>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Dyskusje o włoskiej piłce

simons 646

simons

Forum VIP
Z ciekawszych informacji, przeczytalem ostatnio ze Lazio i Fiorentina planuja budowe wlasnego stadionu.
Ciekawy pomysl, ktory moze nie byc wcale tak odlegly, bo stadion taki, szacuje sie ze ma przynosic spore dochody, pieniadze sie znajda pewnie jak dochod ma byc, wiec kto wie.
Lotito dosc konkretnie sie wypowiadal, wiec wydaje sie byc mocno zainteresowany a co do Fiorentiny to swierza wiadomosc ????
Na pewno zakwalifikowanie sie do Pucharow Europejskich pomogloby w podjeciu decyzji ;)

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Pora chyba troche tutaj odświeżyć ????

Tak z rzeczy związanych z Włoską piłka moge napisać ze w poniedziałek 18.05 w Turynie odbył sie &quot;Mecz serc&quot; mający na celu zbiórkę pieniędzy na celu odbudowę zniszczonej w trzęsieniu ziemi szkoły w Abruzji. Po jednej stronie kapitanem był Del Piero a w jego drużynie &quot;Ale 10+&quot; zagrali min Zidane, Montero czy Di Livo zaś pod drugie drużyna Włoskich artystów :) W sumie zabrano ponad 750k euro.

Jak komuś sie nudzi to może sobie obejrzeć :p
http://www.youtube.com/watch?v=XS1LYVmtB3k

D 0

denis1313

Użytkownik
&quot;Serie A HC-1 X Sezon 2008/09 Profit 40 j&quot;
Serie A zakończyło tydzień temu rozgrywki.
Od razu pytanie ile razy Twój kupon wysadził w kosmos tak zwany (pewniak) czy bardzo mocny faworyt po słabym kursie.
Ile razy dałeś się nabrać na słaby kurs? Albo grałeś w myśl teorii osatnio przegrali teraz już muszą wygrać (patrz Juve 3 remisy pod rząd u siebie po słabych kursach na wygraną).

Zebrałem cały sezon 2008/09 i zrobiłem troche wyliczeń i można powiedzieć to był bardzo dobry sezon....
ale grając Handicapy trzydrogowe na remis.

Czyli w tym przypadku wygrana gospodarza dokładnie jedną bramką!
HC (-1) typ : X

Pod lupę wziąłem 5 największych obecnie firm w Italii : INTER JUVENTUS AC MILAN AS ROMA I FIORENTINA

Korzystając z Betexplorera mogłem odtworzyć kursy jakie były wystawione podczas każdej kolejki.

Ustawiłem kryterium:
- mecze domowe
- kurs sredni do 1,49 max czyli poważny faworyt albo wręcz pewniak

UWAGA: WSZYKIE WYLICZENIA MAJĄ CHARAKTER UŚREDNIONY. CEL TEGO WPISU MA POKAZĆ PEWNĄ PROBLEMATYKĘ. WIĘC PROSZE SOBIE DAROWAĆ KOMENTARZE ŻE JAKIŚ BUK MIAŁ KURS 1.32 A JA MA PODANE 1,25 . NIE O TO TU CHODZI ???? .

Podczas tego sezonu było dostępnych w ofercie 48 spotkań welkiej piątki (kurs do 1,49)
Niżej wypisałem wszystkie dla każdej drużyny. Inter miał najwięcej - najmocniejsza drużyna

ZAŁOŻYŁEM ZE KAŹDY MECZ JEST ZAGRANY ZA 1JEDNOSTKĘ!

Statystyka pod każda drużyną oznacza:

14/11(6)/3
ilośc spotkań / wygrane / (wygrane jedną bramką) / przegrane

+0,27 / 7
profit grania każego spotkania na czystą jedynkę / profit grania z handicapem

Kolor zielony wygrane jedną bramką

Inter - Atalanta 4:3 1.43
Inter - Siena 3:0 1.36
Inter - Lazio 2:0 1.48
Inter - Bologna 2:1 1.20
Inter - Lecce 1:0 1.16
Inter - Catania 2:1 1.23
Inter - Genoa 0:0 1.29
Inter - Napoli 2:1 1.49
Inter - Chievo 4:2 1.16
Inter - Chievo 4:2 1.16
Inter - Sampdoria 1:0 1.39
Inter - Torino 1:1 1.34
Inter - Reggina 3:0 1.21
Inter - Palermo 2:2 1.41

14/11(6)/3
+0,27 / 7

Juventus - Lecce 2:2 1.33
Juventus - Chievo 3:3 1.31
Juventus - Catania 1:1 1.28
Juventus - Reggina 4:0 1.26
Juventus - Siena 1:0 1.25
Juventus - Cagliari 2:3 1.37
Juventus - Sampdoria 1:1 1.47
Juventus - Bologna 4:1 1.43
Juventus - Atalanta 2:2 1.32
Juventus - Lazio 2:0 1.34

10/4(1)/6
-4,72 / -6,5

AC Milan - Palermo 3:0 1.45
AC Milan - Torino 5:1 1.30
AC Milan - Lecce 2:0 1.25
AC Milan - Cagliari 1:0 1.49
AC Milan - Reggina 1:1 1.20
AC Milan - Genoa 1:1 1.40
AC Milan - Catania 1:0 1.28
AC Milan - Chievo 1:0 1.18
AC Milan - Siena 2:1 1.25
AC Milan - Sampdoria 3:0 1.41
AC Milan - Bologna 1:2 1.30

11/8(4)/3
-0,39 / 3

AS Roma - Reggina 3:0 1.32
AS Roma - Cagliari 3:2 1.38
AS Roma - Palermo 2:1 1.46
AS Roma - Bologna 2:1 1.48
AS Roma - Lecce 3:2 1.31
AS Roma - Catania 4:3 1.25

6/6(5)/0
2,2 / 11,5

Fiorentina - Bologna 1:0 1.48
Fiorentina - Reggina 3:0 1.42
Fiorentina - Catania 2:0 1.43
Fiorentina - Chievo 2:1 1.41
Fiorentina - Torino 1:0 1.44
Fiorentina - Sampdoria 1:0 1.32
Fiorentina - Lecce 1:2 1.34

7/6(4)/1
2,5 / 7

Bilans 48 (20) /-0,14 / 22

Gdybyśmy zagrali wszytskie 48 spotkań w sezonie na faworytów (kurs do 1,49) prfitu by nie było, natomiast grając handicapy byłby bardzo dobry profit 22 j.

Róznica wynika z kursu, trafinie handicapu daje nam + 2,5 jedostki zysku aby taki profit uzyskać z kursów 1,16 musielibymy trafic 16 spotkań!!! (single) albo 8 przy kursie 1,3!!

Njlepiej widać to na przykładzie Milanu
8 (singli) zwycięstw pomnożone przez kursy daje 2,61 jednostki zysku ale odejmujac 3 jedostki za przegrane daje w sumie wynik 0,39
Natomiast 4 trafione handicapy 4 x kurs 3,5 daje zysk na czytso 10 j minus 7 nietrafionych spotkań daje wynik 3 j na plus

Natomiast Roma wygenerowała swietny plus., Juve szkoda słow ale róznica na niekorzyśc hadicapów nie jest duża.

Sumując -0,14 j do 22 j przy takim samym wkładzie mówi samo za siebie ????

Idziemy dalej ????

Używając kursów z Betexplorera postawiłem jedną jednostkę na zwycięstwo gospodarzy w każym meczu, wyliczyłem bilans dla każdej drużyny w sezonie.

Inter 14 (mecz wygrane u siebie)+1,6
Juventus 11 -1,64
AC Milan 14 +2,39
AS Roma 13 +1,56
Fiorentina 14 +3,64

Zagranie wszystkich 95 spotkań w sezonie (5 drużyn x 19 spotkań w domu) dało 66 zwycięstw i profit 7,55 j

Inter, Milan i Fiorentina wygrały po14 spotkań, a róznica w proficie jest wynikiem róznicy kursów. Inter miał 3 wygrane po kursie 1,16 co znacznie obniża jego zysk. Juventus całkowicie zawalił sezon domwymi spotkaniami 5 remisów i 1 porażka w grach gdzie kurs był do 1,49. Natomiast Fiorentina pięknie punktowała w domu a kursy na nią były przyzwoite.

A teraz spójrzmy na wyniki pod kątem handicapów
Każda z wymienionych drużyn rozegrała 19 spotkanń na swoim terenie, poniżej liczba zwycięstw,(w nawiasie jedną bramką):

Inter 14 (9)
Juventus 11(5)
AC Milan 14(7)
AS Roma 13(9)
Fiorentina 14(10)

95 meczy / 66 zwycięstw w tym 40 jedną bramką

Poniżej profit poszczególych drużyn, obstawiając każdy domowy mecz z handicapem (-1) na remis (kurs 3,5)

Inter +12,5 (9 x 2,5 - 10 pozostałych spotkań)
Juventus -1,5 (5 x 2,5 - 14 pozostałych spotkań)
AC Milan +5,5 (7 x 2,5 - 12 pozostałych spotkań)
AS Roma +12,5 (9 x 2,5 - 10 pozostałych spotkań)
Fiorentina +16 (10 x 2,5 - 9 pozostałych spotkań)
Co dało 40 zwycięstw jedną bramką i niesamowity profit 45 j

(40 trafionych spotkań x kurs 3,5 = +100 j (140 minus wkad 40) - 55 pozostałych nietrafionych spotkań = 45 j)

Planując obstawianie w prszyszłym sezonie wyżej wymienonych drużyn z handicapem, jeśli uzyskamy średni kurs 3,5 to wystarczy
trafić 28 spotkań aby otrzymać profit 2 jednostki.

Powiem szczerze po tych wszytskich wyliczeniach sam byłem w szoku. Wiedziłem że granie handicapów jest
w przypadku Serie A ciekawą sprawą ale to co zobaczyłem daje dużo optymimu na nastepny sezon.

Oczywiście sezon sezonowi nie równy. Fiorentina 10 na 19 spotkań wygrała jedną bramką, w nastepnym pewnie tak nie będzie ale może wygra z 7 a np taki Juvetus zamiast 5 bedzie miał 8.

Napewno nastepny sezon pogram w ten sposób, jeśli nie będzie wielkich profitów to uważam że strat też nie poniosę dużych.
Sport sie coraz bardziej wyrównuje, do tego włoskie catenacio i pamiętajmy wielka piątka będzie grać w pucharach co wymusza czesto minimalizm w spotkanich ligowych. A kursy na handicapy są w przedziale 3,4 do 3,65 trzeba mieć kilka kont żeby łapać maxymalne stawki.

I należy też dodać walor psychologinczy takiej gry - jak nie wchodzi kurs 3,5 to nic się nie dzieje natomiast 1,25 bardzo męczy!!!

Pozdrawiam

PS .Jeśli ktoś znalazł jakiś błąd merytoryczny prosze o komentrarz

simons 646

simons

Forum VIP
Bardzo ciekawe info dotyczące Gallipoli, druzyny która dostała sie do serie B w tym roku.
Otoz prezydent zespolu Vincenzo Barba, ogłosił dzisiaj, że jest w stanie sprzedać druzyne za DARMO , jeżeli pojawi się konkretny &quot;inwestor&quot;.
Jak sam stwierdził, sa zdecydowanie do tylu z przygotowaniami do serie B, nie ma konkretnego sponsora, wiec jako dowod tego ze zalezy mu tylko na klubie, jest w stanie sprzedac, a w zasadzie oddac, w dobre rece klub. Poki co nie ma konkretnej oferty, wiec Panowie wyplacac od buka i brac druzyne ????

simons 646

simons

Forum VIP
Wszystko może się jednak zdarzyć tego lata. Zapytajcie Juventus, który wpadł w euforię po pokonaniu Realu Madryt, a potem nie potrafił przekonać w meczu z Aston Villą, marnując masę okazji. Trzeba jednak oddać trenerowi Ferrarze, że dobrze przygotował zespół do sezonu.
W tym meczu wystapila okrojona wersja Juventusu, Aston byl w formie, a Ferrarze nie zalezalo tyle na zwyciestwie co na tym zeby wszyscy mogli sobie zagrac.
Berlusconi twierdzi, że preferuje być teraz otaczanym przez zdecydowanie młodszą generację i to w każdym aspekcie życia, dlatego powiedział Leonardo, aby ten popracował trochę nad młodzieńczym wigorem, zanim wróci na dobre na San Siro.
W zeszlych sezonach kazdy narzekal ze Milan to dziadki, w tym ze mlodziki ... wtf ? Nie wydaje mi sie zeby szlo &quot;odmlodzic&quot; druzyne w 1 okienku transferowym na bardzo wysokim poziomie ... chyba ze ma sie za duzo kasy.
A artykol nie najgorzy IMO

