>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Elitserien i Allsvenskan 2015

Status
Zamknięty.
radula 5,4K

radula

Użytkownik
Dzisiaj przedostatnia kolejka w Szwecji.

Najciekawiej zapowiada się spotkanie w Malilli gdzie miejscowa Dackarna podejmie Piratów z Motali. Goście przyjadą osłabieni brakiem Grega Hancocka który został ukarany przez SVEMO 10 dniowym zawieszeniem. Mimo wszystko mecz zapowiada się bardzo ciekawie. W Dackarnie do pierwszej piątki powraca Doyle. Pedersen , Doyle , Jensen, Andersen i Kylmakorpi to naprawdę solidna paka i dzisiaj maja duże szanse na wygranie. Piraci to Ward , Holder i Piotrek Pawlicki. Nie będzie to dla nich łatwy mecz.
Spotkanie można obejrzeć na antenie Eurosport 2.

1 mecz Piraterna - Dackarna 50-40.

W Gislaved słabiutkie Lejonen podejmie Vetlande i tutaj nie ma innej opcji jak powtórka z pierwszego spotkania czyli pewna wygrana Elit Vetlandy.

1 mecz Elit Vetlanda - Lejonen 57-33

W ostatnim meczu tej kolejki Rospiggarna Hallstavik pojedzie u siebie przeciwko Indianernie Kumla. Czy Indianie powalczą o 2 lokate przed decydującą fazą?

1 mecz Indianerna - Rospiggarna 50-40.

Aktualna Tabela Elitserien:

Zachęcam do wspólnej dyskusji i podawania typów podpartymi analizami.

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Czekając na to, co wystawią poważne buki, zajrzałem na Fortunę i taki fajny trebel się nasuwa.
Pedersen - Ward @1,85 ⛔
Sajfutdinow over 9.5 @1,9 ⛔
Lindbäck
- Lindgren @1,65 ✅
AKO: 5,8 ⛔
//dramat
O Wardzie kolejny raz piszę to samo - nie do powstrzymania. Wczoraj w Anglii nieuchwytny, raz tylko Batchelora puścił. W parze 2x J. Davidsson, Palovaara i Piter. Nie wyobrażam sobie, żeby ci dwaj pierwsi mieli mu zabrać punkty, a i Piterowi o to będzie trudno, choć tu mogą jakoś parą pojechać. Najważniejsze jednak będą dwa biegi z Pedersenem i to tam Ward musi stanąć na wysokości zadania. Wiem, jaką średnią ma Nicki na swoim torze, ale ostatnio gdzieś zagubił formę. Niby SEC już było lepiej, ale tor+rywale... niezbyt to obiektywne dla mnie. Być może Dzik się obudzi, ale wystarczy, że dwa razy przyjedzie za Darcym i H2H siedzi.
Wspomniałem, że SEC w Kumli nie należy brać zbyt poważnie, ale jednak co Emil miał przewagę nad rywalami... chyba jako jedyny był w stanie regularnie walczyć na torze o wyższe pozycje. Jest w mega gazie, choć troszkę obawiam się tego THJ w parze. Tak czy inaczej, jeden bieg z Kildemandem, jeden ze Zmarzlikiem w parze i to chyba jedyne, w których może potracić punkty.
Lindbäck jest po prostu w lepszej dyspozycji od Lindgrena, bez dwóch zdań. 3 razy jadą ze sobą w parze, więc właściwie bezpośrednio między sobą rozstrzygną te H2H. Liczę, że gdzieś porozdzielają ich Walasek czy AJ i przed czwartymi biegami wszystko będzie rozstrzygnięte.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Dackarna - Piraterna 1 1,45 44-46⛔
Lejonen - Vetlanda 2 1,10 ✅
Rospiggarna - Indianerna (+6) 2 1,85✅
Kurs 2,95 Betsafe ⛔
Piraci bardzo mocni osłabieni bo Greg w Szwecji naprawdę super jeździł do tej pory. Takiej dziury w składzie nie da rady załatać tym bardziej takim gościem jak Jonas Davidsson. Holder nie jest równy i nie można liczyć,ze pojedzie pod komplet tym bardziej,że rywale dzisiaj z najwyższej półki. Ward i jego forma to MŚ dlatego On akurat jest pewniakiem. Piter Pawlicki też pewnie pojedzie bardzo dobrze no ale to nie wystarczy. Dwóch Davidssonow, Palovaara i Engman to nie są zawodnicy którzy mogą zapewnić jakąś pokaźna zdobycz pkt.
U gospodarzy pierwszą piątką naprawdę mocna : Michael Jepsen Jensen, Hans Andersen, Jason Doyle, Joonas Kylmaekorpi, Nicki Pedersen. Nawet jeśli jeden pojedzie piach to jest reszta która będzie nadrabiała. Druga linia zdecydowanie na korzyść gosp. Natomiast rezerwowi Robin Aspegren, Mikael Max nie sądzę aby ustępowali przyjezdnym a nawet Max powinien z tej czwórki wyglądać najlepiej. Jak dla mnie wygrana Dackarny.
Lejonen Vetlanda i tutaj naprawdę nie ma co pisać nie ma co porównywać. Vetlanda ma tak mocną ekipę że ci najlepsi nie są w stanie ich zatrzymać a co tu mówić o ekipie która spada z ligi. Wystarczy spojrzeć na skład gości i wiemy wszystko: Tai Woffinden, Peter Ljung, Emil Sajfutdinow, Tomas H. Jonasson, Bartosz Zmarzlik, Kenny Wennerstam, Jacob Thorssell.
Najbardziej wyrównany pojedynek będzie w Hallstavik. Mimo wszystko dla mnie minimalnym faworytem spotkania są Indianie i te kursy mnie zaskoczyły. Dodatnie handi pobieram dla pewności aczkolwiek nie wiem czy będzie potrzebne gościom. U gospodarzy jest kilka znaków zapytania bo tak naprawdę ciężko przewidzieć jak pojedzie: Andrzej Lebiediew, Timo Lahti, Grzegorz Walasek. Rezerwowi myślę,że na plus dla gosp. chociaż Nichollsa stać na wygrywanie biegów z Nilssonem i Korneliussenem.
Taki tripelek na początek. Zobaczymy co bet365 wystawi.

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Panowie, Betsson wystawił H2H Vaculik vs. Lindbäck, z kursem aż 3(!) na Vacula. Co o tym sądzicie? Wiem, że Toninho w gazie i pewnie pojedzie 6 biegów, a Słowak w tej Szwecji różnie sobie radzi, ale ten kurs to chyba przesada? Co myślicie?

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Engman - Max @3,3 betsafee ⛔ 4 - 10 kompletny niewypał
Max dziś pewnie tylko 4 starty, a młody Szwed w mojej opinii może pojechać 6-7x. Zarówno Joonas jak i Daniel do zmiany. Wiadomka, że w pierwszej kolejności wskoczą liderzy, ale jak Davidssony będą jechały jak pokraki to i za nich wskoczy Engman. Max solidny u siebie po te 4-5 oczek robi, ale ja tutaj widzę sporę value, kurs znakomity. Nie obiecuje, że typ wejdzie, ale w mojej opinii warto zaryzykować.
Engman -1 - Aspegren @2 b365 Remis
Engman możliwe, że pojedzie kilka razy więcej.
Bertzone +2 - Thorsell @2,1 ✅
Bertzone też szansa na start więcej +2 handi, nic tylko pobierać.
P. Pawlicki powyżej 10 @1,83 b365 ✅
Dziś zapewne 5-6 startow. Liczyłem na linie ok 12 punktów mamy tylko 10. Spokojnie w obecnej formie Piotrek powinien ją przekroczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +6
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Tak de facto to kolejka o nic. Vetlanda i tak sobie w półfinałach wybierze Dackarnę, dla której pewnie obojętnie które miejsce zajmie w tabeli po rundzie zasadniczej. Jeśli spada 1 drużyna a tak mi się wydaje to nie ma też znaczenia wynik meczu Rospiggarna - Indianerna. Bo jeśli dwie by spadały to by była ustawka na 3 punkty dla Rospiggarny bo mają dobre stosunki z Indianami i Ci by im puścili.
A tak ostatnia kolejka to typowy NO BET!
Bertzone +2 - Thorsell @2,1
Bertzone też szansa na start więcej +2 handi, nic tylko pobierać.
Bez przesady, Thorsell to przynajmniej o klasę lepszy zawodnik niż Bertzone. Poza tym w Lejonen Aspegren na rezerwie który jest także lepszy niż Bertzone.
e: jednak miałeś rację ????

Otrzymane punkty reputacji: +26
radula 5,4K

radula

Użytkownik
P.Kildemand powyzej 9 - 2,10 ⛔
Dokladnie 9 - 7,50 ✅
R.Okoniewski ponizej 8 - 2,00⛔
Dokladnie 8 - 7,50 ⛔
Nie liczylem ze Okon pojedzie jako RT... ogolnie dobre zawody w jego wykonaniu.
Bet365
Jesli Pajak dzisiaj jedzie tzn ze juz czuje sie o wiele lepiej. Mecz niby o nic ale nie sadze zeby bylo jakies odpuszczanie. Dzisiaj najprawdopodobniej 5 a nawet 6 startow przed Kildemandem. Stawka mocna ale Peter to czolowka wiec powalczy. Linia dosc nisko wstawiona.

OK Okon w Grudziadzu wozi komplety ale dzisiaj inny tor inni rywale inna liga. 1 bieg tak naprawde ma latwy a reszta to bardzo mocna stawka wiec o pkt dzisiaj bedzie ciezko.

S 32,3K

snickers69

Użytkownik
OK Okon w Grudziadzu wozi komplety ale dzisiaj inny tor inni rywale inna liga. 1 bieg tak naprawde ma latwy a reszta to bardzo mocna stawka wiec o pkt dzisiaj bedzie ciezko.
Inna liga? No nie wiem czy to różnica bo mówi się że Eliteserien jest słabsza od Ekstraligi ????
Typu nie neguje, Okoń rzeczywiście na torze w Grudziądzu to zawodnik który dostaje +2 do umiejętności. Na innych słabo. Będzie musiał się napracować żeby zgromadzić 8 punktów, a z takim rywalem może być to mało prawdopodobne.

Emil Sajfutdinov over 9 @2,00 B365
Widzę w tym typie duże value, bo zarówno suma punktów jak i kurs są bardzo ciekawe. Emil to najlepszy jeździec Eliteserien w tym roku. Na wyjazdach ma średnią 2,474. Nie schodzi z formy, wygrał ostatnio w Szwecji SEC, na którym aż przyjemnie było oglądać Rosjanina. Jedzie dzisiaj w parze 2x z Jonassonem, 1 z Ljungiem i 1 z Zmarzlikiem. W zasadzie do walki o odebranie punktów Emilowi widzę tylko Zmarzlika i Kildemanda. Teoretycznie nawet nie musi wygrywać wyścigów, bo do pokrycia linii starczy (2,2,2,2,2). Jednak będący w takiej dyspozycji Emil na bank zaliczy &quot;trójki&quot;, co daje mu możliwość jakieś wpadki i przejechania mety za 1 punkt. Być może Bet365 obawia się, że Emil pojedzie tylko 4 razy, bo trener nie będzie chciał męczyć księgowej. Vetlanda powinna wygrać to spotkanie bez problemu. Nawet jeśli pojedzie 4 biegi to i tak jest spora szansa aby zgromadził 10 punktów. Ja jednak myślę, że dadzą Emilowi dziś pojeździć na maksa ;)
Daję jeszcze dokładną ilość punktów 9, żeby w razie czego mieć zwrot. Powodzenia

aikman 460

aikman

Użytkownik
Dackarna - Pitaterna 1 @ 1.44 bet365 ⛔ wykluczenie niesłuszne Aspgrena w 11 biegu ustawiło mecz,kolejny WAŁ w Eliteserien
Dziś nie widzę innej możliwosci niz zwycięstwo gospodarzy.Brak Grega odbije się na wyniku spotkania.
O ile w ekipie gości Holder,Ward i Pawlicki pojadą swoje reszta + bracia Davidssonowie nie będą istnieć na torze w Mallilii.
Wyrównany skład gospodarzy oparty liderami Pedesrsenem,Doylem stawia w roli faworytów ekipę gospodarzy.
Rezerowowi też na + Max i Aspegren lepiej wyglądają niz D.D oraz F.Engman
Stawiam na Dackarne.

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Ja u ziemniaków nie gram,ale jak ktos gra to śmiało można dokładać dziś Smederne +16,5 w Fortunie. Kurs już spadł do 1,45,ale do dubla można śmiało dokładać. Nie ma oczywiście Darcyego ???? Holder też nie jedzie. Jest Miedziak i Engmann za nich.
W Smederne za Pawelka Z/Z ale tak czy siak na pogrom się nie zanosi. Wątpie,żeby poważniejsze firmy &quot;nielegalne&quot; taki HC wrzucily,więc Ci co grają w Fortunie to korzystać dopóki nie zdejma ;)
E: widze, że wszyscy już kpią z Kasprzaka ???? FORTUNA linie 3,5 dała ????

radula 5,4K

radula

Użytkownik
A ja widzialem na stronie Piratow i Smederny ze zamiast Przedpelskiego bedzie Ekloef a pod 6-7 Broberg i Henderson.
Jak to jest? Ktos potwierdzi?
Pisze z tel wiec mozliwosci ograniczone.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Broberg i Henderson są na rezerwie, więc logicznie można wywnioskować, że zamiast z/z jedzie Ekloef. Nie ma też G Łaguty, mecz o pietruszkę. Jakby jechał Grisza i było z/z spokojnie by wygrali, ale po co?
W meczu Dackarny nie jedzie lider Nicki Pedersen (też pewno oszczędności), a u Indian nie zobaczymy Artioma.
Info jeszcze niepotwierdzone na 100%.

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
A ja widzialem na stronie Piratow i Smederny ze zamiast Przedpelskiego bedzie Ekloef a pod 6-7 Broberg i Henderson.
Jak to jest? Ktos potwierdzi?
Pisze z tel wiec mozliwosci ograniczone.
Tak Broberg z Hendersonem pod 6-7. Ten pierwszy debiut w Elitserien.
Co do Ekloefa to nie wiedzialem. Tak czy siak nie rozbije ich Piraterna. Pod 6-7 chyba dwóch Davidsonow,więc wcale tu przewagi nie mają.
To mamy : Engmann, Greg, Miedziak, Pavlovara, Piter, Davidson, Davidson
I Larsen, Ekloefa, Przemo, Michelson, Zorro, Broberg, Henderson
Zgadza się?
E: całoroczny dziś pewnie do oporu będzie czekał z oferta wobec tych wszystkich niewiadomych

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Tak u Piratow dwoch Davidssonow pod 6-7. Artiom nie jedzie? Jakies potwierdzenie? Brak Pedersena ciekawe.. nigdzie o tych brakach nie czytalem

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Elit Vetlanda
1. Tai Woffinden
2. Peter Ljung
3. Emil Sayfutdinov
4. Tomas H Jonasson
5. Bartosz Zmarzlik
6. Rune Holta
7. Kenny Wennerstam
Dackarna
1. Jason Doyle
2. Joonas Kylmäkorpi
3. Michael Jepsen Jensen
4. Krzysztof Buczkowski
5. Nicki Pedersen
6. Mikael Max
7. Robin Aspegren
Na stronie Dackarny jest Nicki w awizowanym, więc sam już nie wiem.

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
No to gram Smederne +16 @1,83 bet365 ✅✅ :cool: gładko, a jakby był Larsen to już w ogóle by było izi totalne
Dla mnie to jest linia zdecydowanie przesadzona. Nie ma Warda i Holdera. Został z liderów Greg i Piter. Pavlovara, Miedziak czy Davidsony nie gwarantują w zasadzie niczego.
W Smederne Larsen, Przemek i Michelsen to mocne punkty. Zorro i Ekloefa przy tych wszystkich absencjach też mogą punktowac podobnie do Pavlovara czy Miedziaka. Debiutujący Broberg na fantazji może przywiezc jakieś punkty wśród rezerwowych. Z reszta ogólnie pozycję 6-7 to dziś żaden atut u jednych jak i drugich, bo Davidsonowie maja ten sezon słabiuteńki. Po weekendowej tragedii nikt dziś nie będzie ryzykowal. Mecz o nic i nie spodziewał się tu pogromu. Ze stawką nie szaleje,ale typ mocno polecam. Nie zdziwie się jak jeszcze jakieś zmiany w składach beda, bo widzę,że wszyscy rotują.

X 283

xpiccolox

Użytkownik
Czy Przemek Pawlicki jest uprawniony do jazdy z zz-tki za Pawełka? Bo u nich chyba ta zz-tka trochę inaczej funkcjonuje i coś mi się obiło o uszy że chyba jechać nie może. Ale wolę się upewnić. Gdyby mógł jechać to 6 startów i over 10 pkt w bet365 po 2,50 spokojnie do zrobienia zważywszy że u Piratów nie ma Warda i Holdera.
No i też pytanie czy Protasiewicz potwierdził start w Indianernie?

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Popieram typ powyzej.✅ Nie sadze aby gosp pojechali jakos rewelacyjnie. Miedziak slabiutki i polowa skladu gosci powinna go objezdzac. Hancock i Piter to za malo zeby zrobic pogrom.
Do tego Fajnie wyglada:
Przemek Pawlicki powyzej 10 - 2,50✅
Dokladnie 10 - 7,50⛔

Bet365

Przemek dzisiaj moze pojechac nawet 6x. U rywali tylko Greg i brat beda lepsi. Koledzy z zespolu nie powinni zabierac pkt. Szansa naprawde spora na zdobycz dwucyfrowa.

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Dziś prawdopodobnie będzie liczyła się w typowaniu przede wszystkim... szybkość działania. Liczę, że będziemy się nawzajem informować o bieżącej sytuacji i kto wypadł ze składu. Ja z ciekawych typów widzę:
Antonio Lindbäck over 11 @1,72
Już to kilka razy pisałem - mega forma Toninho. Dziś właściwie jedyną konkurencją powinien być dla niego PUK, więc można wkalkulować 1-2 stracone punkty (14 i 15 bieg). Zostaje jeden zapasu, a to dość sporo, bo naprawdę rywali nie widać. Byłby Kildemand, ale ten jest chyba jeszcze na tyle poobijany, że ciężko będzie mu nawiązać walkę. Tonio w swoim królestwie pewnie zakręci się koło kompletu.
Oczywiście poza tym wspomniany wyżej Przemo, choć ja do jego dyspozycji ostatnio przekonany nie jestem.
Pytanie: co, jeśli Nicki nie pojedzie? Z/Z, czy ktoś inny? Bo może trzeba będzie celować w Elit z handicapem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom