Mimo, że póki co na tym turnieju wytypowałem 0/2 to i tak twierdzę, że na typ etapie nie ma co stawiać na faworytów. W zasadzie tutaj każdy może wygrać z każdym.
Może nie licząc Grayhound, które jednak pokazuje, że potrafi walczyć. Ciekawy jestem czy wyrzuca dzisiaj Fnatic z turnieju. Wiem, że to była by niesamowita niespodzianka. Tak czy inaczej nie odważyłbym się grać Szwedów po @1.30.
G2 - AVANGAR
O Francuzach pisałem wczoraj i tak naprawdę podtrzymuje swoje zdanie, że nie wierze w awans G2. Avangar mimo nie najlepszego początku zawodów jak najbardziej może sobie dzisiaj poradzić. Fajnie value w postaci @2.05 pobieram w Unibecie. Jame wczoraj pokazał się z dobrej strony, może byc bardzo niewygodny dla Kennego.
Wynik 16:14 z Furia zdecydowanie nie napawa optymizmem. Ale proszę zwrócić uwagę, że Avangar oddali dwie pistoletówki. W pierwszej połowie przegrywali już 0;5 ale zrobili z tego 7:8. Widać, że radzą sobie w kryzysowych sytuacjach.
Vitality - Vega
Tutaj również aż się prosi pograć na undergoda. Vitality bez Zywoo nie istnieje. Widać, że nie jest tym samym gościem co online. Twierdzę, że online wciagnalby Grayhound nosem.
O Vega Squadron też pisałem wczoraj i tak jak mówiłem, oni są bardzo nieprzewidiwalni. Po kursie @2.70 myślę, że warto zaryzykować.
Zgadzam się w obu betach z husarzem.
G2 wczoraj masakrycznie, brak pomysłu na grę, indywidualnie też słaba forma (gracze Ence zjadali ich pod każdym względem). Dobrze ze husarz wspomniał o Jame. Koleś obecnie jest w mega formie, z AWP czyni cuda, w obecnej dyspozycji zje Kennego jak tylko będzie chciał. Liczę, że fitch się obudzi bo aimowo to dobry zawodnik.

Drugi mecz i też to samo. Oglądałem wczoraj praktycznie wszystkie mecze. Vitality - bez Zywoo nie grają nic, gubią się całkowicie. On sam jednak online jest dużo mocniejszy, wczoraj próbował grać AWP i przegrał praktycznie wszystkie pojedynki w meczu z Tyloo. Widać, że lany mu póki co nie służą i potrzebuje jeszcze dużooo doświadczenia.
Vega całkiem ciekawe mecze wczoraj, mają fajny potencjał, forma jest.

Także na pierwsze dwa mecze AVANGAR + Vega ode mnie
Dwa kolejne mecze i również zagram na underdogi według buków.
NIP - Winstrike
NIP jak to NIP. Legendy, grają swoje ale moim zdaniem bez szału. Wczoraj mieli praktycznie dwóch najłatwiejszych rywali a mają bilans 1-1 a ich gra wyglądała bez poweru.
Winstrike - ciekawy skład sobie zrobili, wczoraj bardzo dobry mecz z Fnatic, gorzej z NRG (które jest obecnie najmocniejszym zespołem w stawce). Boombl4 wczoraj jak odpalił na trainie to był nie do zatrzymania, świetna gra to samo od snajpera WorldEdit (jak tylko wejdzie dobrze w mecz to jest TOP 5 AWP na globie). W Nip gra głównie opiera się na formie Foresta (najstarszy gracz) i jak mu siadać nie będzie to nie widzę dla nich szans. Kursy są dla mnie zupełnie nie do zrozumienia dlatego pobieram
@2.9 Unibet 

C9 vs Vici
Amerykanie w ogóle nie przekonują mnie grą w takim składzie. Cieszy mnie, że formę odzyskał Kioshima i gra naprawdę konkretnie a reszta składu przeciętnie. Są problemy z komunikacją, zgraniem (moło+smoke w tym samym czasie itp)
Vici - czarny koń ewidentnie, ostatnio w bardzo dobrej formie. Jak to Azjaci, grają prostego, wolnego CS i to będzie idealna broń na C9, które bez zgrania i komunikacji często wychyla pojedynczo i będzie im brakowało re-fraga na Azjatach.
@2.9 Unibet