Witam dzisiaj sporo meczy w 3 kolejce u naszych sąsiadów, więc pare propozycji z kanadyjek ; )
1.Tomas Kundratek +0.5 pkt 2.15 ( Trzynec)
Stalownicy nie zachwycają jak na razie w
CHL same porażki, w lidze w meczu na szczycie można powiedzieć porażka z Pilznem, dzisiaj w WERK arena podejmują Litvinow który dobrze rozpoczął sezon, wygrana ze Zlinem czy solidnym Libercem nie spodziewam sie fajerwerków, ale licze na kilka bramek gospodarzy a co za tym idzie kanadyjke doświadczonego obrońcy Tomasa Kundratka który spędza dużo minut na lodzie.
2.David Cienciala +0.5 pkt 2.0 k ( Pardubice)
Pardubice podejmują Sparte Prage którzy rozpoczną swój pierwszy ligowy mecz w sezonie, gospodarze weszli w sezon znakomicie wygrana 4-0 z Pilzno czy z Mladą z którymi w play offach w ćwierćfinale przegrali 4-0 jeśli chodzi o transfery Pardubic to rzuciło mi sie w oczy kilku zawodników przyjście Adama Musila z Liberca, Jana Kostalka i Roberta Ricka którzy będą dzisiaj grali przeciwko swojemu byłemu klubowi czy David Cienciela z Mlady który przykuł moją uwage w dwóch meczach 2 bramki i 2 asysty myśle że, dzisiaj postraszą i zaskoczą prażan na własnej tafli, spodziewam sie kilku bramek z obu stron bo potencjał ofensywny na pewno jest.
3.Zdenek Dolezal +0.5 pkt 2.15 ( Sparta Praga)
Ciekawy transfer były zawodnik Budziejowic bramkostrzelny czech mający dużo sytuacji, fajny kurs na asyste biore w ciemno w
CHL już strzelił bramke.
4.Christophe Lalancette +0.5 pkt 2.15 k (Mountfield HK)
Patrząc na
towarzyskie mecze HK szli jak burza, ale w pierwszym meczu porażka nadziali sie na Liberec po wyrównanym meczu (1-0)
jeśli chodzi o beniaminek z Kladna którzy grają na innej tafli to tracą sporo bramek a widząc potencjał strzelecki HK spodziewam sie kilku bramek z ich strony a padło na nowy nabytek HK 27 letni kanadyjczyk który w słowackim Michalovce wykręcał fajne liczy a w towarzyskich też już szalał i strzelał bramki a kurs zachęcający.
5.Ondrej Slovacek +0.5 pkt 1.90 k ( Ceske Budziejowice)
Budziejowice ostatnio sobie postrzelało i nowe nabytki pokazały klase czyli Gulas,Pech,Abdul czy prawie 40 letni Vondrka widać jaki mają ofensywny potencjał na papierze, jak pisałem wcześniej czub tabeli jak dla mnie ale czasem nazwiska nie grają więc tafla zweryfikuje, typem ostatnim jakim daje będzie obrońca który lubi punktować, ostatnio właśnie bramka i asysta może nie ma jakiś niesamowitych statystyk ale gra sporo minut jeśli będa bramki to powinien zapunktować jakby nie patrzeć to przedostatnia drużyna gra z ostatnią z zeszłego sezonu ale patrząc na transfery Motoru jestem pewien że będą znaczniej wyżej co nie można powiedzieć o Zlin ale zobaczymy : )