North - TS u25,5 po @1,83
fortuna
Gambit win @1.70
VP handi +4,5 @1.85
SS+3,5 @1.7
HR +4,5 @1,85
Astralis -26,5 @1,45
North wczoraj porażka na własne życzenie, jest to mocna drużyna która ze Spirit powinna sobie dać radę. Nie uważam żeby był to close mecz stąd typ na under. North to w końcu top5 a TS nie mieści się nawet w pierwszej 30.
Gambit dokładnie tak samo jak North - z własnej głupoty przegrali pierwszy mecz na poczutych po pierwszych rundach chińczyków, sam grałem w tym meczu na over który wszedł ze względu na dogrywkę, ale Gambit jest drużyną lepszą Renegades które wczoraj po prostu nie istniało w starciu ze słabym BIG.
Vp... jak to VP, te mecze sie po prostu omija ale spróbowałem dorzucić ich do swojego kuponu. Wiadomym jest, że po majorze ta drużyna może się bardzo zmienić jeśli chodzi o skład, jednak póki co mają u siebie mocnych zawodników takich jak Michu i Snatchie, którzy jeśli wejdą dobrze w mecz mogą poprowadzić VP nawet do zwycięstwa z kiepskim ostatnio Optic. Powiedziałem sobie parę lat temu że nie będę już nigdy na VP stawiał ale no w tym meczu może się zdarzyć wszystko i mimo tego uważam, że będzie to close mecz, a VP w tym składzie jest w stanie zrobić te 12 rund.
SS, wszyscy spisują ich na straty z uwagi na grę z (jak się okazało) kiepskim standinem, czyli swoim trenerem. Kursy mocno wzrosły na turków z tego względu. Ale nie oszukujmy się. SS a CoL to różnica dwóch klas. IMO w 4 nawet dali by sobie radę ze słabym CoL, które przez ostatnie parę miesięcy z poważniejszych drużyn wygrało jedynie z Renegades, i to w BO1, na dodatek RNG to nie jest wymagająca drużyna.
HR pokazali się wczoraj świetnie wręcz na Overpassie ugrywając meczyk na 4 drużynę świata - North. Widać że byli w gazie, mimo close meczu dali radę wygrać z wymagającym przeciwnikiem. Sam osobiście stawiałem na czyste North, a tu takie zdziwko. Myślę, że chłopaki pocisną troszkę z równie wymagającym przeciwnikiem jakim jest Liquid i mimo, że uważam że nie wygrają, to będzie to bliskie starcie gdzie zadecydują popełnione minimalne błędy. Nie spodziewam się tu deklasacji a walki jak równy z równym.
Na koniec idzie GODstralis, najlepsza drużyna na świecie. Rouge ledwo ledwo wygrało grając 4v5. Tutaj chłopaki z Danii pokażą amerykańcą brutalną rzeczywistość i według mnie zdeklasują rywala. Under murowany.
Na koniec wrzucam kontry, które również zagrałem w paru kuponach:
HR -26,5
@1.80 w przypadku bardzo dobrego wejścia w mecz Liquid.
Renegades
@2.03 (j****e g***a z tych renegades, jedna runda, throw musiał polecieć) (!) +26,5 spodziewam się tu close meczu, więc raz stawiam na mocniejsze Gambit, ale mimo wszystko mam na uwadze, że może tu dojść nawet do dogrywki.
TS (+5,5) @1.90 jest to mało prawdopodobny typ z mojego punktu widzenia ale przemawiają do mnie dwa argumenty. 1. BO1 rządzi się swoimi prawami 2. Info od znajomych ze sceny, którzy podrzucili ten pomysł w sumie, bardzo dobrze wypowiadali się o tej drużynie. Myślę osobiście, że na North może to być za mało, aczkolwiek gdy zagrają jak wczoraj, a Spirit pokaże skilla to mogą ugrać te 11 rund.
Rogue +7,5 @1.84
wczoraj pokazali się fajnie, dzisiaj będzie prawdziwy sprawdzian.
VP -26,5 @1.70 w przypadku braku woli walki i pogromu.
CoL @1.55 w przypadku gdy SS na prawdę nie będzie w stanie udźwignąć gry 4v5 albo gdy nie poukłada z trenerem jego roli w drużynie. Nie przewiduje raczej takiego scenariusza, ale różnie może być.