Jeśli North dzisiaj wygra z WIPI (jeśli nie to nigdy w życiu, przysięgam na Boga, mame, tate itd - nie obejrzę ich meczu) to myślę, że jutro śmiało pocisną BIG. Oni z nimi będą grać, bo przecież RNG już grało z BIG. Chyba, że są jakieś inne magiczne zasady doboru par, których nie rozumiem.
Tyloo +2,5 rundy - Optic
- 1.80 BAH
Było już świetnie opisane wyżej, nie mam zamiaru kopiować czyiś analiz. Powiem tylko tyle, że Optic mega mi się kiedyś podobało. Myślałem, że mają szanse na stałe top 10 HLTV. Stało się inaczej, gdyby nie konfing i jego depsperackie akcje to byłaby jeszcze większa tragedia. Gram z lekkim zabezpieczeniem, bo Tyloo lubie puścić Throwa czasami, do tego mecze na Majorze jak widać są bardzo zacięte. Dzisiaj już dwie dogrywki i 16:13. Uważam, że warto zejść trochę z kursu dla bezpieczeństwa. Mam nadzieje, że zostanie wybrany Mirage. Opitic grało już dwa razy na tej mapie, więc myślę, że będzie im to odpowiadać, a Tyloo tym bardziej, bo to ich najlepsza mapa. Jeśli nie Mirage to liczę na Inferno. Reszta map jest dużo gorszym rozwiązaniem dla Azjatów.
Gambit -
HR -
1.48 BAH
Gra Gambit kompletnie mnie nie przekonuję. Czasami ich playsy to jest śmiech na sali i mogłoby byś puszczane w kanałach komediowych. Uważam, że utrzymują stabilną słabą formę od prawie roku. Z drugiej strony naładowane HR. Woxic i ISSA magicy z Euro-Azji, taki boom squad. If you now what i mean. Chcą dużo udowodnić i grają nieźle. Ich przegrana na Liquid wstydu absolutnie nie przynosi. Trochę mnie irytuję gra Deadfoxa, ale cóż, nie można mieć wszystkiego, a jak się ma to gra się w finałach Majora. Jeśli Hr zbanuję odpowiednie mapy będzie dobrze. Spodziwam się Traina lub Overpassa. Naprawdę się zdziwię jak przegrają.
Ps. Tak czy siak, najważniejsze jest dzisiaj 0-3 VP. Te typy bardziej rekreacyjnie i bez spiny.