Woronin graczem Dynama Moskwa
Ukraiński napastnik podpisał 3-letni kontrakt z Dynamem Moskwa. Sfinalizowanie transferu potwierdził nowy klub Woronina. Trzydziestolatek, który poprzedni sezon spędził na wypożyczeniu w Hercie Berlin, spotkał się wczoraj z trenerem Dynama, Andreyem Kobelevem i złożył podpis na umowie.
Dyrektor sportowy rosyjskiego klubu, Konstantin Sarkania, powiedział:
- Transfer Woronina można uważać za dokonany. Kluby doszły do porozumienia, a zawodnik podpisał kontrakt.
- Cieszymy się, ze do drużyny trafił tak silny gracz i mamy nadzieję, że pomoże on w rozwiązaniu problemów, z jakimi boryka się Dynamo.
Woronin przeszedl na Anfeld w 2007 roku z Bayeru Leverkusen po 12 latach gry w Niemczech. W Anglii nie błyszczał i w 27 ligowych występach zdobył zaledwie 5 bramek.
- Miałem propozycje powrotu do Niemiec, a także kilka ofert z Rosji i postanowiłem przenieść się do Dynama – powiedział Woronin.
- Spodobało mi się profesjonalne podejście władz klubu podczas negocjacji. Duży wpływ na decyzję miała też rozmowa z trenerem drużyny, Andreyem Kobelevem.
- Mamy podobne spojrzenie na niektóre sprawy. Dynamo postawiło wysokie wymagania i to mi pasuje. Rosyjska liga stoi naprawdę na wysokim poziomie.