>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
vader 2,8K

vader

Forum VIP
&quot;bezpartyjny Prezydent, dobro Polski, dobro Polaków, interes Polski, interes Polaków&quot;
to są tak wytarte slogany w tym momencie, że aż dziw bierze, że ktoś je jeszcze podnosi...
Prezydent zgodnie z Konstytucją jest bezpartyjny. Lech Kaczyński też był bezpartyjny. Trudno było natomiast od niego wymagać, żeby wyzbył się swoich poglądów i machnął ręką na swoje zaplecze polityczne. Nikt nie jest takim samobójcą.
Od 20 lat &quot;elita&quot; nie potrafi nic zrobić dla kraju...reform nie ma, za to sporo gadania o reformach..każdy narzeka, a jakimś cudem te same twarze od 20 lat w polityce - niektórzy niedługo sobie zasiedzą miejsca w Parlamencie. Po cholere mają się starać jak naród i tak daje im mandat.
Jaruś samym kandydowaniem już robi z siebie &quot;mesjasza&quot;. Wykonawce testamentu itp.
Kompletna żenada.
Mam nadzieję, że ludzie nie będą głosowali na niego tylko z powodu litości... Aż tak Polacy głupi chyba nie są.
Co do reform. To największym reformatorem po 89 roku jest rząd Buzka (pomijam przełom-czyli lata 89-91 gdzie były same reformy). Wprowadził 4 reformy. Konieczne reformy, pomijam fakt, że właściwie każda z tych reform to porażka. Chociaż chyba najmniejsza porażka to reforma administracyjna.
Ale to był jedyny premier, który odważył się zrobić niepopularne reformy i wiedział, że zapłaci za to &quot;banem&quot; w polityce.
Z perspektywy czasu to był kozak. Taki prawdziwy &quot;mesjasz&quot;- poświęcił się dla &quot;racji stanu&quot;.
Pamiętam jak były wybory w 2001 r. i każdy szedł głosować przeciwko AWSowi. Nieważne na kogo. Ważne żeby głosować przeciwko...
To też była pierwsza partia w Europie Środkowo-Wschodniej co rządząc nie zdołała wejść do parlamentu. Śmiać mi się chce jak przypominają mi się ostatnie dni urzędowania. Któregoś polityka AWS na morzu Bałtyckim, CBŚ helikopterem zwinęło z promu ????
Uciekali jak szczury.
Teraz w wyborach (poprzednich też) do Europarlamentu Buzek bił rekordy głosów :]
Prawica w odwrocie na Węgrzech. Razem z AWSem węgierski Fidesz popadł w niełaski. Teraz Orban wraca do rządzenia i to z rekordowym poparciem jak na tę część Europy.
Jak widać dopiero z perspektywy lat można oceniać rządy.
Dziś premierzy &quot;grają&quot; zachowawczo. Byle dotrwać do kolejnych wyborów.
Czyli kiełbasa wyborcza od początku kadencji do końca i od nowa... jak tylko się uda utrzymać u władzy.
Buzek do dziś to jedyny kozak- polityczny samobójca.
Kilka wątków poruszyłem. W końcu temat o polityce.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Ktoś już pisał o tym, że PiS-owi skoczyło poparcie, choć wady prezesa pozostały te same...pozostaje mieć tylko nadzieje, że ten wzrost był podyktowany &quot;chwilą&quot;...
żenujące jest to, że Jarek chce zbić kapitał polityczny na katastrofie...a te wszystkie słowa z oświadczenia...????
paradoksalnie Jerzy Buzek do dzisiaj jest jedynym Premierem, który rządził przez całą 4letnią kadencję...
miał kilka reform, ale przedstawił też projekt reformy finansów państwa, zawetowany później...
jeszcze słowo do reform: wiadomo, że największym wrogiem reform są sondaże
czasy AWS-u to był polski dziki zachód...
dobry znajomy mojego wujka chciał sprywatyzować pewien dość znany browar..udał się do jednego z ówczesnych ministrów, który dzisiaj jest jednym z czołowych polityków-ekspertów w swojej dziedzinie...nie pamiętam szczegołów jak przebiegały rozmowy do czasu &quot;finalizacji&quot;, ale wiem, że ostatnie spotkanie kończące &quot;negocjacje&quot; wyglądało w ten sposób, że kolega wszedł do gabinetu ministra, przywitali się, minister pozwolił usiąść gościowi, sam usiadł na swoim miejscu, po czym od razu przyłożył palec wskazujący pionowo do ust, następnie obrócił tym palcem dookoła gabinetu, co oznaczało,że siedzą &quot;na podsłuchu&quot;, gość wyjął torebkę z pieniędzmi, wręczył panu ministrowi i na tym spotkanie się skończyło.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
lukascash takich rzeczy nie pisz tutaj. Bo kto wie czy CBA nie śledzi forum ;)
AWS kradli bezczelnie. Byli najbardziej bezczelni spośród wszystkich ekip. Inni po nich już wiedzieli, że takiej polityki uprawiać nie można jeśli chce się w niej być.
Buzek co by nie powiedzieć też przetrwał mając mniejszość w parlamencie. Musieli sprzedawać wiele stanowisk żeby się utrzymać do końca kadencji.
Najlepszym spryciarzem to był Balcerowicz. Widząc tonący okręt odszedł z polityki i załatwił sobie stołek prezesa NBP :]

