>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje, newsy, ciekawostki świata żużlowego

T 140

tajski26

Użytkownik
Sorry jeśli pytanie się powtórzy - ale gdzieś tutaj (przynajmniej tak mi się wydaje) widziałem tabelę biegową dla rozgrywek w Danii i teraz za nic w świecie nie mogę znaleźć gdzie to było.
Wiem, że jest 14 biegów, ale nigdzie nie mogę znaleźć całej rozpiski kto z kim jedzie.

@edit
Ok, już sobie zdążyłem znaleźć - wystarczyło podejrzeć jakikolwiek wynik na stronie - dla innych podrzucam:
http://speedway-league.com/wp-content/uploads/2015/04/HSK-HoSK-RESULTAT.pdf

radula 5,4K

radula

Użytkownik
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/526983/sec-2015-stale-dzikie-karty-dla-lindbaecka-i-smolinskiego
Smolinski i Lindbaeck z &quot;dzikusami&quot; na tegoroczna edycje SEC.
O ile Szwed faktycznie wygląda dobrze w tym sezonie i może namieszać to nie jestem przekonany do Niemca. Wiadomo zadecydowały względy finansowe,marketingowe.

Lista uczestników Speedway European Championships 2015:
Emil Sajfutdinow (Rosja)
Peter Kildemand (Dania)
Nicki Pedersen (Dania)
Martin Vaculik (Słowacja)
Janusz Kołodziej (Polska)
Artiom Łaguta (Rosja)
Hans Andersen (Dania)
Tomasz Jędrzejak (Polska)
Piotr Protasiewicz (Polska)
Vaclav Milik (Czechy)
Grigorij Łaguta (Rosja)
Przemysław Pawlicki (Polska)
Tomasz Gollob (Polska)
Martin Smolinski (Niemcy)
Antonio Lindbaeck (Szwecja)

Terminarz IME:
20 czerwca 1. Finał SEC w Toruniu (dzika karta: Paweł Przedpełski)
11 lipca 2. Finał SEC w Landshut (dzika karta: Michael Haertel)
15 sierpnia 3. Finał SEC w Kumli
19 września 4. Finał SEC w Ostrowie

T 140

tajski26

Użytkownik
Moje zdanie odnośnie wyboru Smolińskiego a raczej aspektów jego wyboru jest inne.
Oczywistym jest że uważam to za błąd - bo Smoliński nie pokazuje nic w tym sezonie i nie wiem w jaki sposób miałby wpłynąć na atrakcyjność cyklu.
Podobnie dzikusa dostał Gollob, który też będzie niemiłosiernie objeżdżany i dostał za nazwisko.
Dlaczego Niemiec? Bo mają jedną z rund u siebie w cyklu SEC - dla mnie parodia - no ale co zrobić.
Fajnie byłoby zobaczyć jakiegoś Anglika - ale tutaj wiadomo jak sytuacja wygląda - głupie władze.
Chciałbym np. w tym gronie zamiast Smolińskiego zobaczyć np. &quot;Killokarpiego&quot;

G 35

griszalaguta

Użytkownik
Moje zdanie odnośnie wyboru Smolińskiego a raczej aspektów jego wyboru jest inne.
Oczywistym jest że uważam to za błąd - bo Smoliński nie pokazuje nic w tym sezonie i nie wiem w jaki sposób miałby wpłynąć na atrakcyjność cyklu.
Podobnie dzikusa dostał Gollob, który też będzie niemiłosiernie objeżdżany i dostał za nazwisko.
Dlaczego Niemiec? Bo mają jedną z rund u siebie w cyklu SEC - dla mnie parodia - no ale co zrobić.
Fajnie byłoby zobaczyć jakiegoś Anglika - ale tutaj wiadomo jak sytuacja wygląda - głupie władze.
Chciałbym np. w tym gronie zamiast Smolińskiego zobaczyć np. &quot;Killokarpiego&quot;
Niemiec w cyklu = komplet kibiców w Landshut a druga sprawa że Niemiec jako jedyny żuzlowiec w tym roku jeździ na silniku Jawy i to jest niewątpliwie jakaś atrakcja i jestem bardzo ciekawy jak ta jednostka bedzie wyglądała przy GM&#39;ach.

T 140

tajski26

Użytkownik
Wystarczyłaby dzika karta na turniej w Landshut i też byłby komplet - a choćby nie - to niewiele biletów nie zostałoby sprzedanych.
Co do tego, że jedzie na silniku Jawy - to musiała nieźle Jawa posmarować - wiem że właściciela zmienili.
Gdybym miał właśnie szukać tłumaczenia w silnikach to pojawiły się Gerhardy - wiem, że jeździł już na nich Bomber i chociażby Lambert - tylko tutaj problem z tym że to Brytyjczycy - ale gdyby chcieli to znaleźliby zawodnika chcącego jeździć w tym cyklu właśnie na silnikach Gerharda.

