Kupon za max. Nie widzę innej opcji niż awanse tych drużyn. Nie ma mowy o przypadku, bo mamy serię do 4 wygranych, więc pojedyncze niespodzianki mnie nie obchodzą. Żałuję tylko, że przespałem dzisiejszy dzień, bo rano jak sprawdzałem kursy dawały ako bodaj 2,28, a teraz 2,08, co daje dużą różnicę przy tej stawce. No, ale trudno.
Parę słów na temat tych serii:
O
Heat nawet mi się nie chce pisać, bo to powinno się skończyć 4-0, w porywach 4-1, a 4-2 to będzie już spora niespodzianka.
Pacers to samo. 4-2 max. Pacers byli w kryzysie/olali końcówkę sezonu - wszystko naraz się nałożyło, ale i tak wyrwali 1 miejsce na Wschodzie.
Spurs znów to samo 4-2 max. Dallas ledwo awansowali zabijając pod drodze forumową gwiazdę i filantropa rycha elopeje pozdro 600. Szkoda chopa, ale lepiej zginąć śmiercią honorową z rąk Meksykańskich gangsterów niż dalej brnąć w porażki z Cubanem. A serio pisząc, to dla Dallas sukcesem jest już sam awans. Dirk może coś w Dallas pociągnie, ale generalnie Spurs lekko.
No i teraz
Clippers +
Thunder. Teoretycznie dwie cięższe pary z tego zestawu, ale...Wiele się mówi i pisze, że
Clippersi mogą mieć problem z GSW. Wg mnie nie będą mieć najmniejszego. Nie z tym trenerem i nie z Paulem w takiej formie w jakiej jest. Chłopak rządzi i dzieli na 1 i Curry może i rzuci te swoje 25-30, ale na nic się to zda. I nie z Riversem na ławce Clippers. PO to również czas dla pokazania umiejętności przez trenerów i tu wielkie pole do popisu ma Rivers, który doświadczenie ma już ogromne. Ten trener i Paul na rozegraniu z mocnymi fizycznie kolegami u boku nie dadzą się wyeliminować osłabionym GSW mając przewagę parkietu. Rotację Clippersi mają dużą, więc spokojnie.
Thunder w tym sezonie 3-1 z Grizzlies. Durant wg mnie MVP sezonu. Miśki co prawda defensywą potrafią postraszyć, ale sezon zasadniczy pokazał różnicę klas. Oklahoma wygrywała 16,9 i 6 pkt. Przegrała raz w Memphis 3 pkt. Jest to jedyna para w której możliwe jest 7 spotkań, bo Grizzlies w PO potrafią walczyć jak mało kto, ale również nie widzę opcji, żeby OKC wypadło w 1 rundzie. Nie z Durantem w tej formie. Co prawda "Westbrick" ma swoje odpały i bywa osłabieniem a nie wzmocnieniem, ale mimo wszystko.
Może się ktoś ze mną w tych kwestiach nie zgadzać, ale dla mnie osobiście jeśli w którejś z tych serii dojdzie do 7 spotkania to już będzie spora niespodzianka. Braku awansu tych drużyn po prostu nie biorę pod uwagę. Jeśli się pomylę, a ktoś weźmie te wypociny pod uwagę to z góry przepraszam ????, ale tak jak pisałem wyżej - każda z tych drużyn jest po prostu dużo lepsza, ma przewagę parkietu i gramy do 4 zwycięstw, więc margines pomyłek i ewentualnych błędów jest spory i łatwy do naprawienia.
KUPON 28 (Betsson)
1. ???? Miami Heat - Charlotte Bobcats -->
awans Miami Heat - 1,04
2. ???? Indiana Pacers - Atlanta Hawks -->
awans Indiana Pacers - 1,17
3. ????
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks -->
awans San Antonio Spurs - 1,12
4. ????
L.A.Clippers - Golden State Warriors -->
awans L.A.Clippers - 1,26
5. ????