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Jestem strasznie zawiedziony kandydatami na prezydenta w tych wyborach. Nie ma na kogo głosować. Jedynie na Korwina ale wiadomo że niestety jego wizja Państwa jest nierealna i nie dostanie nawet w naszym społeczeństwie 5 %. Naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić żadnego z obecnych kandydatów jako prezydenta Polski ...
Trzeba będzie wybierać mniejsze zło ale co to znaczy ? Bo dla mnie Kaczyński, Komorowski czy Pawlak to w gruncie rzeczy niczym się nie różnią ...
Aż tak Polacy głupi chyba nie są.
Chyba jednak są skoro od 20 lat głosują na tych samych ludzi, często tylko przefarbowanych.
Dziś premierzy &quot;grają&quot; zachowawczo. Byle dotrwać do kolejnych wyborów.Czyli kiełbasa wyborcza od początku kadencji do końca i od nowa... jak tylko się uda utrzymać u władzy
Tak jest zawsze w demokracji. Mają myśleć długofalowo by wszystkie zasługi przypisywali sobie ich następcy ? Nie o to w tej grze chodzi. Tu chodzi o to by nakraść jak najwięcej, przeczekać 5 lat i znów dorwać się do koryta zmieniając szyld najlepiej ...
Co do Buzka to przez szacunek dla niego nie będę komentował jego rządów ;-)

midel 189

midel

Użytkownik
Hiena - tyle na temat Jarusia.
Już mu &quot;wielki smutek&quot; po tragedii przeszedł - byleby się dorwać do władzy. Cóż, rodziny innych zmarłych jeszcze płaczą, Jaruś już działa, wybawca narodu ...
Jak można stracić brata prezydenta i po 2 tygodniach kandydować do tego samego stanowiska, nie mieści mi się to w głowie.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Hiena - tyle na temat Jarusia.
Już mu &quot;wielki smutek&quot; po tragedii przeszedł - byleby się dorwać do władzy. Cóż, rodziny innych zmarłych jeszcze płaczą, Jaruś już działa, wybawca narodu ...
Jak można stracić brata prezydenta i po 2 tygodniach kandydować do tego samego stanowiska, nie mieści mi się to w głowie.
Dlatego należy mu się szacunek za to, że w takich ciężkich dla siebie chwilach jest w stanie wydobyc z siebie siły, aby walczyc w kampanii wyborczej.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Para Prezydencka w przypadku triumfu Jarosława jak będzie wyglądać?
Pół żartem pół serio on i kot? Nie chciałbym drwić, ale naprawdę mnie to ciekawi.

