Akurat czy ten pan byłby odpowiedni to mam wątpliwości.
Bo w
TV powiedzieli że się nie nadaje?
Oczywiście że powinien być ktoś spoza PO/PiS ale nie co się łudzić że tak będzie. W demokracji nie wygrywa ten kto się bardziej nadaje do rządzenia lecz ten kto jest lepszym aktorem i ma więcej szczęścia. Masy ludzi nie kierują się zdrowym rozsądkiem lecz emocjami. Mądre logiczne gadanie nie przyniesie sukcesu, ale jeśli jest się ładnym i dowcipnym jest dużo łatwiej. Nie wspominając już jaką moc ma wzbudzenie współczucia. Nikt nie powie mi chyba że po śmierci Lecha Kaczyńskiego umiejętności polityczne Jarosława zwiększyły się dwukrotnie. To pokazuje doskonale czym tak naprawdę kierują się ludzie.
Oczywiście że lepiej zagłosować na kandydata PO bo oni są fajniejsi. Ładnie mówią o wolnym rynku, obniżce podatków wolności itp. Po 2 latach rządów podatków nie obniżyli a wręcz chcieli je podnieść, nazywają siebie "partią liberalną" i wprowadzają jakieś ustawy antyhazardowe, no CO TO MA K**** ZNACZYĆ! To ma być wolność? To
MOJE pieniądze i
MAM PRAWO wydać je jak mi się podoba a jeśli stracę wszystko to
JA poniosę tego konsekwencje! ????
Co do kandydata PiS, no to wiadomo, to patrioci... chcą dobrze dla Polski, ale jakoś w latach 2005/07 nic dobrego nie zrobili mimo że mieli takie możliwości. Przecież Jaruś trzymał za mordę Romka i Andrzejka, mieli swojego Prezydenta więc mogli robić co chcą... i robili, podsłuchy, zbieranie haków. Chyba nie takiej Polski chcemy. Poza tym co oni mają w swoim programie? Podwyżka podatków, rozbudowywanie socjala? I to ma być prawica? Jebie od nich komuną na kilometr!
O lewicy już się nie będę rozpisywał. Mieli swoje 5 minut. Wszyscy je chyba dobrze pamiętamy. Ostatnio słyszałem że chcą aby wyborcy sami napisali im program. Co co pchać się do władzy nie mając nawet na nią pomysłu.