sawas
Użytkownik
W kwestii niszczenia stolicy - jakie jest Twoje zdanie? Przecież doskonale pamiętasz ostatni "strajk"... A wcześniejsze protesty również nie były w jakimś łagodniejszym tonie..@sawas, napisałeś ciekawą rzecz. Górnicy "niszczą Warszawę". Muszę się z Tobą tutaj nie zgodzić. Ja osobiście mam zupełnie odmienne zdanie. Nie dziwię się też, iż walczą o lepsze wynagrodzenie. Już nie jeden za przeproszeniem "mądry w gębie" zjechał na dół bo co to jest 8h pod ziemią i po pierwszym razie po prostu uciekł. Tak, uciekł i już więcej się "na dole" nie pojawił. Co do święta, może i jest komunistyczne, ale nauczyciele też mają swoje święto. Oni mogą mieć swój dzień a górnicy nie? Barbórka na Śląsku jest dniem bardzo ważnym. Nawet dla mieszkaców, którzy nie są związani z górnictwem. To tylko moje zdanie. Możecie się zgodzić lub nie. Nie mniej zachęcam do dyskusji bo wątek jest bardzo ciekawy.
Barbórka - nie, nie mam nic przeciwko świętowaniu, każdemu się należy, ale zawód jak każdy inny, nie róbmy z górników jakichś półbogów. Tyle, że tu masz rację - takie specyficzne zawody, jak nauczyciele, rolnicy, itp. mają "swoje Dni" i są one obchodzone w całej Polsce ????