Na dzisiejszy dzień wybrałem kilka typów:
Liquid (-2.5) - NiP
(16:10)
Kurs 1.78
forbet
Dla mnie Liquid to chyba główny kandydat do wygrania Majora. I już nie tylko Twistzz i NAF z wysoką formą. Praktycznie każdy z zawodników jest w stanie wygrywać pojedynki 1v1. Dochodzą dynamiczne wejścia na bsy, na które drużyny broniące często nie znajdują odpowiedzi. Po stronie CT dobry aim w zasadzie wystrarcza. Co prawda NiP 4 zwycięstwa z rzędu, ale uważam, że dziś czeka ich w końcu porażka. Nie deprecjonuje ich wygranej z Astralis po dogrywkach, ale wczorajsza wygrana z mouz do 12, to była raczej konieczność patrząc ja ostatnio gra ekipa ChrisaJ. Uważam, że Liquid ma zbyt dużą przewagę aimową nad Szwedami co pozwoli wygrać mecz.
MiBR (-2.5) - Mousesports
(16:6)
Kurs 1.72
forbet
Tak jak wyżej pisałem. Po dojściu snaxa spore obniżenie jakości w grze. Gość jakby stracił całe swoje czucie gry, które miał. Jak snax zostanie ostatni w pojedynku 1v1 można być prawie pewnym, że przegra. Często patrzy się nie w tę stronę, z której atakuje rywal. Nie wnosi za wiele do topowego teamu (zdaję sobie sprawę, że gra jako support, ale jeśli gra się o top4 w najważniejszych turniejach nie wystarczy ubijanie w plecy i w akcjach 2v1). Dawałem im czas na zgranie się,ale nie widzę zbytniej poprawy. Teraz dojdą jeszcze nerwy. Z drugiej strony drużyna z Brazylii jak nikt potrafi sobie radzić z presją. Po dojściu Yanka, najbardziej pociesznej mordy ze sceny CS:GO jako trenera wracają na właściwej tory. Pomimo wczorajszego choke'a na inferno (bądź co bądź dobra mapa dla Tyloo) uważam, że na dołujące mouz ich aktualna dyspozycja wystarczy.
NaVi - Faze
(16:12)
Kurs 1,77
forbet
Wczoraj Navi pomimo błędów dobry mecz przeciw Astralis i ugrane 14 rund. Simple i electronic nadal dobra forma strzelecka i cała drużyna może powalczyć o nawet top 4 na tym turnieju, choć konkurencja jest duża. Powrót olofa wiele nie dał drużynie Faze. Drużyna wygląda bardziej jak mix niż jeden z faworytów do wygrania turnieju. Niko strzela swoje, ale nie przekłada się to na formę całej reszty, którzy są zwyczajnie byli słabsi strzelecko od przeciwników. Co prawda dopiero pierwszy mecz, ale boję się, że Faze może nie przejść nawet do 1/4. Nie wiem czy może w ich przypadku chodzić o presję o konieczność udowodnienia sobie i innym, że są w stanie wygrać najważniejszy turniej. Jak źle wejdą w mecz, może się skończyć szybką porażką. Gdyby wylosowali inną drużynę odpuściłbym typowanie, ale uważam, że w obecnej sytuacji to Navi jest faworytem dzisiejszego meczu i warto po takim kursie spróbować.
Astralis (-4.5) - Vega
(16:4)
Kurs 1.78
forbet
Nie zgadzam się z powyższymi typami dotyczącymi overów lub dodatnich handi na Vegę. To fakt, że ostatnio Vega overowa, ale poza drużyną Liquid były to mecze ze średniakami bądź drużynami ich pokroju. Szacunek za wczorajszą wygraną z Cloud9, ale szczerze powiedziawszy czym jest dziś Cloud9? Cieniem drużyny sprzed pół roku, która bez slota mogłaby nawet nie wejść na Majora.
Astralis wczoraj odparli atak ze strony Navi i uważam, że teraz pójdzie z górki. Ekipa VS nie jest słaba, dobra skillowo, ale na Duńczyków może zabraknąć opanowania i w końcu przyjdzie czas na słabszy mecz.
Ten typ bardziej na czuja, ale go zagrałem więc tutaj też podam.
Z pozostałych meczów zrobiłem oczywiście tasiemkę, żeby się lepiej oglądało
.
Wydaje się, że complexity może się postawić ekipie G2, ale nie grałem tego osobno.
Na hellraisers zbyt niski kurs imo.
Fnatic no bet, wszystko się może zdarzyć
Mój pierwszy typ w temacie Majora, wcześniej nie było czasu.
Powodzenia