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Wszystko może się jednak zdarzyć tego lata. Zapytajcie Juventus,
który wpadł w euforię po pokonaniu Realu Madryt, a potem nie potrafił
przekonać w meczu z Aston Villą, marnując masę okazji. Trzeba jednak oddać
trenerowi Ferrarze, że dobrze przygotował zespół do sezonu.
ahahaha xd Nie czytajcie artykułów ze stron typy realmadryt.com o Włoskiej piłce bo mało obiektywizmu tam jest strasznie. Jakby ktoś nie wiedział to w tym fianle Juve mogło spokojnie 5/6-0 wygrać, sam Trezegeute czy Iaquinta po trzy setki zmarnowali, a w serii rzutów karnych w ostatniej kolejce Gigi obronił i niby miała być formalność bo strzelał Del Piero ten jednak chciał sie popisać i kopną leciutko w sam środek xD Ogólnie to fuks jakich mało z Aston Villą.
Serie A nudne ? kolejny banał :| Niektóre zespoły graja specyficzny futboll którego nie potrafią zagrać w żadnym innym kraju. Poza tym we Włoszech najlepiej gra sie... Włochom. Warto wspomnieć że Lippi zabierając ekipe na wygrany Mundial w Niemczech wziął 100% piłkarzy z rodzimej ligi.. To świadczy tylko o sile ligi oraz o tym że Włosi rzadko robią karierę za granicą i najlepiej gram im sie na wysokim poziomie u siebie więc nie ma takiego parcia na sprowadzanie gwiazd z zagranicy..

travism 190

travism

Forum VIP
Inter faworytem do zdobycia scudetto

Podobnie jak w poprzednim sezonie i tym razem w opinii bukmacherów głównym faworytem do zdobycia scudetto będzie Inter Mediolan. Na jednym euro postawionym na podopiecznych Jose Mourinho można zarobić 1,90. Mniejsze szanse przyznaje się Juventusowi Turyn (kurs: 3,25) oraz Milanowi (3,50).

Serie A 2009/2010 - Triumfator (wg Bwin):

Inter 1.90

Juventus 3.25

Milan 3.50

Roma 19.00

Fiorentina 41.00

Napoli 70.00

Genoa 90.00

Juventus już nikogo nie pozyska

Urugwajczyk Martin Caceres jest ostatnim zawodnikiem, który tego lata zasilił szeregi Juventusu Turyn. Bianconeri zakończyli kampanię transferową. Teraz skupią się na sprzedaży niektórych piłkarzy.

- Pozyskując Urugwajczyka zakończyliśmy wzmacnianie zespołu. Oddaliśmy do dyspozycji naszego trenera jakościowego obrońcę, który mimo młodego wieku już posiada odpowiednie doświadczenie na arenie międzynarodowej - wyjaśnił dyrektor sportowy Juventusu, Alessio Secco.

Caceres trafił do Turynu na zasadzie rocznego wypożyczenia z opcją pierwokupu. Wcześniej szeregi Bianconeri zasilili: Fabio Cannavaro, Diego i Felipe Melo.​

sportowefakty.pl

mr.fantastic 0

mr.fantastic

Użytkownik
Real
Przyszłość Wesleya Sneijdera maluje się na czarno-niebiesko. Dzisiejsze wydanie Corriere dello Sport informuje, iż Jose Mourinho poprosił prezesa Interu, Massimo Morattiego o sprowadzenie holenderskiego pomocnika. Zdaniem redakcji dziennika, ostateczny głos w sprawie transferu należy do piłkarza Realu Madryt.

Po porażce z Lazio w finale Superpucharu Włoch, portugalski szkoleniowiec ekipy z Mediolanu zaczął rozglądać się za wzmocnieniem zespołu, które uzupełniłoby lukę na środku pomocy. Według włoskiej gazety, wybór Mou padł na Holendra.

Operacja nie będzie jednak taka łatwa do przeprowadzenia, przynajmniej na warunkach proponowanych przez Włochów. Tak jak w przypadku Huntelaara i Negredo, Real Madryt chce zarobić na transferze, jednak tym razem dyrekcja sportowa Królewskich pragnie zatrzymać opcję pierwokupu zawodnika. Z kolei Inter, mając na uwadze żądania Los Blancos, nie chce wydawać dużych pieniędzy na taki transfer, więc proponuje wypożyczenie Holendra na następny sezon, gdyż w Madrycie prawdopodobnie nie otrzyma zbyt wiele szans na grę.

Real Madryt zdecydował, iż sprzeda Álvaro Negredo Romie, informuje włoski dziennik sportowy Corriere dello Sport.

Zgodnie z doniesieniami rzymskiej gazety, madrycki klub jest gotowy odstąpić rzymianom swojego napastnika za 12 milionów euro, zachowując jednak prawo wykupienia piłkarza za tę samą kwotę.

Florentino ma na stole również inne propozycję zakupu Negredo, między innymi z Villarrealu, Sevilli i Tottenhamu.

Według Corriere dello Sport, operacja zależy od tego, czy Real Madryt sprzeda któregoś z holenderskich piłkarzy - Sneijdera, Van der Vaarta bądź Drenthe. Włoscy dziennikarz określają Álvaro jako &quot;rewelację napadu w ostatnich dwóch sezonach ligi hiszpańskiej.&quot;

/MadAngel Posty przeniosłem do tematu odnośnie dyskusji o serie A, gdyż w teamcie o transferach chciałbym żeby pojawiały sie potwierdzone informacje, bo takich dywagacji gdzie kto może przejść to zawsze mamy mnóstwo ;]

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Pavel Nedved wraca do piłki.
W jednym z wywiadów czeski pomocnik przyznał, że nie wyobraża sobie życia bez futbolu. &quot;Potrzebowałem odpoczynku. Po tych dwóch miesiącach jestem jednak przerażony perspektywą życia bez piłki nożnej&quot; - przyznał wprost.
Czym w przyszłym sezonie będzie zajmował się były zawodnik Starej Damy? Czy możliwy jest jego powrót do Turynu w kierowniczej roli? &quot;Trenuje obecnie z amatorską drużyną FK Skalna, z mojej rodzinnej miejscowości w Czechach. Po prostu nie mogę przestać myśleć o piłce. Ciro Ferrara chciałby, żebym wrócił. Powiedział mi, że czeka na mnie w Vinovo 20 sierpnia. Ja i moja rodzina chcielibyśmy jednak poznać życie w Stanach Zjednoczonych. Ofert z tamtejszej MLS nie brakuje&quot;.
Po zakończeniu przygody z Juventusem Nedved w wieku 37-lat nie wyklucza nawet... powrotu do reprezentacji Czech. &quot;Dzwonił do mnie selekcjoner Ivan Hasek i obiecałem mu, że rozważę powrót. Najpierw muszę jednak zacząć gdzieś grać&quot; - powiedział Czech.

simons 646

simons

Forum VIP
ranieri
Swierza wiadomosc z przed godzinki :p
RANIERI trenerem ROMY !
Dzisiaj kolo godziny 12:00 do dymisji podal się dotychczasowy trener Luciano Spalletti. Najwyrazniej nie zadowolily go transfery, jak i nie mial juz za dobrych stosunkow z druzyna. Trenerem Romy zostal ex Juve, Ranieri,ktory to przerwal swoje wakacje by udac sie do Rzymu.
Spalletti przekazuje Ranieremu drużyne z zerowym kontem w lidze po 2 kolejkach.

