Hejka :
hokej:
Na początku to prosiłbym nie zaśmiecać tematu i usunąć posty, których tutaj być nie powinno. Jeśli chcecie stworzyć coś fajnego, to ja zawsze mogę podzielić się wiedzą,ale takową mam tylko w temacie ELH. Więc
konkursy z działu
NHL proszę umieszczać w dziale
NHL. Może by taki stworzyć, apropos lig europejskich (poza
KHL) to ja chętnie wezmę udział,hehe. Bez urazy :]
KV / remis - Vitkovice @ 1.62
KV pokazało dzisiaj w pojedynku z Mistrzem z Brna,że ich forma wcale się nie załamała, a u siebie są bardzo mocni i potrafią grać jak równy z równym z najlepszymi. Drużyna bardzo fajnie poukładana, nakręcona na dobry
hokej, bez kompleksów i z grą do przodu. Atmosfera na własnym lodzie ich niesie,
hokej bawi i wygląda,że wszystko jest ok. Fakt jutro grają dzień po dniu, ale znowu u siebie i po dzisiejszej wygranej powinni być nakręceni. Vitkovice w piątek przegrali derby w Trincu i jak popatrzymy na ich wyjazdowe wyniki to ogólnie jest bida. Co do zawodników to jutro widzę kb+ Fleka
Mlada Boleslav - Pirati Chomotov
(over 1,5) @ 1.52
Mlada ma problemy w ofensywie. W ostatnim meczu u siebie nie strzelili gola. Ogólnie ich
hokej jest nie poukładany. Owszem u siebie są zdecydowanym faworytem, bo u nich jest gra góra dół i jutro czas na górę ;-) Ja jednak myślę,że nie będzie to pogrom na Piratach. Dlaczego? Ano dlatego,że Chomotov uszczelnił bramkę doświadczonym Justinem Petersem, a ich gra zaczyna nabierać dyscypliny, taktyki i tempa. Spodziewam się zaciętego meczu i uważam,że Piraci nie są bez szans. Kurs na Piratów kusi
Liberec (bez remisu) - HK @ 1.54
Zapowiada się świetny mecz. Obie ekipy bardzo mocne i walczące w czołówce tabeli. Liberec w meczu z Olomoucem bez Kvapila, nie wiem jak jutro, ale...no właśnie. Po stracie najlepszego strzelca początku ligi Bulira Liberec stale zasila swoje szeregi. Do klubu przyszli dwaj doświadczeni gracze z
KHL, którzy w Libercu już grali, czyli Filippi i Birner. O jakości tych graczy chyba nie muszę pisać...myślę,że jest to świetny ruch klubu w kwesti utrzymania ofensywnej koncepcji trenera Pesana. Owszem HK też zasilone walczakiem Smolenakiem i szybkim Lessio, ale mam wrażenie,że jutro na Liberec ich nie starczy.
Sparta Praha lub remis - Ocelari Trinec @ 1.46
Hit kolejki. Jako fanda Ocelari chciałbym,żeby wygrali,ale w O2 Arenie będzie ciężko.W niedzielne wczesne popołudnie możemy spodziewać się sporej frekwencji. Sparta musi zbierać punkty, a Ocelari są po zwycięskiej serii u siebie. Niby Ocelari w lepszej formie,ale to jest wyjazd, a Sparta ostatnio przejechała się na wyjezdzie po Beranach. Trzeba podkreślić też,że Sparta ma serie porażek u siebie, którą pewnie bedzie chciała przełamać. Ostatni mecz tych ekip w Trincu był bardzo szybki i obfity w bramki (4-4). Obyśmy zobaczyli podobne spotkanie W kb+ widzę Wereka i Blaina
Aha, dodam jeszcze,że Litvinov jutro gra bez kapitana Travnicka zawieszonego na dwa spotkania po faulu na Piche w ostatnich sekundach w meczu z HK, co może mieć wpływ na wynik jutrzejszego meczu z Kometą. Szkoda,że nie prali się ze Smolenakiem, bo ten był gotowy a to dwa fest borcy i mogło być ciekawie
Pardubice z kolei zasilają ofensywe Jeremym Welshem, który ma rozegrane 27 meczy w
NHL, 277 w
AHL , 93 w DEL (53 punkty ) i powinien być sporym wzmocnieniem szeregów ofensywnych Dynama.
Pozdrawiam ????
Edit: Dzisiaj kolejka na
:worry:
Z zawodników trzeba wyróżnić Lukesa,Klepisa, M. Ruzicke, Petruzalka, Filippiego, Fleka, Romana, Vondrke...
Do toho,do toho! jedem Trinec do toho!