Chyba od niedawna jestes kibicem PLK... Turów czy Prokom w Polsce nic nie znacza. Druzyny bez historii. Szybko znalazly się na najwyzszej polce i rownie szybko z niej spadną, jedyna kwestia to kiedy. Liga juz od dluzszego czasu byla 'bezplciowa' w ekstraklasie nie ma już druzyn starej gwardii- Bobrów Bytom, Poloni Przemyśl, Pruszkowa itd. tak naprawde od dłuższego czasu w lidze mielismy tylko Śląsk i Anwil. Teraz został Włocławek...Polska koszykowka to paranoja za 2-3 lata polci Anwil Turów Prokom
Może to się wydawać głupie ale w meczu Sportino - Górnik 1 stawiałbym na gospodarzy. Osobiście nie zagram bo mam przerwę od tego ale postaram się to jakoś zargumentować.
Głównym powodem jest wzmocnienie się ekipy z Inowrocławia trzema graczami.
Jak do tej pory Sportino miało trudnych przeciwników do których nie ma co Górnika przyrównywać. Nie wiadomo co pokażą z nowymi zawodnikami i przeciwko słabszemu rywalowi, jestem tego strasznie ciekaw ale mam dobre przeczucia.
Ekipę zasilili Łukasz Obrzut, Stanislav Votroubek i Torre Johnson.
Polakgrał w tamtym sezonie w D-league. Kariery nie zrobił ale doświadczenie ma i co ważne warunki fizyczne. Jego 216cm moze sprawić sporo problemów Górnikowi.
Votroubek jest jeszcze wyższy (217cm) lecz ma grać na pozycji silnego skrzydłowego. Jeśli ich umiejetnosci bedą na dobrym poziomie to pod koszem Sportino będzie praktycznie nie do zatrzymania. W meczu z Prokomem dobrze zaprezentował się Landry i to w nim mozna upatrywać gracza na którym bedzie leżał ciężar gry.
Dużym plusem może okazać się własna hala ale dużym minusem brak zgrania. Sportino dopiero sie buduje. Mam nadzieję że bedzie to wyrównany mecz i skończy się wygraną gospodarzy.
A czy ktoś tu coś mówi że Bradford jest czemuś winny ?To ciekawe jak wytlumaczysz odejscie Bradforda, to najlepszy gracz AZS i jeden z najlepszych graczy w lidze, jesli szukac winnych to on jest na ostatnim miejscu.
Bradford pożegnał się z klubem za porozumieniem stron więc nie widzę w tym nic dziwnego. Dogadali się i stracili bardzo dobrego koszykarza ale też udało im się podpisać Milicicia na którego polowali już w zeszłym sezonie. Dostał więcej $$$ od Prokomu i tam poszedł. Dobry rozgrywający choć już swoje lata ma ale też doświadczenie. Będzie potrafił dobrze i spokojnie atak ustawić, nie to co DJ w tamtym sezonie ???? A Reese'a akurat lubię.Teraz maja idealny pretekst do wywalenie Smitha i jego a jezdziec bez glowy Reese ma sie dobrze, chory klub.
Dokładnie. Dzięki za dyskusje ????Dla mnie temat jest skonczony.