Milo sie dyskutuje panowie i rzeczowo.
Od lat typuje ligi angielskie, wlasciwie z tego zyje, sledze futbol angielski od jeszcze dluzej i jakas opinie mam na ten temat.
Odnosze wrazenie, ze rozgrywki Premiership sa sterowane odgornie, jeszcze zanim sezon sie zacznie to juz role z grubsza sa rozdzielone. Owszem czasem trafi sie jakies objawienie, ale to tylko zeby nastepny sezon faworyci jeszcze wiecej szrotu nakupili, agenci zarobili itp.
Kazdy klub mniej wiecej wie, ktore miejsce zajmie i nie wolno mu sie wychylic, czasem ktos wyskoczy ale potem jak na komende przegrywa pare meczow i do domu.
Wprost niemozliwe statystycznie jest, zeby Tottenham, dysponujacy od onajmniej kilku sezonow (Redknapp) wyrownanym skladem 20 na 20 sezonow zajmowal miejsce za Arsenalem? To jest niemozliwe
Slyszeliscie o St Totteringham Day? To jest dzien, w ktorym przesadzone jest, ze Tottenham zajmie miejsce za Arsenalem na koniec sezonu w lidze.
http://www.chiark.greenend.org.uk/~mikepitt/totteringham.html
Co roku kibice Arsenalu obchodza to swieto, bo co roku Arsenal zajmuje wyzsze miejsce niz Tottenham
Zgodnie z ta moja teoria Arsenal ma zagwarantowane miejsce w TOP 4, nawet jesli jakis glupi Tottenham odskoczy na 10 punktow to przegra tyle ile trzeba i karnie ustapi miejsce kanonierom w lidze mistrzow. Tak po prostu jest, mozna sie smiac albo i nie, ja mowie o faktach
Zgodnie z ta teoria Arsenal ma miejsce w TOP 4, na nic wiecej nie moze liczyc, miejsca sa rozdane przed sezonem, takze w interesie telewizji i ligi angielskiej lezy zeby Arsenal gral w Lidze Mistrzow, karmi swoich fanow zludzeniami od dwudziestu lat, teraz wyglada na to ze Conte wszystkich wybitnych trenerow znowu wyroluje i okaze sie najwiekszy z wielkich
Jesli Arsenal nie zainwestuje setek milionow, nie da zarobic agentom powiazanym z zawodnikami i oficjelami ligi, nikt im nie pozwoli byc mistrzem. I nie pozwala z powodu skapstwa
Tak ze fani Arsenalu z calym szacunkiem ale koolejny rok straconych zludzen, niech Arsene wyda 250 milionow choc raz na transfery to moze beda chcieli rozmawiac ci, od ktorych uklad tabeli na koniec zalezy.
Zalozymy sie?