Wiecie coś na temat Valsarny Hagfors? Jadą, nie jadą, a jak jadą to czy spłacili zawodników czy na kredyt?
Edit: Znalazłem info, że jadą, ale nie wiem nic o długach
Składy na wtorek:
ELIT VETLANDA – VALSARNA
Elit Vetlanda
1. Leon Madsen
2. Martin Vaculik
3. Emil Sayfutdinov
4. Tomas H Jonasson
5. Jason Crump
6. David Ruud
7. Jacob Thorssell
Valsarna
1. Grigorij Laguta
2. Artem Laguta
3. Tomasz Gapinski
4. Robert Kosciecha
5. Daniel Nermark
6. Daniel Gunnestad
7. Robin Törnqvist
W tym meczu zwycięzca może być tylko jeden. Gospodarze na każdej pozycji mają mocnego zawodnika. Madsen fenomenalny w Szwecji, Vaculik, Crump i Emil którzy wyraźnie są w formie. Dodajmy do tego Ruuda, który szaleje w 1 lidze szwedzkiej, wystąpił w 3 meczach Vetlandy, ale pokazał się z bardzo dobrej strony. Taki rezerwowy to skarb. Podobno ma jechać Kołodziej, ale nie wiem kogo zastąpi... Słabszymi punktami mogą wydawać się T. H Jonasson i Thorssell. Goście to przede wszystkim Grisza i Nermark których stać na 9-10pkt, później nierówni Gapa Kościecha i Artem. Stać ich na kilka punktów, ale nie widzę ich z tak mocnym przeciwnikiem. Gapa rok temu z pozycji rezerwowego słaby występ, Artem również nie przekroczył podajże 5pkt, Kościecha śr na wyjazdach 0.333 (1pkt w Kumli - 3 biegi) mówi sama przez sie. Rezerwowych gospodarze mają lepszych, Ruud będzie mocnym punktem. Mój typ 55 - 35
Brak w awizowanych składzie Buczka i Kaspera, więc z obstwianiem wstrzymajmy się do wieczora, aż się wszystko wyjaśni.
INDIANERNA – PIRATERNA
Indianerna
1. Joonas Kylmäkorpi
2. Rune Holta
3. Piotr Protasiewicz
4. Simon Gustafsson
5. Niels-Kristian Iversen
6. Antonio Lindbäck
7. Mathias Thörnblom
Piraterna
1. Przemyslaw Pawlicki
2. Maciej Janowski
3. Greg Hancock
4. Linus Sundström
5. Chris Holder
6. Anton Rosen
7. Grzegorz Zengota
W pierwszym meczu 46:44 dla Piraterny, dziś zawodnicy z Kumli liczą na 3 punkty. Do składu gościu po ostatnim blamażu wraca Przemek Pawlicki (była z/z), w parze z Janowski który ostatnio w Szwecji notuje słabe wystepy, dziś ma szanse przełamania się. Druga para to MŚ z Sundstrom. Ten pierwszy jeździ dobrze na wyjazdach, czego nie możemy powiedzieć o Szwedzie (1,11 śr). Holder miałbyć liderem Piratów, a jeździ tak sobie, do tego Rosen. Drugi rezerwowy to Zengi, który wskoczy za fatalnie ostatnio jeżdżącego w Szwecji Piotrka Pawlickiego, wg mnie jest to wzmocnienie bo Grzegorza stać na wygrywanie biegów rezerwowych.
Gospodarze to fenomenalny Iversen, dobrze punktujący Pepe, a później? 6 zawodników którzy się rotują o 4 miejsca. Każdy z nich śr od 1,1 do 1,4. Dziś w awizowanym zabraknie Bjerrego i Hansa Andersena, są za to w składzie Holta i Lindbaeck. Brazylijczyk przesunięty na pozycje rezerwowego, dziwi mnie to, że w Gnieźnie ładnie jedzie, w
GP się trzyma blisko ósemki, a w swojej rodzimej lidze jest słaby.
Ten mecz do typowania bardzo trudny, wszystko zależy od poszczególnych zawodników, teoretycznie faworytem są gospodarze, ja natomiast liczę na jakieś
dodatnie handi w stronę gości. Jak Hancock i Przemek zrobią swoje Janowski nie będzie przywoził 0, a Zengi będzie wygrywał z rezerwowymi gości to mogą sprawić niespodzianke.
Mój typ 47:43
VARGARNA – HAMMARBY
Vargarna
1. Peter Karlsson
2. Bjarne Pedersen
3. Nicki Pedersen
4. Peter Kildemand
5. Scott Nicholls
6. Kim Nilsson
7. Anders Mellgren
Hammarby
1. Adrian Miedzinski
2. Dennis Andersson
3. Tomasz Gollob
4. Grzegorz Walasek
5. Magnus Zetterström
6. Kamil Brzozowski
7. Troy Batchelor
Miedziński wraca na stare śmieci, Gollob w parze z Walaskiem, rezerwowi 50/50. Za Skóre wraca Nicholls, na pozycje rezerwowego wracam Kim Nilsson. U gości parę zmian w ustawieniu par. Ciężki mecz dla mnie do typowania, niby Tomek wrócił do formy, ale w niedziele na cięzkim torze bardzo słaby występ, Batchelor raz jezdzi dobrze raz fatalnie. Gdyby to była liga
polska to faworytem byli by goście, a że to
Szwecja to wszystko jest możliwe. Ten mecz odpuszczam, nie podejme się typować.
VÄSTERVIK – DACKARNA
Västervik
1. Jurica Pavlic
2. Tomasz Jedrzejak
3. Peter Ljung
4. Dave Watt
5. Chris Harris
6. Mikael Max
7. Pontus Aspgren
Dackarna
1. Andreas Jonsson
2. Jonas Davidsson
3. Darcy Ward
4. Michael Jepsen Jensen
5. Fredrik Lindgren
6. Victor Palovaara
7. Linus Eklöf
Gospodarze: Pavlic jedzie swoje, do tego Jędrzejak który ma fenomenalny sezon. Harris lider raczej nie zawodzi, ze składu wypadł King, dzięki temu Max z rezerwy wraz z Aspgrenem powinni radzić sobie z rezerwowymi gości. Dacarna ma fenomenalnego Jonssona, w formie MJJ, Fredke który swoje 8-10 oczek robi. Dziś wystąpią osłabieni Dudkiem, Ward po kontuzji, Jonas Davidsson wyraźnie bez formy, słabi rezerwowi. Dziś spodziewam się niespodzianki i być może 3 porażki Dacarny. U gospodarzy martwi mnie para Ljung-Watt, więc to wynik meczu będzie od nich zależał. Jak będą robić jakieś punkty to myślę, że gospodarzy stać na zwycięstwo. Nie wiem jakie kursy wystawią buki, ale jeśli faworytem u któregoś z nich będzie Dacarna (w końcu vice lider) to
pobieram dodatnie handi na Vastervik
Mój typ: 46-44 może remis 45-45
Pamiętajmy, że w Szwecji brzydka pogoda, a w każdym mieście gospodarzy w godzinach popołudniowo-wieczornych prognozy mówią o opadach deszczu.
Vetlanda -18 - Valsarna @1,90 bet365
52 - 38 Jonasson (W,W niezdolny do jazdy) Ruud to samo nie podjeżdża pod taśme bo niezdolny... takiego pecha dawno nie miałem zabrakło 3pkt właśnie przez te kontuzje...
Vasterik - Dacarna @3,00
unibet 35 - 55 bez komentarza
Vastervik +4,5 @1,85 betsafe
Piraterna @2,818 sb
44 - 46
Piraterna +6 @1,925 sb
Vargarna - Hammarby
X @17 sb
46 - 44 u mnie w temacie dałem +2 remis
Ciężko powiedzieć kto wygra, więc może remis?
Madsen +1,5 - Vaculik tobet @2,08
12 - 9
kurs lepszy na Duńczyka, a bet oceniam 50/50 jeszcze te handi +1,5 pobieram z chęcią
Ward +3 - Max @1,50
14 - 6 lokata 50%
Dodatnie handi na Warda? Rozumiem po kontuzji, a Max pewne 6pkt w biegach rezerw ale bez przesady. Karlsson max 10 pkt to Wardowi wystarczy 8...
Lindbaeck poniżej 10 bet365 @2,37
7
Jedzie z rezerwy co nie oznacza, że Zengi odda mu 2x 3... w parze z Iversenem więc wygrywać nie będzie. 5pkt w biegu rezerw 2x po 1 punkcie + rezerwa to 9-10 pkt max jaki zrobi. Tegoroczne wyniki w Szwecji 3, 9, 5, 5, 4, 2, 4, 4, 7 Linia 10 zawyżona. Polecam ten typ!