Nie da się zaprzeczyć, że United zrobiło świetne transfery w tym sezonie. Pojawia się pytanie czy wszystko będzie grało i hulało. Moim zdaniem tak, gdyż LvG ma łeb jak sklep i niesamowicie wzmocnił to co kulało najbardziej - środek pola. Ucierpi na tym bardzo Fellaini, który klarował się na jeden z pewniejszych punktów drużyny. Di Maria natomiast nie powinien odchodzić do PSG. Dlaczego?
Roo
Depay Mata Di Maria
Shwein Shnederlein
Shaw Jones Smalling Darmian/Otamendi
Taka jedenastka wygląda prze mocno. Taka jedenastka wygląda prze mocno. Do tego na ławce Young, Felek, Blind, Rojo - teraz brakuje tylko drugiego napadziora.
Druga drużyna, która zrobiła na mnie wrażenie to Liverpool. Mówcie co chcecie ale transfer Milnera to świetny ruch. Wszystko wskazuje na to, że uda im się pozyskać Benteke co w kwestii ich posuchy napadziorów jest ruchem kapitalnym - kto wie a może i Ings pokaże się z dobrej strony. Nie zapominajcie o ich wschodzących gwiazdach czyli Coutinhio, Can i Henderson, który w moim mniemaniu będzie drugim Gerrardem. Może nie jest to pakieta czołowych graczy świata ale na pewno ma ogromny potencjał a Rodgers nie jest głupi. Coś z tym zrobi. Tym bardziej, że to jego sezon prawdy. Ponad to propsuję sprzedaż Sterlinga. Niech gnojek idzie do City i nie psuje atmosfery w klubie. Mimo, że to talent to jest mega overrated i Liverpool rozbił bank inkasując za niego 50 melonów od szejków.
Kto mistrzem? Ciężko powiedzieć. Niewątpliwe nadchodzący sezon będzie jeszcze ciekawszy niż poprzedni. Na poważnie do gry dołącza United oraz Liverpool. City, jak to City. Chelsea wiadomo dlaczego rozważam. Niemniej jednak jako kibic i jako osoba zajmująca się bukmacherką obstawiam na Arsenal. Dlaczego? Już od dwóch sezonów są coraz bliżej swojego celu, Najpierw przyszedł Ozil i Ramsey miał sezon życia - okupowali lidera przez większość sezonu by pod koniec z niego spaść... głównie przez kontuzje. Później przyszedł Sanchez ale pierwsza połowa sezonu była kompletnie w dupę. Gdyby nie wonder Coquelin oraz Bellerin, kontuzje dosłownie zjadłyby sezon kanonierów. Wenger miał straszny problem z ustabilizowaniem formacji i od przerwy świątecznej widzieliśmy ich optymalną XI. Pojawia się pytanie czy w tym przypadku też kontuzje zjedzą drużynę!? Oby nie. Teraz w przypadku kanonierów największym problemem jest znalezienie porządnego napadziora i środkowego obrońcy. W kwestii szpicy Walcott nie jest głupim pomysłem, Welbeck na zmianie no i Giroud, który w jednym meczu błyszczy a w drugim masz ochotę go wygwizdać. Co do środkowego obrońcy to dużo zależy od dyspozycji Gabriela. Jeśli się sprawdzi to można powiedzieć, że na spółkę z Chambersem mogą zastapić Niemca. Tu decyzje podejmie trener. Niemniej jednak
Nowy napad/Giroud/Walcott
Sanchez ||| Ozil/Cazorla ||| Walcott/Ox/Wilshere
Coquelin/Flamini/Bielik ???? ? ||| Ramsey/Wilshere
Monreal/Gibbs ||| Koscielny/Chambers ||| Gabriel/Chambers|| Bellerin/Debuchy
Dla mnie wyglada to super mocno. Nie można zapomnieć o Cechu, który zapewni pewien spokój obrońcom a nasz rodak wiele się od niego nauczy. Same profity. Jeśli chodzi o potencjalne transfery kanonierów to najchetniej zobaczyłbym Lacazette. Szkoda, że Shnederlein i Kondogbia zniknęli z zasięgu a o Carvalho mówi się, że jest za wolny i leniwy. Nie wiem szczerze powiedziawszy. Dużo mówi się o Benzemie ale dla mnie ten człowiek obok Balotellego jest największym kłamcą świata. Na razie nie ma co prorokować i poczekać do końca okienka ale kurs @5.50 na kanonierów na pewno do pobrania bo obok United u nich motywacja jest największa na tytuł przy czym Londyńczycy są o mile do przodu w kwestii stabilizacji składu.
Jeśli będę miał czas i chęci to zapraszam do tematu typów długoterminowych po dłuższy, szerszy i rzetelny wywód na temat arsenalu w nadchodzącym sezonie i w sezonach wspomnianych wyżej.