Oby plotki o przyjściu Martiala się nie potwierdziły, bo to jest trochę lepszy Welbeck. Lacazette to w ogóle inna liga napastnika, typowy lis pola karnego i co najważniejsze, jest skuteczny. Welbeck to kołek bez wykończenia i w Arsenalu w ostatnim czasie za dużo było takich "napastników". Gracz Lyonu powinien mieć staty co najmniej tak dobre jak Alexis Sanchez, jeśli oczywiście będzie miał kto mu te piłki dogrywać.http://transfery.info/102682,potwierdzone-lacazette-w-arsenalu-nawet-juz-jutro-lub-pojutrze
Wenger w końcu się ogarnął i rusza z ofensywą na rynek transferowy. Lacazette to fantastyczny target dla Arsenalu bo to taki lepszy Welbeck a Ci co śledzili końcówkę sezonu na pewno zauważyli pozytywny wpływ jego powrotu po kontuzji.
Podobne doniesienia słyszy się o Mahrezie. Mimo, że miał zdecydowanie słabszy sezon to wciąż uważam to za świetny transfer. Kanonierom brakowało kogoś na prawe skrzydło. Ramsey zawsze narzekał jak był tam posyłany a Walcott to Walcott.
Dodać do tego transfer Kolasinaca i już mamy całkiem udane okienko w wykonaniu Londyńczyków. Jeśli uda się zatrzymać Sancheza i Ozila to będzie na prawdę ładny skład. Jedyna dziura jaką widzę z takiej perspektywy to jednak jakiś środkowy pomocnik. Coq obniżył loty a Elneny to nie jest materiał na pierwszy skład. Xhaka jest chimeryczny a z Cazorla nie wiadomo jak po tak długiej przerwie. Co sądzicie?
I bardzo dobrze. Myślę, że to lepsze rozwiązanie dla obu stron. Z perspektywy United - Lukaku jest sprawdzony na angielskich boiskach, kosztuje tyle samo(ponoć Real krzyczał 80 za Moratę) no i przede wszystkim jest lepszy. Morata miał swoje momenty jednak to, że nie mógł odnaleźć miejsca w żadnym z klubów jednak o czymś świadczy. Najbardziej pamiętam to jak nieporadny był we Francji a przecież za plecami miał największa śmietankę pomagierów. Oczywiście Hiszpania grała słąbo ale c`mon. U nas też nie grała niczego szczególnego tylko Iniesta wygrał im to Euro. Z perspektywy Lukaku - coś nowego. W Londynie już był a skoro wraca pod skrzydła Mou tzn. że historie pismaków były bujdami.Manchester United have agreed a fee in the region of ÂŁ75m for Everton striker Romelu Lukaku.
Czyli saga z Moratą zakończona
Welbs miał swoje momenty i takim strasznym kołkiem to bym go nie nazwał niemniej jednak kontuzje i grzanie ławy sprawiło, że obniżył loty. Jednosezonowości Mahreza nie chcę komentować. Z jednej strony przy potencjalnym transferze chciałbym, żeby to wypaliło. Z drugiej nie chce mi się wierzyć, żeby najpierw był takim kozakiem a później grał padakę. Coś tam musiało nie banglać jak z Hazardem w poprzednim sezonie. Cazorlę bardzo szanuję i widzę w nim wartość dodaną chociażby w postaci doświadczonego człowieka na treningach i fajnej mądrej osoby(tak mi się wydaje). Potencjał progressowy Xhaki to temat na inną okazję. On nawet nie jest blisko swojego najlepszego wieku. Wszyscy patrzą przez pryzmat takiego wonderboya jak Messi, Ronaldo czy Kante ale niektórzy po prostu potrzebują czasu. Obserwując ostatnie miesiące i relacje dziennikarskie jestem mocno przekonany, że Ozil zostanie. Sanchez też choć w tym przypadku akurat nie wiem czy przypadkiem nie żyję w świecie marzeń gdzie Chilijczyk po prostu negocjuje umowę w podstępny sposób. Niemniej jednak wydawało mi się, że na Emirates był szczęśliwy. Na miejscu Wengera bym go nie sprzedawał i zaryzykował free transfer w przyszłym sezonie. Bo powiedzmy sobie szczerze. Jeśli Sanchez miałby podpisać teraz kontrakt to wiązałoby się to z obietnicami typu będziemy zajebiści, zrobimy kozackie transfery. Cóż - chyba lepiej powoływać się na fakty. Lacazette dopięty i dobrze. Nie sądze by tu coś do gadania miały doniesienia o zainteresowaniu ze strony Atletico. Arsenal od dawna starał się o francuza a dlaczego został w Lyonie ten ostatni sezon można wyczytać w internetach.Oby plotki o przyjściu Martiala się nie potwierdziły, bo to jest trochę lepszy Welbeck. Lacazette to w ogóle inna liga napastnika, typowy lis pola karnego i co najważniejsze, jest skuteczny. Welbeck to kołek bez wykończenia i w Arsenalu w ostatnim czasie za dużo było takich "napastników". Gracz Lyonu powinien mieć staty co najmniej tak dobre jak Alexis Sanchez, jeśli oczywiście będzie miał kto mu te piłki dogrywać.
Mahrez to moim zdaniem gracz jednego sezonu, tak jak Vardy. Jeśli Leicester zażąda znów 50-60 mln, to nie jest wart nawet połowy tej ceny, nie po takim sezonie.
Jeśli chodzi o środek pola, to chyba pora na przewietrzenie składu. Ja osobiście nie widzę już żadnego potencjału w Ramseyu i Cazorli, Xhaka pewnego poziomu nie przeskoczy i drugim Ozilem nie będzie. To jest bardziej taki gracz do środka pola niż do gry za napastnikami. Jeśli Mesut odejdzie, to może być problem z kreacją gry. Poza tym Szwajcar przez swój temperament lubi zbierać kartki, co tez jest problemem. Wenger ma kasę i jeśli nie będzie jej szkodował, jakby to były jego własne pieniądze, to może w końcu będziemy mieli jakieś owocne okienko transferowe, bo poprzedni sezon pokazał, że tym składem o mistrza nie powalczy, bo chyba FA Cup nie jest szczytem marzeń Francuza.
Takie staty, jak w mistrzowskim sezonie Leicester są już nie do powtórzenia. Ja myślę, że po prostu obrońcy w PL nauczyli się trochę jego gry. To jest facet, który wziął się znikąd i zachwycił cały świat, ale jego gra jest mocno charakterystyczna, a takie zwody na zamach robi chyba tylko on w całej lidze. Może tak być, że po prostu obrońcy lepiej go pilnują. Pamiętacie początki kariery Joaquina? Koleś wymiatał, był nie do zatrzymania, ale jego styl również był dość specyficzny i z czasem cała liga nauczyła się jego gry. Miał być gwiazdą na lata, a okazał się niespełnionym talentem. Może tu jest tak samo, może nie. Zobaczymy, jak sobie poradzi w lepszym klubie.Jednosezonowości Mahreza nie chcę komentować. Z jednej strony przy potencjalnym transferze chciałbym, żeby to wypaliło. Z drugiej nie chce mi się wierzyć, żeby najpierw był takim kozakiem a później grał padakę. Coś tam musiało nie banglać jak z Hazardem w poprzednim sezonie.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/transfery/alvaro-morata-oficjalnie-pilkarzem-chelsea/7qyrk5Alvaro Morata oficjalnie piłkarzem Chelsea
Real Madryt poinformował na oficjalnej stronie, że udało się dojść do porozumienia z Chelsea i Alvaro Morata przechodzi na Stamford Bridge. Zawodnik musi jeszcze przejść badania medyczne, ale tylko formalność i jego transfer do ekipy The Blues jest niezagrożony.
Dobre. ???? Te rezerwowy miał lepsze statystyki niż Benzema, mimo że grał znacznie mniej. Po prostu Zidanowi nie pasował stylem gry. Morata ma potencjał żeby być jednym z lepszych napastników na świecie więc świetny ruch Chelsea.Chelsea kupuje rezerwowego Realu ? którego nawet Benzema zesłał na ławke ? Chelsea prawdopodobnie sama wykreśliła się z walki o trofea w najbliższym sezonie.Morata przez ostatnie lata pokazał się jedynie w sezonie 14/15 w fazie pucharowej LM.Jeżeli Conte liczy na bramki od Moraty to należy rozpatrywać w kategorii marzeń.Moze an gorąco wyciągam troche daleko idące wnioski ale już jakoś w tej chwili nie widze Chelsea w walce na 38 kolejek o mistrza a w LM The Blues pozostaje liczyć na dobre losowanie o ile przejdą faze grupową