Zgadzam się z przed mówcami Nicki to klasa sama w sobie; ale ja zamiast overu punktowego poszedłbym raczej w h2h. Mecz raczej będzie na styku, więc nie spodziewałbym się tutaj taktyka, ani z jednej, ani drugiej strony. Zatem co oferują nam buki? Nicki w parze z Emilem po @1,6 oraz -0,5 z Tajskim. Emil ostatnio w Szwecji świetny występ, wczoraj w Toruniu też był bardzo szybki, po 2 do Malilli miał tę samą drogę co Duńczyk + nie jechał w sobotę w
GP. Można powiedzieć, że świeżość jest po stronie Emila. Lepszy kurs mamy w sportingbet na pare h2h z Woffim. Ten jechał w Danii, później miał ponad 1000 km do Tarnowa, teraz z końca Polski do Szwecji, nie wiem czy czasem nie leci samolotem bo jego kobieta była obecna w Tarnowie, ale na pewno będzie "bardziej" zmęczony niż Nikuś. 3 zawody w 3 dni + do tego tysiące kilometrów, skłaniają mnie by połączyć Powera z Woffim.
Nikuś-0,5 - Woffinden @1,90 sportin gbet
TH Jonasson - Holta @1,60 betsafee
Tutaj mamy słaby kurs, a ja nie lubię takich grać, ale widzę tutaj zwycięstwo Szweda o ok 2 punkciki. Patrząc na średnie jest 50 - 50, dodajmy do tego że Norweg jedzie u siebie to już szala przechyla lekko się na strone Holty... To dlaczego by go nie zagrać? A to dlatego, że polski Norweg legitymuje się jak ja to nazywam "zakłamaną" średniobiego punktową. To dlatego, że nabił ją jadąc z rezerwy, a jak wiemy rezerwowy w Szwecji ma dość łatwe biegi. Dziś spójrzmy np na Doyla, nie błyszczał w Dackarnie, a dziś pewnie z 2x 3 zrobi, dorzuci kilka oczek i już ma 9-10 punkcików. Holta nabił śr. na łatwych biegach, a Szwed jeździ spod 4 i zawsze ma mocnego parowego; jak nie Hampla to Emila. Dlatego też uważam, że THJ jest w lepszej formie i wygra te h2h.
Hansior - MJJ @1,93 betsafee
Hans ma fajny sezon jeździ równo i skutecznie. MJJ jest nierówny i te same argumenty co u Taja. Sobota
gp, niedziela Tarnów, dziś
Szwecja. Hans siedział w domu przed
tv i oglądał sobie zarówno w sobotę zawody jak i mecze w Polsce w niedziele. Lepszy kurs, jest bardziej wypoczęty, lepiej przygotowany i w lepszej formie. Oddsmaker najarał się po
GP na młodego Duna, który zanotował fajny występ na 270 metrowym torze, dziś będzie zgoła inaczej.
Popieram też typ na
Vetlandę +4,5 @1,8 sporting bet
, zapowiada się mecz zacięty jak wczorajszy w Toruniu.