>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Dyskusje, ciekawostki...

Status
Zamknięty.
W 2

wislak

Forum VIP
I jeszcze kilka pytan ????
jak wygladaja zmiany podczas meczu?
ile mozna itp i jak to sie odbywa
ile razy trener moze wziac czas?

czy kwarta trwa 10 czy 12 minut?

czemu niektorzy gracze, jak np Le Bron James nie przenoszą sie do lepszych klubów tylko graja w jakis duperelach? ????

bigpapi 3

bigpapi

Użytkownik
Bo zostal przez nich wybrany w drafcie, wiadomo, ze Cavs to slabiaki, i bez Lebrona byliby na dnie, ale on jest mlody skonczy sie mu kontrkt i kto wie czy sie nie przesniesie, narazie wypelnia kontakt.

Kwarta to 12 min
Zmiany sioe dokoinuje w trakcie przerw w grze, w trakcie sie nie da(tal jak np w hokeju)

Gdzies czytalem, ze sie chwaliles, ze jestes wymiatacz a zadajesz takie pytania, ze szok :]

W 2

wislak

Forum VIP
A nie moze go ktos kupic? ma kontrakt ale nie moze ktos wiekszej kasy dac i go kupic?
Czasem to mi się wydaje, że ty piszesz te posty ino żeby zwiększyć sobie ich ilość :;/: patologia :zy3ou:
a mi sie tak samo wydaje jak ciebie czytam
chyba mam prawo niewiedziec niektorych rzeczy? interesuje sie glownie pilka, a zaczalem teraz NBA i NHL i mnie to bardzo wciagnelo. gdzie mam zadac takie pytania?
a takie posty jak ty to wlasnie jest nabijanie... OT
lepiej bys odpowiedzial jak jestes tak wszystkoweidzący! :-?

PS&gt; BigPapi napisal: &quot;Gdzies czytalem, ze sie chwaliles, ze jestes wymiatacz a zadajesz takie pytania, ze szok&quot;
jak spytalem na pw to powiedzial sory, pomylilo mi sie ;) wiec to tak na marginesie ze nie bylo do mnie ????

W 2

wislak

Forum VIP
Field Goals Rebounds
pos min fgm-a 3pm-a ftm-a off def tot ast pf st to bs pts

witam w statystykach meczowych graczy jest takie cos
co poszczegolne znaczą.

Rebounds - zbiorki
pos - pozycja
min- czas gry
off def tot - zbiorki w ofensywie, defensywie i razem
ast - asysty
pts - punkty

a pozostale?

aha i co oznacza DNP - kontuzja, zawieszenie czy co? bo takie cos bylo przy Shaqu w meczu z LAL :oops:

zaszkins 5

zaszkins

Użytkownik
Nieźle Wiślak wyleciałeś z tym O&#39;Neal&#39;em. Wiadomo, że ma poważną kontuzje i nie gra od jakiegoś czasu.

Odnośnie wczorajszego meczu to myślałem, że Lakersi wygrają. Po drugiej kwarcie, którą wygrali miałem nadzieję, że się odbudują i pojadą gospodarzy. Niestety Heat zachowali spokój i zasłużenie wygrali. Tylko 16pkt Bryanta to bardzo mało jak na niego. Gdyby grał lepiej to by pewnie wygrali. &quot;No a Shaq nie powiększył swojej średniej punktów.&quot; ???? To było niezłe kolo

rookie91 0

rookie91

Użytkownik
pos min fgm-a 3pm-a ftm-a off def tot ast pf st to bs pts

pos - pozycja
min - minuty
fgm - trafione za 2
fga - oddane za 2
3pm - trafione za 3
3pa - oddane za 3
off - zbiorki w ataku
def - w obronie
tot - wszystkie zbiorki
ast - asysty
pf -faule
st - przechwyty
to - chyba straty ?
bs - bloki
pts- punkty

stauciak 0

stauciak

Forum VIP
U 0

usp23

Użytkownik
Na niemieckiej stronie http://www.crossover-online.de mamy podane dokladne dane o kontuzjach i wydazeniach, ktore bardzo by pomogly w typowaniu, znacie jakies strony ktore mogly by byc polskim odpowiednikiem?
Nie ma dobrej polskiej strony o NBA

jedyne takie to

http://www.e-basket.pl
http://www.probasket.pl
http://www.e-nba.pl

ale na zadnej za wiele nie znajdziesz ... :?

ps. po co Ci polska strona skoro masz angielska :jezora: ?
Angielska? NIEMIECKA :/

peja 1

peja

Użytkownik
Toni Kukoc zakończył karierę

Już kilka miesięcy temu Kukoc mówił, że czuje się mało potrzebny w NBA i prawdopodobnie nie pojawi się więcej na parkietach. - Miałem propozycje z kilku klubów, ale karierę chciałem zakończyć w Chicago Bulls - powiedział na łamach chorwackiej gazety.

Kukoc przyznał, że ma teraz inną sportową pasję - grę w golfa.

Toni Kukoc występował m.in. w Jugoplastice Split oraz klubach NBA - Chicago Bulls, Atlancie Hawks oraz Milwaukee Bucks. Trzykrotnie w barwach Bulls, u boku słynnego Michaela Jordana, zdobył mistrzostwo ligi (1996, 1997 i 1998). Z reprezentacją Jugosławii triumfował w mistrzostwach Europy w 1989 i 1991 roku. Dwukrotnie zdobył srebrne medale igrzysk olimpijskich - w barwach Jugosławii (1988) i Chorwacji (1992). W 1990 roku w Argentynie wywalczył złoty medal mistrzostw świata i został wybrany najlepszym zawodnikiem imprezy. Z Jugoplastiką trzykrotnie wygrywał Euroligę (1989-1991).

miki1910 0

miki1910

Użytkownik
Osiem tygodni Yao Minga?
Yao Ming (26 lat, 226 cm) może mówic o wielkim pechu prześladującym go jak się okazało także w tym sezonie. Chińczyk postanowił zasięgnąc rady ludzi znających się na rzeczy, dlatego wyjechał on do Chicago i tam spotkał się ze specjalistą od kontuzji i schorzeń piszczel. Niestety diagnoza okazała się trochę mniej optymistyczna i lekarz zasugerował, że Ming może pauzowac przez nawet osiem tygodni.

Na początku mówiło sie o 6 tygodniach przerwy, ale teraz wydaje się, że jest to zbyt krótko. Keith Jones jako czas powrotu chińczyka podał 6 do 8 tygodni, ale nie ma tu jeszcze żadnej pewności. Wszystko będzie zależało od tego jak zrośnie się kośc. Dopiero wtedy Yao będzie mógł przystąpic do &quot;aktywnej rehabilitacji&quot;. Zawodnik Rockets mówi, że niewie czy będzie gotowy na 2 lutego kiedy odbędzie się All Star Game w Las Vegas. Jak narazie Chińczyk próbował jazdy rowerem oraz ćwiczeń w wodzie, ale nie przyniosły one oczekiwanych rezultatów.

&quot;Nienawidzę zatrzymywac się i rehabilitowac. To już wystarczająco wymęczyło mnie przez ostatnie dwa lata. Wiem, że mogę powrócic do dobrego rytmu ale to jest bardzo, bardzo trudne&quot;.

Źródło : rockets.e-basket.pl

miki1910 0

miki1910

Użytkownik
21 asyst Nasha

Rekord sezonu w asystach autorstwa Steve&#39;a Nasha okazał się w zupełności wystarczający do udowodnienia wyższości Phoenix Suns nad zespołem innego kandydata do MVP, LeBrona Jamesa. &quot;Słońca&quot; bez trudu odprawiły liderujących na Wschodzie Cleveland Cavs.

Po pierwszej kwarcie można było odnieść wrażenie, że będzie to jednostronny mecz. Racje mają jednak ci, którzy twierdzą, że NBA w trakcie trwania sezonu zasadniczego warto oglądać dopiero od drugiej połowy albo wręcz ostatniej kwarty, kiedy zaczyna się pokaz prawdziwej koszykówki.

Napędzani przez Jasona Kidda (triple-double z 23 punktami, 14 zbiórkami i 11 asystami), Nets nie tylko odrobili 18-punktową stratę, ale przejęli kontrolę nad wydarzeniami na parkiecie United Center, pokonując ostatecznie na wyjeździe Chicago Bulls. To drugi w ciągu tygodnia mecz obu zespołów, w którym New Jersey odrabia straty do &quot;Byków&quot; w takiej wysokości.

- Ten facet wychodzi na parkiet i daje z siebie dosłownie wszystko za każdym razem - mówi o Kiddzie skrzydłowy Nets Mikki Moore. - Gra z takim zacięciem, jakby był debiutantem. Nigdy nie odpuszcza.

Punkty Kirka Hinricha dały Bulls prowadzenie 74-67, ale Nets zdobyli 14 kolejnych punktów i wyszli na prowadzenie 81-74, kiedy na zegarze pozostawały nieco ponad 2 minuty. Chicago potrafiło jeszcze doprowadzić do stanu 81-78 dla Nets, ale dwa trafienia z linii Richarda Jeffersona załatwiły sprawę - &quot;Bykom&quot; nie pomogła już nawet błyskawiczna trójka Andresa Nocioniego.

Steve Nash uzbierał 21 asyst, co jest rekordem obecnego sezonu NBA, a także pozwoliło mu zostać pierwszym od 9 lat zawodnikiem z dwoma meczami po przynajmniej 20 asyst w jednym sezonie.

- Miał więcej asyst, niż ja punktów, a całkiem się rozrzucałem, jak na swoje możliwości - żartował po meczu James Jones, autor 13 punktów. - Steve naprawdę potrafi odebrać przeciwnikowi ochotę do gry.

Cavaliers przystąpili do meczu jako liderzy konferencji wschodniej oraz właściciele 5-meczowej serii zwycięstw. Jednak przeciwko tak zespołowo grającym Suns nie ma w tej lidze lekarstwa. Nie tylko Nash notował jedno kluczowe podanie za drugim, ale cały zespół grał niesamolubnie - Phoenix zanotowało 37 trafień z gry, z czego (uwaga!) 33 było asystowanych.

LeBron zdobył 34 punkty, w tym 14 pierwszych punktów w czwartej kwarcie dla Cavaliers. Generalnie jednak Shawn Marion wykonał na nim dobrą robotę w defenesywie przez trzy kwarty, kiedy Suns budowało swoje 32-punktowe prowadzenie. Ostatnia kwarta, wygrana wyraźnie przez Cleveland, była już tylko formalnością.

Atak Suns jak zwykle imponował zbilansowaniem - pięciu zawodników zdobyło miedzy 13 a 19 punktów, a sporo zasługi ponosi oczywiście Nash, który wynajdywał wszystkich kolegów na dobrych pozycjach.

- To świetnie uczucie, widzieć, jak moi koledzy radzą sobie w ataku. O to chodzi na mojej pozycji: włączyć wszystkich do gry i sprawić, żeby trafiali - mówi Nash. - Kiedy złapiemy wiatr w żagle w ataku, możemy łatwo i wcześnie rozstrzygać mecze.

Jeżeli Steve Nash utrzyma średnie przynajmniej 20 punktów i 10 asyst, zostanie pierwszym koszykarzem od czasów Tima Hardawaya w 1993 roku, który by tego dokonał.

źródło: e-basket.pl

W 2

wislak

Forum VIP
T-Mac wymiata w Rockets i btak Minga nie jest tak widoczny dzięki niemu.

Jesli chodzi o Nasha to na prawde rewelka.

aha: co sie stalo z Vlade Divacem? pamietam go jak gral w Sacramento, potem mialem przerwe w koszykowce i teraz nie wiem czy gdzeis gra czy skonczyl kariere... jesli skonczyl to gdzie gral po Kings?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom