>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Czysty umysł Karmola - ZAKAZ KOMENTARZY W TEMACIE

Status
Zamknięty.
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Phoenix Suns - Dallas Mavericks
powyżej 212,5 pkt ✅✅
1,96
Marathonbet
Stawka: 7j
PW: 13,72​

Otrzymane punkty reputacji: +15
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers
powyżej 207 pkt ✅✅
1,934
Pinnacle
Stawka: 8j
PW: 15,47

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans
powyżej 193,5 pkt ⛔⛔
1,909
Pinnacle
Stawka: 6j
PW: 11,45

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets
under 198 pkt ⛔⛔
1,88
Marathonbet
PW: 11,28

Phoenix Suns - Dallas Mavericks
Suns ✅✅
1,884
Pinnacle
PW: 11,3​

Steven Adams powyżej 7,5 pkt ⛔⛔
1,90
Marathonbet
PW: 11,4

Nocka na zero.

Zdrowych i Spokojnych Świąt! ;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Nikola Vucevic powyżej 17,5 pkt ⛔
1,85

DeMarcus Cousins powyżej 23,5 pkt ZWROT - choroba
1,85

Ako: @~3 ⛔⛔
PW: 21​

Dubel z milenium, czyli trzeba liczyć się z podatkiem, ale myślę, że warto. Najniższa linia na Nikolę ze wszystkich buków. Orlando co prawda w ostatnich meczach nie zachwycało, a raczej grało po prostu słabo, ale w NBA każdym mecz to inna historia i dzisiaj powinni przynajmniej do pewnego momentu stawić opór Cavs. Za sprawą kogo ten opór jest możliwy? Wydaje się, że kluczową postacią wokół której dzisiaj będzie się kręciła gra ofensywna Orlando powinien być Vucevic. Zawodnik Magic, jak na centra przystało rzuca na dobrej skuteczności i wciąż rozwija swoją grę w ofensywie. W grudniu oddaje średnio ponad 14 rzutów/mecz i rzuca 17 pkt, ale dzisiaj świetna okazja, by poprawić swoje statystyki. Cavaliers wczoraj grali z Heat i poprzez wczesną porę transmisji tego spotkania więcej osób niż zwykle mogło dostrzec słabości Cleveland. Zanim dotrę do sedna sprawy trzeba w tym momencie zaznaczyć, że ze składu Cavs prawdopodobnie do końca sezonu wypadł Anderson Varejao, czyli podstawowy center ich drużyny (notabene słabo broniący w tym sezonie obręcz). Z uwagi na jego absencję rotacja podkoszowych jest ograniczona, a co więcej nie ma w tym zespole na ten moment zawodnika, który może skutecznie bronić w pomalowanym i dać jakiś pozytywny impuls w obronie całemu teamowi. Już przed kontuzją Varejao, GM Cavs, David Griffin był świadom, że musi poszukać jakiegoś gracza umożliwiającego odpowiedni defence, a teraz jest praktycznie zmuszony do aktywności na rynku transferowym. Póki co Cavs musza sobie radzić z tym, z czym zostali. Wczoraj w meczu z Heat doszło do sytuacji dość kuriozalnej bo mecz na pozycji centra zaczynał Kevin Love będący oczywiście nominalnym PF&#39;em, a jako silny skrzydłowy występował Marion. Love to marny obrońca, a Marion we wcześniejszych spotkaniach rozpoczynał mecze nawet na pozycji SG, co obrazuje, w jak fatalnej sytuacji znajdują się Cavs patrząc jedynie na sytuację pod koszem. Oczywiście w rotacji jest również Thompson, dający swojemu zespołowi sporo zbiórek i energii w szerokim tego słowa znaczeniu, ale w obronie również nie prezentuje nic, co pozwala sądzić, że może dziś dać od siebie coś pozytywnego. Ciężko na ten moment powiedzieć, czy Blatt powtórzy ustawienie z Love&#39;em na centrze, ale jeśli tak to z automatu więcej piłek będzie kierowanych do Vucevica bo to po prostu oznacza dla niego łatwy matchup. Zresztą tak, jak wspomniałem, obojętnie kto dziś pojawi się pod koszem gości, nie będzie w stanie zatrzymać utalentowanego gracza z Czarnogóry.

Dubelek nad ranem powinien zwieńczyć lider Kings w osobie Cousinsa. Już nie raz tu opisywany jest po prostu bestią w pomalowanym poprzez wielki atletyzm i kilka dopracowanych zagrań ofensywnych, które są w zasadzie nie do zatrzymania. DeMarcus miał zapalenie opon mózgowych i pod jego nieobecność Sacramento zanotowało wiele przegranych, co z kolei posłużyło, jako naciągany argument do zwolnienie ich Head Coacha, z którym zawodnicy utrzymywali świetne relacje. Po powrocie w zasadzie wiele się nie zmieniło. Cousins znów jest dokarmiany sporą ilością piłek i gra na swoim optymalnym poziomie zdobywając w ostatnich 3 spotkaniach kolejno: 27,29 i 22 pkt. Dziś Kings podejmą na własnym parkiecie Słońca i by mogli liczyć na końcowy triumf, o który będzie ciężko musza znów polegać w dużej mierze na swoim liderze. Suns mają problem z obsadzeniem pozycji centra bo Plumlee, który cały poprzedni sezon rozpoczynał, jako starter, w tym niekoniecznie prezentował się dobrze i w tej chwili na parkiecie w s5 melduje się Len. Co można powiedzieć o tych dwóch graczach? Wystarczy chyba tyle, że Cousins miał już trudniejsze wojaże z innymi, lepszymi graczami na swojej pozycji i potrafił sobie radzić. W tym przypadku nie powinno być inaczej. Siła fizyczna powinna być zdecydowanie po stronie Boogie. Raz już w tym sezonie Cousins i jego Kings mierzyli się z Suns, kiedy to rzucił 25 pkt z 14 rzutów i wiele razy stając na linii rzutów wolnych. To tylko pokazuje, że obrońcy nie mieli na niego pomysłu i dzisiaj się to nie zmieni. Zmienić się może ilość oddanych przez niego rzutów bo zazwyczaj jest ich więcej niż powyższej 14.

Co do pierwszego typu na pewno dobrze będzie wyglądać też bet łączony na pkt + zbiórki Vucevica. Cavs zbierają przeciętnie, a wczoraj na deskach przegrali z najsłabszymi w tym elemencie Heat. Vucevic regularnie notuje ponad 10 zbiórek/mecz, a dzisiaj powinno być tego jeszcze więcej.

Singlami również można zagrać oba bety w niestacjonarnych bukach.

Vucevic over 18 pkt
1,90
Ónibet

Cousins over 23,5 pkt
1,90/1,85
Marathonbet/Sportingbet​

Otrzymane punkty reputacji: +24
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Ostatni post w starym roku i myślę, że będzie very good. :] :razz:

Anthony Davis powyżej 25 pkt ⛔⛔
1,80
Betsafe
Stawka: 9j
PW: 16,2

Orlando Magic - Detroit Pistons
Detroit ✅✅
1,943
Pinnacle
PW: 11,66

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers powyżej 203 pkt ✅✅
1,88
Marathonbet
PW: 13,16

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers
Denver -6 ⛔⛔
1,88
Marathonbet
PW: 11,28

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns
Pelicans ✅✅
1,952
Pinnacle
PW: 11,71

Utah Jazz - Minnesota Timberwoves
poniżej 202,5 pkt ✅✅
1,97
Pinnacle
PW: 11,82​

Otrzymane punkty reputacji: +5
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Jednak jeszcze jeden i od razu życzę wszystkim udanej zabawy sylwestrowej i zdrówka! ;)
DeMarcus Cousins powyżej 24 pkt ⛔⛔
1,90
Marathonbet
PW: 15,2

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs
Pelicans +5 ✅✅
2,02
Pinnacle
PW: 12,12

Los Angeles Clippers - New York Knicks
Knicks +13 ⛔⛔
1,98
Pinnacle
PW: 11,88​

Otrzymane punkty reputacji: +3
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Marc Gasol powyżej 20 pkt ⛔⛔
1,85
Betsson
9j

Dallas + Miśki ✅✅
@2,15
bet365
6j

Wcześniej Irving over 24, ale do statów nie wliczam. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +28
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Durant powyżej 26,5 pkt ⛔⛔ 3/16 z gry, nie miał kiedy zagrac słabego meczu
1,78
Expekt
Stawka: 10j

Najlepszy strzelec: Durant ⛔⛔
2,40
Expekt
Stawka: 5j​

W zasadzie to ten bet jest tak oczywisty, że za bardzo nie ma nad czym się rozpisywać. Dla porównania Betsafe wystawił linię na KD 32,5 (była większa). Durant to fenomen biegający po parkietach NBA i chodzi mi tu głównie o jego zdolności ofensywne. Łatwość z jaką oddaje, rzuty, precyzja, a do tego szeroki repertuar zagrań, który sprawia, że jest praktycznie nieuchwytny dla swoich rywali. Dzisiaj OKC zagra na wyjeździe z Warriors i szykuje się spektakularne widowisko. Szybkie tempo meczu i sporo punktów to prawie pewniak, a osobami ciągnącymi wózek po stronie gości muszą być, jak zawsze Durant i Westbrook. Jednak to ten pierwszy jest główną opcją i liderem w zespole Thunder i to on w poprzednim spotkaniu z Warriors 18.12 rzucił 30 pkt w 19 minut, zanim musiał zejść z powodu skręcenia kostki. Notabene był to pierwszy występ w historii, okraszony trójką z przodu w mniej, niż 20 minut. Dzisiaj KD zagra pewnie koło 40 minut, a po kontuzji śladu nie ma, co udowodnił w dwóch poprzednich spotkaniach z Suns i Wizards, gdzie rzucił kolejno 44 i 34 pkt. Po stronie Warriors mamy takiego zawodnika, jak Andre Iguodala, czyli topowego obrońcę w lidze, ale... po pierwsze w tym sezonie wchodzi on w drugim garniturze, jako zmiennik Barnesa, a po drugie, jak wspomniałem na Duranta nie ma odpowiedzi, gdy ten wpadnie w trans. Barnes nie powinien być dla KD żadną przeszkodą, a Iguodala nawet jeśli jakiś czas będzie go krył to raczej nie da rady powstrzymać Duranta na pułapie nie przekraczającym 26 pkt. ;) Co do drugiego betu... Curry i Westbrook mogą, ale nie muszą wcale zagrozić temu typowi. Jak wspomniałem, gdy KD i RW przebywają razem na parkiecie to jednak ten pierwszy jest zazwyczaj prawdziwym liderem Thunder. Curry owszem, graczem jest nietuzinkowym. Grozi zarówno trójką, jak i penetracjami, ale mimo wszystko Klay, będący w formie Green i jednak styl Warriors opierający się na większym dzieleniu się piłką skłania mnie do postawienia tezy, że to Durant będzie najlepszym strzelcem tego spotkania.
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +24
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Pacers ✅✅
2,16
Betsafe

Pacers +6,5 ✅
Hawks +12 ✅
Portland -7 ⛔
Ako: @2,68 ⛔⛔
Bet365
Stawka: 6j​

Być może to ostatnie bety przed przerwą. ;) Trzeba trochę oddechu i świeżości nabrać.

Otrzymane punkty reputacji: +46
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Wznowimy temat. ;) Jestem winien staty za ostatni prowadzony miesiąc. Będą, będą, niestety minusowe. Na dzisiaj:

Hassan Whiteside poniżej 15,5 pkt ✅✅ 11
1,71
Bet365

Kurs już trochę spadł, ale ja podzielę się moimi przemyśleniami na temat tego typu. To, że Whiteside przeżywa swój najlepszy moment w karierze jest niepodważalną tezą. D-League, Liban, Chiny... trochę Hassan sobie zwiedził świata, ale wydaje się, że ostatecznie znalazł swoje miejsce w Heat. Whiteside to profil zawodnika, który świetnie zbiera i dobrze kończy akcje. Jego zdobycze punktowe to głównie rzuty oddawane z restricted area bo to tam czuje się, jak ryba w wodzie. I tu powoli kończą się jego zalety, ponieważ nie ma on innych wypracowanych rzutów w swoim repertuarze zagrań. Czasami rzuci jakiegoś haka, czasem jump shota, ale ogólnie jest to zawodnik mocno ograniczony w ataku. Tu potwierdzenie o czym napisałem:
http://stats.nba.com/player/#!/202355/stats/shooting/

Każdy wnioski niech sobie wyciągnie sam, ale widać, że jego akcje często kończą się wsadzeniem łapy do kosza. ???? Co mnie więc skłania do tego, by pograć jego under? Przede wszystkim to, że w pomalowanym Pistons będzie ktoś taki, jak Drummond, czyli jak już kilka dni temu wspominałem gość o świetnych warunkach fizycznych i bestia na tablicach. Ta oto bestia powinna mocno utrudnić Hassanowi walkę w pomalowanym, a tym samym zdobywanie punktów. I nie chcę tu wyjść na hipokrytę bo ostatnio pisałem, że frountcourt Pistons nie przekonuje mnie aż tak bardzo, jak niektórych ludzi, którzy znają się na tym sporcie i nadal to podtrzymuje tylko trzeba odróżnić od siebie pewne sprawy. Drummond to nieopierzony młodziak, który może się nabierać na niekonwencjonalne zagrania innych centrów pokroju Gasola, Jeffersona, czy Horforda, ale tutaj mamy do czynienia z typowym finisherem, który nie zaskoczy go niczym specjalnym. Tak, jak wspomniałem Whiteside żywi się punktami zdobywanymi spod samego kosza i w sposób najłatwiejszy z możliwych wykorzystując swoje warunki fizyczne. Tu będzie musiał zmierzyć się z kimś kto może mu wytrącić te atuty z ręki bo być może nie otrzyma już szans na zdobyciu kilku dodatkowych punktów po off reb, czy dunk ze względu na warunki fizyczne swojego rywala. Drummond broni obręczy dośc dobrze bo na poziomie 47%, co jest wynikiem lepszym, niż przykładowo Noah, Marc Gasol, czy Horford. Do tego liczę, że Pistons zdominują Heat na tablicach (są 3 siłą w NBA pod tym względem), co jak już wspomniałem utrudni zdobywanie punktów 2 szansy Hassanowi. Mecz z Bostonem był odrębną historią bo Boston pod koszem nie broni, nie ma kim, stąd Whiteside oddał aż 17 rzutów. Dzisiaj coś takiego nie będzie miało miejsca. Jest jeszcze jeden argument, powrót Denga do składu, który powinien być pod nieobecność Wade&#39;a 2 opcją w ataku Miami zaraz po Boshu. To wszystko sprawia, że moim zdaniem typ jest wart gry. Uważam również, że Pistons u siebie są na tyle mocni odkąd odszedł Smith, że wygrają to spotkanie nawet bez kontuzjowanego Jenningsa. Heat w ostatnich dniach poprawili obronę, ale na inside-outside Pistons mogą nie mieć odpowiedzi. Pod koszem Monroe - Drummond dominują tablice. Na obwodzie jeśli się wstrzelą może być grad trójek, a z przestojami ofensywnymi Heat będzie to nie do zatrzymania.
Status Denga na tą chwilę:

http://www.rotoworld.com/headlines/n...around-tuesday

Pistons -3 ✅✅ :cool:
1,91
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +20
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Denver przegrywa jak leci. Drużyna jest przeciwko trenerowi. Brak zaangażowania widoczny aż nadto. Rockets grają zdecydowanie szybciej niż jeszcze jakiś czas temu. Bulls to nie ta obrona, z której byli znani dotychczas. Wilki już w pełnym składzie. Powroty Rubio, Peka i Martina powinny starczyć na Heat będące b2b bez Wade&#39;a.

Boston Celtics - Denver Nuggets
Celtics -2pkt ✅✅
1,80
Bet365
Stawka: 7j​

Houston Rockets - Chicago Bulls
powyżej 204 pkt ⛔⛔
1,83
Bet365

Minnesota Timberwolves - Miami Heat
Wolves -2 ⛔⛔ 1 pkt...
1,90
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +9
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Blake Griffin over 22,5 ⛔⛔ blow out i mało minut...
Sportingbet/ uni

Mecz zapowiada sie na overowy to raz, Love słaby defensor to dwa, a przecież to on go będzie krył. Wątpliwy występ Redicka to trzy. Jedna opcja mniej w ataku.
Głębszej analizy nie będzie, bo nie jestem na swoim kompie i mi klawiatura nie pasuje.:cool:

Otrzymane punkty reputacji: +1
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Boozer over 13,5 ✅✅
Sportingbet
1,85
7j​

Zaraz jeszcze coś zapodam. :]

Otrzymane punkty reputacji: +12
karmol2 6,8K

karmol2