midel 189

midel

Użytkownik
Dlatego należy mu się szacunek za to, że w takich ciężkich dla siebie chwilach jest w stanie wydobyc z siebie siły, aby walczyc w kampanii wyborczej.
???? Wszyscy błagali go, żeby kandydował, a on łaskawie się zgodził, dla dobra kraju ... Człowieka tak rządnego władzy jak Jarosław Kaczyński sądzę, że nie ma w tym kraju, na świecie może równać się tylko z dyktatorami.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
???? Wszyscy błagali go, żeby kandydował, a on łaskawie się zgodził, dla dobra kraju ... Człowieka tak rządnego władzy jak Jarosław Kaczyński sądzę, że nie ma w tym kraju, na świecie może równać się tylko z dyktatorami.
Był pod presją swojej partii, której jako jej lider nie mógł zawieźc, bo czuje się za nią odpowiedzialny. Po drugie jego zmarły brat na pewno chciałby, żeby kandydował. Życzę Ci żebyś się nigdy nie znalazł się w takiej sytuacji jak on.

daspotta 0

daspotta

Użytkownik
witam,

małe OT

dzis w szkle ktos wrzucil screen oferty bukmacherskiej dotyczący zblizajacych wyborów. wie ktoś którzy bukmacherzy mają ten zakład w ofercie?

midel 189

midel

Użytkownik
Był pod presją swojej partii, której jako jej lider nie mógł zawieźc, bo czuje się za nią odpowiedzialny. Po drugie jego zmarły brat na pewno chciałby, żeby kandydował. Życzę Ci żebyś się nigdy nie znalazł się w takiej sytuacji jak on.
Gdybym znalazł się w takiej sytuacji jak on to na pewno nie pragnąłbym władzy za wszelką cenę jak on. Jego partia namawiała go tylko dlatego, że nie ma innego kandydata, który mógłby &quot;powalczyć&quot;. Po prostu boją się o swoje za przeproszeniem tyłki i dlatego &quot;błagali&quot; Jarusia. Swoją drogą szopka jaką urządzili to też jest śmieszność - nie wiemy kto będzie kandydował, ale zbieramy podpisy dla Jarosława Kaczyńskiego ????

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Imo 99% osób głosujących na JK głosowałoby także na innego kandydata PIS wiec nie musiał tylko chciał kandydować.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Był pod presją swojej partii, której jako jej lider nie mógł zawieźć, bo czuje się za nią odpowiedzialny. Po drugie jego zmarły brat na pewno chciałby, żeby kandydował. Życzę Ci żebyś się nigdy nie znalazł się w takiej sytuacji jak on.
Jego kandydowanie jest naturalne jak każdego innego lidera partii. Szkoda tylko że nie wybrał od pierwszego dnia merytorycznej dyskusji i próby pokazania -&gt; chce być prezydentem żeby coś zmienić/zrobić. Poszedł drogą na skróty grając na współczuciu, tragedii i pustych sloganach Polska to Polska tamto.
Teksty o dokończeniu misji swojego brata to już w ogóle jest kpina, w żałobie po kimś (a sprawa jest świeża) raczej się go nie wciąga w polityczny bój ...

A 0

anatazy

Użytkownik
Zapraszam do zapoznania się z poglądami tego polityka, ja natrafiłem na jego blog na onecie ponad rok temu i od tego czasu zainteresowałem się poglądami liberalnymi.

Tutaj w wystąpieniu:
Ty też możesz być bogaty - wykład Janusza Korwin-Mikkego na Politechnice W-skie:

http://www.youtube.com/watch?v=nhDdivy8TUk

Kolejne części są numerowane: 1/2, 1/3, ..., 1/6 etc.
oraz pytania od publiczności 2/1, 2/2,..., 2/6 etc.

-------------------------------------------------------------------------
I jeszcze sondaże:

http://www.wybory.xaa.pl/

oraz ,,wykopowy&quot;:

http://www.wykop.pl/link/354747/wybory-prezydenckie-2010-by-wykop-pl/

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Jednak nie wszyscy potrafia z dystansem spojrzec na polityke. Napisalem &#39;dla rozluznienia emocji&#39; aby uniknac takich tekstow ale widocznie Cie przecenilem. Nie chcialem Cie urazic wiec jak bedzie jakis moderator to niech usunie moje wpisy w tym temacie.
p. s.
Nie czuje potrzeby chwalenia sie kimkolwiek i czymkolwiek w sieci.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Cygi własnie koleś chyba nie przeczytał pierwszego Twojego zdania, aż żal mi się robi jak niektórzy nie potrafią mieć dystansu.
Swoją drogą Napieralski ma ładną żonę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom