Dreamhack is here and now! Kolejny major w CS'a czas zacząć, a ja jak to zazwyczaj robię podczas pierwszych dni majorów gram na dogów. Nie gram tych typów grubo, bo wiadomo, że to esport i wszystko może się zdarzyć. Natomiast polecam, gdyż niespodzianki w meczach BO1 zdarzają się bardzo często, szczególnie na wielkich turniejach, gdzie te mniejsze, uznawane za słabsze zespoły motywują się jeszcze bardziej do ogrania np. potentata do wygrania całego turnieju.
Luminosity - Cloud9
Typ: Luminosity @ 2.20 super początek turnieju :]
bet365
Bardzo close match-up. Kursy w stronę Amerykanów, choć nie wiem w sumie czemu. LG solidniej przygotowywało się do tego turnieju, a reprezentanci NA przegrali ostatnio kilka meczy z gorszymi od siebie drużynami. Map pool obu drużyn nie jest duży. Jak dla mnie to jest mecz 50-50, a nawet 55-45 dla Brazylijczyków. Mają w składzie boltza, który jak tylko strzeli 2-3 głowy na początku meczu to będzie to robił aż do samego końca. Wydaje mi się także, że "Chmurki" się już trochę wypaliły. Mieli bardzo dobry okres w wakacje, ostatnio przystopowali i nie sądzę, żeby tutaj też coś większego osiągnęli. Typ i kurs warty ryzyka imo.
G2 Esports - Mousesports
Typ: Mousesports @ 2.00 no cóż, jak sie przegrywa tyle rund na CT, to nie ma co liczyć na wygranie mapy takiej jak Inferno
bet365
Kolejny mecz na styku. Kursy lekko w stronę G2 i też tego nie rozumiem. Mousesports to bardzo solidna ekipa, która gra w takim samym składzie już od dłuższego czasu. A G2? Zlepek lepszych i gorszych zawodników, których nie chciano w jakichś teamach albo sami z nich poodchodzili. Do tego ostatnio stracili Screama, który mimo tego, że był humorzasty i nie zawsze pokazywał skilla to wnosił jakość do zespołu. Mouz są na pewno w stanie bardzo zagrozić Gamers2, a nawet wygrać. ChrisJ, Niko to główne "faktory" w tej formacji. Jeśli im będzie szła gra to reszcie teamu będzie się lżej grało.
Ja gram akurat w 365, ale jeśli ktoś ma konto w pinnku to polecam jeszcze dodatnie handi na Vexed (kolega wyżej ładnie opisał mecz), Liquid (obecnie jeden z najlepszych teamów NA, a Virtusi wiadomo jak potrafią spieprzyć czasami mecz) i na Titan (NiP to dobry team, ale mimo wszystko to nie ta marka co kiedyś, myślę, że Tytani mogą im sprawić trochę problemów).