Ogolem sytuacja Romy nieciekawa - brak wzmocnien praktycznie, sprzedali cennych pilkarzy, zmiana trenera IMO na gorsze ... ciezki sezon ...

simons 646

simons

Forum VIP
Tak dzisiaj wczodze sobie na betsafe, patrze i sa zdarzenia na sezon.
Przegladam z ciekawosci i wydaje mi sie, jest pare, powiedzialbym nawet paradoksalnych kursow:
Inter - Juve 1,45 - 2,55
Pomijajac fakt ze w obecnej chwili Inter ma -2 pkt do Juve, to szanse wydaja mi sie 50-50 no moze 55-45 ... taki kurs, no nie wiem skad wzieli, ale jest conajmniej zachecajacy. Juve w zeszlymsezonie bardzo wysoko zaszla, teraz sie sporo wzmocnila co widac ... 3-1 z Roma na wyjezdzie to jeden z dowdow ... moze i Roma jest w dolku, ale z druzyna ze stolicy ciezko wygrac 2 bramkami na ich boisku.
Genoa - Sampdoria 1,45 - 2,55
Tu o ile maja obie druzyny komplet punktow ... to nie trudno przypomniec sobie co robila Sampa w zeszlym sezonie z Pazzinim. Teraz go maja od 1 kolejki co owocuje wynikami. Cassano w formie, bramkarz (ile sie nie myle) Castellazzi tez niezle se radzi ... Nie widze powodu zeby dawac taka przewage Genoa, ktorzy maja inny sklad niz w zeszlym sezonie i do konca nie wiadomo sie czego spodziewac, bo poki co idzie calkiem niezle
Chievo - Bologna 2,10 - 1,65
Bologna coprawda 2 remisy, ale to na ogol druzyna ktora uwielbia remisow i zaskakiwac kiedy najmniej sie czlowiek tego spodziewa jak Siena. Nic wielkiego nie pokazali. Chievo z kolei 2 porazki, ale w jakim stylu z Juve mogli zremisowac a z Lazio spokojnie wygrac spotkanie. mamy dopiero 2 kolejki, a oni sa w b. dobrej formie tylko nie ma wynikow, mysle zaowocuje w pozniejszej czesci serie A.
Akurat starsznie mnie dziwia te kursy wszystkie powyzej 2.00, a ja w tych pojedynkach dalbym wiekszosc 1.95 - 1.95 . Nie gram zdarzen dlugoterminowych, chociaz jakby byla opcja polaczenia (zagrania dubla itp) to moze sie skusze na jakies AKO 10 ...

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Z tych typów najbardziej podoba mi sie Sampdoria, jeżeli nie będą męczyć ich kontuzje spore szanse na wysokie miejsce mają. Genua moim zdaniem nie da rady grać na wysokim poziomi cały sezon, pamiętamy jak było w tamtym sezonie z Napoli do połowy szli ostro a potem kaszanka :p Będa im sie przytrafiać słabsze mecze i ogólnie myślę że będą za Sampdorią na koniec ????
Co do Interu to kurs faktycznie trochę niskawy ale nawet mi zaimponowali meczem z Milanem :pP Już nie ma gry na Zlatana który to jakoś tam wepchnie do bramki. Teraz zagrają z wielką Barca w LM i myślę że na lajcie ich pojadą co potwierdzi ich siły na ten sezon. O Juve pisze dużo więc nie będe znowu marudził ???? Jeśli kontuzje beda omijać kluczowych piłkarzy szanse daje 50/50.
Ostatnia para to wszystko sie może zdarzyć ???? Też nie lubie takich długoterminowych grać :p

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Przy okazji zakończenia mercato znalazłem ciekawe informacje odnośnie pensji jakie Włoskie kluby zapłacą w tym sezonie, a będzie to 800 milionów euro, o 32 miliony więcej niż w ubiegłym roku. Największy wzrost zaliczyło Napoli, a jedynie Milanowi udało sie obniżyć koszta.
Po odejściu najwięcej zarabiających Zlatana i Kaki po raz pierwszy w historii najwięcej zarobi... trener :p Kontrakt Jose Mourinho z Interem opiewa na kwotę 10 milionów euro. Z piłkarzy w czołówce są Ronaldinho (7,5mln) Vieira, Buffon (obaj 5,5mln) Totti (5,4mln) i Pirlo (5mln)

Wydatki na pensję klubów Serie A:

