Ogólnie pierwszy dzień fazy grupowej jest zwykle najcięższy, ale próbujemy. Typy grane w singlach i klasycznie w taśmie. Radzę grać solo, mimo że w pierwszej fazie turnieju kilka takich tasiemek weszło.
HR
@1.94 (
fortuna), nigdy nie przekonywała mnie gra G2, słabe ostatnie mecze, w przeciągu 5 ostatnich officiali tylko jedna wygrana i to na.. "wątpliwej" jakości VP. Ja tego nie kupuje. Na dodatek na polskim buku HR nie jest faworytem, gdy na zagranicznych już tak. Dla śmiałków polecam też handicap po kursie ponad 2.
Liquid z Winstrike, zastanawiałem się jak ugryźć ten mecz. Na papierze Liquid bierze to wysoko, aczkolwiek wszyscy wiemy dlaczego Winstrike jest w tej fazie od razu, na ostatnim Majorze zaszli bardzo daleko psując większości Pick'ema. Może nie tyle co liczę na ich zwycięstwo, ale w closematch wierzę mocno, zwłaszcza przy bo1. Proponuję
over 26,5 rundy @2,4.
Big z Faze. Totalnie nie przekonali mnie do siebie BIG i straciłem na nich troszkę, ale dam im ostatnią szansę. Nie zaryzykuję postawienia ML na nich, aczkolwiek over myślę że jest do zrobienia na wchodzące dopiero w turniej Faze.
over 26,5 rundy po @2.08
Fnatic - Complexity. Tu może być różnie, aczkolwiek Fnatic wraca na dobre tory, mimo że nie jest to ta sama bardzo mocna drużyna sprzed lat, uważam że dadzą sobie radę z niepewnymi amerykanami. Fnatic
@1.4
MiBR z Tyloo. Ciężki mecz do ugryzienia, każdy brałby raczej w ciemno MIBR i też bym tak zrobił, gdyby nie dwie rzeczy. Po zmianach składu ze starego SK miała wyjść super-drużyna, póki co granie wychodzi im przyzwoicie ale na pewno nie jest to ten sam poziom. Tyloo świetnie rozegrało swoją pierwszą fazę turnieju i zasłużenie są na tym majorze. Mało kto na nich stawiał, ja stawiałem zawsze chociażby z handi/overem i jeszcze mnie chłopaki nie zawiedli, myślę że są w stanie powalczyć. Over 26,5 po
@2.11
Mouse - Nip. Nigdy nie byłem fanem NiPu przyznam szczerze i nigdy mnie ich gra nie zachwycała więc można odbierać ten typ jako stronniczy, ale Mouse po zmianach jest na prawdę mocne i fajnie się ich ogląda. Według mnie może być to closematch, nawet 50-50 bym powiedział, ale mimo wszystko stawiam na Mouse. Omijać szerokim łukiem jak ktoś nie ma argumentów co do tego meczu. Mouse
@1.8
Navi - Astralis. Astralis to najlepsza drużyna świata. Okej, według rankingu tak, ale czy można tak powiedzieć po pierwszej fazie turnieju? Męczarnia z Rogue i NiPem nie przekonuje mnie aż tak bardzo do postawienia na nich. Na pewno argumentem na plus nie jest wysoka wygrana z CoL oraz Spirit. Gram na over w tym meczu
@1.96
Cloud9 - Vega. Moi ulubieńcy od zawsze z C9 kontra na prawdę sprawiający kłopoty Rosjanie. Odkąd pamiętam na majorach czy to na csgolounge czy na bukach ładowałem zawsze na C9 z przywiązania (to samo się tyczyło VP) ale doświadczenie zmieniło moje podejście i takie ślepe patrzenie w to że twoja ulubiona drużyna gra i jest lepsza na papierze od przeciwnika nie wiele daje. Vega sprawiała kłopoty każdej drużynie napotkanej na swej drodze w tym turnieju a nie był to byle kto. Na czysty bet się nie skuszę, ale zagram handi na Vegę po kursie
@1.86