołodziej pokazywał już jak słabe sezony czasem miewa.Ale nie ma się co rozpisywać.Jedno jest pewne-u siebie każda z drużyn będzie groźna dla najmocniejszych teoretycznie ekip.Oby kontuzje omijały wszystkich sprawiedliwie,a na koniec zobaczymy kto zbudował najsilniejszą ekipę,kto przepłacił gwiazdorów a kto miał najlepszych juniorów,bez których nie ma wyniku w Ekstralidze.Jeszcze 6 dni:grin:

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
również ciężko mi się zgodzić żeby Polonia była gorsza od Wrocławia, predzej bym upatrywał w roli 2 outsaidera Włókniaż lub Stal z Rzeszowa. Feekus
Bydgoszcz może i niema 2 takiego lidera jak Emil jednak moim zdaniem mają bardzo równą 3 polskich zawodnikow Krzysztofa Buczkowskiego,
Tomasza Gapińskiego, Roberta Kościechę, która jest wstanie powalczyć. a Wrocław prócz Tajskiego i duńczyka ( który powinien wygryźć ze składu fredke bez problemu) niema żadnego godnego zawodnika. Ułamek jakos do mnie nie trafia a Dennis Andersson, Nicolai Klindt to nie sa zawodnicy na SE, a i Juniorzy Bydgoszczy wydają się dużo lepsi oczywiście jako para, bo Patryk Malitowski na pewno nie odstaje od Woźnika i Curyło.

Co do Czestochowy to gdyby był Fredka w miejsce Harrisa to skład całkiem fajny. Sam Grisza i ]Nermark to jednak trochę mało.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Unia Leszno.. już widziałem taką drużynę, w ubiegłym roku w Elitserien. A mianowicie Piraterna Motala, też drużyna oparta na liderze Hancock (Hampel). Do tego doświadczony, solidny zawodnik Davidsson (Baliński) i reszta młodych zawodników. Bo do takich Jurę i Troya można jeszcze zaliczyć. Wszyscy wiemy jak się to skończyło i w tym roku myślę że u nas będzie podobnie. Finał Leszno-Toruń. O 3 Tarnów-Gorzów/Zielona.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Tauron Azoty Tarnów DMP 2012 1,70 Bet365
Zostały cztery drużyny na placu boju o DMP. Liczyłem, że uda się to Stali ale pojawił się problem w postaci braku Bartka Zmarzlika. Więc Stali bardzo trudno będzie się znależć w finale DMP. Unibax pewnie w niedziele zbierze taki łomot od Tauronu w Tarnowie, że już zapomną o finale. Falubaz nawet jak awansuje do finału, to niestety jest to za dziurawy skład, żeby myśleć o złotym medalu. Tauron to drużyna kompletna tam nawet dzięki Markowi odżył Jamróg. Do tego Hancock, Kołodziej i znakomita para Madsen - Vaculik. No i oczywiście jako junior Janowski. Dla mnie faworyt przy kontuzji Zmarzlika jest tylko jeden.. Stąd mój typ na Tauron Azoty Tarnów.

Otrzymane punkty reputacji: +4
K 2,4K

kcz18

Użytkownik
Bet365:
Drużynowy Mistrz Polski - Tauron Azoty Tarnów 3.10 :O

Z tego co pamiętam, a utwierdza mnie w tym powyższy post Torretoo, to przed rywalizacją półfinałową, Jaskółki to był faworyt numer 1 - 1.70. Jednak w tychże szacunkach ich akcje u bukmacherów znacznie spadły, z czego chętnie skorzystam. Pytanie czemu? Jako jedyni wygrali wój mecz w półfinale, co prawda +6, można napisać tylko, dla mnie to wcale nie jest tylko. Wiadomo spodziewano się dwucyfrowej przewagi, ale w RS na MA było +4 dla podopiecznych Cieślaka. Wiadomo wtedy nie poszło Holderowi, gdy ten obecnie jest w super formie i u siebie raczej to potwierdzi. Lepiej znacznie jeździ Miedziak. U Tarnowian słabiej Hancock ale na Boga, ten chłopak, właściwie mężczyzna jest na tyle doświadczony, że wie kiedy musi przywieźć ważne punkty (patrz wczoraj w Szwecji). Druga linia przemawia na korzyść Unii, bo Toruń z jedną dziura. Moim zdaniem na MotoArenie będzie bardzo równo cały mecz. Dla mnie jest to ogromne value, bo przeanalizujmy wszystko na spokojnie. Tarnowianie bronią przewagi i wjeżdżają do finału, gdzie zapewne Stal, bez(?) Zmarzlika. Nie wiadomo co z Bartkiem, w jakiej ewentualnie będzie dyspozycji. Ale przejście Apatora gwarantuje ewentualną kontrę, bo nie sądzę, by fianłowy kurs na Stal był zaskakująco niski. Więc myślę że warto pobrac w tym momencie taki zakład by dać sobie chociaż możliwość kombinacji przed batalią finałową. Oczywiście możliwości tej nie będzie, jak w Jaskółki polegną w Trn i nie awansują do finału ale kurs myślę zacny.

Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom