Jeśli chodzi o kasę to Juve biedy nie trzepie Przy okazji dzisiejszego pojedynku z Interem znalazłem ciekawe informacje że łączny dochód obu drużyn stanowi 1/3 dochodów Seria A ???? Obie drużyn sa w 10 najbogatszych na świecie, a jeśli chodzi o Juve to w tamtym sezonie zarobili oni na prawach do transmisji 124 miliony euro + kolejne 41 milionów, jakie Juventus otrzymał od sponsora i z reklam. Również firma New Holland ( Bizon ???? ) płaci corocznie 11 milionów euro co jest jednym z dziesięciu najbardziej wartościowych kontraktów sponsorskich w Europie. A to że zarząd nie jest skłonny do wydawania pieniędzy to inna sprawa
Nie wiem jak jak jest w innych krajach ale w Polsce ( trochę nieładnie ) ale przyjęło sie że Lazio to faszystkowski klub. Ma to oczywiście swoje przyczyny. Jak ktoś interesuje sie piłka we Włoszech i historią na pewno wie jakie emocja budziły zawsze mecze Livorno - Lazio. Jedni nazwijmy to z poglądami komunistycznymi, drudzy skrajnie prawicowii.. Do historii przeszedł gest Pandeva który po strzeleniu bramki pozdrowił kibiców "gestem Musoliniego" parę lat temu. Było to oczywiście woda na młyn dla kibiców, prasy, klub i piłkarz chyba zostali jakoś ukarani ale faszystowskie powiązania utarły sie z zespołem Lazio. Podobnie jak w Polsce utarło sie że Wisła Krk to policyjny klub ????
/Edit oczywiście Di Canio nie Pandev moja pomyłka ????
Nie wiem jak jak jest w innych krajach ale w Polsce ( trochę nieładnie ) ale przyjęło sie że Lazio to faszystkowski klub. Ma to oczywiście swoje przyczyny. Jak ktoś interesuje sie piłka we Włoszech i historią na pewno wie jakie emocja budziły zawsze mecze Livorno - Lazio. Jedni nazwijmy to z poglądami komunistycznymi, drudzy skrajnie prawicowii.. Do historii przeszedł gest Pandeva który po strzeleniu bramki pozdrowił kibiców "gestem Musoliniego" parę lat temu. Było to oczywiście woda na młyn dla kibiców, prasy, klub i piłkarz chyba zostali jakoś ukarani ale faszystowskie powiązania utarły sie z zespołem Lazio. Podobnie jak w Polsce utarło sie że Wisła Krk to policyjny klub ????
/Edit oczywiście Di Canio nie Pandev moja pomyłka ????