W zasadzie składy drużyn się już wykrystalizowały i można już troszkę z fusów powróżyc
Według mnie najmocniej na papierze wygląda skład leszczyńskiej Unii i Unibaxu Toruń, choć ci drudzy co roku na papierze wyglądają piekielnie mocno, ale jednak czegoś brakuję by sięgnąć po tytuł mistrza Polski, sądze że w tym roku będzie podobnie, bo za nimi czai się kilka klubów z solidnymi nazwiskami. Gorzów, Tarnów według mnie to ekipy które będą walczyć o medale, wiadomo tam gdzie Herbie i Polewaczkowy tam medale
prawdę mówiąc najważniejszym aspektem, który pozwala mi stwierdzić iż Tarnów będzie walczył o medale jest transfer Janowskiego, który na pozycji juniorskiej nie będzie miał sobie równych w tej lidze podejrzewam. Gorzów wiadomo Tomek G, to i tam muszą być wysokie aspiracje.
Reszta składów jest na tyle wyrównana, że ciężko spekulować kto i jak dalej będzie się plasował w tabeli, choć według mnie Gdańsk troszkę odstaję sportowo i finansowo od reszty stawki, ale takie zespoły jak Rzeszów czy Wrocław cięzko będzie pokonać na ich torze nawet przez Leszno , kreowanych przeze mnie nowych Mistrzów Polski.
Także się szykuje ciekawy sezon, a tak na prawdę sprawa mistrzostwa rozegra się w fazie play off, gdzie dobrze wiemy, że rządzi się ona własnymi prawami i często niespodziewanymi obrotami akcji
tym lepiej dla nas, jedyny minus to zamieszanie z zawodnikami z
GP, szkoda że tacy zawodnicy jak Pepe czy Ward musieli rezygnować z udziału w MŚ na rzecz naszej ligi, ale wiadomo $$$ ważniejsza.