Kolejny Zimbabwijczyk w Bytomiu?
Jak informuje "Sport" w kręgu zainteresowań Polonii Bytom znalazł się kolejny piłkarz z Zimbabwe, Ndabenkulu Ncube.
Ndabenkulu Ncube to 22-letni pomocnik występujący obecnie w I-ligowym Podbeskidziu Bielsko-Biała.
- Decyzja należy do samego zawodnika i jego menedżera - utrzymywał wczoraj wiceprezes Polonii Wojciech Rudnicki, potwierdzając złożenie oferty przez Polonię.
Równolegle o Ncube zabiega jednak Jagiellonia Białystok i być może tam rosły snajper spróbuje swej szansy.
Dong Legii nie zbawił. Odchodzi
Chiński napastnik Dong Fangzhuo odchodzi z Legii - poinformował za pośrednictwem Legia.com wiceprezes klubu, Leszek, Miklas.Legia nie skorzystała z opcji przedłużenia umowy. Przygoda Chińczyka z warszawską drużyną trwała pół roku.
Dong Fangzhuo podpisał kontrakt z Legią 23 lutego. Wcześniej przez miesiąc był testowany podczas obozów w Hiszpanii i na Cyprze. W pierwszej drużynie Legii rozegrał cztery mecze. Przed rozpoczęciem letniego okresu przygotowawczego Maciej Skorża zapowiedział, że decyzję w sprawie przyszłości Chińczyka podejmie po zgrupowaniach w Grodzisku Wielkopolskim oraz we Francji. Ostatecznie były zawodnik Manchesteru United nie przekonał do siebie naszego nowego szkoleniowca.
Cracovia pozyska obrońcę
Obronę Cracovii ma wzmocnić 21-letni słowacki obrońca Marian Jarabica, grający w zespole czeskiej
ekstraklasy SK Dynamo České Budějovice - czytamy w dzisiejszym "Dzienniku Polskim".
Od dłuższego czasu "Pasy" szukają wzmocnień w obronie. Kandydatów było trzech - także Czech Štěpán Kučera, Serb Marko Jovanović, wybór padł ostatecznie na Jarabicę. Słowacki obrońca był wczoraj w Krakowie na rozmowach z szefami Cracovii. - Do uzgodnienia pozostały już tylko szczegóły. Jestem przekonany, że od środy będę już ćwiczył w Krakowie, mam nadzieję wywalczyć miejsce w podstawowym składzie - powiedział Jarabica.
Jarabica urodził się w Čadcy na Słowacji, debiutował jako 17-latek w Dukli Bańska Bystrzyca, teraz występuje w Czechach, w Dynamie České Budějovice. - Jestem dobrze przygotowany do sezonu, u nas liga już gra, zagrałem w trzech spotkaniach, w dwóch w pełnym wymiarze czasu. Po dwóch remisach pokonaliśmy rywala Lecha w Lidze Mistrzów Spartę Praga 1-0. Cieszyłem się tym bardziej że to ja zdobyłem zwycięskiego gola. Dostałem podanie po stałym fragmencie gry, mocno uderzyłem z 11 merów.
- Kluby już są dogadane odnośnie jego transferu - mówi jego menedżer Emil Kovarovič. Jarabica jest reprezentantem Słowacji do lat 21. Ma świetne warunki fizyczne: 193 cm wzrostu, waży 84 kg.
wszystko za:
NaszaLiga.pl