T 140

tajski26

Użytkownik
ytanie tylko dlaczego maja cierpiec na tym kluby?? Rozumiem grzywny itd no ale mecze ligowe nic z tym wspolnego nie maja....Wypaczenie wyników.
Można się kłócić i spierać. Ale jasno o tym mówi regulamin. Zawieszenie obowiązuje dzień przed i dzień po finale DPŚ.
A jakoś w nagłą chorobę Artioma i zepsutego busa Grigorija osobiście nie wierzę.
Co innego tyczy się reszty zawodników. Bo np. Emil było wiadomo że jest po upadku i jak ma jechać?
Wypaczenie wyników w Polsce - a tym że nie przyjechali to nie wypaczyli wyników półfinału czy barażu? Bo ja uważam, że tak.
Kluby powinny pójść po rozum do głowy i karać finansowo obcięciem funduszy za podpis na kontrakcie. W przypadku Griszy nie jest to pierwszy taki numer. A widzę, że i Artiom zaczyna powoli zachowywać się jak starszy brat.
Dla mnie zawieszenie słuszne i to, że w klubach nie pojadą też. Równie dobrze mogli się wypiąć na jazdę w jakimkolwiek klubie i dostać też zawieszenie i nie móc jechać np. dla reprezentacji czy dla klubu w Szwecji.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Można się kłócić i spierać. Ale jasno o tym mówi regulamin. Zawieszenie obowiązuje dzień przed i dzień po finale DPŚ.
A jakoś w nagłą chorobę Artioma i zepsutego busa Grigorija osobiście nie wierzę.
Co innego tyczy się reszty zawodników. Bo np. Emil było wiadomo że jest po upadku i jak ma jechać?
Wypaczenie wyników w Polsce - a tym że nie przyjechali to nie wypaczyli wyników półfinału czy barażu? Bo ja uważam, że tak.
Kluby powinny pójść po rozum do głowy i karać finansowo obcięciem funduszy za podpis na kontrakcie. W przypadku Griszy nie jest to pierwszy taki numer. A widzę, że i Artiom zaczyna powoli zachowywać się jak starszy brat.
Dla mnie zawieszenie słuszne i to, że w klubach nie pojadą też. Równie dobrze mogli się wypiąć na jazdę w jakimkolwiek klubie i dostać też zawieszenie i nie móc jechać np. dla reprezentacji czy dla klubu w Szwecji.
Regulamin regulaminem ale dlaczego kluby maja tracic na tym ze zawodnik nie chce jechac dla reprezentacji? Niech zawiesza takich zawodników na imprezy międzynarodowe inndywidualne typu: SGP,SEC. Wtedy bylo by to sprawiedliwe a tak to klub niczemu winny moze sie okazac ze traci wazne pkt meczowe i pozniej te pkt moga sie okazac brakujace do:awansu do PO lub w przypadku utrzymania.
Co do Łagutow oczywiscie ze sciemniaja bo to są &quot;złotówy&quot;. Z drugiej strony jesli maja tracic sprzet kase itd a nie chca jezdzic w reprezentacji to ich sprawa. Chyba każdy ma prawo wyboru.

T 140

tajski26

Użytkownik
Tylko weźmy jeszcze pod uwagę zachowanie w innych reprezentacjach.
U nas Cieślak zadzwoni - zawodnik jedzie. USA - Greg prawie zawsze jedzie nawet jak szans nie mają.
Emil się wykaraska z tego i pojedzie - już tam Susi zadziała.
Klub traci przez ich głupotę - dlaczego tylko o ruskich coś takiego słychać a o innych reprezentacjach nie. Klub wie kogo zatrudnia - Grisza fałszywy tak, że aż mi porównania brakuje - byle &quot;dziengi&quot; były.
A Artiom i Grudziądz - no cóż czego się spodziewać skoro Artiom wystawił Tarnów przed sezonem bo też &quot;dziengi&quot; - przecież wiedzieli z kim i z jakimi zawodnikami podpisują kontrakty - także w ogóle nie będzie mi szkoda klubów, które na tym stracą.

swietlik 148

swietlik

Użytkownik
Trochę kiepska sprawa wyszła z tymi ruskimi. O ile dla braci centusiów jak dla mnie zasłużona kara tak nie rozumiem zawieszenia reszty. Ciężko komukolwiek byłoby się zebrać na ostatnią chwilę i jechać do Vojens zwłaszcza że pewnie każdy był w innym zakątku Europy. Najwięcej w tym momencie traci Unia Leszno gdyż Emila ciężko tak naprawdę uznać z winnego ,zwłaszcza że po takich &quot;dzwonach&quot; jak najbardziej należała mu się przerwa.

Do góry Bottom