>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Odpowiedzialny za kontakt z mediami Radosław Majdan obwieścił nowego zawodnika, który dzisiaj podpisał umowę z Polonią Dawida Nowaka.
Mimo informacji podanej przez oficjalną stronę klubu i trzyletniego kontraktu pod, którym sygnaturę złożył Nowak drużyny nie doszły jeszcze do porozumienia. Piłkarza wiąże z Bełchatowem półroczny kontrakt, ale cały czas trwają negocjacje mające na celu wcześniejsze sprowadzenie napastnika do Warszawy. Piłeczka jest teraz po stronie Górników, ponieważ włodarze klubu z Konwiktorskiej przysłali ofertę porozumienia i czekają na odzew ze strony GKS - u.
Nowak jest kolejną po Onyszce, Pietrasiaku, Rachwale i Tosiku ofiarą polowania Czarnych Koszul podczas letniego okienka transferowego. Ten pierwszy przybył do Warszawy z Odry Wodzisław Śląski, pozostali razem z Nowakiem tworzą kolonię byłych zawodników GKS - u Bełchatów.
Jeśli Polonia i GKS nie dojdą do consensusu, to Nowak zaprezentuje się kibicom dopiero w styczniu 2011 roku.
transfery.info

kangur-60259 72

kangur-60259

Użytkownik
Niepewna przyszłość Małeckiego w Wiśle po tym jak wczoraj nie wyszedł na mecz:
Jak dowiedział się GOOOL.pl, Patryk Małecki otrzymał zakaz wstępu do klubu po tym jak wczoraj odmówił gry w spotkaniu towarzyskim! Dzięki naszym źródłom jako pierwsi możemy poinformować o szczegółach sprawy. Zawodnik słynący z ostrych wypowiedzi i ciętego języka, odmówił w dniu wczorajszym występu w spotkaniu towarzyskim z Hannoverem 96. Dla Wisły było to ostatnie przetarcie przed meczami z litewskim FC Siauliai w eliminacjach Ligi Europy. Stąd Henryk Kasperczak desygnował do gry jedenastkę, jaką zobaczymy już za tydzień na Litwie. Zabrakło w niej miejsca między innymi dla Patryka Małeckiego.
Gdy w przerwie trener postanowił dać szansę zmiennikom, napastnik odmówił. Na placu gry miał pojawić się razem z Rafałem Boguskim i Tomasem Jirsakiem od początku drugiej połowy, ale do tego nie doszło. Krnąbrny piłkarz uparł się i mimo interwencji trenera, ale i kolegów z drużyny, postawił na swoim. Dojść miało także do ostrej sprzeczki z asystentem trenera, odpowiadającym za przygotowanie fizyczne Andrzejem Bahrem.
Na tym się nie skończyło. Reprezentant Polski nie tylko odmówił gry, ale i uczestnictwa w treningu dla zawodników, którzy przeciwko ekipie z Bundesligi nie zagrali. Sam zainteresowany wczoraj unikał mediów i swojego zdania nie przedstawił. Miał wydać jedynie oficjalny komunikat z przeprosinami za swoje zachowanie, ale zamiast niego na stronie klubu pojawiła się informacja, iż po powrocie drużyny, przeprowadzona zostanie z Małeckim rozmowa dyscyplinarna.
Jak dowiedział się jednak GOOOL.pl, już teraz wyciągnięto konsekwencje wobec zawodnika. Prezes klubu Bogdan Basałaj skonsultował się ze swoim przełożonym, Bogusławem Cupiałem, który był zszokowany, gdy dowiedział się o sprawie. Po raz pierwszy w czasie jego rządów w Wiśle doszło bowiem do sytuacji buntu zawodnika. Ostatecznie ustalono, że Patryk Małecki otrzymuje zakaz wstępu do klubu!
W sprawie swojego kolegi interweniować próbowała jeszcze rada drużyny proponując mniej surowe rozwiązanie, ale jej starania okazały się bezskuteczne. Obecnie zespół wraca do Polski z Barsinghausen.
Sądzi się, że przyczyny zachowania Małeckiego mogą być dwie. Według pierwszej zawodnik nie mógł pogodzić się z utratą miejsca w podstawowym składzie po przyjściu Macieja Żurawskiego, który na dodatek nie jest jeszcze w najlepszej dyspozycji. Istnieje też pewne prawdopodobieństwo, że być może otrzymał propozycję wyjazdu zagranicznego, a swoją postawą chce wymusić na klubie, gdzie traci szansę na grę, zgodę na odejście.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Vytautas Andriuskevicius to najnowszy nabytek gdańskiej Lechii. Młody Litwin podpisał trzyletnią umowę.
Andriuskevicius ma niespełna 20 lat. Urodził się 8 października 1990 roku, mierzy 188 centymetrów wzrostu i waży 80 kilogramów. Jest to lewonożny obrońca i kapitan kadry Litwy U-21. Niedawno został też powołany do seniorskiej reprezentacji kraju.
W minionym sezonie grał w zespole aktualnego wicemistrza Litwy - FBK Kowno.
Urodzony w afrykańskim Bużumburze na terenie Burundi skrzydłowy czeka już tylko na pozwolenie na prace w Polsce, ponieważ kluby i zawodnik w sprawie kontraktu już doszli do porozumienia. 23-latek będzie drugim po Arkadiuszu Radomskim graczem pozyskanym przez Pasy i zarazem czwartym obcokrajowcem w składzie.

Marcin Smoliński został zaprezentowany na dzisiejszej konferencji prasowej przez Tomków Kłosa i Wieszczyckiego jako nowy nabytek Łódzkiego Klubu Sportowego.
Trwające od dawna spekulacje na temat przenosin Smolińskiego na al. Unii 2 znalazły dzisiaj swoje potwierdzenie w rzeczywistości. Przebojowy skrzydłowy jest dobrze znany kibicom Łódzkiego KS - u, gdyż w sezonie 2008/2009 przebywał na wypożyczeniu w Łodzi. Dzięki popisom na skrzydłach Smoliński został zapamiętany przez fanatyków najstarszego łódzkiego klubu jako wartościowy zawodnik, który miał duży udział w zajęciu przez Łodzian 7 miejsca w Ekstraklasie.
transfery.info

Gordan Bunoza i Erik Cikos zostali oficjalnie piłkarzami Wisły Kraków. Bunoza podpisał 4-letni kontrakt, natomiast Cikos został wypożyczony ze Słowackiej Artmedii Petrzalka do &quot;Białej Gwiazdy&quot;, na rok z opcją transferu definitywnego.
Vytautas Andriuskevicius jest już oficjalnie zawodnikiem Lechii Gdańsk. Boczny obrońca, który w ostatnim czasie był testowany przez sztab szkoleniowy gdańskiego klubu, podpisał z Lechią 3-letni kontrakt.
naszaliga.pl

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Marcus Vinícius piłkarzem GKS-u Bełchatów
Marcus Vinícius, piłkarz Orkanu Rumia, w nowym sezonie zagra w GKS-ie Bełchatów. 26-letni Brazylijczyk był już kilkakrotnie przymierzany do drużyn z Ekstraklasy i I ligi.
W przeszłości brazylijski napastnik był m.in. na testach w Zawiszy Bydgoszcz i Jagiellonii Białystok. W tym sezonie na trzecioligowych boiskach w barwach Zdroju Ciechocinek i swojego obecnego klubu rozegrał 26 meczów i strzelił 12 bramek.
90minut.pl

K 0

krycha1101

Użytkownik
Pomocnik Jagiellonii Białystok Bruno przejdzie w środę testy medyczne w Polonii Warszawa.
Oba kluby doszły do porozumienia w sprawie transferu definitywnego zawodnika. Bruno również uzgodnił warunki umowy z warszawskim zespołem.

- W Jagiellonii byłem przez dwa lata i postanowiłem coś zmienić. Wydaje mi się, że trochę zrobiłem dla tego klubu. Gdy przychodziłem, grał on nie najlepiej, odchodzę, gdy jest to już zupełnie inna drużyna. Mam nadzieję, że tak też będzie z Polonią, która w ostatnim sezonie spisywała się słabo. Rozmawiałem z trenerem Bakero i jestem przekonany, że dobrze robię. Ponadto otrzymałem naprawdę dobrą propozycję kontraktu, dużo lepszą od tego, jaki miałem w Białymstoku - mówił Brazylijczyk.

Bruno w zakończonym sezonie zagrał w 29 meczach ekstraklasy, strzelając dwa gole. Poza tym wystąpił w sześciu spotkaniach Pucharu Polski, gdzie zdobył jedną bramkę.
90minut.pl

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Tshibamba zagra w Lechu Poznań

fot. Adam Litwiniuk/Naszaliga.pl
Przesądzone są dalsze losy Joela Tshibamby. Jak wynika z naszych informacji czarnoskóry napastnik posiadający podwójne obywatelstwo zostanie nowym piłkarzem Lecha Poznań. Działacze &quot;Kolejorza&quot; zaoferowali Arce Gdynia najlepszą ofertę spośród czterech innych.
Batalia o Tshibambę trwała od dłuższego czasu. Na początku zainteresowanie przejawiała Jagiellonia Białystok, która nawet wystosowała konkretną propozycję, jednak sam zawodnik nie chciał przechodzić do &quot;Pszczółek&quot;. Później do akcji włączyła się Legia Warszawa, która dwukrotnie składa ofertę. Obie odrzucili tym razem włodarze żółto-niebieskich uznając, że kwota którą proponowała Legia jest zbyt zaniżona w stosunku do kwoty odstępnego zapisanej w kontrakcie.
Nieoczekiwanie na pierwszy plan wyszli działacze z Poznania, którzy rzutem na taśmę zgłosili się po Tshibambę. Jak wynika z naszych źródeł - to właśnie Lech był w stanie wyłożyć 250. tysięcy euro, a więc tyle, ile było zapisane w dotychczasowej umowie. Piłkarz lada dzień pojawi się na Bułgarskiej w Poznaniu by podpisać kontrakt z nowym pracodawcą. Warto też zaznaczyć, że w międzyczasie napastnik otrzymał także propozycję gry w Polonii Warszawa jednak tak jak w przypadku Jagiellonii - nie chciał przechodzić do tego klubu.

Źródło: NaszaLiga.pl

Z 26

zenekk1

Użytkownik
Oficjalnie: &quot;Pasy&quot; pozyskały Janusa
Krzysztof Janus, pomocnik PGE GKS Bełchatów zmienił barwy klubowe. Teraz będzie grał w Cracovii.
24 - latek jest piłkarzem uniwersalnym, może grać zarówno w obronie, jak i w pomocy. Zdecydował się on na przejście do Cracovii, gdzie trenerem jest były szkoleniowiec Bełchatowa - Rafał Ulatowski.

Janus występował w barwach GKS-u od 2007 roku, jednak w większości w roli zmiennika. Cracovia wykupiła go na pół roku przed zakończeniem kontraktu z PGE GKS.
Źródło: transfery.info

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Tshibamba oficjalnie w Lechu.

Joel Tshibamba został piłkarzem Lecha Poznań. Zawodnik, który w zeszył sezonie występował w Arce Gdynia podpisał kontrakt obowiązujący do 30 czerwca 2014 roku.
- Rozmowy nigdy nie są łatwe, bo sprzedający chce jak najwięcej zarobić, a kupujący jak najmniej zapłacić. Doszliśmy jednak do porozumienia, na początku przyszłego tygodnia podpiszemy z przedstawicielami Arki odpowiednie dokumenty. Joel zostaje tym samym piłkarzem Lecha. Obserwowaliśmy jego grę w Arce. Zrobił na nas wrażenie, to zawodnik o sporym potencjale, dlatego wraz ze sztabem szkoleniowym postanowiliśmy sprowadzić go do Poznania. Mamy nadzieję, że w Lechu będzie miał okazję do rozwoju i podnoszenia swoich umiejętności - mówi dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.
Joel Omari Tshibamba urodził się 22 września 1988 w Kinszasie. W młodym wieku wyjechał jednak do Holandii, gdzie rozpoczął swoją karierę w NEC Nijmegen. Do 17 roku życia uczęszczał do tamtejszej szkółki piłkarskiej. Kiedy skończył 18 lat, dołączył do pierwszego zespołu. W swoim debiutanckim sezonie strzelił trzy gole w dziewięciu meczach, a także zaliczył cztery występy w Pucharze UEFA. Tshibamba został później wypożyczony do drugoligowego FC Oss, gdzie w 14 spotkaniach zdobył 5 bramek. Po powrocie do NEC klub zdecydował się rozwiązać kontrakt ze swoim napastnikiem. Kongijczyk mimo ofert z Tunezji i Chorwacji trafił przed rundą wiosenną do Arki Gdynia, dla której w 12 meczach strzelił 5 goli i stał się bardzo rozpoznawalną postacią w naszej lidze. Zdobywał bramki w meczach przeciw Wiśle Kraków, Cracovii, Jagiellonii, GKS-owi Bełchatów oraz Śląskowi Wrocław.

- Jeśli zgłasza się po Ciebie mistrz danego kraju to myślę, że nikt nie ma już problemu z tym w jakim klubie chce grać. Nie chodzi tylko o Ligę Mistrzów. Lech to jest klub z ambicjami. Ja z kolei też jestem zawodnikiem, który ma duże ambicje, więc myślę że znakomicie do siebie pasujemy – powiedział zaraz po podpisaniu kontraktu z Lechem, Joel Tshibamba.

Joel Omari Tshibamba
Data urodzenia: 22 września 1988
Miejsce urodzenia: Kinszasa, Demokratyczna Republika Konga
Obywatelstwa: Kongijskie, Holenderskie
Pozycja: napastnik
Wzrost: 188 cm
Waga: 74 kg
Ekstraklasa: 12/5
Eredivisie: 10/3

źródło: lechpoznan.pl

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Dragan Paljić podpisał kontrakt z Wisłą Kraków

Paljić urodził się 8 kwietnia 1983 roku w Starnberg. Ma obywatelstwo niemieckie i serbskie. Mierzy 174 cm wzrostu, waży 71 kg. Jest graczem ofensywnym. „Mogę grać na każdej pozycji w ofensywie, ale najlepiej czuję się na lewej pomocy, bo jestem lewonożnym piłkarzem” – powiedział nam nowy zawodnik Wisły Kraków.

W latach 2004-2008 grał w TSG 1899 Hoffenheim. W 2004 roku Hoffenheim występowało w lidze regionalnej. W sezonie 2007/2008 drużyna z Sinsheim wywalczyła 2. miejsce w 2. Bundeslidze i wywalczyła awans do Bundesligi. W TSG Hoffenheim Paljić rozegrał łącznie 96 meczów i zdobył 13 bramek.

W sierpniu 2008 roku Dragan Paljić przeszedł do drugoligowego 1. FC Kaiserslautern. W ciągu dwóch lat piłkarz rozegrał w tej drużynie 46 spotkań i zdobył 3 gole. W zakończonym już sezonie 2009/2010 Paljić wywalczył wraz z Kaiserslautern awans do Bundesligi. Obecnie Paljić jest wolnym zawodnikiem. Kilka dni temu pomocnik rozwiązał za porozumieniem stron umowę z beniaminkiem Bundesligi.

W Wiśle Dragan będzie grał w koszulce z numerem „13”.

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Arkadiusz Onyszko przejdzie transplantację nerki
Arkadiusz Onyszko przez najbliższy rok nie będzie mógł grać w piłkę. Bramkarz Polonii Warszawa ma chore nerki - poinformowała stacja Orange Sport.
Za miesiąc piłkarz przejdzie operację transplantacji nerki. Rehabilitacja po takim zabiegu trwa około pół roku, lecz w przypadku sportowca dojście do pełnej dyspozycji wymaga dłuższego czasu. Choroby Onyszki nie wykryto przed podpisaniem kontraktu, gdyż klub prawdopodobnie nie przeprowadził uprzednich badań medycznych zawodnika.

W poniedziałek bramkarz Polonii ma spotkać się z właścicielem klubu Józefem Wojciechowskim.
źródło: Orange Sport / 90minut.pl

Masakra :/ ???? Strasznie mi szkoda Arka, był wiodącą postacią Odry po powrocie do Ekstraklasy, a roczna przerwa dla 36-letniego zawodnika po czymś takim... No zobaczymy...
Arek, jestem z Tobą!

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Przemysław Trytko został w poniedziałek piłkarzem Jagiellonii Białystok. Mający za sobą występy w młodzieżowych reprezentacjach Polski zawodnik związał się z białostockim klubem na trzy lata. Na boisku będzie występował z numerem 9.

Trytko (ur. 26 sierpnia 1987 w Opolu) reprezentował dotychczas barwy Budowlanych Strzelec Opolski, Odry Opole, Gwarka Zabrze, Energie Cottbus oraz Arki Gdynia. W Ekstraklasie w barwach żółto-niebieskich w ciągu dwóch sezonów rozegrał 46 meczów strzelając przy tym 8 bramek.

Trytko występował w reprezentacjach młodzieżowych - U19 (10 meczów/4bramki), U21 (8/3) oraz U23 (5/2). Nie doczekał się jeszcze debiutu w kadrze seniorów, być może uda mu się to podczas reprezentowania żółto-czerwonych barw.
źródło: goal.pl

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Przedstawiony został nowy zawodnik „Pasów”, Krzysztof Janus. Piłkarz, który związał się z Krakowskim klubem trzyipółletnim kontraktem, grał będzie z numerem „23”.​

Pseudonim: Janek
Pozycja: pomocnik
Wzrost: 176 cm
Masa ciała: 73 kg
POPRZEDNI KLUB: GKS BEŁCHATÓW

- Bardzo się cieszę, że przyszedłem do Cracovii. Wszystko idzie tu w dobrym kierunku, jest chęć uzyskania lepszych wyników, powstaje nowy stadion. Bardzo chciałem tu przyjść

www.cracovia.pl

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Krzysztof Mączyński zostanie wypożyczony na rok do Łódzkiego Klubu Sportowego - poinformowała &quot;Gazeta Wyborcza&quot;.
- To dla mnie doskonała wiadomość - cieszy się 23-letni piłkarz. - Chcę przede wszystkim grać jak najwięcej. A tak było w ŁKS-ie, dlatego chętnie do niego wrócę.

Nieoficjalnie wiadomo, że Mączyński przyjedzie do Łodzi w piątek. Dlaczego? - W czwartek Wisła rozegra mecz w Lidze Europy i dopiero po nim Krzysiek będzie mógł zostać formalnie wypożyczony - wyjaśnia Daniel Weber, menedżer piłkarza.

źródło: Gazeta.pl/90minut.pl

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Argentyńczyk Andres Rios zostanie kolejnym zawodnikiem Wisły Kraków - informuje portal wislakrakow.com. Napastnik ten pojawił się w niedzielę na treningu zespołu, wcześniej poddany został badaniom medycznym, a w przeciągu dwóch dni podpisze umowę z Białą Gwiazdą.

wislakrakow.com

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Po tym, jak na jaw wyszła niewydolność nerek u Arkadiusza Onyszki, bramkarz Polonii Warszawa zapowiedział, że jeszcze wróci do futbolu. Na pewno jednak nie będzie reprezentował Czarnych Koszul, gdyż ich prezes Józef Wojciechowski nie chce go widzieć na oczy.
- To oszust - mówi wprost Wojciechowski dla &quot;Przeglądu Sportowego&quot;. - Zataił to przed nami. Mamy informację, że zasłabł już na treningu Odry. Niech mi nikt nie wciska, że po takim incydencie nie poszedł na badania. Niewydolność nerek nie przychodzi z dnia na dzień - prezes tak komentuje doniesienia, że Onyszko miałby nie wiedzieć o swojej chorobie miesiąc temu, gdy podpisywał lukratywny kontrakt z Polonią.
- Przyszedł do nas tylko po to, by dostać wysoki kontrakt - dodaje Wojciechowski, który jednocześnie wyjaśnia, dlaczego Polonia nie zdecydowała się na przeprowadzenie badań lekarskich. - Musieliśmy się spieszyć, bo chciał związać się z Wisłą.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Wojciechowski, który jednocześnie wyjaśnia, dlaczego Polonia nie zdecydowała się na przeprowadzenie badań lekarskich. - Musieliśmy się spieszyć, bo chciał związać się z Wisłą.
Cytujac klasyka: &quot;Polonia to bardzo dobrze zorganizowany klub&quot;

groven 2,2K

groven

Forum VIP
W temacie pisze &quot;ciekawostki&quot; więc wklejam plan transmisji meczy 1 ligi, moze komuś się przyda ????

other 60

other

Użytkownik
Marcin Żewłakow zagra w Bełchatowie
Były reprezentant Polski Marcin Żewłakow podpisał dzisiaj roczny kontrakt z opcją przedłużenia o kolejny sezon z ekstraklasowym GKS-em Bełchatów.
Żewłakow jest wychowankiem Drukarza Warszawa, a później występował także w stołecznych klubach - Marymoncie, Polonii i Hutniku. Z warszawskiej Polonii w 1998 roku przeszedł do belgijskiego KSK Beveren. Później grał także w belgijskim Royal Excelsior Mouscron, a następnie we francuskim FC Metz, belgijskich KAA Gent i FCV Dender EH oraz ostatnio w cypryjskim APÓEL-u, z którym w sezonie 2008/09 zdobył mistrzostwo kraju i superpuchar.

źródło: własne / GKS Bełchatów

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom