SK to biorąc pod uwagę kurs wystawiony przez buków to
typ dnia na dzisiaj. Wygląda to trochę tak, jakby buki brały pod uwagę tylko ostatnie mecze, nawet nie nalizując dlaczego były takie a nie inne wyniki.
North-G2: Wszystko się może zdarzyć. Chociaż prawdę mówiąc North zawodzi dość mocno i męczy się niemiłosiernie. G2 może tutaj spokojnie wygrać.
Envyus-Fntic: Po raz kolejny ide w stronę nielubianych przeze mnie Francuzów. Wczoraj z palcem w anusie pokonali Godsent, drużynę która wg mnie stoi na podobnym poziomie co fnatic. Generalnie Envyus nie gra źle na tym turnieju, rzekłbym, że grają bardzo dobrze i trochę tym mniej zaskakują. Oczywiście powiecie, że męczarnie z liquid, że gwałt przez NaVi. Racja, ale mimo wszystko ja widzę w ich grze zgranie i polot, którego często im brakuje. Po przebitkach miedzy rundami na teamy wydaje się tez, że są mega zmobilizowani, co nie było tak do końca pewne. Wczoraj mega dyscyplina po stronie CT. Szwedzi grają szarpane spotkania i mimo, że mają ten wynik 2:1 to nie jest on dla mnie przekonujący. Już ich jedna francuska drużyna pokonałą, dzisiaj wg mnie zrobi to druga - Envyus w każdym aspekcie są drużyna lepszą, zadecyduje dyspozycja dnia. W związku z tym kurs @1.72 bet365 jest dla mnie łakomym kąskiem.
optic-godsent: Myslałem o graniu na optic, ale powstrzymuje się, bo ta drużyna jest strasznie dziwna i to co oni czasami wymyślą to nie wiem czy im gratulować odwagi czy współczuć głupoty. Tak czy inaczej wczorajszy come back moze dodac im pewnosci siebie, bo jakos nie widać jej przez cały turniej. Z drugiej strony godsent wygląda na rozbite od wewnątrz, nic im się w grze nie układa, a indywidualnosci jak JW czy flisha nie zachwycają formą. No ale mimo wszystko są w stanie powalczyć. Ja odpuszczam.
Mouse-liquid: Mysz prawie nie widziałem na tym turnieju. Liquid w każdym swoim meczu gra to ostatniej kropli krwi, a wczoraj przeciwko mocno faworyzowanemu wg mnie faze zagrali zaskakująco dobrze. Także jak już wspomniano, ten kurs wydaje się być trochę z dupy na liquid i jeśli ktoś szuka value to gu to zapewne ma. Ja jednak nie gram, bo jak pisalem - mysz nie widzialem, a mimo ciekawego typu, w ciemno grac nie chce.
Faze-Gambit: Ruscy wczoraj powalczyli z VP ale potem gra im się posypała. Tak się zastanawiam, czy oni mają potencjał na jeszcze lepsza grę czy to co pokazują na tym turnieju to już ich maksimum. Na pewno Faze swoje maksimum możliwości ma zawieszone dużo wyżej. Wczoraj myślałem, że lekko pykną liquid, jednak strata 7 rund z rzedu na ct na nuke swoje zrobiła. Żeby nie pisać więcej pierdół - Faze jest dużo lepsze na papierze od gambit i na tym turnieju pokazują swoją bardzo dobrą grę. To wystarczy, by pokonać ruskich @1.57