Hejka :
hokej:
Ja się spodziewałem dzisiaj porażki Trinca...no,ale nic nie napisałem... a meczu nie widziałem, więc może jinx nam coś opowie z pierwszej ręki ????
Co do piątkowych meczy, to śledziłem większość dość dokładnie i takie typy na niedzielne mecze;
Zlin - Pardubice @ 1.65 / (5-1)
Pardubice mizeria i nie widze tam na razie pozytywów. Mimo ostatniego remisu z Piratami.
Zlin też ostatnio nic moc. Jednak grają u siebie i mają zdecydowanie większy potencjał od Dynama. Z Vitkami przegrali, ale oddali 50 strzałów,z Pilznem remis w ostatnią niedzielę, wcześniej win z HK. Mimo,że w tabelce Zlin nie prezentuje się najlepiej, to mają jednak poukładany team, którego brakuje Pardubicom. Ci sięgneli już dna i wg. mnie (na obecną chwilę) będą mieli ciężko utrzymać się w ELH.
Kometa Brno - Verva Litvinov @ 1.55 (3-5) ???? 2 raz Kometa u siebie posypała mi kupon !
Edit / : Jak to skomentowali w czeskim studiu hokey buly : Verva zatankovala vysoce oktanovy benzin
Litvinov też dość słabo. Niby tempo, defens i forehecking ok, ale brakuje błysku i wykończenia. Kometa poza zwariowanym meczem z HK ostatnio trzyma fason Mistrza. Skład nieprzeciętny jak na Czeskie warunki. I to widać. Jak taki Erat, Plekanec, Mueller, Zatovic będą mieć dzień, to potrafią sami wygrać mecz swoimi akcjami. Atmosfera w DRFG Arena robi swoje. Kibice Komety też mocni. Myślę,że na tym etapie sezony u siebie Kometa ma zdecydowanie więcej argumentów
Pirati Chomotov -
Mlada Boleslav (bez remisu) @ 2.13 / (3-5)
Piraci ostatnio zgarneli punkty z lodu piernikarzy, ale kto widział, to wie,że mecz był na poziomie baraży , a nawet 2 ligi. Co innego Mlada. Pojedynek wyjazdowy z bardzo mocnym Pilznem. Wprawdzie Skodówka po
LM,ale i tak Mlada pokazała dobry poziom. Przede wszystkim pokazali się jako drużyna, wygrywając mentalnie w karnych, trzymając w meczu dobre tempo i defens. Vondrka gra i jest aktywny, a to wg mnie kluczowy zawodnik dla tego teamu.
Vitkovice - KV @ 1.53 / (4-1)
Nie wydaje mi się,żeby KV było w stanie przestrzelić Bartosaka, który ostatnio pokazuje swoją najwyższą formę.. KV już bez team spirit, który złapali w tym sezonie. Myslę,że Vitki u siebie po wygranym derby postawią ciężkie warunki beniaminkowi.
Co do reszty meczy to jeszcze rozkminiam,ale raczej w stronę Trinec
over, Pizno win / (0-4)
, HK /X (3-1)
...Hmmm
Może dorzucę z czasem jakieś KB+, ale muszę to przemyśleć. Zobaczymy jak kursy jutro
I taka mnie jeszcze myśl naszła,że skoro pewniaki
Gulas
, Mueller
, Kvapil nie strzelili w piątek, to jest spora szansa ,że zapakują w niedzielę
A już kb+
Pozdrawiam ????