1. Inter - 150 milionów euro
2. Milan - 125,5 miliona euro
3. Juventus - 115 miliona euro
4. Roma - 69,7 miliona euro
5. Fiorentina - 40 milionów euro
6. Genoa - 38 milionów euro
7. Napoli - 37 miliona euro
8. Lazio - 32,9 miliona euro
9. Palermo - 30 milionów euro
10. Parma - 26 milionów euro
11. Sampdoria - 24 miliony euro
12. Bologna, Bari - 20 milinów euro
14. Cagliari - 19 milionów euro
15. Udinese - 18 milionów euro
16. Siena, Catania - 17,5 miliona euro
18. Livorno - 14,3 miliona euro
19. Atalanta, Chievo - 13 milionów euro

Baqu 1,4M

Baqu

Forum VIP
@MadAngel - zapomniałeś o czarnej perle, który zarabia więcej niż Mourinho - dokładnie 10,5 mln

:jezora:​

/MadAngel Faktycznie Eto kasuje Inter co sezon na 9,5mln :p

V 0

valdez

Użytkownik
Mourinho dostaje 11 mln euro, Eto&#39;o 10,5 mln euro. A oto jedenastka najlepiej zarabiających:

Buffon (Juve, 5,5 mln) - Maicon (Inter, 4,5 mln), Nesta (Milan, 4 mln), Lucio (Inter, 4,5 mln), Chivu (Inter, 3,5 mln) - Vieira (Inter, 5,5 mln), Pirlo (Milan, 5 mln), Sneijder (Inter, 4 mln), Ronaldinho (Milan, 7,5 mln)- Eto&#39;o (Inter, 10,5 mln), Totti (Roma, 5,5).

Jeśli chodzi o inne ciekawostki tego typu, to rachunek za usługi trenerskie jest w Interze większy niż u pozostałych 19 zespołów Serie A razem wziętych. Nerazzurri nadal płacą pensje także byłem szkoleniowcowi Interu – Roberto Manciniemu. Łącznie z zarobkami Mourinho, Inter, co sezon przeznacza na wynagrodzenia dla trenerów 17,5 miliona €. Pozostałe 19 drużyn Serie A przeznacza na ten cel 15,7 miliona €...wspólnie.

Jeszcze mam inne dane dotyczące płac w porównaniu do poprzedniego sezonu. Ponoć wydatki wzrosły o ok. 73 miliona €.

Za to Federico Marchetti powołany ostatnio do reprezentacji dostaje za sezon ... 150 tysięcy €. Jak na piłkarza to mało, jednak ja nie pogardziłbym takimi zarobkami.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Warte odnotowania ???? Roberto Donadoni został zwolniony z funkcji trenera piłkarzy Napoli ( pracował w Neapolu od marca). Zastąpi go były szkoleniowiec Sampdorii Genua Walter Mazzar.
Powodem dymisji Donadoniego były słabe wyniki. Napoli przegrało w niedzielę z AS Roma 1:2 i po siedmiu kolejkach ligowych ma na koncie tylko siedem punktów.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Christian Vieri zakończył karierę

Znany włoski piłkarz Christian Vieri zakończył karierę. Od kwietnia, gdy za porozumieniem stron rozwiązał kontrakt z Atalantą Bergamo, pozostawał bez pracy. W lipcu nie doszedł do skutku jego transfer do angielskiego Blackburn.

Popularny Bobo w swojej bogatej karierze występował w najlepszych włoskich klubach: Juventusie Turyn, AC Milan, Interze Mediolan, a także m.in. w Atletico Madryt, w barwach którego zdobył w sezonie 1997/1998 tytuł króla strzelców hiszpańskiej ekstraklasy (24 gole). Najdłużej był związany z Interem, dla którego w ciągu sześciu lat strzelił 121 bramek.

W reprezentacji Włoch wystąpił 49 razy w latach 1997-2005. Zdobył 23 gole. :spokodfhgfh:
????

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
David Beckham będzie od stycznia ponownie grać w AC Milan - poinformował włoski klub, który w poniedziałek porozumiał się z Los Angeles Galaxy co do zasad kolejnego wypożyczenia piłkarza.
34-letni Beckham występował już w Milanie od stycznia do czerwca i w 18 meczach strzelił dwa gole. Powrót do Serie A ma mu pozwolić utrzymać formę, aby walczyć o miejsce w reprezentacji Anglii na przyszłoroczny mundial w RPA.

Do góry Bottom