>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
midel 189

midel

Użytkownik
Zadowoleni wyborcy Po z wzrostu podatku? do 23 %?
Nie. Biorąc jednak pod uwagę pomysły PiS&#39;u, który podczas kryzysu chciał zwiększać wydatki, bo... wszyscy tak robią ???? Bylibyśmy w tym momencie w sytuacji bliźniaczej do Grecji. Mam nadzieję, że dojdzie do reformy finansów publicznych, szczególnie do zlikwidowania niepotrzebnej części socjalu.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Nie oceniam sytuacji ale dla niektórych religia i krzyż to sens życia , ja bym nie oceniał albo zostawił ocenę dla siebie.
No dobrze, ja się zgadzam, ale mi chodzi o to co tam się dzieje. Świat się smieje cały, przecież to jest kompromitacja tego kraju. Ja nie staje po niczyjej stronie bo mnie krzyż przed pałacem nie przeszkadza, ale równie dobrze, może go tam nie być.

haftus 140

haftus

Użytkownik
Nie oceniam sytuacji ale dla niektórych religia i krzyż to sens życia , ja bym nie oceniał albo zostawił ocenę dla siebie.
no tak, ale dziś w Poranku TVN24 byl koleś z PiSu - cyrk jednym słowem. Nie miał pojęcia o czym mówi.

bolos 3

bolos

Użytkownik
Mnie najbardziej rozśmieszyła sprawa z bilboardem - &quot;Zimny Lech&quot; obok wawelu. PiS-owcy niedlugo podciągneli by to pod bezczeszczenie zwłok

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
No dobrze, ja się zgadzam, ale mi chodzi o to co tam się dzieje. Świat się smieje cały, przecież to jest komrpomitacja tego kraju.
No ja też tego nie popieram i dla mnie to śmieszne , bo krzyż dla Polski jest symbolem jej istnienia. Religia w historii naszego kraju była chyba najważniejszym czynnikiem naszego istnienia i przemian.
Teraz z tego symbolu robi się cyrk. Ale wina jest po kilku stronach. Mogliby tam wmurować w ziemie jakaś tablicę informacyjną-żałobną i gitara.
Wiadomo walka PO- PIS. Ja za Pisem nie jestem ale ostatnio Tusk coraz bardziej kręci.

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
No dobrze, ja się zgadzam, ale mi chodzi o to co tam się dzieje. Świat się smieje cały, przecież to jest komrpomitacja tego kraju.
Jak dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli ktoś chce chodzić do kościoła 5x dziennie, a w ogródku postawić sobie pięciometrowy krzyż to OK, każdy ma prawo robić z własnym życiem co mu się podoba. Ale szkoły, urzędy czy takie miejsca jak plac pod pałacem prezydenckim powinny być jak najbardziej świeckie. Miejsce krzyża jest w kościele.

belchior89 269

belchior89

Użytkownik
&quot;Prędzej damy się pozabijać niż wynieść ten krzyż&quot;
&quot;Mordercy&quot;
Jedna starsza kobieta złapała się krzyża i za cholerę puścić nie chciała. Siłą ja odciągnęli. Jeszcze chwila i by Go złamała.
Julian, właśnie się jakiś dominikanin wypowiadał, że takie zachowanie to nie jest katolicyzm.
Dla mnie to jest paranoja i wstyd. Uważam się za katolika, ale żeby takie zachowanie...

maszot 16

maszot

Użytkownik
Tak naprawdę żenua nie jest związana z krzyżem, tylko chodzi o to, że politycy nie potrafią zabrać się za poważne sprawy. Robią to, co potrafią - kreują wizerunek.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Ja tak jak mówię mam zupełnie obojętne zdanie na ten temat. Będzie krzyż - fajnie, nie będzie - ok, ale jak ta cała sytuacja ma się do hasła wyborczego wiadomego kandydata na prezydenta pod tytułem &quot;Zgoda buduje&quot;? Tak ma wyglądać ta zgoda?

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Mi też to lata. Niech sobie stoi, nie przeszkadza mi to .
Cała kampania Komora i kaczora to były kłamstwa przecież. Dla mnie Tusk teraz coraz bardziej kręci. Wychodzą jakieś niejasności z tym śledztwem. Wczoraj komferencja co była z jego wizyty w wojsku, pierwszy raz chyba Tusk się miotał, nie pajał miłością do wszystkich itd.

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Ja tak jak mówię mam zupełnie obojętne zdanie na ten temat. Będzie krzyż - fajnie, nie będzie - ok, ale jak ta cała sytuacja ma się do hasła wyborczego wiadomego kandydata na prezydenta pod tytułem &quot;Zgoda buduje&quot;? Tak ma wyglądać ta zgoda?
Tak samo uważam, ale u nas w kraju wolą walczyć o takie rzeczy niż zająć się poważnymi sprawami.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
To co się dzieje pod tym krzyżem to jest jakaś parodia. Jeżeli im zależy to pójdą się modlić do kościoła św. Anny albo będą się modlić w domu. To wszystko jest strasznie naciągane.
Zamiast godnie się zachowywać podczas przenoszenia krzyża będą krzyki, wyzwiska, przepychanki itp. To są wielcy katolicy ? A spróbuj przekonać takich ludzi. Przecież oni do siebie nie przyjmą żadnych argumentów.
PiS chyba zapomina o tym, że zginęło tam prawie 100 osób, nie tylko Prezydent Kaczyński. Rozumiem, że ten krzyż to symbol, upamiętnienie tej tragedii. Nie musi on stać pod Pałacem Prezydenckim.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom