Poprzedni mecz = mecz sezonu i mam nadzieję, że dziś będzie podobnie. Uvalin powinien wyciągnąć wnioski z poprzedniego meczu i bardziej wyłączyć Dylewicza i Wiśniewskiego. Nie chce mi się wierzyć, żeby Wiśnia powtórzył znów taką skuteczność i zapodał 6 trójek. A to w głównej mierze dzięki niemu Turów odrabiał straty kiedy Stelmet prowadził już 6-7 pkt i wydawało się, że spokojnie kontroluje mecz w samej końcówce. Do tego hala za Zieloną Górą. Ważne podkreślenia jest też, że obudził się w poprzednim spotkaniu Cel i kto wie czy i dziś nie zagra już na swoim poziomie. A i lepiej niż w poprzednim spotkaniu powinien zagrać Eyenga, bo w ataku zagrał jak na niego słabiutko. Wg mnie powinien to Stelmet wygrać i to "luźniej" niż 1wszy mecz. Poza tym takie zwycięstwo wyszarpane w końcówce też podnosi morale.
Przegrana Stelmetu dziś w swojej hali stawiałaby ten team w bardzo ciężkiej sytuacji. Nie twierdzę, że to niemożliwe, ale biorąc pod uwagę ciężki do powtórzenia mecz przez Wiśnię, swoją halę, pobudkę Cela, ważne wyciągnięte zwycięstwo w samej końcówce więcej przemawia dla mnie za Stelmetem.
KUPON 7 (Bet365)
50 j
1. ???? S.Halep - A.Petkovic --> 1 - 1,18
2-0
2. ????
Stelmet Zielona Góra - PGE Turów Zgorzelec (HC -2,5/0) --> 1 - 1,85
75-81
STAWKA: 50 j
KURS: 2,18
WYGRANA: 109,32 j
CZERWIEC:
77,39 j