biernacky17
Użytkownik
Tak są w formie, ale nie pisz głupot, że przegrali większość pistoletówek. Z Gambitem wygrali obie, z Optic 1-1 w rundach pistoetowych, tylko z G2 przegrali obydwie, dlatego wynik był taki bliski.VP wyżej rozstawieni niż North, stąd:
We wszystkich meczach North banowali Cache i Traina.
Zatem możemy się spodziewać, że 1 mapa VP - North to będzie Nuke, na którym Polacy czują się jak ryba w wodzie, a Duńczycy jakoś niespecjalnie będą tutaj zagrożeniem. North zapewne wybierze Cbble, bo VP zbanuje dust2. Potem North banuje coś kolejnego z Cache lub Train.
VP zazwyczaj banowali overpassa (po d2), więc raczej się tutaj nie wychylą z tą mapą. Zatem ew. decider na Mirage.
Muszę powiedzieć, że VP osiągnęli świetne wyniki, zważywszy że przegrali dużą większość pistol rounds. Na meczach BO1 to spora strata, więc osiągnięcie 3-0 pokazuje że są w formie.
Navi inaczej, bo oni z kolei są potworami jeśli chodzi o pistole. Świetni, ale też forma dopisuje. Są bez wątpienia faworytem, ale... poczekajmy. Myślę, że Astralis jak ogarnie jakieś pistole to może różnie się potoczyć.
Co do map od VP poleci ban na dust2, North pewnie zbanuje Traina. Pierwszy pick VP to będzie nuke/cache, natomiast North prawdopodobnie weźmie overpassa, który im tu szedł na tym turnieju.
W decider map spodziewam się Nuke lub Mirage.
Raczej VP powinno to na spokojnie wziąć, szczególnie jeśli chodzi o poprzednią fazę turnieju nikt ich nie zmusił do pokazania na co naprawdę ich stać i mogli sobie pewnie rzeczy trenowane zachować na późniejszą fazę turnieju.
Ja gram takie ako:
NaVi - Astralis 1 @1.55
Tutaj jasno, Astralis poprzez 2 porażki w grupie samo skazało się na porażkę losując NaVi. Tak naprawdę jedyną drużyną, która by mogła z nimi powalczyć, którą na to stać jest Virtus Pro. Po przyjściu S1mple stali się zespołem kompletnym, któremu bardzo ciężko będzie zagrozić.
Fnatic - Gambit 2 @1.87
Tak samo jak NaVi zyskało dzięki S1mplowi, tak Gambit weszło na wyższy poziom dzięki Zeusowi. Świetnie wyglądali w grupie, porażka tylko z Virtus Pro pokazuje, że są w ścisłej czołówce do której tak się dobijali. Odnoszę wrażenie, że sam Olof na takie EnvyUs starczył i wykerował w pojedynkę mecz, tak tutaj może zabraknąć. Fnatic nie przekonuje mnie, myślę że wyjście z grupy to max na co ich stać na ten moment.
VP - North 1 @1.45
FaZe - SK 2 @1.55
AKO: 6.51 BETANO