>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Od nowego sezonu każdy z ligowych meczów realizowany będzie przy wykorzystaniu minimum 13 kamer (do tej pory 12), w tym 3 kamery super slomo (dwufazowe). We wrześniu wprowadzone zostaną 2 dodatkowe mini kamery umieszczane w bramkach. Na wybranych wydarzeniach ekipa realizacyjne będzie zaopatrzona w kolejną, bardziej zaawansowaną kamerę super slomo (trzyfazową). W sumie będzie to więc 16 kamer, czyli najwięcej jeśli chodzi o transmisje piłkarskie w naszym kraju. Dodatkowo, CANAL+ planuje przeprowadzenie pionierskiej jak na polskie warunki relacji z hitu rundy jesiennej. Stacja uruchomi 2 kolejne, specjalistyczne kamery: super high motion i tzw. spider cam (ruchoma kamera zawieszona nad boiskiem). Umożliwi to realizację widowiska sportowego na poziomie dotychczas w Polsce niespotykanym.

K 0

krycha1101

Użytkownik
Wygraną z Lechem żółto-czerwoni okupili trzema kontuzjami, dwie z nich okazały się na tyle poważne, że do Salonik na pewno nie polecą Thiago Cionek (na zdjęciu) i Krzysztof Hus. Poważniejszego urazu nabawił się Brazylijczyk, który skręcił staw skokowy i na boisko wróci być może za około trzy tygodnie. Z kolei debiutujący w naszym zespole na lewej obronie 20-letni Hus doznał urazu stawu kolanowego, jednak w jego przypadku będzie to krótszy odpoczynek od piłki.
Wiem, że to raczej nie ten temat ale czy z Przeglądem Sportowym był już Skarb Kibica ekstraklasy?

_teo 1

_teo

Użytkownik
Mirko Ivanovski w Arce!

Przewodniczący Rady Nadzorczej Arki Gdynia Witold Nowak poinformował, że zostały ustalone warunki kontraktu z testowanym ostatnio zawodnikiem z Macedonii Mirko Ivanovskim. Będzie to transfer odpłatny definitywny. Kontrakt zostanie podpisany do 30.06.2012.

Urodzony 31.10.1989 w Macedonii napastnik był ostatnio wypożyczony z klubu Makedonija Skopje do Slavii Praga, w której rozegrał 10 spotkań i zdobył 3 bramki. W klubie ze Skopje od 2008 roku rozegrał 28 meczy, w których zdobył 5 bramek. Jest reprezentantem swojego kraju do lat 21.

źródło: arka.gdynia.pl​

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Łotysz Artjoms Rudnevs w środę zostanie nowym piłkarzem Lecha Poznań - poinformował poznański klub na oficjalnej stronie internetowej. Po żmudnych negocjacjach klub Rudnevsa - TE Zalaegerszeg i Lech osiągnęły porozumienie co do warunków transferu.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Kaźmierczak i Gikiewicz piłkarzami Śląska
We wtorek Śląsk Wrocław podpisał kontrakty z Przemysławem Kaźmierczakiem oraz Łukaszem Gikiewiczem.

Gikiewicz i Kaźmierczak podpisali dwuletnie kontrakty z opcją przedłużenia o kolejny rok.

sportowefakty.pl

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Kolejny Zimbabwijczyk w Bytomiu?
Jak informuje &quot;Sport&quot; w kręgu zainteresowań Polonii Bytom znalazł się kolejny piłkarz z Zimbabwe, Ndabenkulu Ncube.

Ndabenkulu Ncube to 22-letni pomocnik występujący obecnie w I-ligowym Podbeskidziu Bielsko-Biała.
- Decyzja należy do samego zawodnika i jego menedżera - utrzymywał wczoraj wiceprezes Polonii Wojciech Rudnicki, potwierdzając złożenie oferty przez Polonię.
Równolegle o Ncube zabiega jednak Jagiellonia Białystok i być może tam rosły snajper spróbuje swej szansy.

Dong Legii nie zbawił. Odchodzi

Chiński napastnik Dong Fangzhuo odchodzi z Legii - poinformował za pośrednictwem Legia.com wiceprezes klubu, Leszek, Miklas.Legia nie skorzystała z opcji przedłużenia umowy. Przygoda Chińczyka z warszawską drużyną trwała pół roku.

Dong Fangzhuo podpisał kontrakt z Legią 23 lutego. Wcześniej przez miesiąc był testowany podczas obozów w Hiszpanii i na Cyprze. W pierwszej drużynie Legii rozegrał cztery mecze. Przed rozpoczęciem letniego okresu przygotowawczego Maciej Skorża zapowiedział, że decyzję w sprawie przyszłości Chińczyka podejmie po zgrupowaniach w Grodzisku Wielkopolskim oraz we Francji. Ostatecznie były zawodnik Manchesteru United nie przekonał do siebie naszego nowego szkoleniowca.

Cracovia pozyska obrońcę
Obronę Cracovii ma wzmocnić 21-letni słowacki obrońca Marian Jarabica, grający w zespole czeskiej ekstraklasy SK Dynamo České Budějovice - czytamy w dzisiejszym &quot;Dzienniku Polskim&quot;.
Od dłuższego czasu &quot;Pasy&quot; szukają wzmocnień w obronie. Kandydatów było trzech - także Czech Štěpán Kučera, Serb Marko Jovanović, wybór padł ostatecznie na Jarabicę. Słowacki obrońca był wczoraj w Krakowie na rozmowach z szefami Cracovii. - Do uzgodnienia pozostały już tylko szczegóły. Jestem przekonany, że od środy będę już ćwiczył w Krakowie, mam nadzieję wywalczyć miejsce w podstawowym składzie - powiedział Jarabica.
Jarabica urodził się w Čadcy na Słowacji, debiutował jako 17-latek w Dukli Bańska Bystrzyca, teraz występuje w Czechach, w Dynamie České Budějovice. - Jestem dobrze przygotowany do sezonu, u nas liga już gra, zagrałem w trzech spotkaniach, w dwóch w pełnym wymiarze czasu. Po dwóch remisach pokonaliśmy rywala Lecha w Lidze Mistrzów Spartę Praga 1-0. Cieszyłem się tym bardziej że to ja zdobyłem zwycięskiego gola. Dostałem podanie po stałym fragmencie gry, mocno uderzyłem z 11 merów.
- Kluby już są dogadane odnośnie jego transferu - mówi jego menedżer Emil Kovarovič. Jarabica jest reprezentantem Słowacji do lat 21. Ma świetne warunki fizyczne: 193 cm wzrostu, waży 84 kg.

wszystko za:
NaszaLiga.pl​

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Serb Dusan Dokic został w czwartek nowym piłkarzem KGHM Zagłębia Lubin. Napastnik związał się z klubem dwuletnim kontraktem.

Jak poinformował rzecznik prasowy Zagłębia Wacław Wachnik, piłkarz przyjechał do Lubina w środę wieczorem, a w czwartek przeszedł testy medyczne i podpisał kontrakt.
W swojej karierze Dokic występował m.in. w Crvenej Zvezdie Belgrad, belgijskim Club Brugge, a ostatnio w chińskim zespole Chongqing Lifan. - Mogę obiecać, że na boisku na pewno zostawię serce. Czuję, że jest to miejsce, w którym mogę się odbudować - powiedział nowy zawodnik Zagłębia.
..........................................................................................................
Słowacki obrońca Marian Jarabica został nowym piłkarzem Cracovii. Z krakowskim klubem podpisał czteroletni kontrakt.
Mierzący 193 cm wzrostu (ważący 83 kg) stoper w &quot;Pasach&quot; będzie grał z nr 4 na koszulce.
Jarabica ur. się 27.4.1989 r. w miejscowości Cadca. Ostatnio występował w Dynamie Ceske Budejovice. Jest też graczem młodzieżowej reprezentacji Słowacji.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Henryk Kasperczak nie jest już trenerem Wisły - informuje &quot;wisla.krakow.pl&quot;. Biorąc odpowiedzialność za wynik dwumeczu z Qarabağem Ağdam szkoleniowiec podał się do dymisji. Zarząd Wisły zaakceptował dymisję trenera.

Do najbliższego meczu ligowego z Arką Gdynia zespół przygotowywać będzie Tomasz Kulawik. On też poprowadzi zespół w niedzielnym meczu.

Henryk Kasperczak pracował w Wiśle od 15 marca 2010 roku. Drużynę poprowadził w szesnastu oficjalnych spotkaniach.

za: 90minut.pl

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP

Osman Chavez reprezentant Hondurasu, uczestnik ostatnich mistrzostw świata został nowym stoperem Wisły Kraków. Honduranin związał się z Wisłą rocznym kontraktem i będzie występował z &quot;4&quot; na koszulce.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Osman Chavez reprezentant Hondurasu, uczestnik ostatnich mistrzostw świata został nowym stoperem Wisły Kraków. Honduranin związał się z Wisłą rocznym kontraktem i będzie występował z &quot;4&quot; na koszulce.
Chavez dla Wisły to może być zbawienie. To co ostatnio robili stoperzy Wisły ... masakra. Nie wiem jak Osman wprowadzi się do Wisły ale jak będzie grał w miarę na swoim poziomie to tylko pomoże Wiślakom bo jedyne co im brakuje to właśnie pewności w defensywie. Ofensywa jakoś daje radę i potrafi sobie stworzyć sytuacje do gola. Wisła będzie mocna w tym sezonie i to jest wg mnie pewne. Pozostaje tylko jedna niewiadoma z tym trenerem i jak się wpasuje w zespół.

wojacy 0

wojacy

Użytkownik
Tak szczerze mówiąc to nie ma przecież w Polsce już zawodnika który reprezentował by poziom Mistrzowski więc każdy taki zawodnik to jakieś pójście w dobrym kierunku. A jest gdzieś informacja ile on grał na tych mistrzostwach i gdzie grał? Honduras wcale nie grał najgorzej przecież.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Chavez jest dobrym rozwiazaniem dla Wisly tylko problem w tym ze najprawdopodobniej spedzi w Krakowie tylko rok przez co jest tylko rozwiazaniem tymczasowym.
Ale samo zakontraktowanie takiego zawodnika jest plusem dla Wisly.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Turcy oferują dwa miliony euro za Choto

W tureckich mediach znów powraca sprawa przenosin Dicksona Choto do Fenerbahce Stambuł - informuje FutbolNews. Po przeciągających się negocjacjach z defensorem Arsenalu Londyn, Williamem Gallasem, obrońca stołecznej Legii ponownie znalazł się na celowniku Żółtych Kanarków. W maju pojawiły się nawet doniesienia, że Choto ustalił warunki kontraktu indywidualnego z nowym klubem. Marek Jóżwiak jednak zaprzeczył tym pogłoskom. Dickson Choto przybył na Łazienkowską z Pogoni Szczecin w 2003 roku. Jego umowa z Legią jest ważna do konca 2012 roku.
Jeśli Choto opuści Łazienkowską, to nie będzie wielkiej straty, gdyż ostatnimi czasy nie prezentuje się najlepiej, a &quot;każdy grosz&quot; się przyda. Tym bardziej, że do drużyny sprowadzani zostają bardziej wartościowi gracze (jednak to się dopiero okaże) i to właśnie oni będą decydowali o końcowym sukcesie drużyny Legii.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Jeśli Choto opuści Łazienkowską, to nie będzie wielkiej straty, gdyż ostatnimi czasy nie prezentuje się najlepiej, a &quot;każdy grosz&quot; się przyda. Tym bardziej, że do drużyny sprowadzani zostają bardziej wartościowi gracze (jednak to się dopiero okaże) i to właśnie oni będą decydowali o końcowym sukcesie drużyny Legii.
Z tym nie moge sie do konca zgodzic...
Choto zawsze stanowil filar obrony Legii, wiem ze kupili wielu ciekawych zawodnikow ale jeszcze nie wiadomo czy te transfery do konca wypala, dlatego tez nie sprzedawalbym Choto ktory jest juz sprawdzony.
Poza tym Legia i tak szuka jeszcze jakiegos obroncy do skladu wiec watpie zeby sprzedali jeszcze Choto.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom