>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje na temat piłki w Niemczech - newsy, transfery 2013/2014

Status
Zamknięty.
S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Thiago w Bayernie za 20 mln Euro!
a ja sie zastanawiam gdzie i za kogo ona ma grac?
Sezon jest długi. Gracze do rotacji będą na wagę złota. To jest bardzo młody zawodnik. Perspektywiczny. Jak dla mnie cholernie dobry transfer. Bayern stać na takie transfery, więc czemu mają ich nie robić? Do wymiany będzie prawdopodobnie za Martineza albo Bastiego.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Skąd ten pesymizm? Problemem dla Guardioli jest to, że trafił w najgorszy z możliwych momentów. Jupp stworzył ekipę, która pozamiatała całą Europę. Nawet jeśli Pep teraz zdobędzie 2 z 3 możliwych trofeów to i tak ludzie nie będą tego traktowali w kategoriach zwycięstwa, lecz porażki. Z Bayernu odszedł tylko jeden znaczący zawodnik - Gomez (bo odejście Tymoszczuka jak dla mnie to mega pozytyw). W jego miejsce trafił Götze i Thiago. Więc skład personalnie zyskał. W ataku za Gomeza może występować Müller, ale oczywiście Mandzukić jest opcją najlepszą. Jeśli kontuzje będą omijały ich szerokim łukiem, to nie da się zepsuć tego składu na tyle by przegrali cokolwiek w tym sezonie.

Guardiola to nie Fornalik. To koleś, który osiągnął mnóstwo sukcesów i ma mega wiedzę i poważanie. Początek sezonu oczywiście zweryfikuje wszystkie nasze przewidywania, ale ja osobiście jestem optymistą. I mówię to jako kibic Bayernu z 17 letnim stażem. ;)

e: japonki to złooo ;)
http://bundesliga.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Nietypowa-kontuzja-Marcela-Schmelzera,artykul,175886,1,458.html

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Pokazali siłę. Oraz osłabienie rywal, bo Barca będzie ich rywalem w walce o LM, widzą w nich zagrożenie to ich osłabili. Podobnie Chelsea chcieli osłabić próbując skusić do siebie Davida Luiza. Dla Bayernu typowa taktyka, uczciwie przyznam że słuszna, do tej pory robili takie manewry w Bundeslidze, widać idą krok dalej.
I w tym miejscu chciałbym się na chwilę zatrzymać i dorzucić swoje;)
Zgadzam się z Wami, że Thiago na pewno jest zawodnikiem z wielkimi perspektywami czy jednak jest to aż takie osłabienie rywala (czytaj Barcy) przez Bayern...??? hmm
Oceniacie Alcantarę zapewne także przez pryzmat jakże niesamowicie udanych dla niego jak i reprezentacji Hiszpanii Mistrzostw Europy U21 w Izrealu, które piłkarze z Półwyspu Iberyjskiego wygrali. I ok rozumiem to. Ale ja oceniam Thiago przez pryzmat tego co dawał Barcelonie w ważnych meczach bo przecież właśnie te &quot;wielkie&quot; mecze decydują o wszystkim. I tutaj już tak świetnie nie jest. Taki rewanż na Camp Nou z Bayernem świetnie pokazał, w którym miejscu jest Thiago. Taka symboliczna zmiana za Iniestę w meczu, w którym nie idzie, w którym trzeba coś ruszyć i w którym co najważniejsze trzeba szanować piłkę bo Bayern to nie Osasuna i po stracie piłkę odzyskać jest 100 razy ciężej. Piszę o zmianie za Iniestę jako symbolicznej bo nikt inny tak nie &quot;trzyma&quot; piły jak on i Thiago zastępując go właśnie to miał robić. A tymczasem wyszła tragedia, tyle strat co zaliczył to masakra. W dodatku te jego nonszalanckie próby dryblingu doprowadzały mnie do szału.
Ktoś powie &quot;ok jeden mecz&quot; a ja powiem &quot;popatrzmy na wszystkie mecze z Realem w tamtym sezonie, których było na prawdę wiele&quot; I co??? Przeanalizowałem grę Thiago w tych meczach i nic, no kompletnie nic nie dawał Blaugranie.
I może jest to moja subiektywna opinia, ale nie kieruje się tutaj złymi emocjami co do Thiago bo jako kibic Barcelony bardzo go lubię i życzę mu powodzenia w nowym klubie.
Na koniec powiem Wam tylko jeszcze jedno: Mamy sezon przygotowawczy, rok 2011. Barcelona rozgrywa swoje sparingi w Stanach Zjednoczonych i nie tylko. Oglądałem wszystkie te mecze bardzo dokładnie. To co robił na tym tournee Thiago Alcantara było czymś niesamowitym, po prostu jak wtedy odpalił (że choćby wspomnę przepięknego gola na 1:1 z towarzyskiego meczu z Manchesterem United) to wydawało się, że będzie miał zapewnione miejsce w podstawowej 11-ce Blaugrany i nie odda go po dziś dzień. A w jakim punkcie jest teraz??? No właśnie. I czy to jest tylko i wyłącznie wina małego zaufania do niego przez Tito??? Nie sądzę...

nakladka 221

nakladka

Użytkownik
Czwarty nabytek BVB

Jak podaje Kicker oraz portal rurnachrichten plany kadrowe Borussi Dortmund w tym okienku transferowym są już zakończone. Zapowiadany ofensywny i perspektywiczny zawodnik, który miał dołączyć do drużyny wicemistrzów Niemiec to koreańczyk Ryu Seungwoo.
19- letni zawodnik przejdzie do Borussii z koreańskiego Chun - Ang University. Mierzący zaledwie 1,71 metra koreańczyk może grać na każdej pozycji w ofensywie,a suma odstępnego ma wynieść mniej niz 0,5 mln Euro. Na razie brak oficjalnego potwierdzenia ze strony obu klubów tego transferu.
Kibice mogli oglądać Ryu Seungwoo na ostatnich mistrzostwach świata do lat 20 w Turcji. W trzech meczach na tym turnieju Seungwoo wpisał się dwa razy na listę strzelców: w meczu z Kubą oraz Portugalią

popijava 87

popijava

Użytkownik
Problemem dla Guardioli jest to, że trafił w najgorszy z możliwych momentów
Masz rację, bo jak Guardiola będzie wygrywać, to znajdzie się kupa baranów, co będzie pisać, że przyszedł na gotowe, bo taki klub mogłaby poprowadzić ciotka-klotka lub każdy z takich idiotów z osobna.
Thiago ma ukończone 22 lata i powinien być liderem dobrego lub bardzo dobrego klubu. To nie Polska, gdzie mamy 25-letnie talenty.
Guardiola powiedział, że chce Thiago albo nikogo. Dostał go i ma nadkomplet. Lewandowski w tym oknie do Bayernu ani nigdzie nie pójdzie, bo ma klauzulę z Bayernem. W Borussi ma wyj...e, bo wszyscy wiedzą, że do znienawidzonego Monachium pójdzie. U przyszłym sezonie przejdzie za darmo i powędruje na ławę. Wielka kariera może się skończyć dzięki głupocie własnej i Kucharskiego, który patrzy na kasę, a jak zawodnik pozostaje w klubie, to nie dostaje jej wcale. Za rok też nie dostanie, cały ten menago

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
A co Lewy miał do gadania? Kucharski to cieć, który naobiecywał mu góry złota i nie wiadomo jakie transfery, a wyszła z tego jedna wielka dupa. Teraz będzie grał w klubie, w którym kibice będą nim gardzić, za swoje pyszałkowate wypowiedzi w ciągu ostatniego miesiąca. Na kozaku mówił, że odchodzi z BVB mając podpisany jeszcze rok kontraktu z nimi, bez klauzuli odstępnego. No parodia po prostu. Bardzo dobrze, niech gra w tej Borussii to się może nauczy trochę pokory, bo już za bardzo zaczął gwiazdorzyć.

barca14 84

barca14

Użytkownik
pytanie mam... Superpuchar Niemiec Borussia - Bayern rozgrywany w Dortmundzie, Monachium czy neutralny ? Z góry dzięki

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Akurat kto jak kto, ale dobry obrońca w Bayernie by się przydał. Bo na van Buytena nie mogę patrzeć.
No coś ty, Bayern nie kupi Luzia bo i po co? Mają dobrą obronę, bo van Buyten to będzie ławka. Martinez, Dante, Boateng i zaraz wróci Badstuber, a jak będzie trzeba to na stoperze zagra Gustavo.
W ogóle to nie ulegałbym pesymizmowi, Guardiola przegrał, ale przecież jeszcze nie zbudował swojego Bayernu, w dodatku przegrał z najgroźniejszym rywalem, możliwe że z najzdolniejszym obecnie szkoleniowcem jakim jest Jurgen Klopp. Uważam, że Bayern dalej jest faworytem do mistrzostwa, ale może je zdobyć w gorszym stylu. Choć ja na przykład w tym roku kibicuje BVB.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Nie no, ja absolutnie daleki jestem od pesymizmu. ???? Odnośnie Martineza na obronie, tak, słyszy się takie opinie, ale zastanawiające dla mnie jest, że ani razu nie wystawił go na tej pozycji, nawet w meczu sparingowym (chyba, że takowy przegapiłem). Badstuber miał bardzo ciężką kontuzję, nie wiadomo w jakiej formie wróci. Poza tym nigdy nie byłem jego fanem. Uważam, że jakby nie był Niemcem, to nie grałby w Bayernie, bo jest po prostu słaby. Dante i Boateng - OK, ale co w przypadku gdy któryś wypadnie. Na teraz zostaje tylko Martinez, który non stop grzeje ławę. Bo van Buyten miał dobry tylko ostatni sezon. Już wcześniej miał wylecieć z Bayernu, ale idealnie wstrzelił się z formą i zostawili go jeszcze na rok. Gustavem mocno zainteresowany jest Wolfsburg. Jeśli Bayern by go sprzedał to wtedy za Thiago mamy tylko Martineza na defensywnym pomocniku i dodatkowy obrońca wydaje się potrzebny.
e: widzieliście asystę Draxlera do Raula? ???? WOW.
http://www.youtube.com/watch?v=rHKotZ30BLY

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Zależy jak Bawarczycy będą grać, jak tak jak w poprzednim sezonie to obrona będzie zbędna. Jeśli jednak będą mieli poważniejsze z nią problemy to zimą sprawią sobie klasowego obrońcę, myślę że wówczas będą i tak mieli pootwierane drzwi do wszystkich finałów i dalej będą walczyć o mistrzostwo. Nie sądzę, że kogoś kupią - już koniec zakupów w Bayernie.
e: widzieliście asystę Draxlera do Raula? WOW.
Draxler to trochę taki Garetha Bale Bundesligi, widzę go jeszcze rok w, góra dwa w Schalke i potem Real, Bayern, Chelsea albo jakaś inna drużyna go wykupi za gigantyczne pieniądze, no chyba że Schalke będzie drugą Borussią Dortmund i zacznie odnosić wielkie sukcesy.
Swoja drogą, Schalke gra w 4 rundzie el. LM, będą rozstawieni więc pierwszy raz od iluś tam lat 4 drużyny Niemieckie w LM.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Heinrich Mchitarian w środę wznowił treningi. Ormianin póki co może jedynie biegać, ale powinien wystąpić w meczu drugiej kolejki Bundesligi, który odbędzie się za niespełna trzy tygodnie. Do zajęć powrócili także Roman Weidenfeller i Sven Bender.
Mchitarian zmagał się ostatnio z kontuzją stawu kolanowego, której doznał podczas jednego ze sparingów. Pozyskany latem z Szachtara Donieck zawodnik w Bundeslidze zadebiutuje najprawdopodobniej w meczu 2. kolejki przeciwko Eintrachtowi Brunszwik.
Problemy mięśniowe mają już za sobą Weidenfeller i Bender, z kolei Jakub Błaszczykowski (infekcja) i Ilkay Gündogan (uraz łydek) jeszcze nie mogą wznowić treningów z drużyną.
bundesliga.goal.pl

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Dwie bramki Götze w debiucie

Bayern Monachium w towarzyskim spotkaniu pokonał mistrza Węgier Györi ETO FC 4:1. Po dwa trafienia zanotowali Xherdan Shaqiri i debiutujący w koszulce Bawarczyków Mario Götze.

Györi ETO FC - Bayern Monachium 1:4 (1:0)
1:0 Martinez 40&#39;
1:1 Shaqiri 58&#39;
1:2 Götze 63&#39;
1:3 Shaqiri 71&#39;
1:4 Götze 90&#39;

Bayern: Starke - Rafinha, Van Buyten, Martínez, Contento - Kirchhoff - Weiser (60. Götze), Derflinger (65. Ribéry), Thiago, Shaqiri - Müller (74. T. Schweinsteiger)
http://bundesliga.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&amp;amp;artykul=256028

http://www.youtube.com/watch?v=sXq95FsAhno

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Znak czasu…
Arsenal przegrywa kolejny transfer. Tym razem z... Wolfsburgiem

Menedżer Arsenalu Arsene Wenger znowu poniósł fiasko transferowe. Luiz Gustavo z Bayernu Monachium woli zagrać w VfL Wolfsburg.

Wolfsburg to dopiero 11. drużyna ostatniego sezonu Bundesligi. Nie zagra więc ani w Lidze Mistrzów, ani nawet w Lidze Europy. A mimo to Luiz Gustavo wolał grać właśnie w tym klubie niż w Arsenalu, gwarantujący co roku walkę o czołowe lokaty i grę w Champions League. Arsene Wenger nie był jednak w stanie spełnić żądań finansowych Bayernu i samego zawodnika. VfL zapłaciło Bayernowi 22 mln euro, podczas gdy Arsenal dawał maksymalnie 16 mln. Poza tym pomocnik zarobi w niemieckim klubie 8 mln euro rocznie, więcej niż oferowali Kanonierzy.
http://premier-league.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Luiz-Gustavo-zagra-w-VfL-Wolfsburg,artykul,178540,1,423.html

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Eintracht sprowadził reprezentanta Czech
Napastnik Sparty Praga i reprezentacji Czech, Vaclav Kadlec, zostanie nowym piłkarzem Eintrachtu Frankfurt. 21-letni snajper podpisze z niemiecką ekipą czteroletni kontrakt.
Eintracht za usługi utalentowanego napastnika zapłaci Sparcie 3,2 miliona euro. Finalizacja ruchu ma nastąpić jeszcze w weekend, a prezentacja nowego gracza frankfurtczyków odbędzie się w poniedziałek.
http://bundesliga.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&amp;amp;artykul=256484

nakladka 221

nakladka

Użytkownik
Labbadia zwolniony

No to mamy pierwszego trenera, który poleciał Bruno Labbadia w 7 oficjalnych meczach tego sezonu wygrał tylko jeden w pucharze Niemiec z 5-logowcem. W Bundeslidze po 3 meczach - 0 punktów.
Thomas Schneider trener u17 Stuttgartu ma zostać tymczasowym trenerem i poprowadzić VfB w czwartkowym meczu el Ligi Europejskiej z HNK Rijeka

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom