Hejka.
Tak czytam i sobie mysle,ze gdyby było tyle postów z typami na kazdą kolejke, co w trakcie ostatniej dyskusji, to było by w czym wybierać... Ja oglądam i analizuje kazdą kolejke, niestety typy na
hokej to czesto loteria. I nie zawsze jest na zielono, mimo iz znam dobrze lige. Zastanawiam sie wiec czy jest sens pisać te analizy jak potem sa pretensje, Chciałem Wam napisać kilka typów,ale fakt moze skupie sie na jednym w mojej opini najbardziej prawdopodobnym na najblizszą kolejke.
CB - Komera Brno /
wybierzcie sobie,żeby nie było
CB to beniaminek tego sezonu i jak widać po miejscu w tabeli nie radzący sobie niestety w realiach ELH. Owszem skład cały czas zlepszany,ale to wszystko wlał wylał. Ostatnio przyszedł Alderson i chyba postawie jego kb+
, bo to ciekawy gracz i jak ma byc posilka to musi zaczac bodować. CB czesto grają otwarty
hokej i ich mecze zależą od obrony i skuteczności ofensywy rywala. Jak sa dziury w obronie to potrafią szybko to wykorzystać. W ostatnich 5 meczach 4 razy strzelili 2+ a w Trincu 7 ;-) I jak popatrzymy na tabele to mają strzelone wiecej goli niz 4 druzyny , które są nad nimi/ 95 czyli średnia ponad 2 bramki na mecz
Co do Komety to przede wszystkim przegrali ostatnie 3 mecze. I tutaj licze na ich motywacje w meczu z beniaminkiem. Mamy 42 kolejke a Kometa wisi nad dnem tabeli. Ekipa z Brna to wielokrotny mistrz Czech , druzyna z potencjałem i tradycjami. Myslę,że juz czas zbierać punkty
Pierwsze dwie formacje ofensywne ze sporą jakością. Mueller
,Holik/ gol
,Zatovic/kb+
zgrani juz długi czas. Ostatnio Mueller strzelił 2 ładne gole, walczył fest,spory ice time, jest forma /
gol + asysta Do tego trzeba zwrócić uwagę na Schneidera (2 formacja i power play), bo wraca po kontuzji, a to bardzo skuteczny i produktywny gracz
Zamorsky tez sie odnalazł w Komecie /
gol + asysta
Dodam,że oglądałem poprzedni mecz Komety z Litvinovem... I wtopiłem ładny kupon ako, Kometa grała lepiej, prowadziła,potem szybko dostała gole,ale nabrała tempa i wyrównała w czasie 56.43 co mnie urządzało na kuponie ...i za 17s facka w pysk bo Litvinov strzela
No cóż...to jest piękno hokeja. Emocje były
Czekam na wasze analizy z Czeskiego Hokeja...bo fakt forum nam podupada
Pozdrawiam